Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

 • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
 • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
 • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

 • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Wed, 17 May 2017 14:12:22 GMT <![CDATA[Nova convocatòria de la beca Jaume Codina Vilà de recerca d'història local]]>

L’Ajuntament del Prat convoca una nova edició de la Beca Jaume Codina Vilà de recerca d'història local amb la finalitat de promoure la investigació sobre aspectes inèdits en el camp de les ciències socials i humanes relacionades de manera directa amb el Prat i el seu entorn. 

Podran optar a aquesta beca investigadors i investigadores que, de manera individual o col·lectiva, presentin una proposta de recerca d’acord amb les bases.

La beca està dotada amb 3.000 €. Els projectes d’investigació s’hauran de presentar a l’Oficina d’Informació i d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1), fins al 30 de setembre de 2017.

Podeu consultar les bases clicant aquí.

 


Veure més]]>
Wed, 17 May 2017 11:59:06 GMT <![CDATA[Sílvia Soler va presentar el seu darrer llibre "Els vells amics" al Cèntric ]]>

La conversa principalment va girar entorn la darrera publicació de l’escriptora de Figueres. Els vells amics narra la història de cinc estudiants de Belles Arts que es coneixen en un viatge inesperat a París per descobrir la màgia i els colors de la pintura de Gauguin. A partir d’aquell moment les seves vides s’entrellacen i el lector els pot veure créixer i madurar a tots i cadascun d’ells al mateix temps que evoluciona la seva amistat. Soler va presentar les cinc protagonistes:  l’Ada, en Santi, la Lídia, en Marc i en Mateu sense desvetllar els detalls de la trama per aquells que no havien acabat encara de llegir-la. L’escriptora va reconèixer que aquest va ser precisament el punt de partida de la història: ella mateixa té un grup d’amics que es conserva des que era molt jove i volia explorar aquest tipus de relacions.

Un segon pilar entorn el que es construeix la novel·la, va assegurar l’autora, és la passió per la creació artística, en aquest cas plasmada en la pintura. L’escrit planteja la tensió que sempre existeix entre dedicar-se i entregar-se a aquesta passió o bé prendre una actitud més conservadora oblidant la necessitat creativa per instal·lar-se en una vida més convencional. Va confessar que aquesta mateixa pregunta, aquests mateixos dubtes que viuen els protagonistes de l’obra ella mateixa els va viure abans de decidir dedicar-se a la seva passió: escriure.

Soler també va compartir els seus mètodes d’escriptura, disciplinada i metòdica, citant a Picasso quan deia ‘la inspiració t’ha d’agafar treballant’. En aquesta novel·la coral, com ja ho va ser Un any i mig, va explicar que volia anar un pas més enllà i variar el punt de vista del narrador usant la primera i la segona persona en diferents fragments.

La trentena d’assistents, la majoria lectors fidels, coneixien l’obra de Sílvia Soler i van aprofitar per preguntar per llibres anteriors o fins i tot assegurar quin d’ells els havia agradat més entre somriures i anècdotes. Finalment, no va marxar sense signar tots aquells que havien portat alguna de les seves novel·les (i com és habitual, un exemplar del fons de la Biblioteca).

Aquests dies es pot trobar a la Biblioteca una selecció de les seves novel·les per endinsar-se i descobrir l’univers de Soler.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum


Veure més]]>
Tue, 16 May 2017 11:29:58 GMT <![CDATA[Directe a l’estudi de La Capsa]]>

L’estudi de so de La Capsa és alhora un plató, una plataforma per ajudar a difondre els grups musicals de la ciutat.

Cada cop més, la música és més que un element sonor i molta gent acostuma a descobrir i escoltar música des de plataformes audiovisuals com youtube. En una generació digital, els vídeos són una eina per captar la mirada i l’atenció sobre grups i propostes musicals interessants.

Per això des de La Capsa han convidat a quatre projectes musicals de la ciutat a visitar l’estudi de so i enregistrar àudio i vídeo en directe per recollir una cançó del darrer disc de quatre bandes amb molta projecció de la nostra ciutat.

El projecte vol ajudar a donar visibilitat a aquestes bandes dins i fora de la ciutat, facilitant també que la gent del Prat les conegui. Per ara ja han vist la llum els vídeos dels Bohemios Autorizaos i de Xavi Alias  i aviat arribaran les propostes d’altres bandes i músics de la ciutat. 

