Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 18 Jan 2018 09:42:11 GMT <![CDATA[El concurs d’escriptura jove Tintablava es posa en marxa]]>

Un any més, l’associació d’Escriptors Pratencs Tintablava posa en marxa, amb la col·laboració de Joves.Prat, el concurs literari de microrelats i poemes per a persones joves de la ciutat. 

Enguany, el concurs arriba a la seva 7a edició en la modalitat de microrelats i a la 5a pel que fa a poesia.
Com a novetat, s’introdueix per primer any la modalitat de relats solidaris i/o socials. 

Aquest concurs pretén fomentar la lectura i la creació literària entre els nois i noies del Prat amb edats compreses entre 14 i 18 anys. 

Cal destacar que hi participa alumnat de 6 centres de secundària de la ciutat, i edició rere edició hi ha molt bona qualitat en els treballs presentats en cada categoria. És una proposta amb molt bona acceptació i amb molta implicació per part dels centres escolars.

La setmana de Sant Jordi es realitzarà un lliurament de premis, on s’anunciaran les persones guanyadores. Per a cada categoria es donen 3 vals que es poden bescanviar als diferents comerços del municipi. A més a més, cada persona guanyadora de cada categoria tindrà un sopar degustació per a dues persones al Cèntric Gastrobar. 

En la darrera edició del curs passat es van presentar 94 treballs: 65 microrelats i 29 poemes.  

Els treballs es poden presentar fins el dia 10 de març de 2018, enviant les propostes al correu electrònic tintablava@gmail.com.


 


Veure més]]>
Thu, 11 Jan 2018 12:59:08 GMT <![CDATA[Arrenca una nova temporada de teatre a la ciutat]]>

Un cop acabades les Festes de Nadal, els equipaments culturals de la ciutat reprenen el seu ritme habitual i donen el tret de sortida a una nova temporada escènica carregada de nombroses i diverses propostes.

El Teatre Modern lidera la programació teatral de la ciutat amb un magnífic cartell que acostarà al Prat propostes clàssiques i multipremiades com La Celestina de la mà de la companyia Atalaya Teatro o Bodas de Sangre dirigida per Oriol Broggi i aplaudida per la crítica. Cal fer una menció especial a Othelo, una versió en clau de clown que gira per Espanya a la primavera i que va aconseguir el Premi de Teatro del Mundo. També és temps de grans noms de l’escena com el de José Sacristán, que pujarà a l’escenari del Teatre Modern amb Muñeca de procelana.

Altres propostes que estan donant molt que parlar són Les noies de Mossbank Roadque sota la direcció de la Sílvia Muntprometen ser un dels fenòmens de la temporada, com també Adossats, una història familiar al voltant de Sant Jordi amb un repartiment de luxe.

Més enllà dels espectacles més mediàtics i amb més volada, el cicle Dijous Teatre ens acosta les millors propostes escèniques emergents que aborden temàtiques socials diverses amb noves narratives i llenguatges escènics contemporanis: les migracions, les violències quotidianes, l’adolescència o la idea de justícia i de recuperar la pròpia identitat. Així, pujaran a l’escenari del Teatre Modern Mos Maiorum, Claudia, Rebota rebota y en tu cara explota i Teenage Dream.

La Capsa, el Cèntric Espai Cultural i el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera baixa també tenen un espai important en aquesta temporada.

Finalment, podrem gaudir d'una programació regular a les golfes del Teatre Kaddish, així com de les propostes escèniques que ens acosten moltes de les companyies i entitats teatrals de la ciutat : Glee, Lady Macbeth de Mtsenks, El muerto al hoyo y el vivo al bollo, Sanatorio Show, Yo, tú y él, etc.

Els abonaments de temporada es podran comprar el proper dimarts 23 de gener i dimecres 24, de 17 a 20 h, a la taquilla del Teatre Modern. La venda d'entrades estarà disponible a partir del 25 de gener. 


Veure més]]>
Tue, 09 Jan 2018 08:23:18 GMT <![CDATA[Diumenge es presenta el documental "Un fútbol sin porterías"]]>

Aquest diumenge 14 de gener, a les 19 h, es farà  a la seu de la Penya Barcelonista El PRat - Potablava (c. del Centre, 42) la presentació del vídeo documental "Un fútbol sin porterías", de Mercedes Mangrané i Miriam C. Cabeza. Aquest documental és el projecte guanyador de la modalitat Art i Educació de la Convocatòria d’Arts Visuals d’Unzip 2017, impulsat per l’Escola d'Arts del Prat.

El documental que recull entrevistes a diferents persones del món de l’esport, amb l’objectiu de pensar de forma crítica sobre diversos temes com el gènere, la construcció de la masculinitat, la narrativa del esforç, l’èxit…


Veure més]]>
Thu, 28 Dec 2017 12:56:39 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados, nominat als Premis Gaudí]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, ha estat nominat als Premis Gaudí 2018 a la categoria de "Millor curtmetratge".

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 

El curt es pot veure, fins al 3 de gener, als cinemes Verdi de Barcelona. 


Veure més]]>
Fri, 22 Dec 2017 09:31:43 GMT <![CDATA[Drames rurals tanca la temporada]]>

La Núria Abelló és una veterana del Teatre Modern. Gran amant de les arts escèniques i de la literatura, és membre també de l'associació tintablava, ens deixa aquesta crònica tan xula per tancar l'any 2017. Gràcies Núria!

" Aquesta tarda amb Drames rurals hem clausurat la programació teatral d'aquest trimestre al Modern. Una programació que també ha incorporat obres tan interessants com La Treva, Masacre, Atlas i Els tres aniversaris, totes elles amb un fort component dramàtic, gairebé tràgic. En aquest sentit potser hem trobat a faltar un xic més d'humor creuat, però és evident que tot plegat forma part intrínseca no sols del teatre, sinó també dels temps que corren. En tot cas l'important és que, com sempre, el teatre ens convidi a reflexionar sobre el nostre món i la nostra vida.

Drames rurals és el primer llibre de narracions de la Caterina Albert, una noia benestant de l'Escala, més coneguda amb el pseudònim masculí de Víctor Català; pseudònim que l'autora va escollir per poder publicar més, ja que com a dona, dins del context de primers del segle XX, ho tenia molt difícil. L'obra gira entorn de deu històries tràgiques ubicades en espais rurals d'aquella època, més dues històries que no acaben d'encaixar en aquest conjunt.

