Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Mon, 20 Feb 2017 11:54:13 GMT <![CDATA[Els dos caus del Prat i la UEC cedeixen documents a l'Arxiu Municipal]]>

Tres entitats de la ciutat, l'AEiG Conxita Busquets, l'AEiG Anton Vilà i la Unió Excursionista de Catalunya del Prat han signat amb l'Arxiu Municipal del Prat un conveni per la cessió de documents, la majoria fotografies.

Les tres entitats mantenen la propietat dels documents, mentre que l'arxiu s'encarregarà de fer-ne una revisió, ordenació, inventariat i gestió per tal que estiguin disponibles per a la consulta de la població i dels investigadors. 

L'any passat, altres dues entitats, la Cooperativa Obrera de Viviendas i l'Agrupació Ciclista el Prat també van signar un conveni en el mateix sentit. 


Veure més]]>
Wed, 15 Feb 2017 09:41:22 GMT <![CDATA[Un rodatge cada dos dies al Prat durant 2016]]>

L’any 2016 es van dur a terme 136 produccions audiovisuals en territori del Prat, que van suposar un total de 180 dies de rodatge durant l’any, una mitjana d’un cada dos dies.

Per aquests rodatges, l’Ajuntament va ingressar, a través de l’oficina municipal El Prat Film Office, més de 36.000 € en concepte de taxes. L’impacte econòmic sobre la ciutat, però, va ser més elevat, degut al consum de bens i serveis que hi van fer els membres dels diferents equips de rodatge en empreses i establiments de la ciutat.

Des de l’any 2012, en què es va crear El Prat Film Office, l’increment de produccions acollides al municipi ha estat del 202 %, mentre que respecte de 2015 l’augment ha estat del 12 %.

Tipus de produccions

Els tipus de produccions audiovisuals han estat molt variats: documentals, videoclips musicals, espots publicitaris, sèries de televisió, curtmetratges, llargmetratges, reportatges, fotografia comercial o no comercial, etc. Cal destacar que dels 15 curtmetratges realitzats l’any passat, la majoria els van fer equips formats per equips pratencs que han decidit desenvolupar íntegrament els seus projectes al municipi.

Localitzacions

Entre les localitzacions més escollides destaquen la platja, el pont Nelson Mandela, el mirador d’avions i els espais naturals, tot i que molts i molt diferents espais del Prat han servit de “plató” per a totes aquestes produccions.

Col·laboracions

A més de programar des del 2014 un curt rodat al Prat a les sessions de Cine Club, El Prat Film Office ha col·laborat amb el Festival de Cinema d’Autor, el Preview Festival, les Xerrades en Curt i Cinema Lliure a la Platja.


Veure més]]>
Thu, 09 Feb 2017 13:42:30 GMT <![CDATA[Els infants de les escoles bressol viuen la música de ben a prop ]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat (EMMP) han realitzat l’activitat "Música a prop" a totes les escoles bressol municipals del Prat, amb l’objectiu d’apropar la música als més petits. 

L'experiència ha estat un èxit a totes les escoles. Tres músics de l'EMMP han musicat el conte de “La rateta que escombrava l’escaleta” i han encisat els infants de les escoles bressol, que tenen entre 4 mesos i 3 anys. 

Aquesta experiència ha generat perspectives de realitzar més activitats conjuntes que ajudin a apropar la música i la cultura als infants més petits de la nostra ciutat.


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:22:08 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí també guanya el premi Goya al millor muntatge]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat un premi Goya del cinema espanyol pel muntatge de la pel·lícula "Un monstruo viene a verme", de J.A. Bayona. 

Fa pocs dies, Martí ja va guanyar un premi Gaudí del cinema català pel mateix motiu. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 14:40:11 GMT <![CDATA[Canvi en la programació del Teatre Modern]]>

L’espectacle Relato de un náufrago, previst per al diumenge 26 de febrer al Teatre Modern amb Emilio Gutiérrez i Àngel Llàcer, ha cancel·lat la seva gira a causa de malaltia d’un dels intèrprets.

En substitució d’aquesta proposta s’ha programat Lehman Trilogy, d'Stefano Massini.  Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l'arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d'inversió més grans del moment, el 2008. Els intèrprets són Rubén de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres i David Vert.

