Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Fri, 12 May 2017 09:05:41 GMT <![CDATA[El Prat s'adhereix al Bicirregistre per reduir els robatoris de bicicletes]]>

L'Ajuntament del Prat s'ha adherit al Bicirregistre, un sistema de registre de bicicletes vàlid a tot el territori espanyol que té per objectiu reduir els robatoris de bicicletes i, en cas de sostracció o pèrdua, facilitar-ne la recuperació i reduir-ne així el comerç il·legal.

El Bicirregistre, que és voluntari, disposa d'una base de dades informatitzada i compartida per les policies locals dels municipis participants i per la Direcció General de Trànsit.

A més del registre informàtic també se'n fa un de físic a la bicicleta, a través d'un codi identificador amb tinta invisible que s'ha de situar en diferents zones del quadre. Aquesta tinta és de difícil extracció i resistent a inclemències meteorològiques i actes vandàlics. Mitjançant un lector especial, les policies locals dels ajuntaments adherits poden llegir els codis de les bicicletes robades o perdudes i localitzar-ne el propietari. 

A l'OIAC

L’acte del registre es fa entrant a la pàgina web www.biciregistro.es i complimentant les dades sol·licitades, la declaració responsable de propietat i el pagament (7 € per bicicleta, amb un kit per als elements del marcatge inclòs). A cada municipi hi ha un centre validador, que en el cas del Prat és l'OIAC (Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana, situada a la Casa de la Vila).

Xarxa de ciutats per la bicicleta

L’Ajuntament del Prat forma part, des de 2009, de la Red de Ciudades por la Bicicleta, xarxa que vol generar una dinàmica entre diferents ciutats espanyoles a fi de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació de les bicicletes, especialment en medi urbà.

Alt percentatge de robatoris

Segons el IV Barómetro de la Bicicleta, a un 17,4% dels ciutadans espanyols els han robat alguna vegada la bicicleta, sent la seva recuperació difícil al no estar publicitades la recuperació d'aquests vehicles en els dipòsits municipals. Per aquest motiu aquesta entitat va crear el Bicirregistre.

Bicicletes de la Policia Local

En el cas del Prat, les primeres bicicletes que s'han registrat al Bicirregistre són les de la unitat ciclista de la Policia Local.

Tot seguit podeu consultar un fulletó informatiu sobre el Bicirregistre.


Veure més]]>
Fri, 28 Apr 2017 09:11:39 GMT <![CDATA[Disminueixen els accidents amb ferits greus al Prat]]>

La Policia Local del Prat ha presentat el balanç de l'accidentalitat del trànsit a la ciutat, que mostra que, si bé l'any 2015 hi va haver un increment dels accidents, el 2016 s'ha mantingut força estable. Cal destacar que la gran majoria dels accidents van ser de caràcter lleu i molt pocs van revestir gravetat.

Així, el 2016 es van registrar 297 accidents amb danys materials (315 el 2015), altres 221 van produir ferits lleus (207 el 2015) i 4 ferits greus (8 en 2015). Ni l'any passat ni l'anterior es van registrar víctimes mortals. Aquests resultats es van presentar durant la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Els punts de la ciutat on es donen els accidents més greus són l'av. l'Onze de Setembre en els seus encreuaments amb els carrers de la Carretera de la Marina i del Coronel Sanfeliu, així com la carretera de la platja.

Control i prevenció

La Policia Local del Prat té com a una de les seves prioritats el control de la disciplina viària i l'assistència i auxili en els accidents de trànsit, amb l'objectiu preventiu de reduir l'accidentalitat i les seves conseqüències lesives.

Altres dades interessants i positives són que, respecte a 2015, el 2016 es van reduir un 10% els robatoris amb violència, un 27% els robatoris a l'interior d'habitatges i es van estabilitzar els actes de violència interpersonal.

Memòria de l'any 2016

Totes aquestes dades figuren a la memòria de la Policia Local de l'any 2016, que podeu consultar a través del document següent.


Veure més]]>
Fri, 21 Apr 2017 08:39:16 GMT <![CDATA[Lliurats els Premis Ciutat del Prat 2017]]>

La novena edició dels Premis Ciutat del Prat s'ha celebrat avui, 21 d'abril, a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural. Els guardons els ha lliurat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. La gala, retransmesa en directe per www.elprat.tv, ha comptat amb l'actuació del grup de cant The Hanfris Quartet & Jazz Trio, que ha interpretat set cançons.

Aquests premis volen reconèixer la trajectòria exemplar i les aportacions de persones o organitzacions que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat o la igualtat; per haver afavorit el progrés de la societat i el civisme, la iniciativa econòmica, l'urbanisme sostenible, la defensa del medi ambient, la defensa dels drets humans; i que hagin destacat en l’àmbit de la cultura, l’esport o altres activitats.

Els cinc premis d'enguany han estat per a les següents persones i col·lectius:

  • Evelio de la Fuente de la Fuente, en reconeixement al seu altruisme i a la seva aportació a la comunitat com a professor voluntari de cursos de marqueteria per a la gent gran.