En qualsevol cas cal dir que Drames rurals, l'obra que ha dramatitzat i dirigit la Joana Romero, s'ha centrat en l'adaptació teatral de tres d'aquests melodrames, concretament Parricidi,  Idil·li xorc i La Vella.

Potser en certs moments el text pot resultar una mica feixuc pel seu pes narratiu i descriptiu, però la interpretació i l'escenificació han estat magistrals, incloent-t'hi els jocs de llums i ombres. Els actes es desenvolupen dins d'un escenari fosc, original i senzill, que emmarca molt bé el to rural i tràgic de l'obra, i que, en tot moment, ha estat presidit per la palla; un element que subtilment enllaça les diferents escenes i que ens ha deixat moments memorables com: la lluita violenta del crim passional i les seves injustes conseqüències, el dissortat casament dels captaires descalços mentre canten "el poll i la puça es volen casar..." i el poble els apedrega, o la simulada pluja de cendres i flames sobre les sabates de la vella immòbil a la cadira, molt simbòlica i enigmàtica.

A més el col·loqui que ha tingut lloc després de la representació ha valgut molt la pena, perquè hem pogut aclarir dubtes i alhora conèixer millor el procés d'escenificació col·lectiva d'uns drames rurals que giren entorn la fatalitat del destí. Són drames aparentment llunyans en el temps i l'espai, però que malauradament són eterns i universals.

Sigui com sigui sempre és un plaer poder gaudir, també al Modern, del gran nivell que el Teatre Kaddish ha sembrat en molts actors i actrius del Prat de Llobregat, com la Dúnia Pellisa, l'Aroa Esteban i en Martí Castellarnau, sota l'entusiasta direcció de la Joana Romero. Tan de bo també puguin moure l'obra fora del Prat i puguin fer realitat els seus somnis! Prometen."

Núria Abelló

Aquí podeu veure un reportatge fotogràfic de la vetllada

 


Veure més]]>
Wed, 20 Dec 2017 12:30:33 GMT <![CDATA[Nova proposta de cursos i tallers per als mesos d’hivern]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers per al proper trimestre d’hivern. Sónn munt de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per continuar aprenent, desenvolupar les vostres  habilitats creatives i passar-ho bé, tot compartint les teves aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions començaran el 8 de gener , a les 16.30 hores, i duraran fins al 17 de gener. Es podran fer directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament, als webs dels equipaments i entitats culturals, o en aquest desplegable.


Veure més]]>
Tue, 19 Dec 2017 11:45:00 GMT <![CDATA[El cinema Capri celebra el 50è aniversari reposant "My fair lady" i "Ballet burlón"]]>

El cinema Capri compleix 50 anys el proper dissabte, 23 de desembre, i ho fa reposant la primera pel·lícula que s'hi va projectar, My fair lady, i el curtmetratge Ballet burlón, de Fermí Marimón. La  continuïtat de cinema Capri després de 5 dècades és fruit de l’esforç i dedicació de la família Marimón Padrosa, promotors i propietaris del cinema des dels seus orígens l’any 1967. 

A dia d’avui, a Catalunya només es mantenen oberts 15 cinemes de característiques similars, amb una sala única de gran aforament, més d’un terç dels 43 que perduren arreu de l’Estat, segons dades de l’any 2015 del portal Cultura Visual de la Universitat Jaume I. Són casos especials en un moment en què prolifera el model del cinema multisala. En el cas del Capri, la sala es divideix en platea i amfiteatre i, entre les dues, sumen 894 butaques. 

Per commemorar el 50è aniversari, dissabte i diumenge vinents es faran al Capri dos passis especials de la pellícula My fair lady - en versió original subtitulada -, la primera que es va projectar quan va obrir el cinema el 23 de desembre de 1967. Dissabte 23 al vespre es farà una sessió amb invitació i diumenge 24 al matí una oberta al públic en general. També s'hi projectarà el curt Ballet burlón, obra de Fermí Marimón

Una història lligada a la família Marimón Padrosa

Amb l’experiència del cinema Monmari, promogut anteriorment per Joaquim Marimón (1907-1971), la família Marimón Pedrosa inicià el projecte del nou cinema, el Capri. A finals de la dècada dels 60, aquestes dues sales convivien al Prat amb l’Artesà i el Moderno i els 4 cinemes es van associar per fer front a les despeses de programació i evitar competències innecessàries. D’aquesta manera, l’Artesà i el Monmari oferien pel·lícules aptes per a tots els públics i el Capri i el Moderno, per a adults. Com que només es llogava una còpia de cada pel·lícula, s’havien d’exhibir amb l’ordre invers a cada cinema i, a mesura que s’acabaven els rotlles, un noi –que era conegut afectuosament com el noi del ”pase”- s’encarregava de portar les bobines, sovint més voluminoses que ell, d’un cinema a l’altre.

En aquest ambient, es va criar el fill de Joaquim, Fermí Marimón (El Prat de Llobregat, 1932), que recentment ha estat nomenat Fill Predilecte de la ciutat del Prat per la seva llarga trajectòria en el món del cinema i la cultura, com a exhibidor, director i productor, primer des del Monmari i després des del Capri, i per haver impulsar el cinema amateur pratenc. 

El Monmari va haver de tancar als anys 80 per la situació de crisi general d’espectadors. També ho van fer l’Artesà i el Moderno, de manera que, des del 1985, el Capri es va convertir en l’únic cinema de la ciutat de format clàssic.  

El Capri segueix conservant l’ànima del cinema d’antany, però, al mateix temps, ha anat evolucionat amb el pas del temps. L’any 2013, es va impulsar el procés de digitalització i modernització del cinema, substituint el projector de 35 mm per un projector digital, així com instal·lant una nova pantalla i equip de so. 

La família Marimón Padrosa continua sent l’ànima del cinema, que tira endavant amb el compromís del Fermí i la seva dona, la Maria Carme, i els seus fills, el Joan i la Mercè. 

Tota la família està vinculada al cinema en diferents facetes. Així per exemple, el fill d’en Fermí, Joan Marimón, també és director i guionista. Com a produccions de la família, destaquen el primer llargmetratge d’animació rodat en llengua catalana, Peraustrínia 2004 (Premi Sant Jordi de Cinematografia 1990) i Pactar amb el gat (2007).  