+ info del projecte aquí>


Veure més]]>
Fri, 12 May 2017 07:34:54 GMT <![CDATA[Diumenge al matí, tall de trànsit i restriccions amb motiu de la Cavalcada de Sant Isidre]]>

Diumenge 14 de maig se celebra una nova edició de la Cavalcada de Sant Isidre, que provocarà un tall de trànsit amb absència de vehicles estacionats al c. de les Moreres, entre Miquel Martí i Pol i Gaiter del Llobregat, entre les 7 i les 14 h. 

A més, hi haurà afectacions durant el recorregut de la cavalcada, que sortirà a les 11.30 h. El recorregut serà el següent: Moreres, Josep Anselm Clavé, Flaquer, pl. Espanya, Major, Doctor Soler i Torrens, pl. Mestre Ventura i Tort, Penedès, Verge de Montserrat, Jaume Casanovas, Lleida, Carretera de la Marina, Verge de Montserrat i Moreres.

Pel que fa als autobusos, la Cavalcada tindrà incidència sobre les línies PR1, PR3, L10 i L78, entre 11.30 i 13.30 h.

Podeu consultar l'itinerari a través del següent plànol explicatiu:


Veure més]]>
Thu, 27 Apr 2017 06:27:41 GMT <![CDATA[Lliurats els premis del concurs de microrrelats i poemes Tintablava]]>

Un any més. la sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, al Cèntric, ha acollit el lliurament de premis del 6è concurs de microrrelats i 4t de poemes, organitzat per l’Associació d’Escriptors Pratencs Tintablava, amb la col·laboració de Joves.Prat.

Enguany s’han presentat 100 obres a concurs, 29 poemes i 65 microrelats. Hi ha participat alumnat dels 6 centres de secundària de la ciutat, amb edats compreses entre els 14 i els 19 anys. 

Abans del lliurament dels premis es van llegir poemes de Jesús García i Jesús Lizano. 

El jurat va escollir 3 premis en la categoria de poemes i 3 per la categoria de microrrelats. Els premis, cedits per Joves.Prat, consisteixen en material lúdic-educatiu i/o tecnològic de diferents botigues del Prat. 

Les guanyadores, totes noies, han estat:

Categoria Poemes

 • Paula Oroz Segurado, amb "Amor" - 1r. Premi 
 • Paula Planas Santos, amb "Fils" - 2n. Premi
 • Irene Pimentel Tamayo, amb "Latido" - 3r. Premi 

Categoria Microrrelats

 • Yosra Azzouz Louahabi, amb "Destí tacat de blau" - 1r. Premi 
 • Berta Torres Riera, amb "Només avui" - 2n. Premi 
 • Marta Escobar Quiles, amb "Aquarel·la" - 3r. Premi 

Podeu llegir totes les obres guanyadores al web de Tintablava.


Veure més]]>
Wed, 26 Apr 2017 07:37:16 GMT <![CDATA[Un curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, seleccionat per al Festival de Canes]]>

El curtmetratge "Los desheredados", amb guió i direcció de la pratenca Laura Ferrés, ha estat seleccionat per participar al Festival de Canes del mes de maig proper. Aquest film, l'únic espanyol en participar enguany en el prestigiós festival de cinema francès, també compta amb segell pratenc de part de David Tejedor, que n'és el director de producció. 

"Los desheredados", entre documental i ficció, és un retrat de la fi del negoci familiar de Pere Ferrés, pare de la directora. El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Mon, 24 Apr 2017 16:32:59 GMT <![CDATA[El Festival Internacional de Cinema d’Autor torna al Prat]]>

El D'A Film Festival de Barcelona, que se celebra del 27 d'abril al 7 de maig a la ciutat de Barcelona, arriba a la setena edició consolidant la seva aposta pel millor cinema del moment i acostant al públic el millor de les cinematografies contemporànies, combinant pel·lícules amb un llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinades amb propostes de nous talents i cinematografies, tant internacionals com locals.

Per segon any, una selecció de pel·lícules del D'A 2017 es podrà veure a d'altres poblacions de fora de Barcelona en el Tour D'A 2017. El Prat serà una de les subseus del Festival i el cinema Capri de la nostra ciutat acollirà les següents pel·lícules:

Taula rodona

A més, el dilluns 8 de maig a les 19 h se celebrarà al Cèntric una taula rodona amb el títol “Jornades Professionals Tour D'A Film Festival i ASCAP. Com portar a terme una producció de llargmetratge independent.”