De la Fuente neix a Piñel de Arriba (Valladolid) al 1932 i arriba al Prat amb 24 anys. Home actiu i amb moltes inquietuds i habilitats, la jubilació li permet descobrir noves aficions i li ofereix temps per dedicar-se a la que ha estat la seva gran passió: la fusta. L’any 1995 fa un curs de marqueteria al Centre Cívic Jardins de la Pau, i els seus coneixements i perícia faran que a partir d’aquell moment comenci la seva col·laboració com a professor voluntari al taller que cada any organitza l’Ajuntament dins el programa de lleure per a la gent gran. Durant els últims vint anys ha impartit el seu mestratge i coneixements de forma altruista a més de 800 alumnes de la nostra ciutat i ha participat amb els seus quadres i objectes de marqueteria en l’exposició col·lectiva d’artistes del Prat que organitza l’Ajuntament a Torre Muntadas. Per motius d’edat, l’any 2016 ha estat el seu darrer any com a professor, i amb motiu del seu cessament, es va inaugurar al Centre Cultural Remolar una exposició amb els seus treballs.

  • Les Dones Sàvies de Sant Cosme, per la seva aportació altruista a la comunitat i la seva contribució a la defensa dels valors cívics, de convivència i integració.

Aquest grup de dones grans, d'entre 60 i 85 anys, neix l’any 2008 com a un projecte de l’Ajuntament del Prat amb la intenció d’unificar un grup de dones que ja destacaven per la seva participació en la majoria d’actes del barri de Sant Cosme. El seu objectiu és reflexionar i fer aportacions a les iniciatives que, des de l’Ajuntament o des de les entitats, sorgeixen per millorar la convivència i la imatge d’aquest barri de la ciutat. Participen en un ampli ventalls d’activitats, des del Festival Esperanzah al Pessebre Vivent, passant pel Carnaval, la recollida d’aliments per al Punt Solidari o el voluntariat de la llengua. Són un referent en el treball comunitari i un exemple de bona ciutadania, civisme, convivència i integració.

  • Agrupament Escola i Guia Anton Vilà, per la seva dilatada trajectòria en l’educació del lleure en valors i la seva contribució a l’activitat sociocultural dirigida als infants i joves de la nostra ciutat.

Entitat fundada al Prat l’any 1957, durant els seus 60 anys d’activitat el seu objectiu ha estat educar i formar els infants i joves de la ciutat en el temps lliure i en els valors propis de l’escoltisme, com la pau, el treball i la justícia. Entre les activitats pròpies que organitza cada any estan els campaments d’hivern, de primavera i d’estiu. També participa i col·labora en diferents activitats i projectes de la ciutat com el Pratijoc, el Pratifolk, l’Altraveu, el Carnestoltes o la Fira Avícola, i és membre de la Taula de Nova Ciutadania, la Comissió d’Entitats del Lleure o el Consell Municipal de la Joventut.

  • Jaume Martí Farrés, en reconeixement als seus mèrits professionals com a muntador cinematogràfic i per la seva contribució al món de la cultura.

Nascut al Prat al 1975, cursà estudis de cinema i mitjans audiovisuals a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i es graduà en muntatge. La seva trajectòria professional està lligada amb alguns dels directors més reconeguts del nostre país com Juan Antonio Bayona, Bigas Luna, Pau Freixas, Francesc Bellmunt o Jaume Balagueró, entre altres. Aquest 2017 ha rebut els premis Gaudí i Goya al millor muntatge per la pel·lícula Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, director amb el qual treballa habitualment i amb qui va col·laborar en Lo imposible. No són aquests, però, els primers guardons destacats que ha rebut, ja que l’any 2009 i l’any 2011 ja obtenia dos premis Gaudí pel muntatge de Transsiberian, de Brad Anderson, i Herois, de Pau Freixas, respectivament. També ha treballat en sèries com Los misterios de Laura, de Javier Holgado i Carlos Vila, i en les sèries de Pau Freixas, Polseres vermelles, Cites i Sé quien eres, actualment en emissió.

  • Núria Carbonell i Alart, en reconeixement a la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’ensenyament del transport i la logística i el seu compromís amb la Formació Professional de qualitat a la nostra ciutat.

Vinculada al Prat des de fa més 35 anys, és una professora amb una llarga trajectòria professional a la nostra ciutat, primer a l'Institut Illa dels Banyols i en l’actualitat a l'Institut Les Salines. Ha estat pionera en la implementació i posada en marxa dels cicles formatius sobre transport, logística i comerç internacional al Prat, al Baix Llobregat i a Catalunya, establint els ponts entre empreses, institucions i alumnat per garantir una excel·lent capacitació i integració laboral. Ha participat també en el desenvolupament dels estudis de FP Dual que tenen una implicació capdavantera amb les empreses del nostre entorn. És autora de publicacions sobre el sector del transport i ha participat en projectes d’àmbit nacional i internacional. El curs 2016-2017 va recollir com a Cap de Departament el premi “Arete Excellentiam” de l’Escola Europea del Short Sea Shipping, atorgat a l’Institut Ribera Baixa II (actualment Les Salines) pels cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional.