Dinamitzador d’activitats lligades al cinema i la cultura 

El Capri també continua sent un d’impulsor i dinamitzador d’activitats culturals lligades al cinema i la cultura. En els seus orígens, durant els anys 70, s’hi feien fòrums de cinema i es va començar a impulsar el cinema amateur, contribuint a apropar el setè art als veïns i veïnes del Prat i d’altres municipis. 

A dia d’avui, també manté el seu compromís cultural amb la ciutat. El cine club del Capri, organitzat per l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament del Prat, dóna la possibilitat de parlar sobre cinema i història. El segon dimecres de cada mes, s’ofereixen sessions gratuïtes en versió original per incentivar, a través del cinema, la reflexió social sobre l’evolució històrica de la societat i els temps que vivim. Més enllà del Cine Club, el cinema també obre cada setmana de divendres a diumenge i els dies festius, facilitant que la ciutadania pugui gaudir del setè art. 

El Capri manté un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament del Prat, que també contempla la col·laboració amb d’altres àrees, com el suport a la gent gran o la cooperació.


Veure més]]>
Fri, 15 Dec 2017 13:17:21 GMT <![CDATA[El pessebre de la pl. de la Vila, inspirat en l'antic Egipte]]>

El tradicional pessebre de la pl. de la Vila del Prat, que cada any elabora un grup de gent gran de la ciutat, està inspirat enguany en l'antic Egipte.

El pessebre es va inaugurar dijous 14 de desembre a la tarda, amb una fira benèfica de productes artesans elaborats per dones grans voluntàries, i amenitzada per nadales cantades per alumnes de l'Escola Municipal de Música del Prat.

Com a novetat, enguany, per visibilitzar i posar en valor el treball de les 30 persones grans que hi dediquen esforços en l'elaboració del Pessebre, s'ha organitzat una mostra, amb el nom "Construint el Pessebre. Una experiència compartida de la gent gran del Prat", que es pot visitar, fins al 7 de gener, al c. Major 2 -4.

A través del document situat més avall podeu llegir una entrevista a dues de les persones voluntàries que han elaborat el pessebre.

Imatges de la inauguració.


Veure més]]>
Fri, 15 Dec 2017 08:16:00 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados s'estrena avui als cinemes]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, s'estrena avui a diversos cinemes. És la primera vegada que un curtmetratge s’estrena individualment, sense projectar-se abans d’un llarg o dins d’un festival.

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 


Veure més]]>
Wed, 13 Dec 2017 11:13:53 GMT <![CDATA[Ja sabem qui seran els patges reials que acompanyaran a Ses Majestats els Reis d’Orient]]>

Ahir es va celebrar al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa el sorteig per escollir els patges reials que acompanyaran i ajudaran durant la cavalcada a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Durant l’acte, els Patges Senior, ajudants de Ses Majestats en altres Cavalcades i ja amb molta experiència, van donar la benvinguda a tots els candidats i  van supervisar el sorteig i van aconsellar als afortunats i afortunades en la seva nova tasca.

En total s’han presentat 91 candidatures d’infants entre 11 i 14 anys de sisè de primària, de 1er i 2n d’ESO i d'entitats participants en algun dels actes vinculats a la Cavalcada. Els afortunats aniran acompanyats de dos adults, que també formaran part del seguici reial.

Durant el sorteig també vam poder assistir a l’estrena del clip Ja venen...! i la cançó Benvinguts al Prat que enguany ajudarà a rebre a Ses Majestats els Reis a la nostra ciutat com es mereixen.


Veure més]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:02:08 GMT <![CDATA[Primeres experiències de contacte entre centres culturals i educatius a l’àmbit tecnològic ]]>

El 27 de novembre passat va tenir lloc al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa la segona sessió del Seminari de coordinació en tecnologia de l’aprenentatge i del coneixement (TAC). Aquesta activitat depèn del Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i hi assisteixen els responsables TAC dels centres educatius del municipi.

Després d’una primera part de treball intern, el professorat participant ha tingut l’oportunitat de conèixer les línies del projecte municipal estratègic d’Educació, Cultura i Comunitat de la mà de la directora del projecte. 

Atès que un dels cinc àmbits destacats és el científico-tecnològic i que el propòsit del projecte estratègic és generar contextos d’aprenentatge amb corresponsabilitat entre els diferents agents educatius i culturals de la ciutat, es va continuar amb una presentació gràfica del projecte de cultura digital amb el detall de les activitats i propostes més destacades:

La sessió va acabar amb l’organització de tres tallers simultanis en espais diferents del centre on els i les participants van poder fer un tastet d’exemples pràctics.

Està previst també que els i les tècnics/es municipals de Cultura i Educació participin també en el grup de treball de Programació i robòtica, format per professorat d’educació infantil, primària i secundària.

Podeu veure les fotos de la sessió aquí.


Veure més]]>
Fri, 01 Dec 2017 14:16:59 GMT <![CDATA[Els premi butaca es passegen pel Prat]]>

El passat 27 de novembre es lliuraven els XXIII Premis Butaca, uns premis de teatre escollits pels propis espectadors.

De les propostes que el Teatre Modern ha acollit durant el 2017,  vuit han estat nominades i tres han obtingut el premi en alguna de les categories que anualment es premien en aquesta convocatòria que aplega i centra l’atenció del món del teatre.

Dues de les propostes premiades, han format part del cicle #DijousTeatre del Teatre Modern. Fairfly, una obra que aborda la realitat de l’emprenedoria, ha obtingut dos premis butaca, al millor text teatral i al millor espectacle de petit format.  També el passat mes de juny vam tenir l’oportunitat de veure Birdie, una proposta entorn de les migracions a càrrec de la Cia Agrupación Sr. Serrano que ha guanyat el premi a noves dramatúrgies.

El proper 21 de gener passarà pel Prat una altra obra premiada als Butaca, Renard o el llibre de les bèsties, que ha obtingut el premi a millor espectacle per a públic familiar. Una vibrant comèdia musical per a tots els públics, plena de ritme i humor.

A banda d’aquestes obres premiades, d’entre les nominades destaquen altres propostes que han passat per l’escenari del Teatre Modern, com La Treva, Art, Els tres aniversaris o Rhümia.

