Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 17 Jan 2017 09:12:16 GMT <![CDATA[Enquesta de valoració del Cèntric]]>

L’enquesta està adreçada a tots els usuaris i usuàries del centre i pretén recollir les seves opinions i propostes de millora. 

Els resultats d’aquesta enquesta serviran de diagnòstic per emprendre una sèrie d’accions amb l’objectiu de millorar la usabilitat dels serveis i espais del Cèntric.

Podeu trobar l’enquesta en format físic a la recepció del Cèntric i a qualsevol dels mostradors de la Biblioteca o, si ho preferiu, podeu respondre-la mitjançant un formulari en línia clicant aquí.


Veure més]]>
Fri, 13 Jan 2017 08:02:24 GMT <![CDATA[Comença el cicle Dijous Teatre! ]]>

Amb el nou any, hem encetat un nou cicle de teatre. El tercer dijous de cada mes, a les 20 hores, el Teatre Modern obre les seves portes.

Dijous Teatre és l’excusa perfecta per veure teatre d’una manera diferent. Diferents formats, perspectives, gèneres o no-gèneres i temàtiques passaran pel Modern intentant deixar la seva empremta.

La voluntat és portar a l’escenari del Modern l’aquí i l'ara, parlar en present, de l’entorn que ens defineix i que ens representa. Portar una mirada crítica, esbiaixada, fer sentir les veus distorsionades, absents...

Aquests dijous també volen ser la porta als formats més gamberros, transgressors.

Dansa, teatre, música, titelles, cabarets i gèneres per definir. Tot hi té cabuda. I nosaltres hi serem per ser-ne testimonis.


Veure més]]>
Mon, 09 Jan 2017 13:19:02 GMT <![CDATA[L'últim sopar. Presentació nova temporada teatre, música i dansa]]>

El Teatre Modern va ser la seu de 'L’últim sopar', un espectacle de creació ideat per presentar les propostes de teatre, dansa i música que passaran pel Prat durant els propers tres mesos.

Així doncs, les persones assistents van formar part d’aquesta peça teatral en què una companyia posava punt i final a la seva història celebrant un sopar de comiat. Els diferents membres donaven a conèixer els seus nous projectes i ens explicaven més a fons les propostes artístiques que els propers mesos passaran pels escenaris del Prat.

Aquesta presentació va donar el tret de sortida a la venda d’abonaments escènics i, a partir de dimecres 11 de gener, començarà la venda d’entrades als diversos espectacles que conformen aquesta temporada.

Consulta aquí tota la informació sobre els espectacles i la venda d'abonaments i entrades o descarrega't el programa de la nova temporada en aquest enllaç

 


Veure més]]>
Thu, 05 Jan 2017 10:36:36 GMT <![CDATA[Una jornada màgica i plena d’il·lusió amb l’arribada dels Reis Mags]]>

Al matí, el Garatge Reial obria les seves portes a les 11 h. Tots els nens i nenes de la ciutat han pogut ajudar a preparar les noves carrosses de Ses Majestats i donar la benvinguda a l’Harshafa, que arribava amb el seu turbant lila i el seu ceptre màgic per recollir el missatge dels infants del Prat i entregar-lo a Ses Majestats.

A les cinc de la tarda puntualment, els Reis Mags han arribat a la pl. de Catalunya a cavall, on els esperaven petits i grans per donar-los una gran benvinguda. Se’ls ha fet entrega de les claus de la ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat. A continuació s’ha iniciat la cavalcada pels carrers de la ciutat, enguany sota la direcció artística de Benjamí Company i Lourdes Giraldo. 

L’estrella màgica ha guiat els camí de les noves carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, inspirades en els països d’origen de cada un dels reis i amb mecanismes articulats. També hem vist la carrossa del correu, la de la màgia i la fantasia,  la dels dolços i les llaminadures, la de les joguines i la del carbó, i diferents animacions i personatges com els xumetaires o els escalers, que han acompanyat el recorregut de tota la comitiva.