 


Veure més]]>
Wed, 19 Apr 2017 06:30:04 GMT <![CDATA[Divendres a les 12 h, nova prova de sirenes de risc químic]]>

Aquest divendres 21 d'abril es tornarà a fer una nova prova de sirenes de risc químic a diferents municipis de Catalunya, ente els quals el Prat. Les sirenes sonaran a les 12 h amb el so d'inici d'alerta i a les 12.10 h amb el so de fi d'alerta.

La prova es fa per comprova el funcionament i abast sonor de les sirenes i perquè la ciutadania en conegui el so i sàpiga què cal fer en cas d'emergència


Veure més]]>
Tue, 11 Apr 2017 11:08:51 GMT <![CDATA[Els alcaldes i alcaldesses, a favor d'una comarca més equilibrada i sostenible]]>

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, entre els quals l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat una Declaració a favor d'un millor, més equilibrat i sostenible Baix Llobregat per al segle XXI.

La Declaració planteja un nou sistema de governança territorial, que estableixi una nova relació entre governs i societat, així com major transparència i participació. 

També proposa identificar una estratègia econòmica i social singular inclusiva i sostenible, que sigui un fidel reflex de tots els sectors econòmics; articular polítiques socials que s’adeqüin a la nova realitat; reivindicar les infraestructures necessàries; posar en valor la cultura, el patrimoni i la memòria de la comarca; impulsar una formació professional que es vinculi directament a les necessitats del diferents sectors econòmics del territori, de qualitat i d’excelència; promoure accions conjuntes que garanteixin la conservació i protecció dels espais naturals; fer de la comarca un referent en l’eliminació de residus; etc.

La Declaració és un compromís més per part de les administracions locals sobre les prioritats del conjunt de municipis respecte a diverses qüestions. 

Infraestructures i sanitat

Els alcaldes i alcaldesses han elaborat un document sobre les infraestructures pendents al Baix Llobregat "perquè les administracions es comprometin a calendaritzar-les i incloure les partides necessàries als pressupostos respectius", segons ha explicat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor.

En l'àmbit de la sanitat, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses ha traslladat a la conselleria de la Generalitat la necessitat d'elaborar un Pla Sanitari comarcal així com un pla de xoc mentre s'acaba de posar en marxa. 

Podeu llegir el text de la Declaració a través del següent enllaç:


Veure més]]>
Thu, 06 Apr 2017 07:38:20 GMT <![CDATA[L'Ajuntament del Prat s'adhereix al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum ]]>

El Ple municipal de l'Ajuntament del Prat va aprovar ahir una moció d'adhesió al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. Hi van votar a favor els grups que van presentar la moció: ICV-EUiA, ERC, Se Puede, Guanyem, PDeCAT i el regidor no adscrit José López. En contra hi van votar el PSC, PP i Cs, mentre que el regidor no adscrit Norman Muñoz s'hi va abstenir. 

El  23 de desembre de 2016 es va constituir el Pacte Nacional pel Referèndum, amb més de 80 representants de partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i diverses organitzacions socials. El Pacte va néixer amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quina ha de ser la relació entre Catalunya i Espanya i de buscar també suports fora del país.

L’1 de febrer de 2017, a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum, es va aprovar un manifest que demana als Governs de Catalunya i de l’Estat espanyol superar els obstacles polítics i assolir un acord que permeti la celebració d’un referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual sigui políticament vinculant i efectiu.


Veure més]]>
Wed, 29 Mar 2017 09:22:04 GMT <![CDATA[L'Ajuntament ofereix ajuts al pagament de l'IBI de 2017]]>

Com en anys anteriors, l'Ajuntament del Prat concedeix ajuts de fins al 50% de l'IBI (Impost de Béns Immobles) de l'habitatge habitual a persones que estiguin en atur de llarga durada (540 dies en els darrers 2 anys), famílies monoparentals i pensionistes. 

Per accedir a l'ajut cal estar empadronat al Prat i ser contribuent de l'IBI per l'habitatge habitual, amb independència del seu valor cadastral. A més, la suma dels ingresssos anuals de les persones que conviuen a l'habitatge no pot superar uns límits determinats.

Les sol·licituds d'ajuts es poden presentar a l'OIAC o a la secció de Gestió Tributària de l'Ajuntament (c. del Centre, 26 - 30) fins al 26 de maig

Consulteu la informació completa dels ajuts


Veure més]]>
Tue, 28 Mar 2017 06:52:04 GMT <![CDATA[Aquesta tarda es farà una pràctica amb foc real a l'aeroport]]> El servei de salvament i extinció d’incendis de l’aeroport farà avui dimarts, entre les 13 i les 15 h, una pràctica de foc real a la bassa situada al nord de la tercera pista. La pràctica tindrà un impacte visual considerable, com les anteriors realitzades a la mateixa zona.