A partir del mes de febrer, la nova temporada d'arts escèniques a la ciutat ens portarà de nou propotes premiades reconegudes per la crítica, com Othelo (espectacle guanyador dels Premios Teatros del Mundo 2013 a la Millor adaptació, al Millor actor i a la Millor direcció) o La Celestina (premi al Millor espectacle del V Festival Internacional Noches de Moscú 2016 i premi a la Millor actriu del Festival Ciudad de Palencia entre d'altres) 

 


Veure més]]>
Thu, 30 Nov 2017 09:58:13 GMT <![CDATA[Experiència pionera perquè l’alumnat del Prat aprengui anglès dins i fora de l’aula en totes les etapes]]>

Durant aquest curs escolar, l’Ajuntament del Prat de Llobregat aposta per reforçar l’aprenentatge de l’anglès als centres educatius, maximitzant la seva exposició a la llengua. Per això posa en marxa una experiència pionera, perquè l’alumnat pugui aprendre anglès tant dins com fora de l’aula, amb el suport d’auxiliars de conversa nadius, que s’han incorporat als centres educatius a finals d’aquest mes de novembre.  

Les funcions dels auxiliars de conversa seran reforçar les habilitats comunicatives de l’alumnat en anglès i realitzar pràctiques de conversa tant dins de l’aula com fora, en espais com l’esbarjo, el menjador escolar o activitats del centre on es pugui fomentar l’ús d’aquesta llengua (sortides, festivals, jornades de portes obertes, activitats extraescolars...). Els auxiliars de conversa es coordinaran amb el professorat i també oferiran la seva col·laboració a les AMPA de cada centre educatiu. 
 
Les activitats dinamitzades pels auxiliars de conversa estan adreçades a alumnat de totes les etapes educatives i també beneficiaran el professorat i la comunitat educativa dels propis centres. A més, els auxiliars de conversa intervindran a l’escola de formació per a persones adultes. L’Ajuntament del Prat ha posat en marxa totes aquestes accions, d’acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Prova pilot a 7 centres educatius del Prat 

Aquest curs escolar s’iniciarà aquest projecte a mode de prova pilot a 7 centres educatius de la ciutat: Escola Josep Tarradellas, Escola Joan Maragall, Escola del Parc, Escola Galileo Galilei, Institut Salvador Dalí, Institut Ribera Baixa i Escola d’adults Terra Baixa. Amb aquesta finalitat s’han contractat 6 auxiliars de conversa, tots ells nadius (del Regne Unit, Canadà...) i graduats en psicologia, educació, lingüística... De cara al curs vinent es preveu  duplicar el nombre de centres educatius i d’auxiliars contractats. 

El dimarts 28 de novembre es va celebrar al Centre Cívic Ribera Baixa un acte per donar el tret de sortida a l’inici del projecte, en què es va donar la benvinguda als auxiliars de conversa nadius, en presència dels equips directius i del professorat dels centres implicats, les seves AMPA i la inspecció educativa. Hi assistirà la tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials i Regidora d'Educació, Pilar Eslava, a més d’altres representants municipals. 

Nou curs per al professorat: com ensenyar altres assignatures en anglès?

Paral·lelament, l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb el Centre d’Innovació i Formació en Educació de la UVic-UCC (CIFE), ofereix al professorat de la ciutat un altre curs de formació sobre metodologia per impartir en anglès altres assignatures del currículum escolar. Es tracta de la formació reglada “Model d’aprenentatge AICLE” (aplicació de metodologies d’Aprenentatge de Continguts i Llengua Estrangera) de 45 hores de durada. Més d’una vintena de docents de la ciutat estan realitzant aquesta formació a l’Escola Jacint Verdaguer, que es va iniciar el 9 d’octubre i finalitzarà el 14 de desembre. Per cursar-la, cal tenir el nivell B2 d’anglès. 

Projecte Educació, Cultura i Comunitat 

Les activitats per reforçar l’aprenentatge de l’anglès formen part del Projecte Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat, que s’ha posat en marxa durant aquest curs escolar. Mitjançant la vinculació d’aquests tres àmbits, el projecte vol afavorir el desenvolupament cultural i artístic de les persones al llarg de la seva vida, for¬mant una ciutadania amb capacitat crí-tica i amb interessos culturals diversos, i facilitant-los diferents pràctiques culturals.

El projecte pretén articular una xarxa de ciutat que connecti centres educatius, equipaments culturals, en¬titats culturals i artístiques, AMPA, famí¬lies, serveis educatius i l’Ajuntament (regidories d’educació i cultura)  amb la ciutadania, per poder desenvolupar conjuntament projectes educatius que ofereixin nous espais i oportunitats d’aprenentatge. Fins ara, ja s’organitzaven al Prat activitats culturals i educatives amb aquest objectiu, però, amb aquest projecte, es pretén fer un salt endavant, estenent i impulsant nous projectes de llarga durada. El projecte té els següents àmbits d'actuació: l'Educació en les arts (música, teatre, dansa i arts visuals); el Foment de la lectura; “Open to the world”, l'impuls de l'anglès; Patrimoni cultural i cultura popular; i Coneixement científic, tècnic i digital.
 


Veure més]]>
Tue, 28 Nov 2017 13:02:51 GMT <![CDATA[Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf ]]>

L'Ana Palma, amant del teatre i molt assídua al Teatre Modern, ens regala aquesta crònica:

"El cartell promocional d’una obra de vegades dona pistes del que es veurà després a sobre l’escenari, i el dels tres aniversaris n’és un bon exemple de com podem caure en l’equívoc si ens quedem només en una primera impressió: 6 persones que miren a càmera, vestits de gala, amb un posat relaxat i amb somriures de felicitat.  Però quan s’aixeca el teló anirem descobrint que aquella felicitat era fictícia, els somriures congelats i els posats una enganyifa. Sí, senyores i senyors, benvinguts a la realitat, així és la vida!

Els tres aniversaris és una versió lliure de Les tres germanes de Txèjov que l’alemanya Rebekka Kricheldorf (Friburg, 1974) trasllada al nostre temps, i la versió catalana corre a càrrec de Jordi Prat (Girona, 1975). Les germanes d’aquesta obra es diuen igual que les del clàssic rus. La Irina (Rosa Boladeras) no troba res ni ningú que l’interessi de debò, la Masha (Anna Alarcón) és una dona que ja no estima al seu marit, i l’Olga (Màrcia Cisteró) detesta la seva feina de mestra. Apareix també un altre germà, l’Andrei (Joan Negrié), que és escriptor i somia amb un èxit que no arriba mai, un amic seu, el Georg (Albert Triola), que coqueteja amb la Masha, i la Janine (Miranda Gas), xicota de l’Andrei, que apareix al primer acte com un cop d’aire fresc, però que a mida que avança la trama, i va tenint criatures, va tornant-se grisa i mesquina. La casa acaba esdevenint un personatge més de la història, una gàbia d’or que envolta i emmarca la decadència de tothom.