Per a qualsevol dubte o qüestió relacionada amb les entrades venudes de Relato de un náufrago, podeu escriure un correu electrònic a cultura@elprat.cat.


Veure més]]>
Mon, 30 Jan 2017 09:01:02 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí guanya el Gaudí al millor muntatge ]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat el premi Gaudí 2017 al millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula "Un monstre em ve a veure". Martí també estava nominat als Premis Gaudí pel muntatge d'un altre film, "Contratiempo", i igualment està nominat als premis Goya del cinema espanyol. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).
 


Veure més]]>
Fri, 27 Jan 2017 13:26:53 GMT <![CDATA[Arriba el Carnaval de l'Enveja!]]>

La ciutat s'engalanarà per donar la benvinguda al Carnaval, que seguint amb el cicle dels Set Pecats Capitals, enguany tindrà com a protagonista l’Enveja.

Des de fa mesos la Comissió de Carnaval treballa per preparar un Carnaval que arriba amb moltes novetats. La primera és el nou Relat de Carnaval, redactat per l’autor pratenc Pau Bou i que recull els continguts i simbolismes de la tradició d'aquesta festa a la nostra ciutat. Vinculades a aquest relat, es faran diverses activitats infantils als centres cívics de la ciutat.

També veurem per primera vegada a la Rua Infantil les màscares dels Pecats Infantils, inspirades en el número set: set màscares relacionades amb les set notes musicals, set colors i set formes geomètriques, que creen set personatges diferents per explicar cadascun dels pecats.

La modificació més important la veurem en el recorregut de les rues de Carnaval de dissabte 25 de febrer. Amb motiu de les obres actuals a l’avinguda de la Verge de Montserrat, els recorreguts habituals de les rues s’han hagut d'alterar. D’aquesta manera, la Rua Infantil sortirà del Cèntric Espai Cultural a les 18 h, continuant el recorregut pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat i fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma.

La Rua d’Adults també variarà el seu recorregut. El punt de sortida serà el c. del Coronel Sanfeliu cantonada amb c. de Tarragona, continuant pel c. de Lleida, carretera de la Marina, av. de la Verge de Montserrat fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma, on davant de La Capsa les comparses podran fer els seus lluïments.


Veure més]]>
Wed, 25 Jan 2017 09:16:36 GMT <![CDATA[Flamaradas: cançons que parlen del Prat]]>

Al mes juliol es van enregistrar quatre cançons molt especials a l’estudi de gravació de La Capsa. Cançons que parlen de llocs mítics de la nostra ciutat: el Delta, el “Campo Richard”, el càmping Cala Gogó i la fàbrica de La Seda. Unes gravacions que pretenen recollir les cançons que Daniel Magallón, àlies Flamaradas, ha fet a partir de la trobada i diàleg amb el Cor d’adults de l’Escola Municipal de Música del Prat.  

El #4Raons és un projecte coordinat per La Capsa i Indigestió que des de fa uns anys aposta per repensar les relacions entre música i ciutadania fent un pas més enllà i modificant el vincle entre el músic i la gent del territori. Finalment aquest procés es reflexa a les seves actuacions creant una experiència que supera els rols habituals d’emissor i receptor en un concert. 

Fes clic aquí per escoltar les cançons


Veure més]]>
Tue, 17 Jan 2017 09:12:16 GMT <![CDATA[Enquesta de valoració del Cèntric]]>

L’enquesta està adreçada a tots els usuaris i usuàries del centre i pretén recollir les seves opinions i propostes de millora. 

Els resultats d’aquesta enquesta serviran de diagnòstic per emprendre una sèrie d’accions amb l’objectiu de millorar la usabilitat dels serveis i espais del Cèntric.

Podeu trobar l’enquesta en format físic a la recepció del Cèntric i a qualsevol dels mostradors de la Biblioteca o, si ho preferiu, podeu respondre-la mitjançant un formulari en línia clicant aquí.


Veure més]]>
Fri, 13 Jan 2017 08:02:24 GMT <![CDATA[Comença el cicle Dijous Teatre! ]]>

Amb el nou any, hem encetat un nou cicle de teatre. El tercer dijous de cada mes, a les 20 hores, el Teatre Modern obre les seves portes.