Els ponents seran Valérie Delpierre, d’Inicia Films ("Estiu 1993") i Sergi Moreno, de Lastor Media ("Les amigues de l'Àgata").

 


Veure més]]>
Thu, 20 Apr 2017 10:38:07 GMT <![CDATA[Sant Jordi amb accent pratenc]]>

Aquesta vegada set d’ells s’han reunit a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antonio Martín per a explicar les seves novetats, en tots els àmbits literaris, des de la novel·la negra, la ciència ficció, el conte infantil o el còmic.

Salvador Balcells ha presentat dues novetats editorials: Procés Enverinat i El Crim del Convent “Dues obres de novel·la negra. Procés Enverinat segueix la saga del sots-inspector Espinosa i aquesta vegada se centra en una investigació política sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. Al Crim del Convent, situo els fets a Alcover i en una sèrie d’assassinats que alteren la vida d’aquest poble del camp de Tarragona”

Alba Sabaté, escriptora i professora de literatura de l’INS Salvador Dalí, ha presentat L’hotel blanc de la platja: “Una història que li pot passar a qualsevol, d’una dona amb 52 anys a qui li diagnostiquen una malaltia greu i retorna al seu lloc d’infantesa, a Girona”.

Pedro Enguita, físic de formació, ha encaminat la seva producció literària cap a la ciència ficció, i ha presentat Los pintores de estrellas verdes: “Un recull de contes i històries que ja havia publicat a internet, i que ara he pogut recopilar en un llibre i a més afegir-hi de nous, amb temàtica molt variada però sempre amb la ciència ficció”

Lucía Gavilán ha seguit amb la seva prolífica obra de contes infantils, i després de La Casa Encantada i El Mosquito Trompetín presenta La Bruja Buena, “una lección sobre las brujas, que siempre han estado estigmatizadas cuando en realidad, pueden ayudar en muchos ámbitos”

Conxita Herrero, dibuixant, estrena aquest Sant Jordi Gran Bola de Helado, el seu primer còmic a color “I també un llibre on explico històries quotidianes, relatades i dibuixades des del meu punt de vista i que sembla que està agradant”

Sergio Colomino ha continuat el seu idil·li amb Sherlock Holmes i ha escrit una nova entrega de les aventures de Holmes en el còmic Sherlock Holmes y El Legado de Moriarty “Holmes té alguna cosa que t’atrapa. Aquesta vegada situem la història a Rússia de finals del segle XIX, un període històric on passen moltes coses i que Sherlock Holmes no es podia perdre”.

Purificación Hernández, il·lustradora, ha presentat El Conte de la Nit de Reis i El Club dels Caníbals es cruspeixen Drácula “He treballat en aquest projecte que adapta els clàssics de la literatura als joves, d’una manera més lleugera i fins i tot, un pèl més gamberra”.

Tots set van poder signar exemplars al finalitzar l’acte i van anunciar els seus plans de futur.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum 


Veure més]]>
Thu, 20 Apr 2017 06:44:59 GMT <![CDATA[El CNL dona a conèixer dites i frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà]]>

Des de fa cinc anys, per Sant Jordi, el Centre de Normalització Lingüística (CNL El Prat) i l’Ajuntament porten a terme la campanya "A l'abril cada paraula val per mil", una activitat de sensibilització lingüística que serveix per donar a conèixer la riquesa que hi ha implícita en totes les llengües.

64 cartells diferents

Entre el 20 i el 30 d’abril es podrà veure als comerços, bars i restaurants dels principals eixos comercials i als mercats de la ciutat una col·lecció de 64 cartells que contenen 64 dites o frases fetes catalanes i la seva equivalent en castellà.

Tots els cartells s’identifiquen fàcilment perquè portaran un motiu comú, que és la rosa de Sant Jordi, i la frase: “A l’abril, cada paraula val per mil”. Els cartells d’enguany contenen, també, una frase de l’escriptora Aurora Bertrana, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.

Amb els cartells d’aquest any es pretén mostrar les peculiaritats inherents a totes les llengües. La majoria de persones del Prat formem una comunitat bilingüe i tenim un bon domini de les dues llengües comunes (català i castellà), però sovint se’ns fa difícil traduir de manera espontània una frase feta d’una llengua a l’altra. Per tant, la proposta d’enguany vol ser un exercici didàctic i enriquidor per a la major part de ciutadans i ciutadanes del Prat. 