El punt de partida de l’obra és la festa del 38è aniversari de la Irina que es lamenta de tot i tothom envoltada d’éssers avorrits i melancòlics, incapaços de tirar endavant amb els seus anhels, que es critiquen entre ells, s’ataquen mútuament i aprofiten qualsevol ocasió per retreure-s’ho tot. Un munt de perdedors sense gaire esperança de canviar res i amb el cap ple de pardals. Tot són propòsits, però no s’hi veu cap avanç ni millora en les seves vides, que anem resseguint mitjançant dues festes d’aniversari més. Les reflexions dels protagonistes es van repetint acte darrera acte, però malauradament el resultat final sembla que no enganxa del tot en el públic. Malgrat això, tots els actors mostren un gran domini de l’escena i el conjunt està molt ben dirigit, aconseguint un resultat molt coral, sense cap personatge que desentoni ja que tots resulten necessaris per entendre l’ambient d’apatia i decepció que vol reflectir el text.

Desitjant que arribi la següent cita de la programació del Modern!"

Si voleu, podeu veure aquí un recull fotogràfic o el reportatge d'ElPrat.Tv

 


Veure més]]>
Tue, 28 Nov 2017 11:34:42 GMT <![CDATA[Un treball sobre la Guerra del Francès al Prat guanya la Beca Jaume Codina]]>

El jurat de la Beca Jaume Codina Vilà de recerca d’història local de l'Ajuntament del Prat ha seleccionat com a mereixedor de la beca de recerca el treball "La Guerra del Francès al Prat de Llobregat", de Roger Mirabent Zenón.

El jurat considera que la proposta de Mirabent és d'interès perquè aquest període al Prat, tot i haver estat tractat en alguns treballs publicats, no compta amb un estudi global que n'analitzi tots els aspectes, sent aquest un buit important en la bibliografia sobre el municipi. 

Tot i així el jurat també considera interessant, i valora positivament, l'altre projecte presentat a la Beca d'enguany, obra de Joan Roger Goncé i titulat "Sant Cosme. La transformació i dignificació d’un barri". El jurat ha proposat a l’Ajuntament del Prat que es tingui en compte aquest treball en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la construcció del barri de Sant Cosme.


Veure més]]>
Thu, 23 Nov 2017 09:09:48 GMT <![CDATA[El programa LECXIT de foment de la comprensió lectora creix al Prat aquest curs escolar]]>

Aquest curs 2017 - 2018 s'ha tornat a engegar el programa LECXIT. Lectura, èxit educatiu i comunitat. Aquesta iniciativa es va iniciar el curs 2011 - 2012 dins d’una prova pilot a diferents centres educatius de Catalunya, i s’ha anat ampliant paulatinament a diferents centres. 

Enguany s’hi han afegit dues noves escoles - Escola Jaume Balmes i Escola Charles Darwin - a les cinc que ja participaven el curs passat: Josep Tarradellas, Jacint Verdaguer, Galileo Galilei, Pepa Colomer i Joan Maragall. Així doncs, el LECXIT es desenvolupa ja a set centres educatius del Prat. 

Objectius

Aquest és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau del LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Es tracta d’un projecte innovador, iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i impulsat per l’Ajuntament del Prat a través del Programa Educació, Cultura i Comunitat, amb el suport del Punt de Voluntariat. 

93 persones voluntàries

Durant el mes d’octubre s’ha dut a terme la crida del voluntariat a diferents entitats i als quatre instituts de la ciutat (Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Ribera Baixa i aquest any s'ha incorporat l'Estany de la Ricarda). 

Ha estat un any on la participació ha sigut molt elevada. A hores d’ara hi ha 93 persones voluntàries distribuïdes entre les set escoles que participen. El Prat es solidaritza cada cop més amb la necessitat lectora dels infants i alguns joves dels instituts participen com a servei comunitari. 

Formació i parelles lectores

El dimecres 25 d’octubre va tenir lloc la primera formació del voluntariat a Cases d’en Puig i el dilluns 20 de novembre la segona formació al Cèntric. La Júlia Baena i la Marta Roig respectivament van explicar el paper de mentor/a que han de desenvolupar i va donar estratègies per treballar la literatura infantil a les sessions LECXIT.  A finals d'octubre el projecte ha començat a les diferents escoles amb l'acollida del voluntariat amb l’objectiu que els voluntaris i les voluntàries es coneguin entre si a partir d’una dinàmica organitzada per la secció de Participació de l’Ajuntament del Prat. Actualment ja s'han format i estan treballant plegades les parelles lectores, infant-voluntari/a, que duraran tot el curs i que formaran un vincle molt especial i únic. Durant tot el curs unes 93 parelles treballaran el gust per la lectura i la comprensió lectora.
 


Veure més]]>
Wed, 22 Nov 2017 10:16:30 GMT <![CDATA[Fermí Marimón, nomenat com a fill predilecte, i Josep Mayol i Àngel Garcia, com a fills adoptius del Prat ]]>

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha nomenat aquest divendres, 24 de novembre, Fermí Marimón Marimón com a fill predilecte de la ciutat, i Josep Mayol i Àngel Garcia, com a fills adoptius, per la seva participació activa en la vida cultural del municipi. En el cas d'Àngel Garcia,  el nomenament com a fill adoptiu s'ha fet a títol pòstum. 

L'Auditori El Cèntric Espai Cultural ha acollit el ple municipal extraordinari, que s’ha iniciat a les 19 h, en què s’ha procedit a la proposta del seu nomenament, que ha anat a càrrec del regidor de Cultura, David Vicioso.

Una vegada aprovada la proposta per consens, s’ha celebrat tot seguit l’acte de nomenament dels fills predilectes i adoptius, en què l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, els ha agraït el seu compromís amb la ciutat i ha fet entrega dels diplomes que els reconeixen com a tals, a més d'una escultura, a Fermí Marimón Marimón, Josep Mayol i Lluís Martínez, nebot d'Àngel Garcia. 

