Projecte Auxiliars de Conversa d'Anglès al Centre Cívic Jardins de la Pau

El projecte Auxiliars de Conversa d’Anglès neix l’any 2017 amb la voluntat d’engegar un projecte a llarg termini per transformar la realitat lingüística del Prat. Potencia l’ús de l’anglès en diversos àmbits culturals i la seva visibilitat a la ciutat, millora les competències en llengua anglesa de l’alumnat i impulsa la innovació metodològica i la capacitació del professorat.

El projecte s’amplia any rere any fins a arribar a tots els centres educatius públics de la ciutat. El 2018 aterra als equipaments culturals (la Biblioteca) i el 2019 a 2 centres cívics (Jardins de la Pau i Palmira Domènech).

El projecte aposta per l’entrada a l’aula d’auxiliars de conversa de forma continuada. La pràctica recurrent dels alumnes amb la llengua anglesa s’acompanya del seu ús en diferents contextos culturals i d’aprenentatge. Potenciant l’intercanvi cultural, la relació entre espais lectius i no lectius i el treball en xarxa, es reforça el caràcter comunitari de l’aprenentatge i el vincle amb la ciutat. Els espais de coordinació i formació amb els docents faciliten també les millores metodològiques als centres educatius.

Aquest curs 2019-2020 hi participen 20 centres educatius – amb 10 escoles de primària, 2 instituts escola, 7 instituts i centres de formació professional i 1 escola d’adults- i 3 equipaments culturals de la ciutat –2 centres cívics i la Biblioteca Antonio Martín-.

S’adreça a l’alumnat de les etapes d’infantil, primària, secundària, post obligatòria i adults, vetllant així per facilitar espais de pràctica de la llengua anglesa per a totes les edats i arreu de la ciutat.

Treball al Centre Cívic Jardins de la Pau

Amb la incorporació del projecte al centre, es vol connectar i reforçar la relació dels centres educatius amb els equipaments culturals, així com donar oportunitats a tota la ciutadania de poder interactuar amb la llengua anglesa.

Al centre cívic Jardins de la Pau, l'auxiliar de conversa dinamitza dos espais, un per a infants de 6 a 12 anys on s'introdueix la llengua anglesa mitjançant diverses dinàmiques, i un grup de lectura i comentari de textos en anglès  per a adults. Tots dos grups tenen com a eix temàtic els països del món de parla anglesa.

Treball amb el centre educatiu i els docents

El projecte auxiliars de conversa té associat un entorn d’aprenentatge el qual serveix per analitzar des de diferents perspectives la incorporació de la figura de l’auxiliar de conversa  als centres educatius i culturals participants del projecte amb la finalitat  de proposar millores i compartir bones pràctiques.

Compartir amb la ciutat

El curs passat va realitzar-se l’Spring Festival, una proposta festiva d’anglès on l’alumnat participant del projecte d’auxiliars de conversa va mostrar a la ciutadania la feina realitzada al llarg del curs 2018-2019 i en la que va ser el principal protagonista.

Aquest curs, en el marc del Compartim Interseccions 2020, s’organitzarà una proposta similar que es dissenyarà entre tots els centres educatius durant el curs i que tindrà lloc a la Primavera.

Notícies del curs 19-20 sobre el projecte Auxiliars de Conversa al Jardins de la Pau

Veure totes

dijous, 26 desembre, 2019 - 11:30

Noves activitats en anglès a Jardins de la Pau

Activitats per infants i un grup de conversa per a adults comencen al gener
whatsapp_image_2019-10-28_at_12.42.48.jpeg

dilluns, 11 novembre, 2019 - 11:00

16 auxiliars de conversa en el 3r curs del projecte

Aquest curs es desplega en tots els centres educatius públics i també en...

Altres accions relacionades

Entorn d'Aprenentatge Auxiliars de conversa

Els Entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació...

Projecte Auxiliars de Conversa d'Anglès a l'Escola Sant Jaume

El projecte Auxiliars de Conversa d’Anglès neix amb la voluntat d’engegar un projecte a llarg termini per transformar...

Projecte Auxiliars de Conversa d' Anglès al Centre cívic Palmira Domènech

El projecte Auxiliars de Conversa d’Anglès neix l’any 2017 amb la voluntat d’engegar un projecte a llarg termini per...

BUSCADOR D'ACCIONS