Veure més]]>
Tue, 21 Mar 2017 07:45:28 GMT <![CDATA[El Prat acull una jornada sobre la difusió i comunicació del risc químic]]>

El Cèntric Espai Cultural acollirà el 30 de març proper la jornada "10 anys de proves de sirenes de risc químic: balanç de la comunicació del risc i estratègies de futur". 

Des que, fa 10 anys, es van posar en marxa les proves de sirenes de risc químic a Catalunya i al Prat, s'han fet diverses campanyes de sensibilització i informació a la població. Cada any, coincidint amb les dues proves de sirenes, els centres educatius, residencials i equipaments del Prat fan simulacres on posen en pràctica les actuacions que cal fer en cas d'accident químic i les mesures d'autoprotecció a prendre (principalment el confinament).

Al Prat ha estat especialment efectiva la col·laboració amb les escoles gràcies a la implicació de la comunitat educativa en la transmissió d'aquests coneixements d'autoprotecció als alumnes i, de retruc, a les famílies.

Xarxes socials

En aquests darrers anys, l’avenç de les tecnologies de la comunicació ha comportat canvis importants en la informació i en la difusió del risc (webs, twitter, facebook, apps...). La jornada del dia 30 vol fer balanç i establir els nous eixos de futur.

Noves estratègies

La jornada s'adreça al personal tècnic de les diferents administracions públiques de Catalunya, càrrecs electes, cossos operatius i professionals dels diversos àmbits afectats pel risc químic, amb l'objectiu de nuscar noves estratègies i fórmules per tal que la informació arribi a la població de manera més eficaç.

A través del document situat a continuació podeu consultar el programa de la jornada i la manera d'inscriure-s'hi.


Veure més]]>
Thu, 02 Mar 2017 13:16:12 GMT <![CDATA[Es redueixen els robatoris violents i en habitatges al Prat durant 2016]]>

Durant l'any 2016 es va reduir al Prat un 10% els robatoris violents i un 27% els robatoris a l’interior dels domicilis en comparació amb l'any anterior.

Així ho ha certificat avui la Junta Local de Seguretat del Prat de Llobregat, en una reunió que ha presidit l'alcalde, Lluís Tejedor, i que ha comptat amb l'assistència del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé.

La principal funció de la Junta Local de Seguretat és informar sobre el diagnòstic de l’estat de la seguretat al municipi i concretar els objectius prioritaris a treballar durant l'any amb la col·laboració dels diferents cossos de policia que treballen al Prat. 

Els representants dels diferents cossos policials que operen al territori pratenc han informat sobre el balanç dels resultats obtinguts en relació als quatre  objectius que es van establir a la darrera Junta, celebrada l'any 2016: reduir els robatoris violents, reduir els robatoris als habitatges, reduir els actes de violència interpersonal i reduir l’índex d’accidentalitat a la ciutat. 

Objectius assolits

A la Junta s'ha certificat l'assoliment dels dos primers objectius i l’estabilització del tercer i quart objectiu respecte de l'any anterior. Així, l'any 2016 s'ha tancat amb el següent balanç:

•    Reducció d'un 10% dels robatoris amb violència.

•    Reducció d'un 27% dels robatoris dins dels habitatges.

•    Estabilització dels actes de violència interpersonals.

•    Estabilització de l’índex d’accidentalitat

Objectius per a 2017

La Junta ha establert els objectius per a l’any 2017, que són els següents: reduir els robatoris violents, els robatoris en l'interior dels vehicles, els actes de violència interpersonal i l’índex d’accidentalitat a tot el terme municipal.

Assistents

A la reunió de la Junta hi han assistit Ramon Dosaigues, inspector en cap de la Policia Local del Prat; Manel Josep Hermida, cap de l’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra del Prat; Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport dels Mossos d'Esquadra; José Cantarero, comissari en cap del Cos Nacional de Policia de l’Aeroport; Emiliano Rubio, comissari en cap de la  Comissaria de Cornellà i del Baix Llobregat del Cos Nacional de Policia; Lorenzo Martinez, capità cap de la Companyia de Seguretat de la Guàdia Civil a l'Aeroport; i José A. García, capità en cap de la Comandància de Vilanova i la Geltrú de la Guàrdia Civil, entre altres representants dels diferents cossos policials.


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:49:31 GMT <![CDATA[Es manté l'alerta per fort vent durant aquest matí]]> Protecció Civil de la Generalitat demana molta prudència perquè l’episodi de fort vent es mantindrà durant el matí d'avui. Al Prat, les incidències han estat menors i, a banda d'alguns desperfectes en balcons i tendals, l'incident més destacat ha estat la caiguda d'un arbre a la ronda de Llevant, que no ha causat cap dany personal. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut (des d’ahir i fins a les 8.00h d’avui) 1.700 trucades per 1.139 incidències a causa dels forts vents. La majoria d’aquestes han estat per caiguda d’arbres o branques, obstacles a la calçada, mobiliari urbà, caiguda de tendals o cobertes i risc estructural.
 