Dijous Teatre és l’excusa perfecta per veure teatre d’una manera diferent. Diferents formats, perspectives, gèneres o no-gèneres i temàtiques passaran pel Modern intentant deixar la seva empremta.

La voluntat és portar a l’escenari del Modern l’aquí i l'ara, parlar en present, de l’entorn que ens defineix i que ens representa. Portar una mirada crítica, esbiaixada, fer sentir les veus distorsionades, absents...

Aquests dijous també volen ser la porta als formats més gamberros, transgressors.

Dansa, teatre, música, titelles, cabarets i gèneres per definir. Tot hi té cabuda. I nosaltres hi serem per ser-ne testimonis.


Veure més]]>
Mon, 09 Jan 2017 13:19:02 GMT <![CDATA[L'últim sopar. Presentació nova temporada teatre, música i dansa]]>

El Teatre Modern va ser la seu de 'L’últim sopar', un espectacle de creació ideat per presentar les propostes de teatre, dansa i música que passaran pel Prat durant els propers tres mesos.

Així doncs, les persones assistents van formar part d’aquesta peça teatral en què una companyia posava punt i final a la seva història celebrant un sopar de comiat. Els diferents membres donaven a conèixer els seus nous projectes i ens explicaven més a fons les propostes artístiques que els propers mesos passaran pels escenaris del Prat.

Aquesta presentació va donar el tret de sortida a la venda d’abonaments escènics i, a partir de dimecres 11 de gener, començarà la venda d’entrades als diversos espectacles que conformen aquesta temporada.

Consulta aquí tota la informació sobre els espectacles i la venda d'abonaments i entrades o descarrega't el programa de la nova temporada en aquest enllaç

 


Veure més]]>
Thu, 05 Jan 2017 10:36:36 GMT <![CDATA[Una jornada màgica i plena d’il·lusió amb l’arribada dels Reis Mags]]>

Al matí, el Garatge Reial obria les seves portes a les 11 h. Tots els nens i nenes de la ciutat han pogut ajudar a preparar les noves carrosses de Ses Majestats i donar la benvinguda a l’Harshafa, que arribava amb el seu turbant lila i el seu ceptre màgic per recollir el missatge dels infants del Prat i entregar-lo a Ses Majestats.

A les cinc de la tarda puntualment, els Reis Mags han arribat a la pl. de Catalunya a cavall, on els esperaven petits i grans per donar-los una gran benvinguda. Se’ls ha fet entrega de les claus de la ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat. A continuació s’ha iniciat la cavalcada pels carrers de la ciutat, enguany sota la direcció artística de Benjamí Company i Lourdes Giraldo. 

L’estrella màgica ha guiat els camí de les noves carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, inspirades en els països d’origen de cada un dels reis i amb mecanismes articulats. També hem vist la carrossa del correu, la de la màgia i la fantasia,  la dels dolços i les llaminadures, la de les joguines i la del carbó, i diferents animacions i personatges com els xumetaires o els escalers, que han acompanyat el recorregut de tota la comitiva.

A la pl. de la Vila cançons i contes han fet passar més ràpid l’espera a tots els s’han apropat per veure l’arribada dels Reis de l’Orient, que han estat rebuts per un espectacle de llums. Ses Majestats han pujat al balcó de l’Ajuntament, des d’on han llançat el seu missatges a tots els infants dels Prat.

Tothom ha anat a dormir ben d’hora, que la nit de Reis és una nit màgica. Ses Majestats els Reis d’Orient volen agrair especialment la seva ajuda a les més de 350 persones de entitats, voluntaris i col·lectius de la ciutat que han col·laborat per fer una cavalcada plena de màgia i il·lusió. 


Veure més]]>
Wed, 04 Jan 2017 10:51:52 GMT <![CDATA[Tot a punt per a la Cavalcada de Reis]]>

Enguany tindrem de nou una Cavalcada plena de sorpreses i il·lusió, on veurem noves carrosses per Melcior, Gaspar i Baltasar i que acompanyaran a les carrosses que vam poder veure per primera vegada l’any passat: la carrossa dels Dolços i les Llaminadures, la de la Màgia i la Fantasia, la del Correu Reial i la carrossa de les Joguines. A més a més, noves i divertides animacions a la cavalcada, ens faran gaudir d’una rebuda màgica per a Ses Majestat de l’Orient.

