Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Fri, 24 Mar 2017 13:47:53 GMT <![CDATA[Resolució convocatòria de projectes d'arts visuals /UNZIP 2017]]>

La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, i a agents culturals, educatius i socials, sense límit d’edat, residents a Catalunya.

Enguany s’han presentat un total de 53 projectes, en les diferents modalitats que conformen la beca:

1. Beca Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l'ús de la imatge com a element essencial d'un treball d'investigació i reflexió social en l'entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
Projecte guanyador: La ficció laboral. L’amiant al Prat, de Daniel Gasol

2. Beca Art al Barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa.
Projecte seleccionat: Ràdio-teteria Sant Jordi-Ribera Baixa, un farcell d’economies silvestres, d’Aviv Kruglanski i Anna Coromina

3. Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d'Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat: 02 minutos, 231 pasos, de Fito Valero

4. Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn . Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat:. Ni tan bellas..., de Stella Rubio

5. Beca d'Art i Educació per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.

Projecte seleccionat: Un futbol sense porteries, de Mercedes Mangrané i Míriam C. Cabeza

Podeu llegir l’acta amb la resolució final de la convocatòria al següent document.

Tots els projectes rebran una dotació de dos mil euros per la seva realització, a més de comptar amb el suport logístic i d'acompanyament dels equips d'/UNZIP Arts Visuals al Prat. 

Les diverses propostes s'aniran desenvolupant al llarg dels propers mesos i fins a finals d’any, presentant resultats en diversos formats. Podreu seguir-ne l’evolució a la web unzip.elprat.cat


Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 10:12:47 GMT <![CDATA[El col·lectiu pratenc d'instagramers IGPrat exposa les seves fotos al CC Jardins de la Pau]]>

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull, en diferents espais, les fotografies del grup d'instagramers pratencs IGPrat, format per @jesus_vera, @munsazara, @n_o_c, @soniasanchezs, @rosamilana i @_photojamm_.

Com a col·lectiu, IGPrat ha participat a diverses activitats com el Coordenades, el TICday al Cèntric i a les edicions de la Fotofesta. També van realitzar una fotografia de l’edifici del Semàfor, que va estar exposada a la tanca d’entrada del Prat. Així mateix, organitzen sortides per fer fotografies de diversos indrets del municipi.

Espais d'exposició:

 • Vestíbul: Montse Zaragoza. Del 27 de febrer al 31 de maig.
 • Escales: Núria Oreja. Del 6 de març al 31 de maig.
 • Passadís 1a planta: Rosa Milán i Sonia Sánchez. Del 13 de març al 31 de maig.
 • Sala de serveis comuns: Jesús Vera. Del 20 de març al 31 de maig.
 • Sala de gent gran: José Antonio Maté. Del 27 de març al 31 de maig.

Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 09:20:50 GMT <![CDATA[Alumnes del CNL celebren el Dia Mundial de la Poesia recitant en la seva llengua materna]]>

Diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat ha participat en la celebració del Dia Mundial de la Poesia llegint un poema en la seva llengua materna.

En la majoria de casos han llegit el poema “La poesia”, que ha escrit especialment per a l’ocasió la poeta mallorquina Antònia Vicens per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes, impulsora d’aquesta iniciativa. “La poesia” ha estat traduïda a vint llengües diferents per mostrar la riquesa d’aquest gènere literari arreu del món. 

Al Prat, els i les alumnes han pogut llegir i escoltar aquest poema en les llengües següents:  romanès, alemany,  urdú, àrab, basc, gallec, castellà i català. L’exercici d’escoltar com sonava en les diferents llengües ha estat molt interessant per a tothom. I els alumnes recitadors s’han sentit molt reconeguts i valorats. 

Uns altres alumnes que no disposaven del poema traduït en la seva llengua n’han llegit uns altres, que han aportat ells mateixos, en portuguès, búlgar ucraïnès i panjabi. I a més, una altra alumna romanesa ha volgut llegir un altre poema, “La llengua romanesa”, per poder participar en l’activitat.

Vídeos

Aquest particular recital poètic ha estat enregistrat en una sèrie de vídeos que podeu mirar al final d'aquesta notícia. 

L’alumnat del nivell C2, a més de llegir tres poemes d’Antònia Vicens, han treballat l’autora i els trets que caracteritzen els seus versos (manca de puntuació, espais en blanc, simbologia).