Veure més]]>
Wed, 19 Apr 2017 10:10:53 GMT <![CDATA[Torna el servei de suport a l’estudi]]>

El servei de suport a l’estudi és una ampliació del servei general de les Sales d’Estudi que l’Ajuntament ofereix als i les estudiants de la ciutat.

L’objectiu del servei és, per una banda, obrir les aules d’estudi en horari de tarda en els moments d’exàmens trimestrals i, per altra, oferir un reforç d’ajuda als estudis, deures i treballs, dins del curs escolar.

Fins al 15 de juny aquest servei es durà  terme tots el dimarts i dijous, de 16.30 a 20.30 h,  al Cèntric Espai Cultural.

Dades del servei

Des del gener, el servei de suport a l’estudi ha tingut 653 usos. A més a més, les sales d’estudi han rebut 228 estudiants nous/ves, segurament a causa dels exàmens trimestrals i del període d’elaboració i entrega dels crèdits de síntesi. 


Veure més]]>
Tue, 18 Apr 2017 08:35:49 GMT <![CDATA[Darrera setmana per demanar els ajuts per a les activitats d’estiu i extraescolars ]]>

El proper divendres 21 d’abril finalitza el termini per sol·licitar els ajuts per a les activitats d’estiu i extraescolars per al curs 2017-2018. Aquests ajuts tenen per objectiu facilitar l’accés dels joves i infants de la ciutat a les activitats de lleure, esportives i de formació artística.

Els ajuts van dirigits als infants i joves empadronats al municipi que hagin nascut entre els anys 1999 i 2014 (ambdós inclosos). Excepcionalment s'hi inclouen joves nascuts abans del 1999, sempre que estiguin cursant l’Educació Secundària Obligatòria o estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial Can Rigol o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Convocatòria única

Cal recordar que enguany l’Ajuntament ha modificat el sistema de sol·licitud, amb l’objectiu de facilitar a les famílies la seva tramitació. Els dos ajuts es duen a terme en una única convocatòria. 

L’OIAC (Ofinia d’informació i Atenció Ciutadana) és l’encarregada de rebre les sol·licituds per poder accedir a aquests ajuts.
 


Veure més]]>
Wed, 12 Apr 2017 08:45:32 GMT <![CDATA[El Fòrum de Treballs de Recerca ja té el seu propi espai web]]>

El departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat estrena l’espai web del Fòrum de Treballs de Recerca “Ciutat del Prat”, tot just coincidint amb la celebració de la  14a edició. 

En aquest espai web es pot trobar la relació dels treballs de recerca que han format part del Fòrum des de la seva primera edició al curs 2003-2004, a més d’informació sobre el propi certamen: 298 treballs de recerca de 409 joves, de temàtiques diverses dels següents àmbits: científic i tecnològic, d’expressió física i artística, humanístic i de les ciències socials.

A la pàgina web està disponible el llibret amb un abstracte dels diferents treballs. En cas de tenir interès en consultar un dels dels treballs de recerca, aquests es troben a l’Arxiu Municipal del Prat, al Cèntric Espai Cultural.

El Fòrum dels Treballs de Recerca

L’objectiu principal del Fòrum és potenciar la recerca de l'alumnat de batxillerat, especialment en medi local, potenciant el reconeixement per part de la comunitat educativa i de la ciutadania en general, dels treballs d’investigació que es duen a terme als instituts del Prat.

Hi pot participar l’alumnat de 2n de batxillerat dels instituts d’ensenyament secundari, amb recerques inèdites en els àmbits humanístic i de ciències socials, científic i tecnològic, d’arts plàstiques i escèniques, i d’educació física.

Al llarg d’aquestes 14 edicions han participat al Fòrum un total de 409 joves de la ciutat.
 


Veure més]]>
Mon, 10 Apr 2017 12:59:12 GMT <![CDATA[Els instituts del Prat, connectats per un projecte comú sobre persones refugiades ]]>

Això és Connexions: un procés de treball col·laboratiu sobre el món que ens envolta entre els Instituts Salvador Dalí, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Baldiri Guilera.  El projecte, construït conjuntament amb el professorat dels quatre instituts, ha estat impulsat pel Cèntric Espai Cultural i ha comptat amb la participació de la Biblioteca Antonio Martín i del departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat.