Els patges estan treballant de valent al taller, construint i posant a punt les carrosses de Ses Majestats. Podrem ajudar a donar els últims retocs al Garatge Reial. Dijous 5 a partir de les 11 h, el Garatge obrirà les seves portes i tots haurem de treballar de valent abans que a les 12.30 h arribi l’Harshafa per a comprovar que tot està a punt i rebi el missatge els infants del Prat per a Ses Majestats.

Us hi esperem!


Veure més]]>
Mon, 02 Jan 2017 13:57:45 GMT <![CDATA[Rhümia obrirà una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Rhümia és un espectacle clàssic de pallassos que conquereix la realitat per fer-la girar de cop. Aquest espectacle és una escletxa a la vida, una experiència catàrquica per petits i grans, junts, alhora. Una estona de rialles i d’humor en estat pur.

L’espectacle ha guanyat el premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de 2016 i, després d’haver d’allargar la seva estada a Barcelona donades les bones crítiques i les entrades exhaurides, inicia una gira per Catalunya que l’acosta a la nostra ciutat el proper diumenge 15 de gener.

La companyia Rhum&cia ens ofereix aquesta segona part de Rhum, l’espectacle que  va unir a aquests actors, músics i pallassos per portar a escena el darrer treball del pallasso Monti.

Emoció, tendresa, humor, l’absurd, el joc, l’enginy i la vitalitat són alguns dels elements que donen forma a un dels millors espectacles de pallassos dels darrers anys.

Aquest espectacle és una iniciativa del Teatre Modern en col·laboració amb la Xarxa del Prat.

Trobareu més informació en aquest enllaç. Podeu comprar les vostres entrades a ticketea i també a la recepció del Cèntric Espai Cultural.


Veure més]]>
Thu, 29 Dec 2016 07:23:45 GMT <![CDATA[Es presenta un llibre sobre la societat feudal al delta dels segles VI a XI]]>

El pratenc Jordi Gibert Rebull ha presentat el seu llibre "A l’ombra de Barchinona. Antecedents i gènesi de la societat feudal a l’entorn del delta del Llobregat (segles VI-XI)". Aquesta obra és fruit de la Beca Jaume Codina de recerca història local de l'any 2013, que va obtenir Gibert. El llibre tracta del període de formació del territori del Prat i de l’inici del seu poblament, una època que no comptava fins ara amb un estudi monogràfic.

Gibert, nascut l'any 1975, és doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Història i Arqueologia de l’Alta Edat Mitjana. 

Podeu consultar de franc els llibres de la Beca Jaume Codina a través del següent enllaç.


Veure més]]>
Mon, 19 Dec 2016 18:32:23 GMT <![CDATA[Nova proposta de cursos i tallers per al trimestre d'hivern]]>

Els equipaments culturals, El Lloro i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers per al proper trimestre d'hivern. Es tracta d'un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Inscripcions

Les inscripcions començaran el 9 de gener , a les 16.30 hores, i estaran obertes fins el 18 del mateix mes. Es podran fer directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

Ja es pot consultar l'oferta al web de l'Ajuntament,  als webs dels equipaments i entitats culturals i al següent document


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 14:19:08 GMT <![CDATA[Sorteig de les places dels patges reials que acompanyaran Ses Majestats els Reis d'Orient]]>

El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit el sorteig per escollir els patges reials que acompanyaran i ajudaran durant la cavalcada a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Tots els infants de la ciutat entre 11 i 14 anys han tingut l’oportunitat de presentar la seva candidatura per ajudar a Ses Majestats dins d’uns dels grups previstos: alumnes de sisè de primària de les escoles del Prat, alumnes de 1er i 2n d’ESO dels instituts del municipi, infants de les entitats participants en algun dels actes vinculats a la cavalcada i infants que estudien fora del Prat.

En total s’han presentat un total de 41 candidatures, entre les que s’han escollit els 21 infants que acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar. Cada patge anirà acompanyat de dos adults, que també formaran part del seguici reial.

Podeu consultar el nom dels afortunats i afortunades en l’acta oficial del sorteig.