A la pl. de la Vila cançons i contes han fet passar més ràpid l’espera a tots els s’han apropat per veure l’arribada dels Reis de l’Orient, que han estat rebuts per un espectacle de llums. Ses Majestats han pujat al balcó de l’Ajuntament, des d’on han llançat el seu missatges a tots els infants dels Prat.

Tothom ha anat a dormir ben d’hora, que la nit de Reis és una nit màgica. Ses Majestats els Reis d’Orient volen agrair especialment la seva ajuda a les més de 350 persones de entitats, voluntaris i col·lectius de la ciutat que han col·laborat per fer una cavalcada plena de màgia i il·lusió. 


Veure més]]>
Wed, 04 Jan 2017 10:51:52 GMT <![CDATA[Tot a punt per a la Cavalcada de Reis]]>

Enguany tindrem de nou una Cavalcada plena de sorpreses i il·lusió, on veurem noves carrosses per Melcior, Gaspar i Baltasar i que acompanyaran a les carrosses que vam poder veure per primera vegada l’any passat: la carrossa dels Dolços i les Llaminadures, la de la Màgia i la Fantasia, la del Correu Reial i la carrossa de les Joguines. A més a més, noves i divertides animacions a la cavalcada, ens faran gaudir d’una rebuda màgica per a Ses Majestat de l’Orient.

Els patges estan treballant de valent al taller, construint i posant a punt les carrosses de Ses Majestats. Podrem ajudar a donar els últims retocs al Garatge Reial. Dijous 5 a partir de les 11 h, el Garatge obrirà les seves portes i tots haurem de treballar de valent abans que a les 12.30 h arribi l’Harshafa per a comprovar que tot està a punt i rebi el missatge els infants del Prat per a Ses Majestats.

Us hi esperem!


Veure més]]>
Mon, 02 Jan 2017 13:57:45 GMT <![CDATA[Rhümia obrirà una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Rhümia és un espectacle clàssic de pallassos que conquereix la realitat per fer-la girar de cop. Aquest espectacle és una escletxa a la vida, una experiència catàrquica per petits i grans, junts, alhora. Una estona de rialles i d’humor en estat pur.

L’espectacle ha guanyat el premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de 2016 i, després d’haver d’allargar la seva estada a Barcelona donades les bones crítiques i les entrades exhaurides, inicia una gira per Catalunya que l’acosta a la nostra ciutat el proper diumenge 15 de gener.

La companyia Rhum&cia ens ofereix aquesta segona part de Rhum, l’espectacle que  va unir a aquests actors, músics i pallassos per portar a escena el darrer treball del pallasso Monti.

Emoció, tendresa, humor, l’absurd, el joc, l’enginy i la vitalitat són alguns dels elements que donen forma a un dels millors espectacles de pallassos dels darrers anys.

Aquest espectacle és una iniciativa del Teatre Modern en col·laboració amb la Xarxa del Prat.

Trobareu més informació en aquest enllaç. Podeu comprar les vostres entrades a ticketea i també a la recepció del Cèntric Espai Cultural.


Veure més]]>
Thu, 29 Dec 2016 07:23:45 GMT <![CDATA[Es presenta un llibre sobre la societat feudal al delta dels segles VI a XI]]>

El pratenc Jordi Gibert Rebull ha presentat el seu llibre "A l’ombra de Barchinona. Antecedents i gènesi de la societat feudal a l’entorn del delta del Llobregat (segles VI-XI)". Aquesta obra és fruit de la Beca Jaume Codina de recerca història local de l'any 2013, que va obtenir Gibert. El llibre tracta del període de formació del territori del Prat i de l’inici del seu poblament, una època que no comptava fins ara amb un estudi monogràfic.

Gibert, nascut l'any 1975, és doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Història i Arqueologia de l’Alta Edat Mitjana. 

Podeu consultar de franc els llibres de la Beca Jaume Codina a través del següent enllaç.