El Dia Mundial de la Poesia va ser proclamat per la UNESCO i se celebra cada any el dia 21 de març. 


Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 08:28:30 GMT <![CDATA[Ajuts municipals per a activitats d'estiu i extraescolars]]>

Aquest any, l'Ajuntament del Prat canvia el sistema de sol·licitud d'ajuts per a activitats d'estiu i extraescolars per a nens, nenes i joves, a fi de facilitar la seva tramitació a les famílies.

Entre el 28 de març i el 21 d'abril es poden presentar a l'OIAC (Oficina de Informació i Atenció a la Ciutadania, a la Casa de la Vila) les sol·licituds per la realització tant de les activitats d'estiu com de les activitats extraescolars de lleure, esportives i de formació artística per al proper curs.

L'objectiu d'aquests ajuts, als quals l'Ajuntament destina 143.000 €, és que cap nen, nena o jove deixi de realitzar aquestes activitats per motius econòmics i / o socials. Els ajuts van dirigits als nens, nenes i joves empadronats al Prat que hagin nascut entre 1999 i 2014 (ambdós inclosos).

Excepcionalment, s'hi inclouen joves que hagin nascut abans de 1999 sempre que estiguin cursant l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o estiguin escolaritzats al Centre d'Educació Especial Can Rigol o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Per sol·licitar els ajuts no cal estar inscrit prèviament en cap activitat. Els ajuts atorgats es destinaran a:

 • Les activitats d'estiu organitzades per les entitats que apareixen en la guia d'estiu, per a les de les entitats de lleure CE Sant Pere i Sant Pau, AEiG Anton Vilà i AEiG Conxita Busquets i els cursos de natació de l'Ajuntament.
 • Les activitats extraescolars per al curs 2017-2018 que organitzen les AMPA, les associacions esportives escolars dels centres educatius, les entitats inscrites en el Registre de Entitats de l'Ajuntament, adherides al programa d'ajudes, l'Escola Municipal de Música, els cursos de natació i les activitats de circ organitzades per l'Ajuntament.

Es podrà presentar una sol·licitud per persona beneficiària i per una activitat d'estiu i / o altra activitat extraescolar.
 


Veure més]]>
Wed, 22 Mar 2017 11:45:16 GMT <![CDATA[El Cèntric Espai Cultural estrena web]]>

Dies després de fer-ho el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, ara ha estat un altre equipament municipal del Prat, el Cèntric Espai Cultural, qui ha estrenat una nova plataforma web, renovada i més moderna, on les persones usuàries trobaran tota la informació sobre l'equipament i les activitats que s'hi desenvolupen. 

La web, que s'adapta a qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil...) també informa de les diferents línies temàtiques sobre les quals treballa el Cèntric (lectura, música, món contemporani, cultura digital, cursos i tallers), així com els serveis i espais que ofereix a la ciutadania.

La web del Cèntric se suma a la resta de plataformes de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 13:29:30 GMT <![CDATA[Ve la primavera, i els cursos i tallers de cultura! ]]>

Un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 29 de març , a les 16.30 hores i duren fins el 7 d’abril. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament i als webs dels equipaments i entitats culturals.

 


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 11:26:07 GMT <![CDATA[El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa estrena web ]]>

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa estrena una nova plataforma web, renovada i més moderna, on les persones usuàries trobaran tota la informació sobre l'equipament i les activitats que s'hi desenvolupen. 

La web, que s'adapta a qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil...) també informa dels diferents projectes sobre els quals treballa el Centre (arts escèniques, gastronomia, arts visuals i cultura digital) i serveis que ofereixen a la ciutadania.

La web del Centre Cívic se suma a la resta de plataformes de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Tue, 14 Mar 2017 10:53:21 GMT <![CDATA[Darrera setmana del concurs literari jove Tintablava]]>

Un any més, l’associació d’Escriptors Pratencs Tintablava ha posat en marxa, amb la col·laboració de Joves.Prat, el concurs literari de microrrelats i poemes per a persones joves de la ciutat.  Els treballs es poden presentar fins el 19 de març al correu electrònic tintablava@gmail.com

Enguany arriba a la seva 6a edició la modalitat de microrrelats i a la 4a pel que fa a poesia. Aquest concurs pretén fomentar la lectura i la creació literària entre els nois i noies del Prat amb edats compreses entre 14 i 18 anys.

