II Marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica

De l'1 al 28 de febrer, l'Ajuntament del Prat de Llobregat participa, per segona vegada consecutiva, a la II Marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica.

Objectius

  • Reduir, durant el mes de febrer de 2017, un 10% el consum d'electricitat, aigua i gas, respecte al consum de febrer de l'any anterior, gràcies a les bones pràctiques que realitzin els treballadors i treballadores i les persones que visitin els equipaments participants. 
  • Destinar la totalitat de l'estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica.

Resultats de la II Marató

En un mes, s'han estalviat 875.000 kwh d'electricitat i gas, tres vegades més del previst, que és l'equivalent al que consumeixen 1.250 famílies catalanes amb vulnerabilitat energètica en un mes. També s'han estalviat 6,8 milions de litres d'aigua que és l'equivalent a omplir 3 piscines olímpiques.

La II Marató ha mobilitzat a 12 municipis, 62 equipaments, més de 2000 treballadors i treballadores, 10.000 alumnes i 10.000 persones visitants que han col·laborat de forma voluntària, i han posat en pràctica hàbits responsables en l'ús de l'energia per aconseguir aquest estalvi.

La Marató al Prat 

Al Prat han participat  l'Escola Municipal de Música, Centre Cívic Jardins de la Pau, CEM Sagnier, CEM Estruch i CEM Julio Méndez, més de 100 treballadors i treballadores, 400 alumnes i milers de persones usuàries, que han col·laborat en accions com: la reducció de l'ús de l'ascensor, entrenaments amb menys il·luminació de l'habitual, la reducció de les hores de climatització, tancament de lluminàries, dutxes més curtes, etc.

S'ha aconseguit estalviar un 14% d'electricitat, un 18% de gas i un 29% d'aigua, que traduïts en diners suposen més de 13.000 € que es destinaran a un projecte de pobresa energètica de la ciutat. 

Projectes relacionats

Consum d'energia i emissions de CO2 als edificis municipals

Conegueu en temps real el consum d'energia dels equipaments municipals.

Estalvi energètic a les escoles

L'Ajuntament i les escoles públiques es reparteixen a parts iguals l'estalvi econòmic...

Adaptació al canvi climàtic

El Pla d'adaptació al canvi climàtic permetrà que el Prat s'adapti als canvis a escala...

Consum d'energia i emissions de CO2 a la ciutat

El Prat s’ha compromès a reduir les emissions de CO2 en més d'un 20 % abans del 2020.