Divendres passat, 31 de març, un grup d’uns 200 joves alumnes dels quatre instituts de la ciutat es van reunir a l’Auditori del Cèntric per compartir el treball que han anat desenvolupant a les aules sobre la temàtica de les persones refugiades, el fet migratori i el poder de la imatge a l’actualitat, i com es poden tractar aquests temes mitjançant la literatura, l’audiovisual i el teatre.  

Al llarg del matí els joves van anar exposant les diferents experiències generant un diàleg molt ric que combinava reflexió i emoció. Des del Salvador Dalí van compatir la feina que havien fet sobre fotoperiodisme amb el David Airob aprofundint en el poder i la complexitat de la imatge als mitjans de comunicació i a la societat. El Ribera Baixa va estrenar un impactant documental creat i produït pels estudiants dins d’aquest context, en el qual recullen el testimoni de Meera M. Zarror, una noia siriana, que viu a Barcelona fa 3 anys i que ha viscut la guerra i el procés de fugida i que estava present també a l’Auditori.

Per altra banda, els alumnes de l’Estany de la Ricarda van treballar la figura de l'escriptor i activista de la pau i els drets humans georgià exiliat Irakli Kakabadze, protegit pel PEN Club, que també hi era present a l’acte. A la jornada van presentar un vídeo protagonitzat per un grup d’alumnes, i produït per l’Óscar Solsona, on presentaven la figura de l’autor, li donaven la benvinguda i formulaven algunes preguntes. De fet, a continuació es va desenvolupar una interessant conversa entre la Meera M. Zarror i l’Irakli Kakabadze, moderada per la periodista local Laura Quinto, i que va comptar amb la participació activa de l’alumnat. Amb moments de molta emotivitat i també duresa, es va concloure que malgrat vivim en un món a punt del col·lapse, l’art té la capacitat de transformar les persones i les situacions i que cal mobilitzar-se per canviar la situació actual.

Un grup de 22 estudiants de segon de batxillerat escènic del Baldiri Guilera va tancar la jornada amb la interpretació de Dynatà! Una obra de teatre de creació pròpia que barreja una tragèdia grega i testimonis reals de refugiats sirians. Una proposta artística que parteix i recull les reflexions i els testimonis que havien anat sorgint al llarg del matí i que els joves van veure amb moltíssim interès.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv en aquest enllaç i la galeria de fotos en aquest àlbum 


Veure més]]>
Wed, 05 Apr 2017 08:52:19 GMT <![CDATA[Comença una nova temporada de teatre, música i dansa al Prat]]>

El divendres 31 de març va tenir lloc al Teatre Modern un càsting molt especial. La nova temporada d’escèniques precisava d’intèrprets i el públic allà present vam ser convidats a formar-ne part.

Un a un, vam veure passar per dalt de l’escenari un tast dels espectacles dels quals podrem gaudir aquest trimestre. Així, vam saber que el 29 d’abril ens visitarà la mare incombustible de Conillet, interpretada per la Clara Segura amb tanta força i esperit crític com humor. També vam saber que viurem una teràpia de parella “inusual” el 7 de maig, sota la direcció de Daniel Veronese i Sota teràpia. EscapeShow ens farà ser Sherlock Holmes per un dia (7 d’abril) i descobrir l’assassí a temps si volem conservar la vida. Aquesta vegada la dansa arriba el 22 de març amb Umbra + Bulb, i ho fa acompanyada d’una experiència multimèdia on les ombres i les llums són les protagonistes.

El cicle Dijous Teatre continua amb les propostes més crítiques. El 20 d’abril tindrem l’oportunitat de ser testimonis de la biografia d’aquest Ragazzo tan especial que encarna l’Oriol Pla, ple de reivindicacions i emocions. La cia. La Calòrica ens farà protagonistes, amb molt d’humor i mala llet, de “l’estrany fenomen” que són “les feines de merda” (18 de maig) i l’Agrupación Señor Serrano, el 22 de juny, ens ajudarà a entendre’ns com animals en constant moviment amb Birdie, com els ocellets.

Per acabar, el Tortell Poltrona i l’Albert Pla seran els encarregats del “Fi de festa” el 28 de maig, molt a la seva manera i com només ells ho saben fer: emocionant!

Consulteu aquí tota la programació de la temporada d’abril-juny d'arts escèniques a la ciutat.


