Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 20 Jun 2017 11:04:23 GMT <![CDATA[Nou videoclip #almeuritme 2017: les músiques que sobrevolen la ciutat]]>

Almeuritme compleix set anys de trajectòria amb el mateix anhel que el va fer néixer l’any 2011: reunir a persones diverses de la nostra ciutat al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on desenvolupa, en aquest cas la ciutat del Prat!

Set anys d’experiències compartides, construïdes al voltant de la celebració del Dia de la Música,  que porten el segell #almeuritme i que un any més lidera La Capsa, juntament amb l’Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu audiovisual Tots Sants.

En les edicions de 2011 i 2012 Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per ciutadans. Des de 2013 diferents músics de la ciutat toquen en espais de la ciutat un tema conjunt. Al 2013 va ser Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble i el 2014 Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano, el 2015 el tema va ser Magic, una cançó del grup Chucho, al 2016 el tema triat va ser  Alegria del grup mallorquí Antònia Font.

Un cop més, aquest any, Tot Sants ha estat passejant i xerrant amb gent del Prat. Micròfon a la mà, han demanat als ciutadans quines han estat les cançons que han marcat la seva vida, aquelles que per un motiu o un altre, han fet de banda sonora de les seves memòries.

Una trentena de músics han donat forma a aquesta aventura interpretant una selecció de temes d’estils i sensibilitats diverses.

El resultat es va presentar el dimarts 20 de juny a La Capsa.


Veure més]]>
Fri, 16 Jun 2017 12:13:43 GMT <![CDATA[Comença el concurs d’Instagram #viulestiualprat]]>

Amb l’arribada de l’estiu, torna el concurs d’Instagram #viulestiualprat.

Busquem fotografies divertides, boniques o insòlites, que ens mostrin com gaudeixes de l'estiu al Prat i de totes les activitats que ofereix. Pot participar tothom, individualment o en grup, a través del seu perfil d'Instagram. Només cal compartir les fotografies amb l’etiqueta #viulestiualprat

El concurs començarà el 16 de juny i acabarà el 31 d'agost. Etiqueta les teves millors imatges amb #viulestiualprat i guanya una Smartbox. El veredicte es farà públic el 15 de setembre.

Les fotos finalistes i guanyadores s'exposaran al Centre Cívic Jardins de la Pau.

Consulta les bases al web elprat.cat/viulestiu o en aquest enllaç

 


Veure més]]>
Thu, 15 Jun 2017 08:26:46 GMT <![CDATA[Birdie, una reflexió sobre les migracions, tanca el cicle dels Dijous Teatre]]>

El passat mes de gener al Teatre Modern s’iniciava el cicle Dijous Teatre, una proposta per apropar a la ciutat les propostes escèniques més compromeses, avantguardistes i emergents de l’escena teatral.

Durant aquests mesos, el cicle ens ha permès obrir finestres per abordar temes contemporanis ben diversos com la violència quotidiana, el terrorisme, la precarietat, les drogues, la joventut, la lluita per uns ideals...

Totes les propostes venen de la mà de companyies joves que creen i creuen en un teatre compromès, que parla de la realitat i que aborda cara a cara problemes contemporanis que interpel·len l’espectador. A més, ho fan amb posades en escena molt potents, que emocionen, incomoden i qüestionen la mirada i l’abordatge d’aquestes qüestions.

El proper 22 de juny, la captivadora i poètica Birdie posarà el punt i a part a aquest cicle. L’obra, que ha estat molt ben valorada per la crítica i ha rebut premis internacionals com el Lleó de plata de la Biennal de Venècia, aborda les migracions i els murs en un món global. Ho fan amb una posada en escena en què maquetes, projeccions i sons flueixen amb una poètica fascinant i colpidora. 