Veure més]]>
Mon, 19 Dec 2016 18:32:23 GMT <![CDATA[Nova proposta de cursos i tallers per al trimestre d'hivern]]>

Els equipaments culturals, El Lloro i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers per al proper trimestre d'hivern. Es tracta d'un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Inscripcions

Les inscripcions començaran el 9 de gener , a les 16.30 hores, i estaran obertes fins el 18 del mateix mes. Es podran fer directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

Ja es pot consultar l'oferta al web de l'Ajuntament,  als webs dels equipaments i entitats culturals i al següent document


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 14:19:08 GMT <![CDATA[Sorteig de les places dels patges reials que acompanyaran Ses Majestats els Reis d'Orient]]>

El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit el sorteig per escollir els patges reials que acompanyaran i ajudaran durant la cavalcada a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Tots els infants de la ciutat entre 11 i 14 anys han tingut l’oportunitat de presentar la seva candidatura per ajudar a Ses Majestats dins d’uns dels grups previstos: alumnes de sisè de primària de les escoles del Prat, alumnes de 1er i 2n d’ESO dels instituts del municipi, infants de les entitats participants en algun dels actes vinculats a la cavalcada i infants que estudien fora del Prat.

En total s’han presentat un total de 41 candidatures, entre les que s’han escollit els 21 infants que acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar. Cada patge anirà acompanyat de dos adults, que també formaran part del seguici reial.

Podeu consultar el nom dels afortunats i afortunades en l’acta oficial del sorteig.


Veure més]]>
Wed, 07 Dec 2016 09:25:16 GMT <![CDATA[Lliurats els premis del 25è Concurs de Fotografia Delta del Llobregat]]>

L'any 1992, l'Agrupació Fotogràfica Prat i el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament van iniciar un concurs de fotografia anual amb l'objectiu d'incrementar la consciència social sobre els valors naturals, culturals i lúdics del delta del Llobregat. El mateix any va néixer el nostre calendari municipal del delta.

Enguany, el Concurs fa vint-i-cinc anys i ha aconseguit amb escreix el seu objectiu, ja que aporta una excel·lent col·lecció d'imatges i està ajudant a consolidar la fotografia de natura com una activitat de lleure cultural que estableix lligams de coneixement i estima amb el territori. Centenars d'imatges després, el delta continua sent una font inesgotable de bellesa, propera i accessible. 

En aquesta edició del concurs s’han presentat 196 fotografies a paper de 49 fotògrafs/es i a la categoria d’Instagram hi han participat un total de 125 imatges més.

Consulteu el veredicte i les fotos premiades.

 


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 13:37:02 GMT <![CDATA[Cap a un nou Programa d’Arts Escèniques i Música]]>

El maig passat es va iniciar l’elaboració del nou Programa d’Arts Escèniques i Música del Prat, un procés de reflexió i replantejament de les línies d’actuació en el món de les arts escèniques de la ciutat (teatre, música, dansa, arts de carrer...), dirigit pel professor i consultor Jaume Colomer, director de Bissap, professor universitari i expert en l’àmbit d’arts escèniques.

Durant aquests mesos s’han celebrat cinc sessions obertes de diagnosi i valoració, amb un total de 74 persones participants, moltes de les quals formen part activa del teixit cultural i creatiu de la ciutat.

A partir de les valoracions i propostes reflectides s’ha arribat a diferents conclusions, recollides en un informe, que serà el document base de treball dels propers mesos. Les conclusions s’agrupen en set eixos:

  • Considerar com a prioritat estratègica la formació escènica i musical
  • Potenciar els processió de creació i producció local
  • Oferir una programació escènica diversa, estable i de qualitat
  • Promoure la màxima participació de la ciutadania en les pràctiques escèniques i musicals de la ciutat
  • Promoure la interacció i cooperació entre agents escènics i musicals
  • Millorar les infraestructures escèniques i musicals
  • Treballar en xarxa, de forma oberta i col·laborativa

A partir de les línies estratègiques s’elaborarà durant els propers mesos, el nou programa d’arts escèniques i música de la ciutat. 