Veure més]]>
Tue, 04 Apr 2017 10:03:32 GMT <![CDATA[El Punt del Voluntariat es trasllada al Cèntric per un dia]]>

El Punt del Voluntariat visitarà el Cèntric Espai Cultural la tarda del proper 6 d'abril, en el marc de les visites que està fent a diferents equipaments de la ciutat per apropar a la ciutadania les diferents crides de voluntariat, així com els impactes socials i personals de fer-ne. Recentment va visitar El Lloro, Serveis de Joventut.

La resta de dies, el Punt de Voluntariat manté el seu horari i espai habituals: dilluns i dijous, de 16 a 19 h, a les Cases d’en Puig.
 


Veure més]]>
Fri, 31 Mar 2017 09:31:40 GMT <![CDATA[L’espectacle interactiu “EscapeShow” fa una crida al públic jove del Prat]]>

El proper divendres 7 d’abril, a les 19 h, s’estrena al Teatre Modern l'espectacle “EscapeShow”, o escapes o mors, una obra de teatre fresca i interactiva de l’autor Iván Tapia, on el públic passa a ser el protagonista. 

Basada en el novedós concepte del “room escape”, el públic interactuarà amb els actors i actrius, hauran de resoldre enigmes i prendre decisions amb l’ojectiu de salvar-se d’un gas amb el qual han estat intoxicats.

El format de l’obra simula un programa nocturn de televisió guiat per la presentadora Clara Cape, que compta a l’ajuda del Marcels i on tots plegats estan sota les ordres del famós assassí Jason Room. 90 minuts intensos on l'espectador esdevindrà el protagonista. 90 minuts d’infart per trobar l'antídot del gas, amb el qual els espectadors i espectadores hauran estat intoxicats. 

Promoció per al públic jove

Els i les joves d’entre 12 i 18 anys que vulguin assistir a EscapeShow, ho podran fer per tan sols 5 euros.

La venda d’entrades es realitzarà un únic dia i serà el proper dimecres 5 d’abril, de 17 a 20 h a la recepció del Cèntric Espai Cultural. El pagament podrà ser en metàl·lic o amb targeta.

Una altra opció de la promoció jove, serà accedir a un 30% de descompte amb el carnet de les Sales d’estudi o un val que pots recollir al Lloro. Les entrades en vendran tan al Cèntric Espai Cultural i Teatre Modern.

Consulta altres descomptes.

El preu general de l’entrada és de 15 euros.


 


Veure més]]>
Wed, 29 Mar 2017 11:22:35 GMT <![CDATA[Subvencions a entitats i associacions dels àmbits de la igualtat i els drets socials]]> L’Ajuntament va aprovar el passat 13 de març la partida pressupostària destinada a subvencionar a entitats i associacions sense ànim de lucre de la ciutat que dediquin els seus esforços a promoure activitats en el àmbits de la igualtat i els drets socials.

Les subvencions s’han de destinar a accions, projectes i serveis que dediquen els seus esforços a treballar en els àmbits de la joventut, la cultura, les persones amb discapacitat, la gent gran, la igualtat (dones i diversitat sexual i de gènere -LGBTI), la participació ciutadana, l’educació per al desenvolupament, la cooperació al desenvolupament, l’ajut humanitari internacional o els serveis socials.

Per rebre aquests ajuts es tindrà en consideració que els projectes tinguin un impacte positiu a la ciutat, el nombre de persones a qui s'adreça, el dèficit d'activitats anàlogues al municipi, el foment de la cohesió i la inclusió social, la dificultat d'execució sense subvenció o l'estímul de propostes noves que fomentin la participació i la creativitat.

El període de presentació de sol·licituds estarà obert fins el 13 d’abril. Les sol·licituds s’han de presentar a l’OIAC. Per a un assessorament individual es pot contactar amb el Servei de Formació i Assessorament a Entitats.

Durant el mes de març el Servei de Formació i Assessorament a Entitats va realitzar diverses formacions adreçades a les associacions per donar-los eines per millorar els seus projectes de subvenció. 

Consulteu les bases i la documentació que cal aportar per demanar subvenció.


Veure més]]>
Wed, 29 Mar 2017 06:43:37 GMT <![CDATA[Visites virtuals a 10 edificis i espais públics de la ciutat]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un projecte que permet fer visites virtuals a 10 equipaments i espais públics de la ciutat a través d'ordinadors i dispositius mòbils. 