Veure més]]>
Fri, 09 Jun 2017 09:17:31 GMT <![CDATA[Dia Internacional dels Arxius]]>

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius i coincidint amb aquesta celebració, l’Arxiu Municipal, ha programat una exposició amb el títol Documents que fan història. Es tracta d'una selecció de fets i llocs de la història del Prat explicada a través de fotografies i documents de diferents èpoques relacionats entre ells.

L'exposició, que es podrà visitar al Cèntric Espai Cultural, estarà oberta fins el 26 d'agost. L'horari de la sala és els dilluns de 15.30 a 21 h;  de dimarts a divendres de 9 a 21 h i els dissabtes de 10 a 20 h. A l'agost de 9 a 14h (tancat: 15 i 16 d'agost).

Podeu veure la galeria de fotos en aquest àlbum. 


Veure més]]>
Wed, 07 Jun 2017 09:17:38 GMT <![CDATA[Els informatius i els diaris tenen els dies comptats?]]>

L'era digital està convulsionant la realitat dels mitjans de comunicació i, de retruc, la feina dels periodistes. Segons Lluís Caelles, periodista i sotscap de la secció d'internacional de TV3, això no posa en perill el periodisme com a tal, però sí la manera d'elaborar-lo i d'oferir la informació als ciutadans.

Qui millor coneix aquest canvi de realitat és Karma Peiró que des de fa dos anys dirigeix Nació Digital, un diari 100% digital. Peiró és optimista. Tot i reconèixer que són temps convulsos, considera que els mitjans miren de trobar l'equilibri entre la immediatesa i el compliment de les regles del joc periodístiques, entre les quals hi ha la més important, contrastar i corroborar la informació que ofereixen. Caelles també és optimista pel que fa a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies però explica les dificultats que pot tenir per adaptar-s'hi una empresa comunicativa de grans dimensions com és TV3. La manera de consumir televisió està canviant i el periodista reconeix que ara mateix es fa difícil definir com serà exactament el futur del mitjà.

El contrapunt a les presses és l'experiència de Crític, el diari digital que ha impulsat la cooperativa de la qual en forma part des de l’origen el Sergi Picazo. La seva és una aposta pel "periodisme a foc lent", d'investigació. Picazo explica que només publiquen una notícia nova cada dia i que funcionen gràcies a les subscripcions. Considera que la bona informació costa uns diners i que, per tant, no ens hauria de resultar tan estrany pagar, encara que sigui una petita quantitat, per obtenir-la.

Ens informen pel Facebook?

Triar bé les fonts d'informació és bàsic. Actualment, moltes de les notícies que consumim ens arribem a través de les xarxes socials, especialment per Facebook. Per Karma Peiró el perill és que caiguem en els titulars cridaners, en les informacions buides de contingut que només busquen generar el màxim de clicks possibles. Aquest és un dels grans reptes del periodisme actual, atraure al ciutadà amb informació veraç.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv 


Veure més]]>
Fri, 02 Jun 2017 12:06:39 GMT <![CDATA[Nova oferta de cursos i tallers d’estiu a la ciutat]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers d'estiu.

Les inscripcions comencen el 12 de juny , a les 16.30 hores i duren fins el 20 de juny. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

Consulta l'oferta de tallers al web municipal i  webs dels equipaments culturals. 


Veure més]]>
Thu, 01 Jun 2017 14:42:33 GMT <![CDATA[#almeuritme, les músiques que sobrevolen la ciutat]]>

El projecte #almeuritme sorgeix del repte d’intentar reunir a músics ben diversos de la ciutat al voltant d’un nexe que els és comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que ens implica a totes les persones i que, a més, pren més sentit arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.

Per aquest motiu ciutat, músiques i músics són els tres pilars sobre els que any rere any es desenvolupa aquesta proposta que vol aportar altres mirades al fet musical.

La Capsa, l’Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu Tots Sants van començar a enregistrar el passat mes d’abril aquest nou vídeo que, un any més, busca relacionar la nostra ciutat amb la música i que, aquest any, torna a anar un pas més enllà.