Veure més]]>
Wed, 07 Dec 2016 09:25:16 GMT <![CDATA[Lliurats els premis del 25è Concurs de Fotografia Delta del Llobregat]]>

L'any 1992, l'Agrupació Fotogràfica Prat i el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament van iniciar un concurs de fotografia anual amb l'objectiu d'incrementar la consciència social sobre els valors naturals, culturals i lúdics del delta del Llobregat. El mateix any va néixer el nostre calendari municipal del delta.

Enguany, el Concurs fa vint-i-cinc anys i ha aconseguit amb escreix el seu objectiu, ja que aporta una excel·lent col·lecció d'imatges i està ajudant a consolidar la fotografia de natura com una activitat de lleure cultural que estableix lligams de coneixement i estima amb el territori. Centenars d'imatges després, el delta continua sent una font inesgotable de bellesa, propera i accessible. 

En aquesta edició del concurs s’han presentat 196 fotografies a paper de 49 fotògrafs/es i a la categoria d’Instagram hi han participat un total de 125 imatges més.

Consulteu el veredicte i les fotos premiades.

 


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 13:37:02 GMT <![CDATA[Cap a un nou Programa d’Arts Escèniques i Música]]>

El maig passat es va iniciar l’elaboració del nou Programa d’Arts Escèniques i Música del Prat, un procés de reflexió i replantejament de les línies d’actuació en el món de les arts escèniques de la ciutat (teatre, música, dansa, arts de carrer...), dirigit pel professor i consultor Jaume Colomer, director de Bissap, professor universitari i expert en l’àmbit d’arts escèniques.

Durant aquests mesos s’han celebrat cinc sessions obertes de diagnosi i valoració, amb un total de 74 persones participants, moltes de les quals formen part activa del teixit cultural i creatiu de la ciutat.

A partir de les valoracions i propostes reflectides s’ha arribat a diferents conclusions, recollides en un informe, que serà el document base de treball dels propers mesos. Les conclusions s’agrupen en set eixos:

  • Considerar com a prioritat estratègica la formació escènica i musical
  • Potenciar els processió de creació i producció local
  • Oferir una programació escènica diversa, estable i de qualitat
  • Promoure la màxima participació de la ciutadania en les pràctiques escèniques i musicals de la ciutat
  • Promoure la interacció i cooperació entre agents escènics i musicals
  • Millorar les infraestructures escèniques i musicals
  • Treballar en xarxa, de forma oberta i col·laborativa

A partir de les línies estratègiques s’elaborarà durant els propers mesos, el nou programa d’arts escèniques i música de la ciutat. 


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 10:14:38 GMT <![CDATA[L'exposició sobre els 100 anys d'aviació al Prat es prorroga]]>

L’exposició aeronàutica “100 anys d’aviació al Prat” continua oberta -almenys fins el 31 de gener de 2017- al Centre Cultural Aeronàutic (av. Pepa Colomer). S’hi pot arribar amb els autobusos PR2 i PR3, prèvia demanda al conductor de fer parada a la Terminal Corporativa - Hangar Iberia. 

La mostra està oberta dissabtes i diumenges de 10 a 13.30 h i també s’hi poden fer visites concertades de dilluns a divendres, demanant-les amb antelació a l’Ajuntament.


Veure més]]>
Fri, 25 Nov 2016 11:50:27 GMT <![CDATA[25è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat]]>

Del 30 de novembre al 17 de desembre, el vestíbul de la biblioteca acollirà l’exposició de les obres guanyadores i finalistes del 25è Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat.

A les categories d’altres anys com paisatgisme, caça fotogràfica i macrofotografia, s’ha afegit la de la xarxa social Instagram.

Aquesta convocatòria fotogràfica, organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat i l’Agrupació Fotogràfica Prat pretén donar visibilitat als espais naturals del Delta del Llobregat des d’un vessant estètic sense oblidar la necessitat de guardar i protegir uns espais naturals tant importants per a la nostra ciutat.


Veure més]]>
Mon, 21 Nov 2016 08:04:11 GMT <![CDATA[El cartell de la Fira, obra de l'artista pratenca Cristina BanBan]]>

El cartell de la Fira Avícola d'aquest any, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de desembre, és obra de l'artista pratenca Cristina BanBan, que actualment viu i desenvolupa la seva activitat artística a Londres.