És una proposta que té molt bona acceptació, i els centres escolars hi estan molt implicats. Hi participen alumnes dels 6 centres de secundària de la ciutat, i hi ha molt bona qualitat dels treballs presentats de cada categoria.

Les persones guanyadores es faran saber la setmana de Sant Jordi, a través d’un acte de lliurament de premis. Per cada categoria es donen 3 vals que es poden bescanviar a comerços del municipi. En la darrera edició s'hi van presentar 89 treballs.  

Si voleu conèixer les bases, els premis i els períodes de l’edició 2017, les podeu trobar a Joves.cat  o bé al blog de Tintablava
 


Veure més]]>
Thu, 02 Mar 2017 13:38:30 GMT <![CDATA[Últim dia del Carnaval de l’Enveja!]]>

Amb gran pena i tristor, s’ha viscut la mort i enterrament de Sa Majestat Carnestoltes durant el Dimecres de Cendra.  Un gran nombre de ploraners i ploraneres s’han concentrat a la pl. de l’Enveja per acompanyar taüt del rei mort en el seu darrer viatge. La Processó del plor i del dol, entre laments i llàgrimes ha recorregut pels carrers del Prat fins arribar a la pl. de la Vila. Allà han recuperat forces amb les sardines que la Casa de Aragón ha preparat a tots els assistents. Els més petits també han ballat i cantat de la mà de Jaume Barri.

Les vídues i ploraneres han pujat a l’escenari per acomiadar-se definitivament del Rei del Carnaval, abans d’escoltar el testament de Sa Majestat. El sr. Notari, la sra. Madame i el sr. Bisbe han llegit a tots els assistents les últimes voluntats del Rei i Diables del Prat han portat el taüt de Sa Majestat fins a la pl. de l'Església, on s'ha fet l'encesa de la Foguera de la Quaresma.


Veure més]]>
Wed, 01 Mar 2017 11:53:23 GMT <![CDATA[Afectacions als autobusos per la Processó del Plor i el Dol]]>

La Processó del Plor i el Dol, una de les darreres activitats del Carnaval del Prat, provocarà alguna afectació a les línies d'autobús PR1, PR2, PR3 i L78 entre les 19 i les 20.30 h d'avui dimecres.

Trobareu més informació a través de l'enllaç situat a peu de pàgina.


Veure més]]>
Sat, 25 Feb 2017 22:22:24 GMT <![CDATA[Les rues de dissabte de Carnaval omplen de color i festa els carrers del Prat!]]>

El dissabte de Carnaval és el dia gran per a molts grups, AMPA i entitats de la ciutat. Després de moltes hores de feina és el moment de lluir disfresses, sortir al carrer i passar-ho bé. Encara que el recorregut de les rues s’ha vist modificat per les obres de l’av. de Verge Montserrat, totes les comparses participants han fet els seus lluïments a l’arribada a La Capsa.

Els primers en sortir al carrer han estat els més petits. La rua infantil, formada per 14 comparses i 650 participants, ha fet el recorregut des del Cèntric Espai Cultural fins a La Capsa, ballant, cantant i complint de color els carrers del Prat. Els Pecats Infantils han acompanyat a tots els grups i han animat la festa.

El Rei Carnestoltes ha quedat ben content i ha atorgat els següents premis:

- Premi ‘Ens hem quedat sense paraules’, per a la comparsa ‘Muts i  a la gàbia’ (AEiG Conxita Busquets)

- Premi ‘Enveja terrorífica’, per a la comparsa ‘Monstruitos’ (CE El Globus)

- Premi ‘Al fons marí’, per a la comparsa ‘No fiquis la pota’ (GISC)

- Premi ‘Carnaval cavernícola’, per a la comparsa ‘Els Troglo Parc’ (Grup El Trolgo Parc)

- Premi ‘Els amics Picapedra', per a la comparsa ‘Troleguites’  (grup Troleguites) 

- Premi ‘Ragnar Lodbrok’, per a la comparsa ‘El cau viking’(AEiG Anton Vilà)

- Premi ‘El circ màgic de Carnaval’, per a la comparsa ‘Il·lusionat sense enveja’ (grup Leones o huevones)

- Premi ‘Tot encaixa al Carnaval!’, per a la comparsa ’Lego’s and company’ (Grup Mar Cano – Lego’s and company)

