Vigilància alimentària

Vigilancia alimentaria

Què és el servei?

Es tracta d’un servei d'inspecció sanitària d’establiments minoristes (fruiteries, carnisseries, peixateries, forns...), de bars i restaurants (incloent-hi els itinerants i temporals com guinguetes, fires...) i de menjadors col·lectius del municipi.

Les inspeccions recullen aspectes com ara la higiene del local, la temperatura de les càmeres, el compliment de la llei del tabac i els protocols en la manipulació d'aliments, entre d’altres. Quan s'escau, s’hi analitzen mostres del menjar. En cas d'incompliment de la normativa, l'Ajuntament té la potestat sancionadora.

Què ofereix?

Les inspeccions periòdiques eviten riscos per a la salut de les persones i vetllen pel compliment de la normativa corresponent.

Amb quina periodicitat?

El Departament de Salut Pública i Consum disposa d'una programació anual establerta. Sempre es fa una primera inspecció en el moment d'obertura d'una activitat i també s'actua en cas de denúncia ciutadana.

Altres

El nombre d’establiments alimentaris del Prat dobla la mitjana dels municipis veïns, ja que s’hi compten els de l'aeroport i els del centre comercial Splau. 

Campanyes

Carnisseries i polleries

Menjadors escolars

Menjadors escolars

 

Guinguetes de la platja

Guinguetes de la platja

Establiments on es ven peix