Per comarques, les localitzacions més afectades són: Tarragonès (299 trucades), Baix Llobregat (276 trucades) i Baix Penedès (199 trucades).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 11:33:23 GMT <![CDATA[Punxada una canonada de gas a la Carretera de la Marina]]> Cap les 11.30 h d'aquest matí s'ha produït accidentalment la punxada d'una canonada de gas a l'alçada del número 48 de la Carretera de la Marina (davant del c. Indústries) durant les tasques de trasplantament d'un arbre. A l'indret s'hi han desplaçat diverses dotacions de la Policia Local, Bombers i tècnics de la companyia gasística, que han tallat la fuita. 

A banda del tall del subministrament al veïnat de la zona, també hi ha ha gut restricccions de trànsit a la Carretera de la Marina, que s'ha desviat pels carrers Indústries i Gaiter del Llobregat. Els autobusos també han modificat el seu recorregut, circulant pel carrer de Pablo Neruda. 

Cap a les 12.45 h s'ha solucionat el problema i s'ha restablert tant el subministrament de gas com el trànsit. 
 


Veure més]]>
Wed, 01 Feb 2017 13:13:32 GMT <![CDATA[L'exempció per inici d'activitat estalvia 825.000 € en 8 anys als nous establiments]]>

L'exempció per inici d'activitat ha estalviat 825.000 € en 8 anys als nous establiments comercials de la ciutat. Aqueta mesura la va establir l'any 2009 l'Ajuntament del Prat per afavorir la implantació de nova activitat comercial a la ciutat en un context de crisi econòmica.
 
Des de 2009, l'Ajuntament ha anat prorrogant aquseta mesura any rere any, que també es repetirà l'any 2017, el 9è des de l'inici de la seva aplicació.

A qui afavoreix la mesura?

La mesura suposa l'exempció de la taxa per concessió de la llicència d'activitat, de la taxa per llicència d'obres, de l'impost sobre construccions, instal•lacions i obres i de la taxa d'autorització sanitària, que es meritin com a conseqüència de l'obertura d'un establiment comercial. El gruix de l'exempció correspon a la taxa per llicència d'activitat.

Excepcions

L'exempció no s'aplica a les zones del port, aeroport ni a la plana del Galet (on està situat el centre comercial Splau).

Any 2016

Durant l'any 2016, el departament municipal de Gestió Tributària va gestionar 160 expedients -curiosament els mateixos que l'any 2015- amb un import total de 129.444 € de beneficis fiscals per als nous establiments, front als 88.740 € de l'any anterior. 
 
L'import, considerat individualment, pot variar d'un cas a l'altre, perquè cada tipus d'activitat empresarial tributa de manera diferent.
 


Veure més]]>
Fri, 27 Jan 2017 13:07:41 GMT <![CDATA[L'Ajuntament del Prat rep un premi d'Administració Oberta]]>

L'Ajuntament del Prat ha rebut un premi d'Administració Oberta, que atorga el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC), en el marc del II Congrés de Govern Digital, celebrat aquesta setmana a Barcelona. 

Els premis s'atorguen als ajuntaments i consells comarcals que van destacar l’any 2016 en la implantació de l’administració digital a les serves organitzacions. Aquest reconeixements s’atorguen d’acord amb uns indicadors objectius que proposa el Consorci AOC. Els resultats de l’anàlisi d’aquests indicadors i de l’ús dels serveis d’Administració electrònica es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya.

Els Reconeixements s’han dividit en cinc categories d’acord amb el nombre d’habitants.  En el cas del Prat, municipis de més de 50.000 habitants.  

El regidor d'Economia, Bon Govern i Transparència del Prat, Lluís Mijoler, va recollir el premi en nom de l'Ajuntament. Tot seguit podeu escoltar una entrevista a Mijoler emesa per El Prat Ràdio (91.6 FM).

 


Veure més]]>
Mon, 23 Jan 2017 12:34:08 GMT <![CDATA[La Policia Local deté 5 persones per tràfic de drogues]]>

La Policia Local del Prat va detenir divendres al vespre cinc persones per haver comès presumptament un delicte de tràfic de drogues. Els fets es van desencadenar arran d’un seguiment que feia la Policia Local a unes persones sospitoses d’intentar ocupar un immoble. 

Mentre vigilaven els seus moviments es va comprovar com  el grup de cinc persones adultes (que anaven acompanyades d’un menor de 12 anys) treien 7 caixes de cartró de grans dimensions de l’interior d'un local, les carregaven en dos vehicles i fugien del lloc precipitadament. 

Després de fer un llarg seguiment, diverses dotacions de la Policia Local van poder interceptar simultàniament els dos vehicles i van comprovar que en total transportaven unes 327 plantes de marihuana. Les persones majors d’edat van ser detingudes i el menor (en no ser imputable per tenir 12 anys) va ser  posat a disposició dels seus familiars. Les persones detingudes són veïnes del Prat i tenen un llarg historial delictiu.


Veure més]]>
Fri, 20 Jan 2017 13:12:16 GMT <![CDATA[Activat el Pla INUNCAT per fort onatge a la platja]]>

La Generalitat ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per estat de la mar. Avui divendres es preveuen onades de més 2,5 metres a tot el litoral, amb més probabilitat al Barcelonès, Baix Llobregat, Baix Ebre i Montsià. 

