Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 28 Mar 2017 06:52:04 GMT <![CDATA[Aquesta tarda es farà una pràctica amb foc real a l'aeroport]]> El servei de salvament i extinció d’incendis de l’aeroport farà avui dimarts, entre les 13 i les 15 h, una pràctica de foc real a la bassa situada al nord de la tercera pista. La pràctica tindrà un impacte visual considerable, com les anteriors realitzades a la mateixa zona.


Veure més]]>
Tue, 21 Mar 2017 07:45:28 GMT <![CDATA[El Prat acull una jornada sobre la difusió i comunicació del risc químic]]>

El Cèntric Espai Cultural acollirà el 30 de març proper la jornada "10 anys de proves de sirenes de risc químic: balanç de la comunicació del risc i estratègies de futur". 

Des que, fa 10 anys, es van posar en marxa les proves de sirenes de risc químic a Catalunya i al Prat, s'han fet diverses campanyes de sensibilització i informació a la població. Cada any, coincidint amb les dues proves de sirenes, els centres educatius, residencials i equipaments del Prat fan simulacres on posen en pràctica les actuacions que cal fer en cas d'accident químic i les mesures d'autoprotecció a prendre (principalment el confinament).

Al Prat ha estat especialment efectiva la col·laboració amb les escoles gràcies a la implicació de la comunitat educativa en la transmissió d'aquests coneixements d'autoprotecció als alumnes i, de retruc, a les famílies.

Xarxes socials

En aquests darrers anys, l’avenç de les tecnologies de la comunicació ha comportat canvis importants en la informació i en la difusió del risc (webs, twitter, facebook, apps...). La jornada del dia 30 vol fer balanç i establir els nous eixos de futur.

Noves estratègies

La jornada s'adreça al personal tècnic de les diferents administracions públiques de Catalunya, càrrecs electes, cossos operatius i professionals dels diversos àmbits afectats pel risc químic, amb l'objectiu de nuscar noves estratègies i fórmules per tal que la informació arribi a la població de manera més eficaç.

A través del document situat a continuació podeu consultar el programa de la jornada i la manera d'inscriure-s'hi.


Veure més]]>
Thu, 02 Mar 2017 13:16:12 GMT <![CDATA[Es redueixen els robatoris violents i en habitatges al Prat durant 2016]]>

Durant l'any 2016 es va reduir al Prat un 10% els robatoris violents i un 27% els robatoris a l’interior dels domicilis en comparació amb l'any anterior.

Així ho ha certificat avui la Junta Local de Seguretat del Prat de Llobregat, en una reunió que ha presidit l'alcalde, Lluís Tejedor, i que ha comptat amb l'assistència del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé.

La principal funció de la Junta Local de Seguretat és informar sobre el diagnòstic de l’estat de la seguretat al municipi i concretar els objectius prioritaris a treballar durant l'any amb la col·laboració dels diferents cossos de policia que treballen al Prat. 

Els representants dels diferents cossos policials que operen al territori pratenc han informat sobre el balanç dels resultats obtinguts en relació als quatre  objectius que es van establir a la darrera Junta, celebrada l'any 2016: reduir els robatoris violents, reduir els robatoris als habitatges, reduir els actes de violència interpersonal i reduir l’índex d’accidentalitat a la ciutat. 

Objectius assolits

A la Junta s'ha certificat l'assoliment dels dos primers objectius i l’estabilització del tercer i quart objectiu respecte de l'any anterior. Així, l'any 2016 s'ha tancat amb el següent balanç:

•    Reducció d'un 10% dels robatoris amb violència.

•    Reducció d'un 27% dels robatoris dins dels habitatges.

•    Estabilització dels actes de violència interpersonals.

•    Estabilització de l’índex d’accidentalitat

Objectius per a 2017

La Junta ha establert els objectius per a l’any 2017, que són els següents: reduir els robatoris violents, els robatoris en l'interior dels vehicles, els actes de violència interpersonal i l’índex d’accidentalitat a tot el terme municipal.