Amb les distincions de fill predilecte o filla predilecta (per a persones nascudes al Prat) i de fill adoptiu o filla adoptiva (per a persones nascudes fora del Prat), l’Ajuntament vol honorar aquelles persones que, per la seva trajectòria personal o professional, mereixin la consideració i agraïment oficial, per haver destacat de forma extraordinària en la realització d'activitats que hagin redundat en benefici de la ciutat.

Fermí Marimón Marimón

Fermí Marimón Marimón (El Prat de Llobregat, 1932) és membre del Col·legi de directors de cinema. Vinculat a l’àmbit de l’exhibició cinematogràfica, primer des del Cine Monmari (1946-1980) i des del 1967 des del Cine Capri, que ha esdevingut un equipament emblemàtic. Va ser un dels promotors i impulsors del cinema amateur pratenc i ha estat reconegut amb nombroses distincions nacionals i internacionals. En el seu vessant com a director, destaquen “Ballet burlón” (1956), “Darrere la porta” (1973), “Un paraíso perdido” (1974), “Flashhamlet” (1974) i “L’exhibidor” (1978). Ha estat productor de “Peraustrínia 2004” (1991), primer llargmetratge d’animació en català i Premi Sant Jordi de cinema, i “Pactar amb el gat” (2007). Ha estat Premi Ciutat del Prat (2009), Membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català (2010) i Premi Memorial Paco Candel (2012), entre d’altres distincions.

Josep Mayol Collell

Josep Mayol Collell (Llagostera, 1934) és pintor i dibuixant. Es va instal·lar al Prat a principis dels anys seixanta. Va ser un dels promotors de l’Escola de Dibuix que es va inaugurar el 10 de desembre de 1976. Ell va ser, durant anys, el director de l’escola i hi va desenvolupar una important tasca pedagògica. Eminent paisatgista, ha exposat a diferents ciutats, amb més de cent exposicions individuals. Ha estat Premi Ciutat del Prat (2010).

Àngel Garcia Vidal

Àngel Garcia Vidal (Barcelona, 1923-El Prat, 2016), nomenat fill adoptiu del Prat de Llobregat a títol pòstum, va arribar al Prat de ben petit i va compaginar diferents feines amb estudis artístics a la Llotja de Barcelona, entre d’altres. De jove va començar a treballar a la productora Balet i Blai. Va participar en el primer film d’animació espanyol “Garbancito de la Mancha”. A partir de la dècada dels seixanta, va participar en diferents sèries d’animació i publicitat. Entre d’altres, va treballar a la sèrie “Don Quijote de la Mancha” (1979-1980), va ser l’autor del curt “Max, el gos perdut” (1970 i 1993) i “El bailarín” (1984). Va dirigir i crear personatges a “Peraustrínia 2004” (1991). Va ser un dels fundadors de l’Associació Amics de l’Art del Prat, de la que va ser president durant una dècada (1995-2005). Ha estat premi Ciutat del Prat (2011).

Altres fills predilectes i adoptius

Des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, han estat nomenats fills predilectes i adoptius del Prat les següents persones: Ramon Roigé (advocat), Antonio Martín (alcalde), Jaume Codina (historiador), Ramona Via (llevadora i escriptora) i Moisès Llopart (atleta i promotor esportiu).


Veure més]]>
Wed, 22 Nov 2017 07:55:16 GMT <![CDATA[Limbo, un altre Dijous Teatre enriquidor]]>

(...) La resistència a la definició és una resistència política. Allò quotidià és polític, les emocions són polítiques, les identitats són construccions, les narracions es poden diversificar, els mites es poden deconstruir, les fronteres dicotòmiques es poden derrocar, i les jerarquies poden eliminar-se: a l'acadèmia i a les discoteques, als llits i als carrers". Coral Herrera Gómez

Limbo és la història d'un procés d'acceptació, d'una lluita diària contra el calaix –aparentment- inamovible del binarisme.

La Cia. Les impuxibles van estar al Teatre Modern el passat dijous 16 de novembre i ens van deixar molt bon regust de boca.  Limbo és tota una declaració d'intencions al voltant de la identitat sexual i del què vol dir ser transgènere i sentir-se'n.

El Kevin Guerrero, persona que està molt en contacte amb el col·lectiu de gent jove hi va ser també i ens va deixar aquesta crònica:

"En una estructura aparentment fragmentària però no per això caòtica, la història de l’Albert, abans la Berta, es desenvolupa a través de diverses escenes que expliquen diversos aspectes del seu complex procés de transició, sempre condicionat per les diverses formes de pressió que exerceix la visió hegemònica del gènere presents en tots els àmbits de la vida. Així, el monòleg interior de l’Albert, que de vegades es converteix en un diàleg amb la seva altra identitat, es combina amb diverses escenes de dansa, performance i música.

El muntatge conforma un diàleg compacte entre música, dansa i teatralitat que serveix de revulsiu emocional en l'espectador. L'espectacle es construeix sobre una base multidisciplinària en la qual les formes artístiques s'entrellacen sense competir entre elles.

En el plànol musical, l'omnipresent piano coqueteja amb algunes bases electròniques excepte a la part final de l'obra, que culmina amb la recreació d’ un videoclip amb flaire de radioformula i amb un rap de gran intensitat que toca la fibra de l'espectador.

La diversitat formal de l’espectacle acaba sent part de l’apologia a la diversitat, i en definitiva a la llibertat de poder viure sense etiquetes, que recorre tot el text i totes les imatges que crea l'elenc per impactar i fer reflexionar a l'espectador."


Veure més]]>
Wed, 15 Nov 2017 07:36:34 GMT <![CDATA[Dissabte, nova edició de la Linkafesta al Centre Cívic Jardins de la Pau]]>

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull dissabte a la tarda una nova edició de la Linkafesta, una jornada tecnològica i lúdica per a tots els públics, especialment el familiar. A la Linkafesta s'hi poden descobrir algunes possibilitats de les tecnologies de l'era digital i les seves vessants social, educativa i cultural.

La jornada servirà també per mostrar de quina manera el joc i la interacció són indispensables per a l'aprenentatge i l'intercanvi social en totes les edats.

Aquest any la Linkafesta marcada per un ambient molt retro, ja que convidarà a descobrir com les tecnologies transformen allò antic en quelcom nou: es podran convertir dibuixos fets a mà en personatges virtuals, construir arcades o tocar en una banda de música amb tauletes.