A partir de dissabte al matí, la probabilitat augmentarà a tota la meitat sud i a partir de la tarda l’afectació serà generalitzada. 

A partir de les 19 hores d’avui divendres i fins les 19 hores de dissabte, les onades podran superar amb molta probabilitat els 4 metres a tot el litoral (mar brava) i arribar a un valor màxim de 6 m.

Es recomana no apropar-se als espigons, esculleres, platges i zones properes a l’afectació per l’onatge.

També cal extremar les precaucions per possibles complicacions en el drenatge de rius i rieres que desemboquen al litoral.


Veure més]]>
Wed, 04 Jan 2017 12:47:33 GMT <![CDATA[Dilluns 9 de gener començaran les obres del tram central de l'avinguda ]]>

Dilluns s’inicia la primera fase de les obres del tram central de Verge de Montserrat entre l’avinguda del Canal i el carrer de la Carretera de la Marina. Tindrà uns 8 mesos de duració i les actuacions se centraran a les voreres laterals.

En aquesta primera etapa es renovaran les xarxes de clavegueram, enllumenat, aigua, gas i telefonia i es construiran les noves voreres, més amples que les actuals. El passeig central es deixarà lliure i els vianants podran accedir als seus domicilis  i als comerços mitjançant passarel·les i camins habilitats.

 

Circulació de vehicles i transport públic

Els vehicles podran entrar i sortir dels aparcaments a través dels guals i podran seguir circulant per la calçada excepte els autobusos, que desviaran el seu recorregut (Veure plànol) 

Aparcament provisional 

L’estacionament de vehicles estarà prohibit en el tram de les obres, per aquest motiu l’Ajuntament ha habilitat una zona provisional on aparcar, a l’Eixample Sud, i properament n’habilitarà una altra al costat de l’estació de RENFE. Aquestes bosses serveixen per acollir els vehicles dels barris propers i alleugerar la demanda d’aparcament al centre de la ciutat (Veure plànol) 

Zones de càrrega i descàrrega i contenidors

Es canviarà l’emplaçament de les zones de càrrega i descàrrega (Veure plànol) i de les illes de contenidors (Veure plànol)

Oficina d’Informació d’Obres

Oficina d'informació

A partir del 16 de gener obrirà una Oficina d'Informació d'Obres, situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99. 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial serà e dilluns a divendres,  de 9 a 11 h i de 16 a 17 h. Aral però, ja s'hi pot trucar, al número 93 159 52 33 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h). També podeu enviar-hi un correu electrònic a obresavinguda@elprat.cat

Més informació www.elprat.cat/obresavinguda


Veure més]]>
Tue, 20 Dec 2016 13:57:51 GMT <![CDATA[Avís de precaució per mal estat de la mar fins les 24 h de dimarts]]> En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic
de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase
d'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT).

Segons informa el SMC s’espera per aquest matí i fins a la tarda fort onatge que pot
provocar afectacions als municipis del litoral català. El vent bufarà de component nord i est
amb tendencia, al llarg del dia, de ser de nord.

El matí i la tarda d’avui és quan les onades poden arribar fins els sis metres (mar brava),
situació que es mantindrà fins al vespre i continuarà, en menor grau, amb onades superiors
a 4 metres per avui a la nit i fins demà al matí.

Podeu consultar els consells i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya en aquest enllaç.


Veure més]]>
Mon, 19 Dec 2016 11:11:20 GMT <![CDATA[El Prat constitueix la Taula de l'Aigua per coordinar tots els serveis municipals]]>

L'Ajuntament del Prat ha constituït l'anomenada Taula de l'Aigua, un nou òrgan d'organització i coordinació en la gestió dels serveis municipals relacionats amb el cicle de l'aigua. Els objectius de la Taula s'adrecen a garantir la millor planificació i coordinació de les actuacions a executar en el territori en matèria d'aigües. 

La Taula de l'Aigua es reunirà quadrimestralment de manera ordinària i amb caràcter extraordinari quan així escaigui. Aquest nou òrgan municipal està presidit per l'alcalde, Lluís Tejedor, i format per representants polítics i tècnics de les àrees municipals d'Urbanisme i Medi Ambient; i Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans; així com de l'empresa municipal Aigües del Prat

Al Prat, qüestió prioritària

Al Prat, per les característiques del territori, la gestió dels serveis relacionats amb el cicle de l'aigua és una activitat prioritària que necessita de la coordinació de diferents àmbits municipals.

Aquesta activitat, ja prou complexa per ella mateixa, afegeix ara l'aparició d'un nou recurs, com és l'aigua regenerada, que se suma a l'aigua subterrània, tradicional font d'alimentació de la ciutat. 

És per això que l'Ajuntament ha considerat necessària la constitució de la Taula de l'Aigua per coordinar l'acció concertada, el debat i l'intercanvi d'informació entre els diferents serveis municipals relacionats amb el cicle de l'aigua. 