En les edicions de 2011 i 2012 Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per ciutadans. Des de 2013 diferents músics de la ciutat toquen en espais de la ciutat un tema conjunt. Al 2013 va ser Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble, el 2014 Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano, el 2015 el tema va ser Magic, una cançó del grup Chucho mentre que el 2016 el tema triat va ser Alegria dels Antònia Font. Aquest 2017 anem un pas més enllà donant veu a les músiques que ressonen a la ciutat i que són importants per a les persones.

El resultat del procés de treball amb músics i ciutadania es presentarà el proper 20 de juny a La Capsa i, el 21 de juny, dia de la música, ja estarà disponible a la xarxa.

 

+ info lacapsa.org

 

 


Veure més]]>
Wed, 31 May 2017 14:31:31 GMT <![CDATA[Jornada Puig i Cadafalch]]>

L’Any Puig i Cadafalch commemora el 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Puig i Cadafalch és una de les figures destacades de Catalunya com a arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l’art de projecció internacional, a més de polític durant el període 1917-1922 com a president de la Mancomunitat.

El seu llegat abasta nombroses edificacions. Al Prat també va deixar la seva empremta:  l'estació telegràfica Marconi.

Es va instal·lar a la finca "La Ricarda", propietat de l'industrial Manuel Bertrand, l'any 1911, i el constructor va ser el pratenc Josep Monés i Jané, que seria alcalde del Prat (1916-1917 ) .

L'any 1996 la Telegrafia va ser declarada per l'Ajuntament del Prat de Llobregat "Bé Cultural d'Interès Local” i forma part del catàleg patrimoni arquitectònic local, aprovat l’any 2004. A l’actualitat l’edifici, restaurat el 2004, es troba dins el recinte de l’aeroport .

El proper dijous 8 de maig a les 19 h a la sala d’actes del Cèntric Espai Cultural s'ha organitzat una jornada que inclou les següents xerrades: 

 • J.Puig i Cadafalch, arquitectura i innovació a l'entrada del segle XX
  A càrrec d'Eduard Riu
 • La Telegrafia del Prat 
  A càrrec de l'Arxiu Municipal

Activitat organitzada amb la col·laboració d’Amics d’El Prat


Veure més]]>
Mon, 29 May 2017 09:28:07 GMT <![CDATA[El grup de músics de Diables del Prat guanya el Concurs de Percussió de Barcelona]]>

Aquest disssabte, 27 de maig, el grup de músics de Diables del Prat ha guanyat per cinquena vegada el Concurs de Percussió de Barcelona, que celebrava l'onzena edició. 

Al concurs hi participaven 8 grups de diverses poblacions de Catalunya en la modalitat de música tradicional i 15 grups d'altres modalitats (batucada i modalitat lliure). Després de passar tres grups a la final, el grup de músics de Diables del Prat es va imposar i va quedar en primer lloc. 

La colla guanyadora rep un premi en metàl·lic i un altre en material per a percussió, baquetes, etc. A les 12 de la nit de dissabte, una vegada arribats de Barcelona, el grup de músics va interpretar la peça guanyadora a la plaça de la Vila del Prat.

Tot seguit podeu mirar el vídeo de l'actuació guanyadora.


Veure més]]>
Fri, 26 May 2017 06:19:09 GMT <![CDATA[La pratenca Laura Ferrés, premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de cinema de Canes]]>

"Los desheredados", de la directora pratenca Laura Ferrés, ha guanyat el premi "Leica Cine Discovery" al millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes

El curt, única producció catalana i espanyola al certamen, és un retrat del pare de la directora, Pere Ferrés, que ha d'afrontar la fi del negoci familiar, l'empresa d'autocars Fersprat. 

El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Thu, 25 May 2017 09:25:03 GMT <![CDATA[El Prat es consolida com el 3r municipi català que acull més produccions audiovisuals]]>

l Prat, tal com ja va passar l'any 2015, va ser l'any 2016 el tercer municipi català que va acollir més produccions audiovisuals, amb un total de 143. El primer municipi va ser Barcelona (3.127 rodatges) i el segon l'Hospitalet de Llobregat (164). Per darrere del Prat van quedar Tarragona (124) i Terrassa (102). 

