Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Fri, 21 Jul 2017 11:07:55 GMT <![CDATA[El curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, Los desheredados, ha estat nominat als Premis de Cinema Europeus]]>

La peça està basada en fets reals i es mou entre el documental i la ficció per narrar la història familiar de la jove directora:  la del seu pare Pere Ferrés que l'any 2015 va decidir tancar l'empresa familiar fundada pel seu besavi, la companyia d'autocars FersPrat.

El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office

"Los Desheredados" és el segon treball de Ferrés després del seu treball de fi de carrera, "A perro flaco" que va ser seleccionat a més de 60 festivals i va guanyar 9 premis.

La jove directora ja es va emportar el passat mes de maig el premi LEICA CINE DISCOVERY a millor curtmetratge a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes.


Veure més]]>
Wed, 19 Jul 2017 13:17:33 GMT <![CDATA[L’Ajuntament del Prat guanya un dels premis solidaris ONCE 2017 pel servei Àpats a Domicili]]> El servei d'Àpats Socials per a persones majors de 65 anys és un servei creat el passat mes d'abril de 2016 entre els Serveis Socials de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat i la Fundació Rubricatus, entitat que treballa amb persones amb discapacitat psíquica.

És un servei municipal que vol garantir àpats de qualitat a les persones grans amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persona gran. Ofereix la preparació i la distribució d’àpats a domicili, un pla d’intervenció amb la persona usuària, d’acord amb una valoració prèvia de la seva situació sociofamiliar i econòmica i dels seus dèficits alimentaris.

 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.  Els guardonats d’enguany, a més de l’Ajuntament del Prat són:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG: Fundació Arrels

Al mitjà o projecte de comunicació: Programa ‘L’Olot, a Ràdio Olot’

A la Persona Física: Jaume Marí Pàmies (a títol pòstum)  

A l'Empresa: Tallers Gaudí

 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Els premiats rebran l’ obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte públic que tindrà lloc dijous 5 d’octubre a l’Auditori ONCE Catalunya.

El jurat ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Més informació:

Servei Àpats a domicili http://www.elprat.cat/persones/serveis-socials/apats-domicili

Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat de Llobregat: http://www.elprat.cat/serveissocials

Fundació Rubricatus: http://www.rubricatus.org/?language=es


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 13:37:12 GMT <![CDATA[La imatge de la Festa Major ]]>

Quan arriba setembre la ciutat es vesteix de Festa Major. Enguany la imatge ha estat realitzada pel pratenc Sergi Mañà. Es tracta d'un disseny ple de personatges engrescats i de colors que ens conviden a viure els dies de festa. Aquestes són les paraules de presentació del propi dissenyador: 

 

Hola!

Dibuixo d'ençà que en sóc conscient, si alguna vegada ho he sigut. He estudiat disseny a l'Escola Massana i al EASD Serra i Abella. Tinc un estudi petit al Prat, d'on sóc, on m'he criat i visc.

Quan t'arriba un encàrrec com aquest t'emociones. Són les Festes Majors del poble que t'ha vist créixer i per això necessites fer-ho tan bé com sigui possible. És molt difícil fer feliç a tothom i assumeixo que no es pot, però com a mínim treure'ls un somriure. És el que pretenc amb la imatge que he creat. Petites històries en un camí que va des del dia fins la nit que podrien passar al Prat i que componen una història més gran, durant les Festes Majors. 

M'agrada explicar històries dibuixant.

Sóc aprenent
Sóc potablava

Sergi Mañà - @lapizdeviaje


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 12:30:48 GMT <![CDATA[Avui s'ha obert l’aparcament provisional a prop de l’estació de Renfe]]>

L’habilitació d’aquest espai com a pàrquing s’ha fet gràcies a un acord amb ADIF, ja que el solar està a sobre de les vies de ferrocarril. L’entrada és pel carrer Major i l’aparcament té una capacitat de 167 vehicles.

La posada en marxa d’aquest nou espai se suma a les dues zones d'aparcament provisional a dos solars de l'Eixample Sud, al costat de l'av. de l'Onze de Setembre, que ja funcionen des de fa uns mesos i que compensen la pèrdua temporal de places amb motiu de les obres de reforma del tram central de l'av. de la Verge de Montserrat.


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 12:21:04 GMT <![CDATA[Properament tots els vehicles patrulla de la Policia Local comptaran amb desfibril•lador]]>

Amb l’adquisició de quatre desfibril·ladors portàtils automàtics (DEA), que se sumen als dos amb que ja comptava la Policia Local, sis cotxes patrulla comptaran amb aquests aparells de ràpida intervenció.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació.

En aquest sentit la instal·lació d’aquests desfibril·ladors automàtics de fàcil utilització i molt efectius a la totalitat de vehicles patrulla faran del Prat una ciutat amb un alt nivell de cardioprotecció.


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 11:10:27 GMT <![CDATA[Tall de trànsit a Coronel Sanfeliu amb Avinguda de Montserrat]]>

A partir del 24 de juliol es tallarà el trànsit de vehicles al carrer de Coronel Sanfeliu en la seva confluència amb l’avinguda de la Verge de Montserrat per realitzar unes obres derivades d’un pas de canalització de serveis. Aquesta restricció es perllongarà fins a la finalització de les obres de l’aparcament. També es produirà un segon tall temporal de trànsit a l’avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas, banda sud, durant l’horari de treball de les obres.  

S’han finalitzat ja tres trams de la vorera nord de l’Avinguda i ara s’està enllestint l’arranjament dels encreuaments.