Assistents

A la reunió de la Junta hi han assistit Ramon Dosaigues, inspector en cap de la Policia Local del Prat; Manel Josep Hermida, cap de l’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra del Prat; Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport dels Mossos d'Esquadra; José Cantarero, comissari en cap del Cos Nacional de Policia de l’Aeroport; Emiliano Rubio, comissari en cap de la  Comissaria de Cornellà i del Baix Llobregat del Cos Nacional de Policia; Lorenzo Martinez, capità cap de la Companyia de Seguretat de la Guàdia Civil a l'Aeroport; i José A. García, capità en cap de la Comandància de Vilanova i la Geltrú de la Guàrdia Civil, entre altres representants dels diferents cossos policials.


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:49:31 GMT <![CDATA[Es manté l'alerta per fort vent durant aquest matí]]> Protecció Civil de la Generalitat demana molta prudència perquè l’episodi de fort vent es mantindrà durant el matí d'avui. Al Prat, les incidències han estat menors i, a banda d'alguns desperfectes en balcons i tendals, l'incident més destacat ha estat la caiguda d'un arbre a la ronda de Llevant, que no ha causat cap dany personal. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut (des d’ahir i fins a les 8.00h d’avui) 1.700 trucades per 1.139 incidències a causa dels forts vents. La majoria d’aquestes han estat per caiguda d’arbres o branques, obstacles a la calçada, mobiliari urbà, caiguda de tendals o cobertes i risc estructural.
 
Per comarques, les localitzacions més afectades són: Tarragonès (299 trucades), Baix Llobregat (276 trucades) i Baix Penedès (199 trucades).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 11:33:23 GMT <![CDATA[Punxada una canonada de gas a la Carretera de la Marina]]> Cap les 11.30 h d'aquest matí s'ha produït accidentalment la punxada d'una canonada de gas a l'alçada del número 48 de la Carretera de la Marina (davant del c. Indústries) durant les tasques de trasplantament d'un arbre. A l'indret s'hi han desplaçat diverses dotacions de la Policia Local, Bombers i tècnics de la companyia gasística, que han tallat la fuita. 

A banda del tall del subministrament al veïnat de la zona, també hi ha ha gut restricccions de trànsit a la Carretera de la Marina, que s'ha desviat pels carrers Indústries i Gaiter del Llobregat. Els autobusos també han modificat el seu recorregut, circulant pel carrer de Pablo Neruda. 

Cap a les 12.45 h s'ha solucionat el problema i s'ha restablert tant el subministrament de gas com el trànsit. 
 


Veure més]]>
Wed, 01 Feb 2017 13:13:32 GMT <![CDATA[L'exempció per inici d'activitat estalvia 825.000 € en 8 anys als nous establiments]]>

L'exempció per inici d'activitat ha estalviat 825.000 € en 8 anys als nous establiments comercials de la ciutat. Aqueta mesura la va establir l'any 2009 l'Ajuntament del Prat per afavorir la implantació de nova activitat comercial a la ciutat en un context de crisi econòmica.
 
Des de 2009, l'Ajuntament ha anat prorrogant aquseta mesura any rere any, que també es repetirà l'any 2017, el 9è des de l'inici de la seva aplicació.

A qui afavoreix la mesura?

La mesura suposa l'exempció de la taxa per concessió de la llicència d'activitat, de la taxa per llicència d'obres, de l'impost sobre construccions, instal•lacions i obres i de la taxa d'autorització sanitària, que es meritin com a conseqüència de l'obertura d'un establiment comercial. El gruix de l'exempció correspon a la taxa per llicència d'activitat.

Excepcions

L'exempció no s'aplica a les zones del port, aeroport ni a la plana del Galet (on està situat el centre comercial Splau).

Any 2016

Durant l'any 2016, el departament municipal de Gestió Tributària va gestionar 160 expedients -curiosament els mateixos que l'any 2015- amb un import total de 129.444 € de beneficis fiscals per als nous establiments, front als 88.740 € de l'any anterior. 
 
L'import, considerat individualment, pot variar d'un cas a l'altre, perquè cada tipus d'activitat empresarial tributa de manera diferent.
 