Per aquests rodatges, l’Ajuntament va ingressar, a través de l’oficina municipal El Prat Film Office, més de 36.000 € en concepte de taxes. L’impacte econòmic sobre la ciutat, però, va ser més elevat, degut al consum de bens i serveis que hi van fer els membres dels diferents equips de rodatge en empreses i establiments de la ciutat.

Des de l’any 2012, en què es va crear El Prat Film Office, l’increment de produccions acollides al municipi ha estat del 202 %, mentre que respecte de 2015 l’augment ha estat del 12 %.

Tipus de produccions

Els tipus de produccions audiovisuals han estat molt variats: documentals, videoclips musicals, espots publicitaris, sèries de televisió, curtmetratges, llargmetratges, reportatges, fotografia comercial o no comercial, etc. Cal destacar que dels 15 curtmetratges realitzats l’any passat, la majoria els van fer equips formats per equips pratencs que han decidit desenvolupar íntegrament els seus projectes al municipi.

Localitzacions

Entre les localitzacions més escollides destaquen la platja, el pont Nelson Mandela, el mirador d’avions i els espais naturals, tot i que molts i molt diferents espais del Prat han servit de “plató” per a totes aquestes produccions.

Col·laboracions

A més de programar des del 2014 un curt rodat al Prat a les sessions de Cine Club, El Prat Film Office ha col·laborat amb el Festival de Cinema d’Autor, el Preview Festival, les Xerrades en Curt i Cinema Lliure a la Platja.


Veure més]]>
Wed, 24 May 2017 11:40:41 GMT <![CDATA[Comencen les preinscripcions per al nou alumnat a l’Escola Municipal de Música]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat obre els períodes de preinscripció i matriculació per al proper curs escolar, amb una variada oferta de formació musical, flexible i amb programes per a totes les edats.

Les dates de preinscripcions i matriculacions per al nou alumnat són:

 • del 24 de maig al 2 de juny: preinscripcions
 • 8 de juny: sorteig de places (si s’escau)
 • 16 de juny: publicació de l'adjudicació de places i horaris
 • del 28 de juny al 15 de juliol: matriculacions

Les preinscripcions es poden realitzar presencialment al Centre Cultural Torre Balcells a partir de les 16.30 h o online. Trobareu tota la informació relativa al procés al web de l’Escola.

La oferta formativa de l’Escola Municipal de música forma part de l’oferta de llarga durada en el camp artístic que s’ofereix a la ciutat. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques (des de l’Escola d’Arts del Prat), el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).


Veure més]]>
Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

 • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
 • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
 • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

 • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Wed, 17 May 2017 14:12:22 GMT <![CDATA[Nova convocatòria de la beca Jaume Codina Vilà de recerca d'història local]]>

L’Ajuntament del Prat convoca una nova edició de la Beca Jaume Codina Vilà de recerca d'història local amb la finalitat de promoure la investigació sobre aspectes inèdits en el camp de les ciències socials i humanes relacionades de manera directa amb el Prat i el seu entorn. 

Podran optar a aquesta beca investigadors i investigadores que, de manera individual o col·lectiva, presentin una proposta de recerca d’acord amb les bases.

La beca està dotada amb 3.000 €. Els projectes d’investigació s’hauran de presentar a l’Oficina d’Informació i d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1), fins al 30 de setembre de 2017.

Podeu consultar les bases clicant aquí.