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 10:14:38 GMT <![CDATA[L'exposició sobre els 100 anys d'aviació al Prat es prorroga]]>

L’exposició aeronàutica “100 anys d’aviació al Prat” continua oberta -almenys fins el 31 de gener de 2017- al Centre Cultural Aeronàutic (av. Pepa Colomer). S’hi pot arribar amb els autobusos PR2 i PR3, prèvia demanda al conductor de fer parada a la Terminal Corporativa - Hangar Iberia. 

La mostra està oberta dissabtes i diumenges de 10 a 13.30 h i també s’hi poden fer visites concertades de dilluns a divendres, demanant-les amb antelació a l’Ajuntament.


Veure més]]>
Fri, 25 Nov 2016 11:50:27 GMT <![CDATA[25è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat]]>

Del 30 de novembre al 17 de desembre, el vestíbul de la biblioteca acollirà l’exposició de les obres guanyadores i finalistes del 25è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat.

A les categories d’altres anys com paisatgisme, caça fotogràfica i macrofotografia, s’ha afegit la de la xarxa social Instagram.

Aquesta convocatòria fotogràfica, organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat i l’Agrupació Fotogràfica Prat pretén donar visibilitat als espais naturals del Delta del Llobregat des d’un vessant estètic sense oblidar la necessitat de guardar i protegir uns espais naturals tant importants per a la nostra ciutat.


Veure més]]>
Mon, 21 Nov 2016 08:04:11 GMT <![CDATA[El cartell de la Fira, obra de l'artista pratenca Cristina BanBan]]>

El cartell de la Fira Avícola d'aquest any, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de desembre, és obra de l'artista pratenca Cristina BanBan, que actualment viu i desenvolupa la seva activitat artística a Londres.

Segons explica ella mateixa respecte del cartell de la Fira d'enguany, "he volgut crear una imatge diferent, incloent altres elements que acompanyen la figura principal del gall. Per a mi, el bol té un significat de símbol personal, com allò que recull tradició, memòries i les arrels del poble". També és l'autora del cartell de la Mostra d'Entitats.

Recentment, la Cristina BanBan ha guanyat el premi “Hackney WickEd Art Prize”, que reconeix la seva pràctica d’entre una selecció d’artistes amb base a l’East End londinenc.


Veure més]]>
Thu, 10 Nov 2016 11:43:39 GMT <![CDATA[La Generalitat aprova el Pla especial del Teatre de l'Artesà]]>

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla especial urbanístic del Teatre de l'Artesà, aprovat provisionalment per l'Ajuntament del Prat en el ple municipal del mes de setembre passat. 

Aquesta aprovació suposa un pas més cap a l'obra de creació d’un equipament públic per a les arts escèniques al Prat que serà de referència per a tota la ciutat. Està previst que les obres començaran abans de l'estiu vinent i que tindran una durada aproximada de 18 mesos. 
 


Veure més]]>
Wed, 09 Nov 2016 12:38:41 GMT <![CDATA[La campanya "I tu, jugues en català?" torna al Prat per quart any consecutiu]]>

La campanya "I tu, jugues en català?" l'impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que pretén donar a conèixer i augmentar l'oferta de jocs i joguines en català, i fomentar-ne el consum.

Aquesta iniciativa s'adreça als fabricants de joguines, als comerços que en venen i al públic en general: infants, famílies, escoles, entitats de lleure, biblioteques, etc.

Una capsa vermella

Per això, durant els mesos de novembre i desembre les botigues que venen joguines en català al Prat tornaran a exposar una capsa vermella amb la imatge de la campanya als seus aparadors o en un lloc visible dins de l'establiment. Els jocs i joguines en català aniran identificats amb un adhesiu vermell específic de la campanya. Trobareu el llistat de botigues pratenques participants al document enllaçat a peu de pàgina.

Més de 600 referències

Al web de jocs del CPNL es pot consultar tota l'oferta -amb més de 600 referències-  de jocs i joguines en català. El cercador permet la cerca per paraula clau, per categories de jocs i per edat recomanada. També s'hi pot consultar, per mitjà del mapa interactiu, tots els establiments que s'hi han adherit arreu de Catalunya. A més, des de l'any passat, aquest cercador es pot dur a la butxaca amb l'app per al mòbil "Jocs en català" disponible per a les plataformes Android i IOS.