Veure més]]>
Fri, 27 Jan 2017 13:07:41 GMT <![CDATA[L'Ajuntament del Prat rep un premi d'Administració Oberta]]>

L'Ajuntament del Prat ha rebut un premi d'Administració Oberta, que atorga el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC), en el marc del II Congrés de Govern Digital, celebrat aquesta setmana a Barcelona. 

Els premis s'atorguen als ajuntaments i consells comarcals que van destacar l’any 2016 en la implantació de l’administració digital a les serves organitzacions. Aquest reconeixements s’atorguen d’acord amb uns indicadors objectius que proposa el Consorci AOC. Els resultats de l’anàlisi d’aquests indicadors i de l’ús dels serveis d’Administració electrònica es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya.

Els Reconeixements s’han dividit en cinc categories d’acord amb el nombre d’habitants.  En el cas del Prat, municipis de més de 50.000 habitants.  

El regidor d'Economia, Bon Govern i Transparència del Prat, Lluís Mijoler, va recollir el premi en nom de l'Ajuntament. Tot seguit podeu escoltar una entrevista a Mijoler emesa per El Prat Ràdio (91.6 FM).

 


Veure més]]>
Mon, 23 Jan 2017 12:34:08 GMT <![CDATA[La Policia Local deté 5 persones per tràfic de drogues]]>

La Policia Local del Prat va detenir divendres al vespre cinc persones per haver comès presumptament un delicte de tràfic de drogues. Els fets es van desencadenar arran d’un seguiment que feia la Policia Local a unes persones sospitoses d’intentar ocupar un immoble. 

Mentre vigilaven els seus moviments es va comprovar com  el grup de cinc persones adultes (que anaven acompanyades d’un menor de 12 anys) treien 7 caixes de cartró de grans dimensions de l’interior d'un local, les carregaven en dos vehicles i fugien del lloc precipitadament. 

Després de fer un llarg seguiment, diverses dotacions de la Policia Local van poder interceptar simultàniament els dos vehicles i van comprovar que en total transportaven unes 327 plantes de marihuana. Les persones majors d’edat van ser detingudes i el menor (en no ser imputable per tenir 12 anys) va ser  posat a disposició dels seus familiars. Les persones detingudes són veïnes del Prat i tenen un llarg historial delictiu.


Veure més]]>
Fri, 20 Jan 2017 13:12:16 GMT <![CDATA[Activat el Pla INUNCAT per fort onatge a la platja]]>

La Generalitat ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per estat de la mar. Avui divendres es preveuen onades de més 2,5 metres a tot el litoral, amb més probabilitat al Barcelonès, Baix Llobregat, Baix Ebre i Montsià. 

A partir de dissabte al matí, la probabilitat augmentarà a tota la meitat sud i a partir de la tarda l’afectació serà generalitzada. 

A partir de les 19 hores d’avui divendres i fins les 19 hores de dissabte, les onades podran superar amb molta probabilitat els 4 metres a tot el litoral (mar brava) i arribar a un valor màxim de 6 m.

Es recomana no apropar-se als espigons, esculleres, platges i zones properes a l’afectació per l’onatge.

També cal extremar les precaucions per possibles complicacions en el drenatge de rius i rieres que desemboquen al litoral.


Veure més]]>
Wed, 04 Jan 2017 12:47:33 GMT <![CDATA[Dilluns 9 de gener començaran les obres del tram central de l'avinguda ]]>

Dilluns s’inicia la primera fase de les obres del tram central de Verge de Montserrat entre l’avinguda del Canal i el carrer de la Carretera de la Marina. Tindrà uns 8 mesos de duració i les actuacions se centraran a les voreres laterals.

En aquesta primera etapa es renovaran les xarxes de clavegueram, enllumenat, aigua, gas i telefonia i es construiran les noves voreres, més amples que les actuals. El passeig central es deixarà lliure i els vianants podran accedir als seus domicilis  i als comerços mitjançant passarel·les i camins habilitats.