 


Veure més]]>
Wed, 17 May 2017 11:59:06 GMT <![CDATA[Sílvia Soler va presentar el seu darrer llibre "Els vells amics" al Cèntric ]]>

La conversa principalment va girar entorn la darrera publicació de l’escriptora de Figueres. Els vells amics narra la història de cinc estudiants de Belles Arts que es coneixen en un viatge inesperat a París per descobrir la màgia i els colors de la pintura de Gauguin. A partir d’aquell moment les seves vides s’entrellacen i el lector els pot veure créixer i madurar a tots i cadascun d’ells al mateix temps que evoluciona la seva amistat. Soler va presentar les cinc protagonistes:  l’Ada, en Santi, la Lídia, en Marc i en Mateu sense desvetllar els detalls de la trama per aquells que no havien acabat encara de llegir-la. L’escriptora va reconèixer que aquest va ser precisament el punt de partida de la història: ella mateixa té un grup d’amics que es conserva des que era molt jove i volia explorar aquest tipus de relacions.

Un segon pilar entorn el que es construeix la novel·la, va assegurar l’autora, és la passió per la creació artística, en aquest cas plasmada en la pintura. L’escrit planteja la tensió que sempre existeix entre dedicar-se i entregar-se a aquesta passió o bé prendre una actitud més conservadora oblidant la necessitat creativa per instal·lar-se en una vida més convencional. Va confessar que aquesta mateixa pregunta, aquests mateixos dubtes que viuen els protagonistes de l’obra ella mateixa els va viure abans de decidir dedicar-se a la seva passió: escriure.

Soler també va compartir els seus mètodes d’escriptura, disciplinada i metòdica, citant a Picasso quan deia ‘la inspiració t’ha d’agafar treballant’. En aquesta novel·la coral, com ja ho va ser Un any i mig, va explicar que volia anar un pas més enllà i variar el punt de vista del narrador usant la primera i la segona persona en diferents fragments.

La trentena d’assistents, la majoria lectors fidels, coneixien l’obra de Sílvia Soler i van aprofitar per preguntar per llibres anteriors o fins i tot assegurar quin d’ells els havia agradat més entre somriures i anècdotes. Finalment, no va marxar sense signar tots aquells que havien portat alguna de les seves novel·les (i com és habitual, un exemplar del fons de la Biblioteca).

Aquests dies es pot trobar a la Biblioteca una selecció de les seves novel·les per endinsar-se i descobrir l’univers de Soler.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum


Veure més]]>
Tue, 16 May 2017 11:29:58 GMT <![CDATA[Directe a l’estudi de La Capsa]]>

L’estudi de so de La Capsa és alhora un plató, una plataforma per ajudar a difondre els grups musicals de la ciutat.

Cada cop més, la música és més que un element sonor i molta gent acostuma a descobrir i escoltar música des de plataformes audiovisuals com youtube. En una generació digital, els vídeos són una eina per captar la mirada i l’atenció sobre grups i propostes musicals interessants.

Per això des de La Capsa han convidat a quatre projectes musicals de la ciutat a visitar l’estudi de so i enregistrar àudio i vídeo en directe per recollir una cançó del darrer disc de quatre bandes amb molta projecció de la nostra ciutat.

El projecte vol ajudar a donar visibilitat a aquestes bandes dins i fora de la ciutat, facilitant també que la gent del Prat les conegui. Per ara ja han vist la llum els vídeos dels Bohemios Autorizaos i de Xavi Alias  i aviat arribaran les propostes d’altres bandes i músics de la ciutat. 

+ info del projecte aquí>


Veure més]]>
Fri, 12 May 2017 07:34:54 GMT <![CDATA[Diumenge al matí, tall de trànsit i restriccions amb motiu de la Cavalcada de Sant Isidre]]>

Diumenge 14 de maig se celebra una nova edició de la Cavalcada de Sant Isidre, que provocarà un tall de trànsit amb absència de vehicles estacionats al c. de les Moreres, entre Miquel Martí i Pol i Gaiter del Llobregat, entre les 7 i les 14 h. 

A més, hi haurà afectacions durant el recorregut de la cavalcada, que sortirà a les 11.30 h. El recorregut serà el següent: Moreres, Josep Anselm Clavé, Flaquer, pl. Espanya, Major, Doctor Soler i Torrens, pl. Mestre Ventura i Tort, Penedès, Verge de Montserrat, Jaume Casanovas, Lleida, Carretera de la Marina, Verge de Montserrat i Moreres.