Amb aquestes visites podem conèixer millor aquests indrets: "pujar" al mirador de l’Escola de Música, "entrar" als dipòsits de l’arxiu municipal, "endinsar-nos" a les sales d’assaig del Teatre Kaddish, "sortir" a l’escenari del Teatre Modern, "caminar" entre els cultius dels horts municipals, "entrar" a la cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa... 

Creador pratenc Juanjo Latorre

El projecte neix de la col·laboració de l’Ajuntament amb el creador pratenc  Juanjo Latorre, que ha estat qui ha digitalitzat els diferents espais. Latorre ha creat aquestes passejades virtuals per ser gaudides d’una manera immersiva gràcies a les ulleres de realitat virtual, tot i que també es poden visitar amb qualsevol ordinador, mòbil o tauleta electrònica. 

Els tours virtuals estan accessibles a les planes web dels diferents equipaments i també a través dels següents enllaços:

Casal de gent gran El Remolar
Cases d’en Puig 
Centre d’Art Torre Muntadas
Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa 
Cèntric Espai Cultural 
El Lloro. Serveis de Joventut 
Escola Municipal de Música 
Horts urbans municipals 
Punt Solidari 
Teatre Modern
 


Veure més]]>
Fri, 24 Mar 2017 13:47:53 GMT <![CDATA[Resolució convocatòria de projectes d'arts visuals /UNZIP 2017]]>

La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, i a agents culturals, educatius i socials, sense límit d’edat, residents a Catalunya.

Enguany s’han presentat un total de 53 projectes, en les diferents modalitats que conformen la beca:

1. Beca Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l'ús de la imatge com a element essencial d'un treball d'investigació i reflexió social en l'entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
Projecte guanyador: La ficció laboral. L’amiant al Prat, de Daniel Gasol

2. Beca Art al Barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa.
Projecte seleccionat: Ràdio-teteria Sant Jordi-Ribera Baixa, un farcell d’economies silvestres, d’Aviv Kruglanski i Anna Coromina

3. Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d'Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat: 02 minutos, 231 pasos, de Fito Valero

4. Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn . Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat:. Ni tan bellas..., de Stella Rubio

5. Beca d'Art i Educació per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.

Projecte seleccionat: Un futbol sense porteries, de Mercedes Mangrané i Míriam C. Cabeza

Podeu llegir l’acta amb la resolució final de la convocatòria al següent document.

Tots els projectes rebran una dotació de dos mil euros per la seva realització, a més de comptar amb el suport logístic i d'acompanyament dels equips d'/UNZIP Arts Visuals al Prat. 

Les diverses propostes s'aniran desenvolupant al llarg dels propers mesos i fins a finals d’any, presentant resultats en diversos formats. Podreu seguir-ne l’evolució a la web unzip.elprat.cat


Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 10:12:47 GMT <![CDATA[El col·lectiu pratenc d'instagramers IGPrat exposa les seves fotos al CC Jardins de la Pau]]>

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull, en diferents espais, les fotografies del grup d'instagramers pratencs IGPrat, format per @jesus_vera, @munsazara, @n_o_c, @soniasanchezs, @rosamilana i @_photojamm_.

Com a col·lectiu, IGPrat ha participat a diverses activitats com el Coordenades, el TICday al Cèntric i a les edicions de la Fotofesta. També van realitzar una fotografia de l’edifici del Semàfor, que va estar exposada a la tanca d’entrada del Prat. Així mateix, organitzen sortides per fer fotografies de diversos indrets del municipi.

Espais d'exposició:

 • Vestíbul: Montse Zaragoza. Del 27 de febrer al 31 de maig.
 • Escales: Núria Oreja. Del 6 de març al 31 de maig.
 • Passadís 1a planta: Rosa Milán i Sonia Sánchez. Del 13 de març al 31 de maig.
 • Sala de serveis comuns: Jesús Vera. Del 20 de març al 31 de maig.
 • Sala de gent gran: José Antonio Maté. Del 27 de març al 31 de maig.

Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 09:20:50 GMT <![CDATA[Alumnes del CNL celebren el Dia Mundial de la Poesia recitant en la seva llengua materna]]>

Diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat ha participat en la celebració del Dia Mundial de la Poesia llegint un poema en la seva llengua materna.