 

Circulació de vehicles i transport públic

Els vehicles podran entrar i sortir dels aparcaments a través dels guals i podran seguir circulant per la calçada excepte els autobusos, que desviaran el seu recorregut (Veure plànol) 

Aparcament provisional 

L’estacionament de vehicles estarà prohibit en el tram de les obres, per aquest motiu l’Ajuntament ha habilitat una zona provisional on aparcar, a l’Eixample Sud, i properament n’habilitarà una altra al costat de l’estació de RENFE. Aquestes bosses serveixen per acollir els vehicles dels barris propers i alleugerar la demanda d’aparcament al centre de la ciutat (Veure plànol) 

Zones de càrrega i descàrrega i contenidors

Es canviarà l’emplaçament de les zones de càrrega i descàrrega (Veure plànol) i de les illes de contenidors (Veure plànol)

Oficina d’Informació d’Obres

Oficina d'informació

A partir del 16 de gener obrirà una Oficina d'Informació d'Obres, situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99. 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial serà e dilluns a divendres,  de 9 a 11 h i de 16 a 17 h. Aral però, ja s'hi pot trucar, al número 93 159 52 33 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h). També podeu enviar-hi un correu electrònic a obresavinguda@elprat.cat

Més informació www.elprat.cat/obresavinguda


Veure més]]>
Tue, 20 Dec 2016 13:57:51 GMT <![CDATA[Avís de precaució per mal estat de la mar fins les 24 h de dimarts]]> En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic
de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase
d'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT).

Segons informa el SMC s’espera per aquest matí i fins a la tarda fort onatge que pot
provocar afectacions als municipis del litoral català. El vent bufarà de component nord i est
amb tendencia, al llarg del dia, de ser de nord.

El matí i la tarda d’avui és quan les onades poden arribar fins els sis metres (mar brava),
situació que es mantindrà fins al vespre i continuarà, en menor grau, amb onades superiors
a 4 metres per avui a la nit i fins demà al matí.

Podeu consultar els consells i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya en aquest enllaç.


Veure més]]>
Mon, 19 Dec 2016 11:11:20 GMT <![CDATA[El Prat constitueix la Taula de l'Aigua per coordinar tots els serveis municipals]]>

L'Ajuntament del Prat ha constituït l'anomenada Taula de l'Aigua, un nou òrgan d'organització i coordinació en la gestió dels serveis municipals relacionats amb el cicle de l'aigua. Els objectius de la Taula s'adrecen a garantir la millor planificació i coordinació de les actuacions a executar en el territori en matèria d'aigües. 

La Taula de l'Aigua es reunirà quadrimestralment de manera ordinària i amb caràcter extraordinari quan així escaigui. Aquest nou òrgan municipal està presidit per l'alcalde, Lluís Tejedor, i format per representants polítics i tècnics de les àrees municipals d'Urbanisme i Medi Ambient; i Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans; així com de l'empresa municipal Aigües del Prat

Al Prat, qüestió prioritària

Al Prat, per les característiques del territori, la gestió dels serveis relacionats amb el cicle de l'aigua és una activitat prioritària que necessita de la coordinació de diferents àmbits municipals.

Aquesta activitat, ja prou complexa per ella mateixa, afegeix ara l'aparició d'un nou recurs, com és l'aigua regenerada, que se suma a l'aigua subterrània, tradicional font d'alimentació de la ciutat. 

És per això que l'Ajuntament ha considerat necessària la constitució de la Taula de l'Aigua per coordinar l'acció concertada, el debat i l'intercanvi d'informació entre els diferents serveis municipals relacionats amb el cicle de l'aigua. 


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 10:35:10 GMT <![CDATA[El Ple de l'Ajuntament aprova els pressupostos municipals per a 2017]]>

El Ple municipal del Prat de Llobregat celebrat el dimecres 14 de desembre ha aprovat inicialment el Pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2017, que suma 89 milions d'euros, un 2,7% més que el de 2016.

El Pressupost consolidat, que suma el de l'Ajuntament al de les tres empreses municipals (Aigües del Prat, Prat Espais i El Prat Comunicació) arriba als 103,7 milions d'euros, més d'un 8% que l'any 2016.