Pel que fa als autobusos, la Cavalcada tindrà incidència sobre les línies PR1, PR3, L10 i L78, entre 11.30 i 13.30 h.

Podeu consultar l'itinerari a través del següent plànol explicatiu:


Veure més]]>
Thu, 27 Apr 2017 06:27:41 GMT <![CDATA[Lliurats els premis del concurs de microrrelats i poemes Tintablava]]>

Un any més. la sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, al Cèntric, ha acollit el lliurament de premis del 6è concurs de microrrelats i 4t de poemes, organitzat per l’Associació d’Escriptors Pratencs Tintablava, amb la col·laboració de Joves.Prat.

Enguany s’han presentat 100 obres a concurs, 29 poemes i 65 microrelats. Hi ha participat alumnat dels 6 centres de secundària de la ciutat, amb edats compreses entre els 14 i els 19 anys. 

Abans del lliurament dels premis es van llegir poemes de Jesús García i Jesús Lizano. 

El jurat va escollir 3 premis en la categoria de poemes i 3 per la categoria de microrrelats. Els premis, cedits per Joves.Prat, consisteixen en material lúdic-educatiu i/o tecnològic de diferents botigues del Prat. 

Les guanyadores, totes noies, han estat:

Categoria Poemes

 • Paula Oroz Segurado, amb "Amor" - 1r. Premi 
 • Paula Planas Santos, amb "Fils" - 2n. Premi
 • Irene Pimentel Tamayo, amb "Latido" - 3r. Premi 

Categoria Microrrelats

 • Yosra Azzouz Louahabi, amb "Destí tacat de blau" - 1r. Premi 
 • Berta Torres Riera, amb "Només avui" - 2n. Premi 
 • Marta Escobar Quiles, amb "Aquarel·la" - 3r. Premi 

Podeu llegir totes les obres guanyadores al web de Tintablava.


Veure més]]>
Wed, 26 Apr 2017 07:37:16 GMT <![CDATA[Un curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, seleccionat per al Festival de Canes]]>

El curtmetratge "Los desheredados", amb guió i direcció de la pratenca Laura Ferrés, ha estat seleccionat per participar al Festival de Canes del mes de maig proper. Aquest film, l'únic espanyol en participar enguany en el prestigiós festival de cinema francès, també compta amb segell pratenc de part de David Tejedor, que n'és el director de producció. 

"Los desheredados", entre documental i ficció, és un retrat de la fi del negoci familiar de Pere Ferrés, pare de la directora. El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Mon, 24 Apr 2017 16:32:59 GMT <![CDATA[El Festival Internacional de Cinema d’Autor torna al Prat]]>

El D'A Film Festival de Barcelona, que se celebra del 27 d'abril al 7 de maig a la ciutat de Barcelona, arriba a la setena edició consolidant la seva aposta pel millor cinema del moment i acostant al públic el millor de les cinematografies contemporànies, combinant pel·lícules amb un llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinades amb propostes de nous talents i cinematografies, tant internacionals com locals.

Per segon any, una selecció de pel·lícules del D'A 2017 es podrà veure a d'altres poblacions de fora de Barcelona en el Tour D'A 2017. El Prat serà una de les subseus del Festival i el cinema Capri de la nostra ciutat acollirà les següents pel·lícules:

Taula rodona

A més, el dilluns 8 de maig a les 19 h se celebrarà al Cèntric una taula rodona amb el títol “Jornades Professionals Tour D'A Film Festival i ASCAP. Com portar a terme una producció de llargmetratge independent.”

Els ponents seran Valérie Delpierre, d’Inicia Films ("Estiu 1993") i Sergi Moreno, de Lastor Media ("Les amigues de l'Àgata").