En la majoria de casos han llegit el poema “La poesia”, que ha escrit especialment per a l’ocasió la poeta mallorquina Antònia Vicens per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes, impulsora d’aquesta iniciativa. “La poesia” ha estat traduïda a vint llengües diferents per mostrar la riquesa d’aquest gènere literari arreu del món. 

Al Prat, els i les alumnes han pogut llegir i escoltar aquest poema en les llengües següents:  romanès, alemany,  urdú, àrab, basc, gallec, castellà i català. L’exercici d’escoltar com sonava en les diferents llengües ha estat molt interessant per a tothom. I els alumnes recitadors s’han sentit molt reconeguts i valorats. 

Uns altres alumnes que no disposaven del poema traduït en la seva llengua n’han llegit uns altres, que han aportat ells mateixos, en portuguès, búlgar ucraïnès i panjabi. I a més, una altra alumna romanesa ha volgut llegir un altre poema, “La llengua romanesa”, per poder participar en l’activitat.

Vídeos

Aquest particular recital poètic ha estat enregistrat en una sèrie de vídeos que podeu mirar al final d'aquesta notícia. 

L’alumnat del nivell C2, a més de llegir tres poemes d’Antònia Vicens, han treballat l’autora i els trets que caracteritzen els seus versos (manca de puntuació, espais en blanc, simbologia).

El Dia Mundial de la Poesia va ser proclamat per la UNESCO i se celebra cada any el dia 21 de març. 


Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 08:28:30 GMT <![CDATA[Ajuts municipals per a activitats d'estiu i extraescolars]]>

Aquest any, l'Ajuntament del Prat canvia el sistema de sol·licitud d'ajuts per a activitats d'estiu i extraescolars per a nens, nenes i joves, a fi de facilitar la seva tramitació a les famílies.

Entre el 28 de març i el 21 d'abril es poden presentar a l'OIAC (Oficina de Informació i Atenció a la Ciutadania, a la Casa de la Vila) les sol·licituds per la realització tant de les activitats d'estiu com de les activitats extraescolars de lleure, esportives i de formació artística per al proper curs.

L'objectiu d'aquests ajuts, als quals l'Ajuntament destina 143.000 €, és que cap nen, nena o jove deixi de realitzar aquestes activitats per motius econòmics i / o socials. Els ajuts van dirigits als nens, nenes i joves empadronats al Prat que hagin nascut entre 1999 i 2014 (ambdós inclosos).

Excepcionalment, s'hi inclouen joves que hagin nascut abans de 1999 sempre que estiguin cursant l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o estiguin escolaritzats al Centre d'Educació Especial Can Rigol o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Per sol·licitar els ajuts no cal estar inscrit prèviament en cap activitat. Els ajuts atorgats es destinaran a:

 • Les activitats d'estiu organitzades per les entitats que apareixen en la guia d'estiu, per a les de les entitats de lleure CE Sant Pere i Sant Pau, AEiG Anton Vilà i AEiG Conxita Busquets i els cursos de natació de l'Ajuntament.
 • Les activitats extraescolars per al curs 2017-2018 que organitzen les AMPA, les associacions esportives escolars dels centres educatius, les entitats inscrites en el Registre de Entitats de l'Ajuntament, adherides al programa d'ajudes, l'Escola Municipal de Música, els cursos de natació i les activitats de circ organitzades per l'Ajuntament.

Es podrà presentar una sol·licitud per persona beneficiària i per una activitat d'estiu i / o altra activitat extraescolar.
 


Veure més]]>
Wed, 22 Mar 2017 11:45:16 GMT <![CDATA[El Cèntric Espai Cultural estrena web]]>

Dies després de fer-ho el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, ara ha estat un altre equipament municipal del Prat, el Cèntric Espai Cultural, qui ha estrenat una nova plataforma web, renovada i més moderna, on les persones usuàries trobaran tota la informació sobre l'equipament i les activitats que s'hi desenvolupen. 

La web, que s'adapta a qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil...) també informa de les diferents línies temàtiques sobre les quals treballa el Cèntric (lectura, música, món contemporani, cultura digital, cursos i tallers), així com els serveis i espais que ofereix a la ciutadania.

La web del Cèntric se suma a la resta de plataformes de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 13:29:30 GMT <![CDATA[Ve la primavera, i els cursos i tallers de cultura! ]]>

Un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 29 de març , a les 16.30 hores i duren fins el 7 d’abril. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament i als webs dels equipaments i entitats culturals.

 


Veure més]]>