Les tecnologies transformen allò que ja coneixem i obren la porta a moltes novetats que van més enllà de la tecnologia: l'aprenentatge, la cultura, l'art i el joc. La Linkafesta mostrarà el potencial transformador i creatiu de les tecnologies digitals a partir d'un recorregut molt divertit i amb algunes sorpreses.


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 18:00:01 GMT <![CDATA[Fairfly i el miratge de l'emprenedoria]]>

La Cia. La Calòrica ens presenta Fairfly, una comèdia sobre la bombolla de l'emprenedoria. El Jordi Jiménez ens explica que li ha semblat seva proposta! 

No us ha passat que un dia us anuncien que perdeu el vostre lloc de feina,  i a partir d’aquí tot esdevé una voràgine amb els plantejaments i pluges d’idees sobre com defensar els llocs de treball; plantejaments de lluites i reivindicacions, assemblees, vagues, comunicats....Potser en algun moment d’aquest procés se us ha encès la bombeta i heu pensat que era l'oportunitat d’engegar aquell projecte de vida engrescador i innovador que mai us havíeu atrevit a encetar.

Fairfly posa sobre la taula tots aquests elements. Una trepidant  i divertida història, amb una posada en escena molt atrevida, fent una realitat palpable el teatre de “proximitat”, on resta impossible no ficar-se dins la trama i sentir que formes part de la història. Emocions creuades, moments vibrants, tensió i passions palpables. Tot lligat i amenitzat amb una bona dosi d’humor, malgrat les vides i els projectes esberlats  per la voràgine del capitalisme. Mai deixeu de somiar en fer realitat allò que creieu que és possible...de vegades passa ni que sigui al teatre!

Jordi Jiménez

Aquí podeu veure el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 08:02:13 GMT <![CDATA[L'atlas de la meva vida...]]>

Continuem amb les cròniques del Teatre Modern. 

Aquesta vegada la Núria Roy, ballarina i pratenca, ens ha deixat aquestes línies.

"Aquest dissabte han fet dansa al Modern. No coneixia la Cia.La Coja Dansa i n'he sortit gratament sorpresa.

Com escenogragia hi havia una espècie de gassa a primera línia d'escenari, sobre la qual s'hi projectaven imatges. Al darrere, una ballarina ens transmetia les seves il·lusions i angoixes, tot fusionant-se amb les imatges dels seus, o simplement ballant amb la complicitat de la seva ombra.

Un músic en directe amb una veu que et transportava. Ella fent repàs de vida, üestionant els mèrits obtingts amb tant d'esforç.

Vertiblement, us la recomano."

Núria Roy

Aquí podeu veure unes imatges de l'espectacle i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Thu, 09 Nov 2017 10:17:54 GMT <![CDATA[Una crònica de Masacre]]>

El passat diumenge 5 de novembre, al Teatre Modern, vam tenir la sort de poder gaudir de la presència de l'Alberto san Juan i la Marta Calvó amb l'espectacle Masacre. L'Ángel Roldán, actor i membre del Teatre Kaddish, ens ha fet la següent crònica. Gràcies Ángel!

"Masacre nos habla de una pareja de mediana edad, de clase media-alta, de su presente, de su economía y bienestar. De la familia que han creado, sus dos preciosos niños, una casa con su “inevitable” hipoteca en una moderna urbanización, una vida idílica y perfecta en apariencia, aunque todo eso no evita que haya días en los que prefieras dormir en un banco. La realidad del día a día puede llegar a ser insoportable.


Y Masacre también nos ilustra sobre esas otras familias, las que desde principios del S.XX controlan la banca, las eléctricas, el gas, las constructoras, los medios de comunicación… Las que tienen en su poder el crecimiento económico del país, esas que superan crisis, repúblicas, guerras y provocan más crisis, y siempre, siempre ganan. ¿Cómo llegaron al poder? ¿Alguien los puso ahí? ¿De qué manera hacen valer sus influencias?


Dos realidades se presentan en una maravillosa puesta en escena, sencilla, sin artificios, para desenmascarar y poner de manifiesto lo que, a día de hoy, todavía perdura por estirpe y sigue muy presente, por los siglos de los siglos, amén.


Alberto San Juan y Marta Calvó, grandes los dos, lo descubren con datos, fechas, momentos clave, situaciones muy reales, como una gran clase de historia, divertida y aterradora a la vez. Convierten el drama en comedia, reír al fin y al cabo, porque desde el humor todo se entiende mejor.

Desde el No a la guerra de los Goya o Alejandro y Ana hasta Masacre, imprescindible Alberto San Juan y ahora su Teatro del Barrio".
 

Aquí pots veure unes imatges de Masacre i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Mon, 06 Nov 2017 09:03:02 GMT <![CDATA[Ja podeu presentar candidatura per ser patges reials!]]>

Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient ja comencen a preparar el seu viatge i, com sempre, visitaran la nostra ciutat carregats d’il·lusió i màgia. Seran dies de molta feina i necessitaran l’ajuda dels nens i nenes del Prat perquè tot estigui a punt.

Els infants de la ciutat que vulguin donar un cop de mà als Reis poden presentar la seva candidatura per a ser patge reial. Ser patge reial és un gran honor i responsabilitat. Per això els infants d’11 a 14 anys que vulguin presentar la seva candidatura, hauran de presentar la seva petició a l’OIAC dins d’un dels grups de participació: centres educatius de la ciutat (infants de 6è de primària); grups i entitats participants en algun acte de la Cavalcada (joves d'entre 12 i 14 anys) o dins del col·lectiu Antenes Joves (joves  de 1er i 2n d'ESO). Els infants que estudien fora del Prat també podran presentar la seva candidatura directament l’Ajuntament.

Fins a l'1 de desembre

Amb totes les candidatures recollides abans de l’1 de desembre es farà un sorteig dins de cada un dels grups de participació. En total seran 21 patges reials els que ajudaran a Ses Majestats.  El sorteig serà públic i se celebrarà el 12 de desembre al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa.

Podeu trobar tota la informació i el formulari de candidatura a aquí 

 


Veure més]]>
Fri, 03 Nov 2017 08:57:53 GMT <![CDATA[Al Prat, la gent fa coses! ]]>

Fa uns dies vam veure com el pratenc Alfred Garcia començava una nova etapa al programa Operación Triunfo de TVE. L’Alfred és un jove músic conegut a l’escena musical de la ciutat, amb força experiència als escenaris i que ha participat en diferents projectes musicals i col·laboracions amb La Capsa. Podeu conèixer una mica més la seva trajectòria aquí.