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 10:35:10 GMT <![CDATA[El Ple de l'Ajuntament aprova els pressupostos municipals per a 2017]]>

El Ple municipal del Prat de Llobregat celebrat el dimecres 14 de desembre ha aprovat inicialment el Pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2017, que suma 89 milions d'euros, un 2,7% més que el de 2016.

El Pressupost consolidat, que suma el de l'Ajuntament al de les tres empreses municipals (Aigües del Prat, Prat Espais i El Prat Comunicació) arriba als 103,7 milions d'euros, més d'un 8% que l'any 2016.

L'aprovació dels pressupostos ha comptat amb els vots favorables dels grups que formen l'equip de govern, ICV-EUiA i PSC; el vots negatius de PP, Cs i Se Puede; i l'abstenció de Guanyem. 

Despesa social

La despesa pública seguirà la tendència dels darrers anys d'incidir especialment en polítiques destinades a pal·liar els efectes de la crisi sobre la població. En aquest sentit, les àrees que han experimentat un creixement més fort en els darrers 10 anys (2007 – 2017) són Serveis Socials (un 176%) i Promoció Econòmica (un 129%). 

Comptes sanejats

L'Ajuntament del Prat presenta uns comptes sanejats i pràcticament sense deute bancari, fet que li suposa un gran estalvi en el pagament d'interessos i amortitzacions. 

A tall d'exemple, l'any 2011 l'endeutament municipal consolidat era de gairebé 52 milions d'euros: l'Ajuntament devia 39 milions, als quals calia afegir 10,6 de Prat Espais i 1,9 d'Aigües del Prat. L'any 2017, l'Ajuntament acabarà l'exercici amb només 1,9 milions d'euros de crèdits gairebé a interès zero. 

Inversions amb recursos propis

Dels 89 milions d'euros del pressupost de l'Ajuntament, 9,3 es destinaran a inversions, als quals cal sumar els 5,9 milions del l'empresa municipal d'habitatge i aparcament, Prat Espais, i 0,8 milions d'Aigües del Prat.

L'Ajuntament afrontarà les inversions amb recursos propis i sense demanar cap crèdit. Això significa que al pressupost d'inversions aprovat se li afegiran els romanents de tresoreria (estalvis acumulats de pressupostos anteriors) per finançar la totalitat de les inversions. 

Entre les més destacades hi figuren el Teatre de l'Artesà, la reforma del tram central de l'av. de la Verge de Montserrat –amb la construcció de dos aparcaments subterranis- i la creació d'un centre cívic a l'edifici municipal del c. de lo Gaiter del Llobregat cantonada c. del Prat. 

Cal ressaltar que l'any 2017 es destinarà 1 milió d'euros a projectes sorgits de processos de participació ciutadana.


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 10:29:03 GMT <![CDATA[Un grup de manifestants prova d'impedir el desenvolupament del Ple municipal ]]>

El Ple municipal d'ahir dimecres es va haver de celebrar a porta tancada degut a les protestes d'una cinquantena de persones convocades per la plataforma Salvem l'Artesà, contrària al projecte municipal per al teatre

Els manifestants van exhibir pancartes i cridar consignes, impedint així l'inici d'un Ple que a l'ordre del dia portava l'aprovació inicial del projecte executiu del Teatre de l'Artesà i la licitació del contracte d'obres.

Després de quatre intents infructuosos de celebrar el Ple amb normalitat, la sessió es va suspendre i la Policia Local va instar els presents al saló de Plens a abandonar-lo. Algunes persones s'hi van negar i van ser portades fora del saló per agents de la policia. 

Els dos regidors d'ERC i la regidora de CDC van abandonar el Ple, que es va reprendre i celebrar a porta tancada. La sessió es va poder seguir en directe a través de www.elprat.tv i El Prat Ràdio (91.6 FM).

El Ple municipal d'ahir va aprovar inicialment l'esmentat projecte executiu del Teatre de l'Artesà i altres punts importants com els pressupostos municipals per a l'any 2017 i les ordenances fiscals per a l'any vinent, entre altres acords. 


Veure més]]>
Mon, 05 Dec 2016 11:06:38 GMT <![CDATA[Es constitueix la taula per a la contractació pública municipal amb criteris socials i ètics]]> L'Ajuntament del Prat ha aprovat la constitució de la Taula de treball per a la coordinació i aplicació de mesures per a la contractació pública municipal, social i èticament responsable. 
 
L'objectiu d'aquesta Taula és introduir diverses mesures i clàusules de caràcter social en les contractacions municipals, com per exemple la reserva de percentatges mínims en els processos d'adjudicació per a empreses d'economia social o d'inserció, a aturats de llarga durada o majors de 45 anys, o a empreses que contracten persones joves o discapacitades, etc. 
 


