Esteu aquí

Festival de poesia: Poetry Slam amb Salva Soler, Isa García i Pablowski

centric_festival poesia_poetry slam_2022

Amb aquesta ja arribem a la 16a edició del festival de poesia. Un festival que, edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany, el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. 

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les tres sessions d’aquest any. Aquesta segona sessió s'apropa al poetry slam, també conegut com poesia escènica, de la mà d'alguns dels màxims representants d'aquest corrent en el panorama actual com són Salva Soler, Isa García i Pablowski.

Salva Soler (Barcelona, 1976) Poeta i actor. Ha actuat i realitzat Master Class de poesia oral en més de 13 països, destacant les seves actuacions en el Parlament Europeu (Brussel·les, 2016), la Universitat Bryn Mawr College (Pennsylvania, USA, 2017), el Festival FLIP de Paraty 2019 (Brasil) o el Festival BCN Negra (Barcelona, 2020 i 2022). Va ser Campió d’Espanya de Poetry Slam 2015 i medalla de bronze en la Copa del Món de 2016, i Campió d’Europa de Slam per equips a Mons (Bèlgica, 2018). És professor de la Escuela Superior de Arte Dramático Eòlia de Barcelona des de 2017 i de poesia oral i Poetry Slam en instituts de tot el país.  Recorre escenaris amb el seu show Directo! i amb l’espectacle poètic-teatral Combate poético a 5 asaltos amba Dani Orviz i Héctor Huve. Té una xerrada TEDx titulada ¿Crees que no te gusta la poesía? i un poemari, Aire de Globo, que ha arribat a la seva 3a edició.

Isa García (Almería, 1986) Llicenciada en Història Contemporània i en Antropologia Social i Cultural. Viu a Barcelona des de 2011. Des de 2013 és una habitual dels escenaris en competicions de poetry slam així com en altres formats de spoken word. Alterna la seva experiència professional com a gestora de projectes amb la formació en comunicació oral i poesia escènica. El març de 2021 va publicar el seu primer poemari, Los días frágiles  (Edicions Tremendes). Escriu, perquè és l’única forma de tractar la ferida. Recita des de l’estòmag, no des del cor.

Pablowski (Alacant, 1986) Artista interdisciplinari. Llicenciat en Belles Arts amb el Màster de Professorat i d’Investigació i Producció en Art, i ha estat becat per la Reial Acadèmia d’Història i Art de San Quirce. Autor dels poemaris Poema de un bohemio (autoeditat), El dulce sabor del pesimismo y una golondrina entre reptiles (Col·lecció Mosaic), Versos escritos en un colchón bomba (Col·lecció Mosaic) i La Hegemonía de las golondrinas (autoeditat). És, a més, treballador de lletres, pintor, il·lustrador i slammer. L’alacantí és un dels màxims exponents en el món de la poesia escènica de Catalunya i una de les veus pròpies de l’estat espanyol.

*Tota la informació del festival aquí.

  • Accessible