Segons explica ella mateixa respecte del cartell de la Fira d'enguany, "he volgut crear una imatge diferent, incloent altres elements que acompanyen la figura principal del gall. Per a mi, el bol té un significat de símbol personal, com allò que recull tradició, memòries i les arrels del poble". També és l'autora del cartell de la Mostra d'Entitats.

Recentment, la Cristina BanBan ha guanyat el premi “Hackney WickEd Art Prize”, que reconeix la seva pràctica d’entre una selecció d’artistes amb base a l’East End londinenc.


Veure més]]>
Thu, 10 Nov 2016 11:43:39 GMT <![CDATA[La Generalitat aprova el Pla especial del Teatre de l'Artesà]]>

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla especial urbanístic del Teatre de l'Artesà, aprovat provisionalment per l'Ajuntament del Prat en el ple municipal del mes de setembre passat. 

Aquesta aprovació suposa un pas més cap a l'obra de creació d’un equipament públic per a les arts escèniques al Prat que serà de referència per a tota la ciutat. Està previst que les obres començaran abans de l'estiu vinent i que tindran una durada aproximada de 18 mesos. 
 


Veure més]]>
Wed, 09 Nov 2016 12:38:41 GMT <![CDATA[La campanya "I tu, jugues en català?" torna al Prat per quart any consecutiu]]>

La campanya "I tu, jugues en català?" l'impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que pretén donar a conèixer i augmentar l'oferta de jocs i joguines en català, i fomentar-ne el consum.

Aquesta iniciativa s'adreça als fabricants de joguines, als comerços que en venen i al públic en general: infants, famílies, escoles, entitats de lleure, biblioteques, etc.

Una capsa vermella

Per això, durant els mesos de novembre i desembre les botigues que venen joguines en català al Prat tornaran a exposar una capsa vermella amb la imatge de la campanya als seus aparadors o en un lloc visible dins de l'establiment. Els jocs i joguines en català aniran identificats amb un adhesiu vermell específic de la campanya. Trobareu el llistat de botigues pratenques participants al document enllaçat a peu de pàgina.

Més de 600 referències

Al web de jocs del CPNL es pot consultar tota l'oferta -amb més de 600 referències-  de jocs i joguines en català. El cercador permet la cerca per paraula clau, per categories de jocs i per edat recomanada. També s'hi pot consultar, per mitjà del mapa interactiu, tots els establiments que s'hi han adherit arreu de Catalunya. A més, des de l'any passat, aquest cercador es pot dur a la butxaca amb l'app per al mòbil "Jocs en català" disponible per a les plataformes Android i IOS.

Al Prat, enguany, s'ha iniciat, dins d'aquesta campanya, un nou projecte amb les entitats de lleure per donar a conèixer la campanya a les famílies i potenciar el joc en català entre els infants.


Veure més]]>
Mon, 07 Nov 2016 13:15:07 GMT <![CDATA[Joves del Prat guanyen el segon concurs de disseny "Talla ja!!" contra la violència masclista]]>

El guanyador de la segona edició del concurs de promoció de la campanya "Talla Ja!!", organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha estat un grup de vuit joves del Prat, que han ideat i dissenyat conjuntament l’obra que porta per títol "Com t’ho diem?". Aquesta campanya incideix en la prevenció contra la violència masclista. 

L’obra guanyadora, que rebrà un premi de 400€, utilitza la imatge de diferents persones joves que representen amb les seves mans la frase "Talla Ja!!" emfatitzant el llenguatge de signes a la cerca de qualsevol tipus d’expressió per fer arribar el missatge.

Aquesta imatge es podrà utilitzar en totes aquelles activitats, campanyes, serveis, programes, publicacions, etc. que realitzin cadascun dels 30 ajuntaments de la comarca, així com els serveis del Consell Comarcal.

El lliurament del premi es realitzarà el dijous 24 de novembres a les 12 hores a la seu del Consell.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha agrait i felicitat a totes les persones que han participat en el concurs, i anima a la gent jove del Baix Llobregat a participar en properes edicions.  


 


Veure més]]>