Veure més]]>
Wed, 23 Nov 2016 11:36:05 GMT <![CDATA[L'Ajuntament, preocupat pels incidents a Plastiverd, insta la Generalitat a investigar causes i revisar instal·lacions]]>

L'incendi en la planta de generació d'energia de la fàbrica Plastiverd (antiga Terlenka-La Seda) va provocar ahir a la tarda una gran columna de fum negre que va causar molta preocupació entre la població. Aquest va ser el tercer incident en un mes a la mateixa fàbrica, ja que el 26 d'octubre i el 3 de novembre es van produir dues fuites d'oli tèrmic, amb només una setmana de diferència, que van provocar una forta olor als barris propers i la conseqüent alarma entre la població.

L'Ajuntament del Prat comparteix la preocupació de la ciutadania per aquesta successió d'incidents a la mateixa fàbrica en tan poc temps de diferència, per la qual cosa ha instat la Generalitat, com a administració competent, a investigar a fons les causes d'aquests incidents i a revisar l'estat de les instal·lacions de l'empresa Plastiverd. En tots tres casos (dues fuites i un incendi) l'Ajuntament ha obert expedients informatius que ha traslladat a la Generalitat. 

L'Ajuntament mantindrà al llarg del dia d'avui contactes amb representants de Plastiverd i de la Generalitat per valorar la situació. 

Molèsties pel fum

Protecció Civil de la Generalitat va recomanar ahir a la població que no s'acostés a la zona de l'incendi i, en cas de notar molèsties pel fum, entrés en un espai interior i tanqués portes i finestres. El fum no presentava un risc de toxicitat i, per tant, si no s'inhalava directament i de manera prolongada no representava cap risc greu per a la salut. Les condicions meteorològiques van facilitar que el fum no afectés de forma directe els ciutadans, allunyant-se de les zones habitades.

Els serveis d'emergència van recomanar el confinament dels treballadors de les empreses més properes a la zona de l'incendi, l'allunyament de les persones de la zona i tancar portes i finestres en cas de notar molèsties pel fum.

Absència del so de sirenes

L'Ajuntament del Prat va rebre consultes de la població sobre l'absència del so de sirenes d'alerta de risc químic amb motiu de l'incendi d'ahir. L'activació de les sirenes s'efectua des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d'Interior de la Generalitat quan cal advertir la població perquè es confini –és a dir, resti en espais interiors amb portes i finestres tancades- a causa d'un accident o fuita que provoqui un núvol químic perillós per a la salut. Les característiques de l'incendi d'ahir no van implicar una necessitat de confinament de la població, per la qual cosa no van sonar les sirenes.

Entrevista a El Prat Ràdio

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista d'aquest matí a l'emissora municipal El Prat Ràdio (91.6 FM) a la tinent d'alcalde Alba Bou i a un tècnic de protecció civil de l'Ajuntament.


Veure més]]>
Wed, 23 Nov 2016 07:13:30 GMT <![CDATA[Avís de Protecció Civil per vent, pluges i mala mar ]]> Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís de precaució per a avui dimecres, davant la previsió d'un episodi de vent intens, acumulació de plugues i mala mar amb fortes onades al front marítim. 

En els moments de forta ventada es recomana extremar les precaucions a l’exterior, especialment a parcs i jardins amb els arbres i als patis de les escoles per possible caiguda d’objectes.

També caldrà tenir precaució en els accessos a rius i rieres i a la zona del passeig de la platja.


Veure més]]>
Tue, 22 Nov 2016 16:35:01 GMT <![CDATA[L'incendi d'una turbina a Plastiverd provoca una gran columna de fum]]>

L'incendi en una turbina de gas de la fàbrica Plastiverd (l'antiga La Seda), ubicada a l'av. del Remolar de la nostra ciutat, ha provocat a partir de les 17 h una gran columna de fum negre. El foc, que no ha causat ferits, ha cremat oli tèrmic refrigerant, un hidrocarbur. Una quinzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat hi han estat treballant fins que poc després de les 19 h han pogut controlar l'incendi, tot i que no extingir-lo.  

Molèsties pel fum

Protecció Civil ha recomanat a la població que no s'acosti a la zona de l'incendi i, si es noten molèsties pel fum, entri en un espai interior i tanqui  portes i finestres. El fum no presenta una toxicitat aguda i, per tant, si no s'inhala directament i de manera prolongada no representa cap perill greu per a la salut.

En no tractar-se d'un cas d'accident greu amb risc químic, no han sonat les sirenes per alertar la població. Per precaució s'han evacuat o confinat temporalment treballadors d'empreses i instal·lacions properes a Plastiverd. 

Fuites d'oli tèrmic

L'empresa Plastiverd ha viscut recentment dues fuites d'oli tèrmic, que van provocar una forta olor a la zona.

L'Ajuntament obre expedient

L'Ajuntament del Prat ha obert un expedient informatiu que traslladarà al departament d'Indústria de la Generalitat, que és l'administració competent per investigar les causes de l'incendi i dels dos anteriors incidents ocorreguts a la mateixa factoria. En aquells casos anteriors, l'Ajuntament del Prat també va obrir un expedient informatiu i va instar la Generalitat a comprovar les instal·lacions de Plastiverd. 

 


Veure més]]>