- Premi ‘Gatets i marietes’, per a la comparsa ‘Los prodigiosos’ (grup Los Prodigiosos)

- Premi ‘Menja’t l’enveja!’, per a la comparsa ‘The big hamburguer’ (grup The big hamburguer)

- Premi ‘Festa i lluita’, per a la comparsa ‘L’esplai contra l’enderroc’ (CE Sant Pere i Sant Pau)

- Premi ‘Els reis del rock de Carnaval’, per a la comparsa ‘El Prat rock-punk (grup El prat rock-punk)

- Premi ‘Superpoders contra l’enveja’, per a la comparsa ‘Els super-herois del Parc’  (grup Els super-herois del Parc)

- Premi ‘Fades i follets’, per a la comparsa ‘Amics Pota Blava en el bosque encantado’  (Amics Pota Blava i llar Hebre)

La rua d’adults ha sortit puntual a les 19 h i amb 18 comparses i gairebé 3000 persones participants és converteix en un dels actes més participatius i multitudinaris de la ciutat.

L’Enveja ha esta una bona font d’inspiració per a tots els participants, amb disfresses acolorides, música i balls durant tot el recorregut i molta gresca

 • Se’ns enveja pel que ens penja... I se’ns rateja en la neteja! (AV La Barceloneta)
 • Educació sense enveja, la Tributarra ensenya (AMPA Escola Honorable Josep Tarradellas)
 • Amadeus, l’Envejatto di Salieri (AMPA Escola Pepa Colomer)
 • Fuego en el fuego! (CCA Casa de Sevilla)
 • Pernil i vi, l’enveja del teu veí (Casa de Andalucía)
 • Que soni la música ben alta, i el mal de l’enveja s’espanta (AMPA Escola Sant Jaume)
 • L’enveja asiàtica ha arribat per deixar-vos bocabadats (AV Sant Cosme i Sant Damià)
 • No són petits envejosos! (AMPA Escola Galileo Galilei)
 • Els animals desconeixen l’enveja i els humans moren per ella (La Beat Urban Center)
 • Som l’enveja del Prat, som les targetes black! (AMPA Escola del Parc)
 • Entusiasma’t, riu i plora, però fes l’enveja fora (AMPA Escola Mare de Déu del Carme)
 • Manolitos & Manolitas 2.0 (Grup Manolitos i Manolitas)
 • L’enveja us deixarà de pedra (AMPA Escola Ramon Llull-Eternal Dance)
 • No tinguis enveja, tots tenim la nostra bellesa (AMPA Escola Jacint Verdaguer)
 • L’enveja en blanc i negre (AMPA Escola Joan Maragall)
 • Hairsprat (Els Bitxos)
 • Al Darwin se’ns va l’olla (AMPA Escola Charles Darwin)
 • Si l’enveja vols guanyar, amb La Seda has de ballar!! (AMPA Escola la Seda)

I els premis i comparses guanyadores del Carnaval de l’Enveja han estat:

 • Premi “La meva disfressa era més bonica”, a la comparsa “Al Darwin se’ns va l’olla!!” (AMPA Escola Charles Darwin)
 • Premi “Dentetes, dentetes”, a la comparsa “L’enveja asiàtica ha arribat per deixar-vos bocabadats” (AV Sant Cosme i Sant Damià)
 • Premi “Els set pecats capitals”, a la comparsa “Educació sense enveja, la Tributarra ensenya” (AMPA Escola Molt Honorable Josep Tarradellas)
 • Premi “Caín i Abel”, a la comparsa “Que soni la música ben alta, i el mal de l’enveja s’espanta” (AMPA Escola Sant Jaume)
 • Gran Premi “L’enveja de la festa”, a la comparsa “No tinguis enveja, tots tenim la nostra bellesa” (AMPA Escola Jacint Verdaguer)

Enhorabona als guanyadors i també a tots els participants! Guardeu forces que el #carnavaldelprat encara no s’ha acabat!


Veure més]]>
Thu, 23 Feb 2017 19:23:48 GMT <![CDATA[Comença el Carnaval de l’Enveja!]]>

Si hi ha un protagonista del Dijous Gras és la truita. I així ha estat als jardins de la Pau durant la gran truitada popular. L’art culinari de la Casa de Andalucía i del col·lectiu d’Antenes Joves s’ha fet evident quan han ajudat a preparar la seva truita a tots els que s’han apropat a la plaça. En total s’han fet més de 2.000 truites amb els ous que ha aportat la Granja Avícola Torres.