 


Veure més]]>
Thu, 20 Apr 2017 10:38:07 GMT <![CDATA[Sant Jordi amb accent pratenc]]>

Aquesta vegada set d’ells s’han reunit a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antonio Martín per a explicar les seves novetats, en tots els àmbits literaris, des de la novel·la negra, la ciència ficció, el conte infantil o el còmic.

Salvador Balcells ha presentat dues novetats editorials: Procés Enverinat i El Crim del Convent “Dues obres de novel·la negra. Procés Enverinat segueix la saga del sots-inspector Espinosa i aquesta vegada se centra en una investigació política sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. Al Crim del Convent, situo els fets a Alcover i en una sèrie d’assassinats que alteren la vida d’aquest poble del camp de Tarragona”

Alba Sabaté, escriptora i professora de literatura de l’INS Salvador Dalí, ha presentat L’hotel blanc de la platja: “Una història que li pot passar a qualsevol, d’una dona amb 52 anys a qui li diagnostiquen una malaltia greu i retorna al seu lloc d’infantesa, a Girona”.

Pedro Enguita, físic de formació, ha encaminat la seva producció literària cap a la ciència ficció, i ha presentat Los pintores de estrellas verdes: “Un recull de contes i històries que ja havia publicat a internet, i que ara he pogut recopilar en un llibre i a més afegir-hi de nous, amb temàtica molt variada però sempre amb la ciència ficció”

Lucía Gavilán ha seguit amb la seva prolífica obra de contes infantils, i després de La Casa Encantada i El Mosquito Trompetín presenta La Bruja Buena, “una lección sobre las brujas, que siempre han estado estigmatizadas cuando en realidad, pueden ayudar en muchos ámbitos”

Conxita Herrero, dibuixant, estrena aquest Sant Jordi Gran Bola de Helado, el seu primer còmic a color “I també un llibre on explico històries quotidianes, relatades i dibuixades des del meu punt de vista i que sembla que està agradant”

Sergio Colomino ha continuat el seu idil·li amb Sherlock Holmes i ha escrit una nova entrega de les aventures de Holmes en el còmic Sherlock Holmes y El Legado de Moriarty “Holmes té alguna cosa que t’atrapa. Aquesta vegada situem la història a Rússia de finals del segle XIX, un període històric on passen moltes coses i que Sherlock Holmes no es podia perdre”.

Purificación Hernández, il·lustradora, ha presentat El Conte de la Nit de Reis i El Club dels Caníbals es cruspeixen Drácula “He treballat en aquest projecte que adapta els clàssics de la literatura als joves, d’una manera més lleugera i fins i tot, un pèl més gamberra”.

Tots set van poder signar exemplars al finalitzar l’acte i van anunciar els seus plans de futur.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum 


Veure més]]>
Thu, 20 Apr 2017 06:44:59 GMT <![CDATA[El CNL dona a conèixer dites i frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà]]>

Des de fa cinc anys, per Sant Jordi, el Centre de Normalització Lingüística (CNL El Prat) i l’Ajuntament porten a terme la campanya "A l'abril cada paraula val per mil", una activitat de sensibilització lingüística que serveix per donar a conèixer la riquesa que hi ha implícita en totes les llengües.

64 cartells diferents

Entre el 20 i el 30 d’abril es podrà veure als comerços, bars i restaurants dels principals eixos comercials i als mercats de la ciutat una col·lecció de 64 cartells que contenen 64 dites o frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà.

Tots els cartells s’identifiquen fàcilment perquè portaran un motiu comú, que és la rosa de Sant Jordi, i la frase: “A l’abril, cada paraula val per mil”. Els cartells d’enguany contenen, també, una frase de l’escriptora Aurora Bertrana, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.

Amb els cartells d’aquest any es pretén mostrar les peculiaritats inherents a totes les llengües. La majoria de persones del Prat formem una comunitat bilingüe i tenim un bon domini de les dues llengües comunes (català i castellà), però sovint se’ns fa difícil traduir de manera espontània una frase feta d’una llengua a l’altra. Per tant, la proposta d’enguany vol ser un exercici didàctic i enriquidor per a la major part de ciutadans i ciutadanes del Prat. 