L'aprovació dels pressupostos ha comptat amb els vots favorables dels grups que formen l'equip de govern, ICV-EUiA i PSC; el vots negatius de PP, Cs i Se Puede; i l'abstenció de Guanyem. 

Despesa social

La despesa pública seguirà la tendència dels darrers anys d'incidir especialment en polítiques destinades a pal·liar els efectes de la crisi sobre la població. En aquest sentit, les àrees que han experimentat un creixement més fort en els darrers 10 anys (2007 – 2017) són Serveis Socials (un 176%) i Promoció Econòmica (un 129%). 

Comptes sanejats

L'Ajuntament del Prat presenta uns comptes sanejats i pràcticament sense deute bancari, fet que li suposa un gran estalvi en el pagament d'interessos i amortitzacions. 

A tall d'exemple, l'any 2011 l'endeutament municipal consolidat era de gairebé 52 milions d'euros: l'Ajuntament devia 39 milions, als quals calia afegir 10,6 de Prat Espais i 1,9 d'Aigües del Prat. L'any 2017, l'Ajuntament acabarà l'exercici amb només 1,9 milions d'euros de crèdits gairebé a interès zero. 

Inversions amb recursos propis

Dels 89 milions d'euros del pressupost de l'Ajuntament, 9,3 es destinaran a inversions, als quals cal sumar els 5,9 milions del l'empresa municipal d'habitatge i aparcament, Prat Espais, i 0,8 milions d'Aigües del Prat.

L'Ajuntament afrontarà les inversions amb recursos propis i sense demanar cap crèdit. Això significa que al pressupost d'inversions aprovat se li afegiran els romanents de tresoreria (estalvis acumulats de pressupostos anteriors) per finançar la totalitat de les inversions. 

Entre les més destacades hi figuren el Teatre de l'Artesà, la reforma del tram central de l'av. de la Verge de Montserrat –amb la construcció de dos aparcaments subterranis- i la creació d'un centre cívic a l'edifici municipal del c. de lo Gaiter del Llobregat cantonada c. del Prat. 

Cal ressaltar que l'any 2017 es destinarà 1 milió d'euros a projectes sorgits de processos de participació ciutadana.


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 10:29:03 GMT <![CDATA[Un grup de manifestants prova d'impedir el desenvolupament del Ple municipal ]]>

El Ple municipal d'ahir dimecres es va haver de celebrar a porta tancada degut a les protestes d'una cinquantena de persones convocades per la plataforma Salvem l'Artesà, contrària al projecte municipal per al teatre

Els manifestants van exhibir pancartes i cridar consignes, impedint així l'inici d'un Ple que a l'ordre del dia portava l'aprovació inicial del projecte executiu del Teatre de l'Artesà i la licitació del contracte d'obres.

Després de quatre intents infructuosos de celebrar el Ple amb normalitat, la sessió es va suspendre i la Policia Local va instar els presents al saló de Plens a abandonar-lo. Algunes persones s'hi van negar i van ser portades fora del saló per agents de la policia. 

Els dos regidors d'ERC i la regidora de CDC van abandonar el Ple, que es va reprendre i celebrar a porta tancada. La sessió es va poder seguir en directe a través de www.elprat.tv i El Prat Ràdio (91.6 FM).

El Ple municipal d'ahir va aprovar inicialment l'esmentat projecte executiu del Teatre de l'Artesà i altres punts importants com els pressupostos municipals per a l'any 2017 i les ordenances fiscals per a l'any vinent, entre altres acords. 


Veure més]]>
Mon, 05 Dec 2016 11:06:38 GMT <![CDATA[Es constitueix la taula per a la contractació pública municipal amb criteris socials i ètics]]> L'Ajuntament del Prat ha aprovat la constitució de la Taula de treball per a la coordinació i aplicació de mesures per a la contractació pública municipal, social i èticament responsable. 
 
L'objectiu d'aquesta Taula és introduir diverses mesures i clàusules de caràcter social en les contractacions municipals, com per exemple la reserva de percentatges mínims en els processos d'adjudicació per a empreses d'economia social o d'inserció, a aturats de llarga durada o majors de 45 anys, o a empreses que contracten persones joves o discapacitades, etc. 
 