Al Prat, enguany, s'ha iniciat, dins d'aquesta campanya, un nou projecte amb les entitats de lleure per donar a conèixer la campanya a les famílies i potenciar el joc en català entre els infants.


Veure més]]>
Mon, 07 Nov 2016 13:15:07 GMT <![CDATA[Joves del Prat guanyen el segon concurs de disseny "Talla ja!!" contra la violència masclista]]>

El guanyador de la segona edició del concurs de promoció de la campanya "Talla Ja!!", organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha estat un grup de vuit joves del Prat, que han ideat i dissenyat conjuntament l’obra que porta per títol "Com t’ho diem?". Aquesta campanya incideix en la prevenció contra la violència masclista. 

L’obra guanyadora, que rebrà un premi de 400€, utilitza la imatge de diferents persones joves que representen amb les seves mans la frase "Talla Ja!!" emfatitzant el llenguatge de signes a la cerca de qualsevol tipus d’expressió per fer arribar el missatge.

Aquesta imatge es podrà utilitzar en totes aquelles activitats, campanyes, serveis, programes, publicacions, etc. que realitzin cadascun dels 30 ajuntaments de la comarca, així com els serveis del Consell Comarcal.

El lliurament del premi es realitzarà el dijous 24 de novembres a les 12 hores a la seu del Consell.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha agrait i felicitat a totes les persones que han participat en el concurs, i anima a la gent jove del Baix Llobregat a participar en properes edicions.  


 


Veure més]]>
Thu, 03 Nov 2016 08:24:19 GMT <![CDATA[Fotos guanyadores del concurs Clic Prat]]>

Un any més, el concurs fotogràfic Clic Prat ens ha mostrat, en la seva 14a edició, com gaudim de la Festa Major la gent del Prat. El concurs, promogut pel projecte de fotografia del Centre Cívic Jardins de la Pau, ha rebut enguany un total de 196 fotografies presentades per 76 persones participants. 
 
Com cada any, els actes més fotografiats han estat els de cultura popular i tradicional, així com els concerts i la fira. El gruix de les fotografies presentades provenen de la modalitat Clic Prat mòbil, que ha anat creixent any a any tant en participants com en volum d’imatges presentades amb el hashtag #clicprat.  
 
El jurat, format per Susana Costa, membre de l’Agrupació Fotogràfica Prat; Brígit Torrents, membre de domingorecreativos; Fernando Mella, guanyador del 1r premi reflex de la 13è Clic Prat; i Vicent Matamoros, dinamitzador del centre cívic Jardins de la Pau, ha escollit les fotografies finalistes que es poden visitar a la Sala d’exposicions del Centre Cívic Jardins de la Pau, així com als guanyadors del concurs: Fernando Vecino, Premi fotografia rèflex; i @sergipejoan, Premi Clic Prat mòbil.

Fins el 20 de novembre es pot veure a la sala d’exposicions del Centre Cívic Jardins de la Pau un recull de les fotografies finalistes i guanyadores del concurs fotogràfic.

Guanyador Clic Prat mòbil: @sergipejoan


Veure més]]>
Thu, 27 Oct 2016 11:33:55 GMT <![CDATA[La Capsa, nominada com a millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC]]>

La Capsa ha estat nominada al guardó de millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC per la seva oferta de música en viu, conjuntament amb altres sales catalanes com la BARTS (Barcelona), La Daurada (Vilanova i la Geltrú) i Sarau 08911 (Badalona). Els premis es lliuraran el proper mes de novembre a Barcelona.

Els Premis ARC són els guardons de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya. Des de fa 14 anys, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, ARC, proposa, nomina i tira endavant aquests premis, que volen reconèixer diferents trajectòries en el camp de la música en viu, tant per a bandes com per a orquestres, sales i festivals de música.