El concurs de truites ha començat també puntualment i les truites han començat a arribar a les 16.30 h. Amb ingredients originals i unes presentacions cuidades, les 21  truites participants a la categoria d’adults i 8 a la infantil, han posat difícil al jurat la seva elecció. Enguany el Jurat Oficial del Concurs ha estat format per Manuel Torres (representant de la Granja Avícola Torres), Isabel Anguera (representant del Mercat Municipal) i Virgi Contero (del restaurant Rustic&Co). 

Les truites guanyadores de la categoria d’adults han estat:

• Gran Premi del Mercat Municipal per Mª Teresa Mena amb la "Truita La amorosa", premiada amb la Gran Paella d’Honor i un val de 100 € de compra al Mercat Municipal de la pl. de la Vila

• Premis Ribera Baixa: per a Zaide del Bar Caldas amb la “Truita La cuban” i l’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer amb la”Truita Tutti Fruti”, premiats amb Paella d’Honor i un val per assistir a un taller de cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

• Premi especial El Prat, degusta’l per a Miriam Numeras amb la "Truita Targeta B"), premiada amb Paella d’Honor i un dinar per a dues persones al restaurant Rustic&Co, de la xarxa El Prat, degusta'l.

A les 19 hores, Sa Majestat Carnestoltes i la cort dels set pecats capitals i les autoritats de Carnaval han arribat a la plaça, on la Xaranga de la Casa de Aragón, els Gegants del Prat i Krestatum els han rebut amb música i animacions.

Les autoritats i el rei del Carnaval han pujat a l’escenari per fer entrega dels premis del concurs de truites i llegir a tots els presents el pregó de Sa Majestat Carnestoltes, punt d’inici del Carnaval 2017. Amb focs d’artifici ha quedat inaugurada la nova plaça de l’Enveja.

La Festa ja ha començat! Bon Carnaval!


Veure més]]>
Thu, 23 Feb 2017 07:47:09 GMT <![CDATA[Afectacions al trànsit i als autobusos dels actes del Carnaval]]>

A través d'aquest enllaç podeu consultar les afectacions que les celebracions del Carnaval 2017 tindran sobre el trànsit de vehicles i la circulació d'autobusos a la ciutat a partir de dijous 23 de febrer. 


Veure més]]>
Wed, 22 Feb 2017 13:06:27 GMT <![CDATA[L'Escola Municipal de Música obre perfils a Instagram i a Youtube]]>

L'Escola Municipal de Música del Prat ha obert dues noves finestres a les xarxes socials. Es tracta d'un perfil a Instagram i d'un canal a Youtube.

L'Escola anima tothom a apuntar-s'hi per anar seguint les fotografies, vídeos i informacions que s'hi vagin pujant.

Aquests dos nous perfils se sumen a la resta de canals digitals de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Mon, 20 Feb 2017 11:54:13 GMT <![CDATA[Els dos caus del Prat i la UEC cedeixen documents a l'Arxiu Municipal]]>

Tres entitats de la ciutat, l'AEiG Conxita Busquets, l'AEiG Anton Vilà i la Unió Excursionista de Catalunya del Prat han signat amb l'Arxiu Municipal del Prat un conveni per la cessió de documents, la majoria fotografies.

Les tres entitats mantenen la propietat dels documents, mentre que l'arxiu s'encarregarà de fer-ne una revisió, ordenació, inventariat i gestió per tal que estiguin disponibles per a la consulta de la població i dels investigadors. 

L'any passat, altres dues entitats, la Cooperativa Obrera de Viviendas i l'Agrupació Ciclista el Prat també van signar un conveni en el mateix sentit. 


Veure més]]>
Wed, 15 Feb 2017 09:41:22 GMT <![CDATA[Un rodatge cada dos dies al Prat durant 2016]]>

L’any 2016 es van dur a terme 136 produccions audiovisuals en territori del Prat, que van suposar un total de 180 dies de rodatge durant l’any, una mitjana d’un cada dos dies.

Per aquests rodatges, l’Ajuntament va ingressar, a través de l’oficina municipal El Prat Film Office, més de 36.000 € en concepte de taxes. L’impacte econòmic sobre la ciutat, però, va ser més elevat, degut al consum de bens i serveis que hi van fer els membres dels diferents equips de rodatge en empreses i establiments de la ciutat.