Veure més]]>
Wed, 23 Nov 2016 11:36:05 GMT <![CDATA[L'Ajuntament, preocupat pels incidents a Plastiverd, insta la Generalitat a investigar causes i revisar instal·lacions]]>

L'incendi en la planta de generació d'energia de la fàbrica Plastiverd (antiga Terlenka-La Seda) va provocar ahir a la tarda una gran columna de fum negre que va causar molta preocupació entre la població. Aquest va ser el tercer incident en un mes a la mateixa fàbrica, ja que el 26 d'octubre i el 3 de novembre es van produir dues fuites d'oli tèrmic, amb només una setmana de diferència, que van provocar una forta olor als barris propers i la conseqüent alarma entre la població.

L'Ajuntament del Prat comparteix la preocupació de la ciutadania per aquesta successió d'incidents a la mateixa fàbrica en tan poc temps de diferència, per la qual cosa ha instat la Generalitat, com a administració competent, a investigar a fons les causes d'aquests incidents i a revisar l'estat de les instal·lacions de l'empresa Plastiverd. En tots tres casos (dues fuites i un incendi) l'Ajuntament ha obert expedients informatius que ha traslladat a la Generalitat. 

L'Ajuntament mantindrà al llarg del dia d'avui contactes amb representants de Plastiverd i de la Generalitat per valorar la situació. 

Molèsties pel fum

Protecció Civil de la Generalitat va recomanar ahir a la població que no s'acostés a la zona de l'incendi i, en cas de notar molèsties pel fum, entrés en un espai interior i tanqués portes i finestres. El fum no presentava un risc de toxicitat i, per tant, si no s'inhalava directament i de manera prolongada no representava cap risc greu per a la salut. Les condicions meteorològiques van facilitar que el fum no afectés de forma directe els ciutadans, allunyant-se de les zones habitades.

Els serveis d'emergència van recomanar el confinament dels treballadors de les empreses més properes a la zona de l'incendi, l'allunyament de les persones de la zona i tancar portes i finestres en cas de notar molèsties pel fum.

Absència del so de sirenes

L'Ajuntament del Prat va rebre consultes de la població sobre l'absència del so de sirenes d'alerta de risc químic amb motiu de l'incendi d'ahir. L'activació de les sirenes s'efectua des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d'Interior de la Generalitat quan cal advertir la població perquè es confini –és a dir, resti en espais interiors amb portes i finestres tancades- a causa d'un accident o fuita que provoqui un núvol químic perillós per a la salut. Les característiques de l'incendi d'ahir no van implicar una necessitat de confinament de la població, per la qual cosa no van sonar les sirenes.

Entrevista a El Prat Ràdio

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista d'aquest matí a l'emissora municipal El Prat Ràdio (91.6 FM) a la tinent d'alcalde Alba Bou i a un tècnic de protecció civil de l'Ajuntament.


Veure més]]>
Wed, 23 Nov 2016 07:13:30 GMT <![CDATA[Avís de Protecció Civil per vent, pluges i mala mar ]]> Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís de precaució per a avui dimecres, davant la previsió d'un episodi de vent intens, acumulació de plugues i mala mar amb fortes onades al front marítim. 

En els moments de forta ventada es recomana extremar les precaucions a l’exterior, especialment a parcs i jardins amb els arbres i als patis de les escoles per possible caiguda d’objectes.

També caldrà tenir precaució en els accessos a rius i rieres i a la zona del passeig de la platja.


Veure més]]>
Tue, 22 Nov 2016 16:35:01 GMT <![CDATA[L'incendi d'una turbina a Plastiverd provoca una gran columna de fum]]>

L'incendi en una turbina de gas de la fàbrica Plastiverd (l'antiga La Seda), ubicada a l'av. del Remolar de la nostra ciutat, ha provocat a partir de les 17 h una gran columna de fum negre. El foc, que no ha causat ferits, ha cremat oli tèrmic refrigerant, un hidrocarbur. Una quinzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat hi han estat treballant fins que poc després de les 19 h han pogut controlar l'incendi, tot i que no extingir-lo.  