Veure més]]>
Wed, 19 Apr 2017 10:10:53 GMT <![CDATA[Torna el servei de suport a l’estudi]]>

El servei de suport a l’estudi és una ampliació del servei general de les Sales d’Estudi que l’Ajuntament ofereix als i les estudiants de la ciutat.

L’objectiu del servei és, per una banda, obrir les aules d’estudi en horari de tarda en els moments d’exàmens trimestrals i, per altra, oferir un reforç d’ajuda als estudis, deures i treballs, dins del curs escolar.

Fins al 15 de juny aquest servei es durà  terme tots el dimarts i dijous, de 16.30 a 20.30 h,  al Cèntric Espai Cultural.

Dades del servei

Des del gener, el servei de suport a l’estudi ha tingut 653 usos. A més a més, les sales d’estudi han rebut 228 estudiants nous/ves, segurament a causa dels exàmens trimestrals i del període d’elaboració i entrega dels crèdits de síntesi. 


Veure més]]>
Tue, 18 Apr 2017 08:35:49 GMT <![CDATA[Darrera setmana per demanar els ajuts per a les activitats d’estiu i extraescolars ]]>

El proper divendres 21 d’abril finalitza el termini per sol·licitar els ajuts per a les activitats d’estiu i extraescolars per al curs 2017-2018. Aquests ajuts tenen per objectiu facilitar l’accés dels joves i infants de la ciutat a les activitats de lleure, esportives i de formació artística.

Els ajuts van dirigits als infants i joves empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 1999 i 2014 (ambdós inclosos). Excepcionalment s'hi inclouen joves nascuts abans del 1999, sempre que estiguin cursant l’Educació Secundària Obligatòria o estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial Can Rigol o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Convocatòria única

Cal recordar que enguany l’Ajuntament ha modificat el sistema de sol·licitud, amb l’objectiu de facilitar a les famílies la seva tramitació. Els dos ajuts es duen a terme en una única convocatòria. 

L’OIAC (Ofinia d’informació i Atenció Ciutadana) és l’encarregada de rebre les sol·licituds per poder accedir a aquests ajuts.
 


Veure més]]>
Wed, 12 Apr 2017 08:45:32 GMT <![CDATA[El Fòrum de Treballs de Recerca ja té el seu propi espai web]]>

El departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat estrena l’espai web del Fòrum de Treballs de Recerca “Ciutat del Prat”, tot just coincidint amb la celebració de la  14a edició. 

En aquest espai web es pot trobar la relació dels treballs de recerca que han format part del Fòrum des de la seva primera edició al curs 2003-2004, a més d’informació sobre el propi certamen: 298 treballs de recerca de 409 joves, de temàtiques diverses dels següents àmbits: científic i tecnològic, d’expressió física i artística, humanístic i de les ciències socials.

A la pàgina web està disponible el llibret amb un abstracte dels diferents treballs. En cas de tenir interès en consultar un dels dels treballs de recerca, aquests es troben a l’Arxiu Municipal del Prat, al Cèntric Espai Cultural.

El Fòrum dels Treballs de Recerca

L’objectiu principal del Fòrum és potenciar la recerca de l'alumnat de batxillerat, especialment en medi local, potenciant el reconeixement per part de la comunitat educativa i de la ciutadania en general, dels treballs d’investigació que es duen a terme als instituts del Prat.

Hi pot participar l’alumnat de 2n de batxillerat dels instituts d’ensenyament secundari, amb recerques inèdites en els àmbits humanístic i de ciències socials, científic i tecnològic, d’arts plàstiques i escèniques, i d’educació física.

Al llarg d’aquestes 14 edicions han participat al Fòrum un total de 409 joves de la ciutat.
 


Veure més]]>