Escena musical metropolitana

La Capsa, des de la seva reobertura, ha fet un treball i una aposta clara per grups emergents de l’escena independent, donant també resposta a diferents estils musicals i treballant amb gent diversa del sector per poder bastir una programació de música en viu que enriquís l’escena musical de la ciutat i de l’àmbit metropolità.

Aquest any han passat per La Capsa alguns grups que també han estat nominats en diferents caregories dels premis ARC, com The Excitements, The Pinker Tones, La Banda del Coche Rojo, Maria Arnal i Marcel Bagés.


Veure més]]>
Tue, 25 Oct 2016 08:17:29 GMT <![CDATA[Vols ser patge reial?]]>

Com cada any, ses majestats els Reis de l’Orient arribaran al Prat carregats d’il·lusió i regals. I, perquè la Cavalcada sigui ben màgica, necessitaran l’ajuda dels nens i nenes de la ciutat.

Tots aquells infants d’entre 11 i 14 anys que vulguin ser-ho podran presentar la seva candidatura a l'OIAC des del 7 de novembre fins al 2 de desembre. Les diferents sol·licituds s'han d'incloure en un dels grups previstos al sorteig: les AMPA dels centres educatius de la ciutat (infants de 6è de primària); els grups i entitats participants en algun acte de la Cavalcada (joves d’entre 12 i 14 anys) i el col·lectiu Antenes Joves (alumnes de 1er i 2n d’ESO). Els infants que estudien fora del Prat també podran presentar la seva candidatura directament a l’Ajuntament.

Només es podrà presentar una candidatura per participant. Cada patge anirà acompanyat de dos adults que tambéformaran part del seguici reial.

El dia 13 es farà un sorteig públic al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa.


Veure més]]>
Tue, 25 Oct 2016 07:24:31 GMT <![CDATA[L'Escola d'Arts del Prat celebra 40 anys de vida]]>

Aquest 2016 és un any de celebracions per a l’Escola d’Arts del Prat. Entre 1975 i 1976, Josep Mayol, amb la complicitat d’un grup de voluntaris i voluntàries, va crear la Escuela Municipal de Dibujo y Pintura. Posteriorment s’integraren al projecte els tallers de ceràmica i els cursos d’esmalts, creant l’Escola d’Arts del Prat. L’any 1995 es va crear l’Associació d’Amics de l’Art del Prat a fi de gestionar l’Escola amb el suport de l’Ajuntament.

Història i actualitat

Sota el lema “Jo també sóc Escola d’Arts” s’han preparat dues exposicions i activitats obertes. L’exposició “Aprenent a mirar, aprenent a fer. 40 anys de formació artística al Prat”, a Torre Muntadas i organitzada amb el suport de l’Arxiu Municipal, inicia una reconstrucció històrica al voltant de la formació en les arts visuals al Prat, prenent com a punt de partida 45 entrevistes a persones destacades en la matèria.

“20+20, una exposició en xarxa a la ciutat pels 40 anys de l’Escola d’Arts” sorgeix de la proposta de crear una sèrie de 40 peces a partir de posar en relació el procés artístic de 20 alumnes i 20 ex-alumnes. Les peces s’exposaran durant el mes de novembre a l’Escola d’Arts i a Torre Muntadas.

El 27 de novembre al matí es celebrarà una festa amb activitats artístiques diverses a diferents espais de la ciutat 
 


Veure més]]>
Thu, 20 Oct 2016 07:53:06 GMT <![CDATA[Canvis al repartiment de l’obra El Rey]]>

Per raons d’agenda dels actors de l’obra El Rey, que es durà a terme el proper 30 d’octubre al Teatre Modern, de la mà de la Cia Teatro del Barrio, l’actor Willy Toledo serà substituït pel també conegut actor Javier Gutiérrez. Amb una extensa carrera i nombrosos reconeixements, Javier Gutiérrez compta amb un Goya al millor actor per la seva interpretació a la pel·lícula La Isla Mínima.

