Procés Participatiu per definir la 15a Mostra d'Entitats del Prat

Enguany, amb el canvi d’ubicació a La Ricarda, les entitats han treballat conjuntament per decidir com serà el pavelló de les entitats.

 

El passat 30 de setembre va tenir inici un procés participatiu amb les entitats inscrites a la Mostra d’Entitats que les convidava a deliberar sobre el nou pavelló de les entitats a l’interior de La Granja de La Ricarda.

En total, aquesta tardor s’han realitzat tres tallers de la mà de La Col  en els que més de 70 entitats han participat reflexionant i debatent entre elles sobre quina seria la millor manera en que les entitats es presenten a la ciutadania els propers 15, 16 i 17 de desembre.

Aquest procés ha consistit en tres tallers participatius:

  • Taller de diagnosi  En el primer taller es va realitzar una diagnosi prèvia de la mostra i de l'espai de la Granja. Es va discutir sobre les edicions anteriors buscant realitzar una diagnosi que permeti millorar la mostra aprofitant el canvi d'espai. En una segona dinàmica es va parlar de les necessitats que podria resoldre l'espai i es van identificar les especificitats de l'espai de la Granja que caldrà tenir present. 
  • Taller de codisseny 

    Es va treballar amb el mobiliari que representava les possibilitats ofertes per l'empresa de muntatge i que permetien el treball directe i la comprensió de totes les persones assistents. Es van mostrar tots aquells elements sobre els que calia decidir com a base sobre la qual fomentar el debat i detectar tot aquells aspectes que agraden o no de cada un d'ells. 

  • Taller de validació  L'equip tècnic va treballar una proposta en base als resultats dels tallers anteriors en coordinació amb l'ajuntament, per arribar a una proposta final el més similar possible al que es durà a terme a la realitat. 

Aquesta experiència ha estat valorada per les entitats ja que han tingut la oportunitat de repensar la Mostra d’Entitats i també aportar les propostes de millora que creien oportunes després d’anys d’experiència en aquest esdeveniment.

Així, fruit del treball de les entitats, podreu trobar-vos amb una 15a Mostra d’Entitats renovada i pensada per arribar al màxim de persones de la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que realitzen les associacions locals en el seu dia a dia, per a la millora de la ciutat.

Més de 100 entitats s’han inscrit enguany a la Mostra de les quals en trobareu 69 durant tot el cap de setmana a La Granja de La Ricarda. Moltes altres, les podreu conèixer a través de la gran varietat d’activitats que ens proposen en diferents espais: espai polivalent de la Mostra, el pavelló d’entitats, la sala d’actes i diversos espais exteriorsA