Des de l’any 2012, en què es va crear El Prat Film Office, l’increment de produccions acollides al municipi ha estat del 202 %, mentre que respecte de 2015 l’augment ha estat del 12 %.

Tipus de produccions

Els tipus de produccions audiovisuals han estat molt variats: documentals, videoclips musicals, espots publicitaris, sèries de televisió, curtmetratges, llargmetratges, reportatges, fotografia comercial o no comercial, etc. Cal destacar que dels 15 curtmetratges realitzats l’any passat, la majoria els van fer equips formats per equips pratencs que han decidit desenvolupar íntegrament els seus projectes al municipi.

Localitzacions

Entre les localitzacions més escollides destaquen la platja, el pont Nelson Mandela, el mirador d’avions i els espais naturals, tot i que molts i molt diferents espais del Prat han servit de “plató” per a totes aquestes produccions.

Col·laboracions

A més de programar des del 2014 un curt rodat al Prat a les sessions de Cine Club, El Prat Film Office ha col·laborat amb el Festival de Cinema d’Autor, el Preview Festival, les Xerrades en Curt i Cinema Lliure a la Platja.


Veure més]]>
Thu, 09 Feb 2017 13:42:30 GMT <![CDATA[Els infants de les escoles bressol viuen la música de ben a prop ]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat (EMMP) han realitzat l’activitat "Música a prop" a totes les escoles bressol municipals del Prat, amb l’objectiu d’apropar la música als més petits. 

L'experiència ha estat un èxit a totes les escoles. Tres músics de l'EMMP han musicat el conte de “La rateta que escombrava l’escaleta” i han encisat els infants de les escoles bressol, que tenen entre 4 mesos i 3 anys. 

Aquesta experiència ha generat perspectives de realitzar més activitats conjuntes que ajudin a apropar la música i la cultura als infants més petits de la nostra ciutat.


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:22:08 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí també guanya el premi Goya al millor muntatge]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat un premi Goya del cinema espanyol pel muntatge de la pel·lícula "Un monstruo viene a verme", de J.A. Bayona. 

Fa pocs dies, Martí ja va guanyar un premi Gaudí del cinema català pel mateix motiu. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 14:40:11 GMT <![CDATA[Canvi en la programació del Teatre Modern]]>

L’espectacle Relato de un náufrago, previst per al diumenge 26 de febrer al Teatre Modern amb Emilio Gutiérrez i Àngel Llàcer, ha cancel·lat la seva gira a causa de malaltia d’un dels intèrprets.

En substitució d’aquesta proposta s’ha programat Lehman Trilogy, d'Stefano Massini.  Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l'arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d'inversió més grans del moment, el 2008. Els intèrprets són Rubén de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres i David Vert.

Per a qualsevol dubte o qüestió relacionada amb les entrades venudes de Relato de un náufrago, podeu escriure un correu electrònic a cultura@elprat.cat.


Veure més]]>
Mon, 30 Jan 2017 09:01:02 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí guanya el Gaudí al millor muntatge ]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat el premi Gaudí 2017 al millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula "Un monstre em ve a veure". Martí també estava nominat als Premis Gaudí pel muntatge d'un altre film, "Contratiempo", i igualment està nominat als premis Goya del cinema espanyol. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).
 


Veure més]]>
Fri, 27 Jan 2017 13:26:53 GMT <![CDATA[Arriba el Carnaval de l'Enveja!]]>

La ciutat s'engalanarà per donar la benvinguda al Carnaval, que seguint amb el cicle dels Set Pecats Capitals, enguany tindrà com a protagonista l’Enveja.

Des de fa mesos la Comissió de Carnaval treballa per preparar un Carnaval que arriba amb moltes novetats. La primera és el nou Relat de Carnaval, redactat per l’autor pratenc Pau Bou i que recull els continguts i simbolismes de la tradició d'aquesta festa a la nostra ciutat. Vinculades a aquest relat, es faran diverses activitats infantils als centres cívics de la ciutat.

També veurem per primera vegada a la Rua Infantil les màscares dels Pecats Infantils, inspirades en el número set: set màscares relacionades amb les set notes musicals, set colors i set formes geomètriques, que creen set personatges diferents per explicar cadascun dels pecats.