El Rey és la cinquena producció del Teatro del Barrio, que ens presenta una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Al final de l’espectacle, hi haurà col·loqui postfunció amb la companyia. 

Més informació i venda d'entrades en aquest link

 


Veure més]]>
Tue, 11 Oct 2016 09:30:14 GMT <![CDATA[Bel Olid impartirà un curs d'escriptura al Prat]]>

El  desenvolupament del Curs serà  en  tres sessions  presencials els dies  19, 26 d'octubre  i  2  de novembre  des de les 17 h fins les 19.30 h   i  dues sessions  de  tres hores de durada  a través de la plataforma virtual amb accés privat. Es farà a la Biblioteca Antonio Martín (Cèntric Espai Cultural)

El     curs  Introductori  de  Conte   acompanyarà l'alumna en un viatge per endinsar-se  en  les aigües  més profundes dels millors contes. Analitzant, esmenant,  corregint,  explorant, es fan temptatives d'escriptura de relats de diferents gèneres, a més de diversos exercicis més fagmentaris.

Es  treballen  autors i autores com  Munro, Poniatovska, Cortázar, Cheever, Calders o Rodoreda.  Es llegeixen  perquè  cal  fer-ho,  perquè  ens fan volar o enfonsar-nos, però també perquè es una gran manera d'aprendre a escriure.

A càrrec de l'escriptora Bel Olid, de Laboratori de Lletres. Dins de les accions programades amb motiu de la 8a edició Premi Literari Delta on participen diversos municipis de la comarca, entre els quals hi ha l'Ajuntament del Prat i la Biblioteca Antonio Martín. Les inscripcions on line finalitzen a les 24 h del 13 d'octubre al link  www.igualtatsantboi.cat 

Imatges de la segona sessió.

 


Veure més]]>
Mon, 10 Oct 2016 10:31:27 GMT <![CDATA[Nova convocatòria "Pintem a la paret de l’estació"]]>

Joves.Prat, amb la col·laboració d’UnZip arts visuals al Prat, ha obert una nova convocatòria d’art urbà per a la realització d’una intervenció artística de pintura mural al pàrquing de l’estació de Renfe.

Aquesta intervenció té per objectiu promoure un espai de creació i relació de la ciutadania amb l'art urbà, donant resposta a algunes de les necessitats i demandes del col·lectiu artístic pratenc. 

La convocatòria compta amb 19 espais disponibles, on podran intervenir persones individuals o col·lectius, amb tècnica lliure. La intervenció es realitzarà durant el dissabte 26 de novembre al matí.

Per participar-hi cal inscriure’s, fins al 4 de novembre. L’organització triarà les propostes o col·lectius participants en funció de la qualitat i viabilitat de la proposta. 

D'altra banda s'està fent un procés de consulta per decidir quines dues parets de la convocatòria anterior es conservaran.


Veure més]]>
Wed, 28 Sep 2016 10:34:34 GMT <![CDATA[S'obre la convocatòria per demanar ajuts per a activitats extraescolars]]>

Fins el dia 14 d’octubre es pot sol·licitar un ajut municipal per a la realització d’activitats extraescolars de lleure, esportives, musicals, culturals o artístiques. L'Ajuntament del Prat convoca per segon any consecutiu aquest ajut amb l’objectiu que cap infant o jove deixi de realitzar activitats extraescolars per motius econòmics o socials.

Els ajuts van dirigits als infants i adolescents empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 2001 i el 2013 (ambdós inclosos). Excepcionalment s'hi inclouen joves nascuts abans del 2001, sempre que estiguin cursant l’Educació Secundària Obligatòria o que estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial Can Rigol aquest curs 2016-17.

Les beques són per a les activitats extraescolars que organitzen les AMPA, les associacions esportives escolars dels centre educatius, l’Escola Municipal de Música, l’Escola d’Arts, les entitats de la ciutat o els cursos de natació organitzats per l’Ajuntament. 

Per participar-hi cal presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC). Consulteu tota la informació a l'oficina virtual.


Veure més]]>