Molèsties pel fum

Protecció Civil ha recomanat a la població que no s'acosti a la zona de l'incendi i, si es noten molèsties pel fum, entri en un espai interior i tanqui  portes i finestres. El fum no presenta una toxicitat aguda i, per tant, si no s'inhala directament i de manera prolongada no representa cap perill greu per a la salut.

En no tractar-se d'un cas d'accident greu amb risc químic, no han sonat les sirenes per alertar la població. Per precaució s'han evacuat o confinat temporalment treballadors d'empreses i instal·lacions properes a Plastiverd. 

Fuites d'oli tèrmic

L'empresa Plastiverd ha viscut recentment dues fuites d'oli tèrmic, que van provocar una forta olor a la zona.

L'Ajuntament obre expedient

L'Ajuntament del Prat ha obert un expedient informatiu que traslladarà al departament d'Indústria de la Generalitat, que és l'administració competent per investigar les causes de l'incendi i dels dos anteriors incidents ocorreguts a la mateixa factoria. En aquells casos anteriors, l'Ajuntament del Prat també va obrir un expedient informatiu i va instar la Generalitat a comprovar les instal·lacions de Plastiverd. 

 


Veure més]]>
Thu, 10 Nov 2016 11:43:39 GMT <![CDATA[La Generalitat aprova el Pla especial del Teatre de l'Artesà]]>

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla especial urbanístic del Teatre de l'Artesà, aprovat provisionalment per l'Ajuntament del Prat en el ple municipal del mes de setembre passat. 

Aquesta aprovació suposa un pas més cap a l'obra de creació d’un equipament públic per a les arts escèniques al Prat que serà de referència per a tota la ciutat. Està previst que les obres començaran abans de l'estiu vinent i que tindran una durada aproximada de 18 mesos. 
 


Veure més]]>
Wed, 09 Nov 2016 12:51:32 GMT <![CDATA[Es recomana precaució per les fortes ventades]]>

El servei de protecció civil de la Generalitat ha recomanat a la població d'extremar les precaucions a l’exterior en les properes hores perquè es mantindrà el fort vent, almenys fins al vespre de dimecres.

Cal tenir molta precaució en parcs i jardins amb la possible caiguda d'arbres i branques, així com als als patis de les escoles per caiguda d’objectes. 

En moments en què el vent sigui molt fort és recomanable no sortir a l'exterior si no és imprescindible.

Incidències al Prat

A la nostra ciutat s'estan produïnt caigudes de brancam de l'arbrat viari. L'incident més important ha estat la caiguda d'un arbre de dimensions considerables al c. de les Moreres, al costat del CEM Estruch, que ha malmès dos vehicles que estaven aparcats i ha tombat un fanal. 


Veure més]]>
Thu, 03 Nov 2016 08:24:06 GMT <![CDATA[Una nova fuita a l'empresa Plastiverd provoca un altre episodi de forta olor]]>

A les 8.14 h d'aquest matí s'ha tornat a produir, igual que dimecres de la setmana passada, una fuita d'oli tèrmic d'un dipòsit de l'empresa Plastiverd, situada al núm. 2 de l'av. del Remolar. La fuita, que ha estat ràpidament notificada i controlada per la mateixa empresa, ha provocat una forta olor a la zona perquè el vent ha dispersat el producte, que en tenir una alta temperatura s'ha evaporat ràpidament. Diverses dotacions de la Policia Local i dels Bombers del Prat s'han desplaçat immediatament a la factoria en rebre l'avís. 

Dispersat per l'ambient a baixa concentració, com ha estat el cas, l'oli tèrmic no és tòxic, tot i que pot provocar una lleugera irritació a la gola i al nas. Per això l'Ajuntament ha alertat les escoles de la zona, com ja va fer la setmana passada, perquè l'alumnat no s'estigui als patis mentre es noti l'olor.

Reclamació a la Generalitat

L'Ajuntament del Prat reclamarà avui mateix al departament d'Indústria de la Generalitat que faci una inspecció a fons de les instal·lacions de l'empresa Plastiverd, per tal d'analitzar els seus sistemes de control i manteniment. 
 