Ens trobem en un moment en que noms d’altres creadors i artistes de la ciutat també són reconeguts amb projectes i treballs que potser passen més desapercebuts perquè no tenen aquest ressó mediàtic però que també estan obtenint bons resultats.

Tronco i Xavi Alias

Al panorama musical un altre nom que comença a sonar amb força, Tronco. Dos germans pratencs, el Fermí i la Conxita Herrero, que amb el seu àlbum debut Abducida Por Formar Una Pareja s’estan fent un forat als escenaris. Amb un estil diferent, el Xavi Alias i el seu darrer treball Carib ha recollit molt bones crítiques. Un disc sorprenent, amb músiques cuidades i lletres que proposen al públic volar i enlairar-se a un món fantàstic.

Conxita Herrero

La Conxita Herrero també és una de les autores de còmic amb més projecció del panorama actual.  Gran bola de helado, el seu primer còmic a color, ens explica històries quotidianes, relatades i dibuixades des d’un punt de vista molt personal. La Conxita ha estat guanyador del premi autor revelació Ficomic 2017. Una altra proposta dins de la novel·la gràfica és La importancia de ser rosa, que neix de la col·laboració de Miguel Àngel Blanca (cantant del grup Manos de Topo) i la il·lustradora pratenca Núria Inés, Tinta Fina.

Arnau Puig i Àngela Jové

També noms pratencs a l’escena teatral. L’actor Arnau Puig, després de girar amb Josep Maria Flotats i Ser-ho o no pels escenaris de tot l’estat, puja a l’escenari del Teatre Apolo amb Y no quedará ninguno. Al Teatre Nacional podem veure a l’Angela Jové, amb Desig sota els oms,  un clàssic del teatre nord-americà, en el qual l'amor s'enfronta a l'ambició.

Laura Ferrés i Jaume Martí

En l’àmbit del cinema cal destacar el curtmetratge Los desheredados, dirigit per la pratenca Laura Ferrés que després de guanyar el premi Descobriment Leica Cine al festival de Cannes ha estat preseleccionat per competir en la propera edició dels Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. No és la primera pratenca que té presencia als Goya. Jaume Martí va guanyar en la darrera edició el premi al millor muntatge per la pel·lícula ‘Un monstruo viene a verme’. Actualment es troba a Londres treballant en la producció de Jurassic World. El reino caido

Rosa Delgado i Albert Riballo

El curt Ay el chacho sí que sabe, amb guió original i direcció de Rosa Delgado Leyva en qué han treballat i col.laborat un munt de professionals de la ciutat també ha estat seleccionat en diversos festivals, destacant els premis rebuts al millor curt internacional als Roma Film Awards 2017 i al millor actor a la Gala Cinema Internazionale Venizia 2017 i Panama Canal Internacional Film Festival 2017. Un altre actor habitual de moltes propostes locals, l’Albert Riballo està fent un munt de treballs publicitaris, el darrer aquest d’una nova marca de venda de vehicles.

Cristina Ban Ban i Julio Julián

En el món de les arts plàstiques, durant aquests dies podem gaudir de l’exposició Richer House de la Cristina Ban Ban, una pratenca que habitualment resideix a Londres i que exposarà fins al 19 de novembre a la sala Miscelania de Barcelona.

El Colectivo Julio, que durant els darrers anys ha portat a terme diferents activitats per difondre i conservar l’obra de l’artista local Julio Julián, també està d’actualitat. El proper 29 de novembre ha estat convidat per participar a la Universidad Popular del Centro de Arte Dos de Mayo al cicle "El arte de ser amateur, prácticas artísticas no expertas, creadores outsider y artefactos populares", on explicarà el seu projecte.

Núria Oreja

Cal mencionar també a la Nuria Oreja, que ha col·laborat en la impactant campanya Toca-te-les (#Tocateles) per sensibilitzar sobre la importància de la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. La Nuria també  ha exposat aquest estiu a Barcelona  el seu treball Passeig Oníric, on la fantasia i la imaginació és present a totes les fotografies exposades. 

En definitiva, només una petita mostra dels treballs de creadors pratencs que estan sortint més enllà de la nostra ciutat i que estan rebent un merescut reconeixement.


Veure més]]>
Thu, 02 Nov 2017 10:44:20 GMT <![CDATA[Convocatòria d’art #Covertag per a joves d'entre 16 i 25 anys]]>

Si tens entre 16 i 25 anys i et ve de gust practicar la creativitat, pots participar deixant la teva empremta a la façana de l’equipament de Torre Muntadas i sent la imatge digital d’/UNZIP durant un temps a través de la convocatòria de disseny per a joves anomenada #Covertag.

Cal ser artista?

No, ni molt menys. Només cal tenir ganes d’expressar-se i dir la teva, des de qualsevol dels formats que t’interessin.

Es fa servir alguna tècnica en concret?

La que vulguis: dibuix, il·lustració, disseny, fanzine, intervenció urbana, foto...

Fins quan es pot presentar una proposta?

La convocatòria en aquests moments està ja oberta, fins al 30 de novembre de 2017.

La convocatòria seleccionarà dues propostes a l'any, que seran imatge de la difusió, tant per als formats físics (sobretot, una lona de tres metres d'ample que es penjarà a la façana principal de Torre Muntadas, a tot color) així com la imatge de totes les comunicacions a les xarxes socials.

El premi consistirà en 200 € (en material o formació), com també la producció de la lona, i la possibilitat de rebre formació artística o l’ús d’espai i assessorament.

Consulteu les bases on indica en detall com poder participar. Aquesta convocatòria s’organitza des d'/UNZIP Arts Visuals, en col·laboració amb Joves Prat i l'Escola d'Arts del Prat. 

Al Centre d’Art Torre Muntades es poden fer totes les consultes i  aclariments. També us podeu adreçar a /UNZIP Torre Muntadas (c. Jaume Casanovas, 80), de dimarts a divendres, de 16.30 a 20.30 h, i els caps de setmana, d’11 a 14 hs. Així mateix podeu trucar al 934 782 237 o enviar un correu electrònic a unzip@elprat.cat
 
 


Veure més]]>