La modificació més important la veurem en el recorregut de les rues de Carnaval de dissabte 25 de febrer. Amb motiu de les obres actuals a l’avinguda de la Verge de Montserrat, els recorreguts habituals de les rues s’han hagut d'alterar. D’aquesta manera, la Rua Infantil sortirà del Cèntric Espai Cultural a les 18 h, continuant el recorregut pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat i fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma.

La Rua d’Adults també variarà el seu recorregut. El punt de sortida serà el c. del Coronel Sanfeliu cantonada amb c. de Tarragona, continuant pel c. de Lleida, carretera de la Marina, av. de la Verge de Montserrat fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma, on davant de La Capsa les comparses podran fer els seus lluïments.


Veure més]]>
Wed, 25 Jan 2017 09:16:36 GMT <![CDATA[Flamaradas: cançons que parlen del Prat]]>

Al mes juliol es van enregistrar quatre cançons molt especials a l’estudi de gravació de La Capsa. Cançons que parlen de llocs mítics de la nostra ciutat: el Delta, el “Campo Richard”, el càmping Cala Gogó i la fàbrica de La Seda. Unes gravacions que pretenen recollir les cançons que Daniel Magallón, àlies Flamaradas, ha fet a partir de la trobada i diàleg amb el Cor d’adults de l’Escola Municipal de Música del Prat.  

El #4Raons és un projecte coordinat per La Capsa i Indigestió que des de fa uns anys aposta per repensar les relacions entre música i ciutadania fent un pas més enllà i modificant el vincle entre el músic i la gent del territori. Finalment aquest procés es reflexa a les seves actuacions creant una experiència que supera els rols habituals d’emissor i receptor en un concert. 

Fes clic aquí per escoltar les cançons


Veure més]]>
Tue, 17 Jan 2017 09:12:16 GMT <![CDATA[Enquesta de valoració del Cèntric]]>

L’enquesta està adreçada a tots els usuaris i usuàries del centre i pretén recollir les seves opinions i propostes de millora. 

Els resultats d’aquesta enquesta serviran de diagnòstic per emprendre una sèrie d’accions amb l’objectiu de millorar la usabilitat dels serveis i espais del Cèntric.

Podeu trobar l’enquesta en format físic a la recepció del Cèntric i a qualsevol dels mostradors de la Biblioteca o, si ho preferiu, podeu respondre-la mitjançant un formulari en línia clicant aquí.


Veure més]]>
Fri, 13 Jan 2017 08:02:24 GMT <![CDATA[Comença el cicle Dijous Teatre! ]]>

Amb el nou any, hem encetat un nou cicle de teatre. El tercer dijous de cada mes, a les 20 hores, el Teatre Modern obre les seves portes.

Dijous Teatre és l’excusa perfecta per veure teatre d’una manera diferent. Diferents formats, perspectives, gèneres o no-gèneres i temàtiques passaran pel Modern intentant deixar la seva empremta.

La voluntat és portar a l’escenari del Modern l’aquí i l'ara, parlar en present, de l’entorn que ens defineix i que ens representa. Portar una mirada crítica, esbiaixada, fer sentir les veus distorsionades, absents...

Aquests dijous també volen ser la porta als formats més gamberros, transgressors.

Dansa, teatre, música, titelles, cabarets i gèneres per definir. Tot hi té cabuda. I nosaltres hi serem per ser-ne testimonis.


Veure més]]>
Mon, 09 Jan 2017 13:19:02 GMT <![CDATA[L'últim sopar. Presentació nova temporada teatre, música i dansa]]>

El Teatre Modern va ser la seu de 'L’últim sopar', un espectacle de creació ideat per presentar les propostes de teatre, dansa i música que passaran pel Prat durant els propers tres mesos.

Així doncs, les persones assistents van formar part d’aquesta peça teatral en què una companyia posava punt i final a la seva història celebrant un sopar de comiat. Els diferents membres donaven a conèixer els seus nous projectes i ens explicaven més a fons les propostes artístiques que els propers mesos passaran pels escenaris del Prat.

Aquesta presentació va donar el tret de sortida a la venda d’abonaments escènics i, a partir de dimecres 11 de gener, començarà la venda d’entrades als diversos espectacles que conformen aquesta temporada.

Consulta aquí tota la informació sobre els espectacles i la venda d'abonaments i entrades o descarrega't el programa de la nova temporada en aquest enllaç

 


Veure més]]>