Veure més]]>
Thu, 27 Oct 2016 12:00:41 GMT <![CDATA[El Prat se suma al front comú per demanar el traspàs íntegre de Rodalies ]]>

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va ser un dels representants municipals que aquest dimecres s'han trobat al Palau de la Generalitat en un acte unitari presidit pel president Carles Puigdemont per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies i Regionals a Catalunya i denunciar la persistent falta d’inversions en aquestes línies. 

La Generalitat té traspassada la gestió del servei, però no la infraestructura (vies i estacions) ni els trens, que segueixen en mans d’Adif i Renfe.

A l'acte hi van participar institucions polítiques, cambres de comerç, patronals, sindicats i entitats de la societat civil. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, hi va anunciar que presentarà un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional perquè es faci complir a Adif tots els acords pactats entre la Generalitat i el Ministeri de Foment, amb la finalitat que destini a Rodalies i Regionals tots els recursos promesos.


Veure més]]>
Thu, 27 Oct 2016 11:04:57 GMT <![CDATA[El Prat, afectat per contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió ]]> El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha emès un avís preventiu de contaminació per partícules en suspensió PM10 afectant a tot el territori Català i s’han fet una sèrie de recomanacions a la població per reduir al màxim les emissions.

Recomanacions per a tota la població:

- Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

- Utilitzar el transport públic.

- Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible: treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, treballar més a prop de casa…)

- Utilitzar el cotxe compartit.

- Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc)

- En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

- Limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

Recomanacions per a persones sensibles a la contaminació:

- Restringir els seus moviments i, en la mesura del possible, limitar caminar pel carrer amb nens petits i fer jocs a l’aire lliure.

- No fumar i evitar els llocs on freqüentment es fuma.

- Evitar l’exercici físic a l’aire lliure.

- Consultar al metge l’aparició o empitjorament dels símptomes respiratoris o cardíacs (dificultat per respirar, palpitacions...).


Veure més]]>
Wed, 26 Oct 2016 10:49:26 GMT <![CDATA[Una fuita en una empresa provoca una forta olor no tòxica]]> Una fuita d'oli tèrmic d'un dipòsit de l'empresa Plastiverd de l'av. del Remolar ha causat aquest matí una forta olor que s'ha estès per la ciutat, especialment a la zona del barri de Sant Jordi. Des de poc abans de les 9 h diverses persones han alertat els serveis d'emergència de la forta olor que sentien. La Policia Local i els bombers del Prat s'han desplaçat al lloc ràpidament, on han comprovat que la fuita no era tòxica i han pres les mesures de control necessàries.

Tot i ser un producte no tòxic, la fuita ha provocat una fortor molesta, per la qual cosa s'ha recomanat a tres centres educatius de l'av. del Remolar que els infants no sortissin al pati. 

Cap a les 12h l'olor ja pràcticament no es notava. 
 


Veure més]]>
Fri, 21 Oct 2016 09:54:30 GMT <![CDATA[Nova campanya d'actualització de les dades del padró]]>

En els propers dies s'inciarà una nova campanya d'actualització de les dades del padró municipal d'habitants del Prat. Totes les llars del Prat rebran a la bústia les dades padronals de les persones que viuen a cada domicili i es podran fer les rectificacions i actualitzacions que calguin. Si les dades són correctes no cal fer res, però si hi ha alguna modificació, es pot comunicar seguint les instruccions rebudes. 

Cada cinc anys

Els ajuntaments estan obligats per llei a comunicar a la ciutadania, cada cinc anys, les dades incloses al padró municipal d'habitants, per tal que tothom pugui comprovar si són correctes.

Aquesta campanya s'iniciarà l'última setmana d'octubre i finalitzarà al llarg de l'any 2017.  Primer s'enviaran les dades als domicilis del districte 1, seguirà el districte 2 i així successivament fins el districte 5, que serà el darrer.

D'altra banda, cal recordar que les dades es poden actualitzar de manera presencial a l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC) o bé per Internet. Consulteu tota la informació sobre el padró d'habitants a l'oficina virtual.


Veure més]]>