Oficina d'informació

Des del principi de les obres de l’Avinguda, l’Ajuntament té habitlitada per a qualsevol consulta relacionada una Oficina d'Informació d'Obres situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99, 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial és de dilluns a divendres, de 9 a 11 h i de 16 a 17 h. L'atenció telefònica es fa de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h, al número 93 159 52 33. Correu electrònic: obresavinguda@elprat.cat


Veure més]]>
Fri, 14 Jul 2017 12:15:14 GMT <![CDATA[Diumenge a la nit es farà un tractament fitosanitari d'una part de l'arbrat viari ]]>

Diumenge a la nit es farà  un tractament fitosanitari a algunes espècies d’arbres ubicats en alguns carrers i places de la ciutat. 

Els carrers on es troben aquests abres que diumenge a la nit rebran el tractament fitosanitari són del Riu Ebre, de Joan Carles I, de la Ciutat de Consuegra i també es faran a dos patis interiors del mateix carrer del Riu Ebre.

Podeu consultar les característiques dels arbres del Prat al Mapa de Biodiversitat Urbana.


Veure més]]>
Thu, 13 Jul 2017 12:24:16 GMT <![CDATA[El Arrebato, Kiko Veneno i Manel actuaran a la Festa Major del Prat ]]>

Ja s’han desvetllat els primers protagonistes musicals de la Festa Major del Prat que enguany serà entre els dies 22 i 25 de setembre. A l'escenari de les Nits a l'Estació hi haurà:

- Divendres 22: Manel + Doctor Prats + Sergi Domene (Flaix FM)

- Dissabte 23: El Arrebato + Kiko Veneno + Pachucos + Prat Lessons

Per estar puntualment informat de totes les novetats sobre la Festa Major del Prat 2017, visiteu www.elprat.cat/festamajor o seguiu tota l’actualitat a través del Facebook de Festa Major i a les xarxes socials amb l'etiqueta #fmelprat 


Veure més]]>
Wed, 12 Jul 2017 08:06:19 GMT <![CDATA[Concentració a les 12.00 h a la pl. de la Vila]]>

L'Ajuntament del Prat ha convocat la ciutadania a concentrar-se avui a les 12 h, a la plaça de la Vila, en record de l’assassinat del regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco, del que es compleixen ara 20 anys.

Aquesta convocatòria és a proposta de la Federación Española de Municipios y Provincias – FEMP.


Veure més]]>
Tue, 11 Jul 2017 12:18:03 GMT <![CDATA[ Els tres mercats del Prat estaran cardioprotegits]]>

Cadascú dels tres mercats del Prat de Llobregat  tindran ben aviat instal·lats un desfibril·lador portàtil gràcies a una iniciativa impulsada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, l’Associació Barcelona Salut, la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. 

El conveni signat avui estableix la instal·lació de desfibril·ladors en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalies del Mercat Municipal, del Mercat de Plaça Blanes i del Mercat del Remolar. La instal·lació d’aquests desfibril·ladors permetrà tenir cardioprotegits els tres equipaments comercials pels que passen anualment més de 250 mil persones que realitzen les seves compres quotidianes i que comptabilitzen un total de més de 100 parades.

Aquest projecte s’emmarca dins del programa "Barcelona, territori cardioprotegit".  Es va posar en marxa fa tres anys a la ciutat de Barcelona i compta amb el recolzament del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació de Farmàcies de Barcelona.  Amb la cardioprotecció dels tres mercats del Prat, la nostra ciutat es converteix en la cinquena de Catalunya (amb Barcelona, l’Hospitalet, Sabadell i Badalona)  amb tots els seus mercats dotats d’aquests dispositius de darrera generació, a disposició de qualsevol persona davant d’una necessitat terapèutica.

Proximitat i accessibilitat, factors clau

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació. El desfibril·lador automàtic és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris.

Aquesta iniciativa de salut pública ha estat principalment impulsada per l’Associació Barcelona Salut (ABS), entitat sense ànim de lucre, fundada per 25 reputats metges i investigadors (www.barcelonasalut.es). L’associació realitza diferents projectes en l’àmbit de la investigació i de la divulgació amb l’objectiu de promoure els hàbits de vida saludables i el major coneixement de la salut entre els ciutadans.


Veure més]]>
Mon, 10 Jul 2017 09:28:19 GMT <![CDATA[Camí de la platja: quan i per què es tanca al trànsit?]]>

En determinats moments de l'estiu, principalment en caps de setmana de juliol al voltant de les 11 h, la Policia Local pren la determinació de tancar al trànsit el camí de la platja. Durant la temporada d'estiu de l'any passat, per exemple, el camí va estar tallat un global de 15 hores.

Aparcament ple

La decisió de tallar el trànsit es pren quan l'aparcament de la platja està ple o a punt d'omplir-se, ja que els vehicles que arribessin al litoral no trobarien espai per aparcar.

Si l'accés no es tanqués, l'afluència de cotxes al passeig de la platja el col·lapsaria en totes dues direccions, fet que provocaria que, davant de qualsevol emergència (tant de persones com de vehicles o de banyistes) seria impossible que hi arribessin els serveis sanitaris o d'altres (bombers, policia...). A més, els autobusos de la platja també quedarien immobilitzats.

La Policia Local efectua els talls, quan són necessaris, de manera esglaonada. Primer a la rotonda situada al costat de la pineda de Can Camins, i posteriorment, quan la saturació ja és gairebé total, a la rotonda situada al costat del mirador d'avions del camí de València (d'aquesta manera es manté obert l'accés al tanatori i al Cementiri del Sud).

Una platja especial

El nivell de saturació de l'aparcament de la platja del Prat no és diferent a la de la resta de platges metropolitanes. Però la nostra platja compta amb unes característiques que la fan especialment atractiva: és la més propera al sud de Barcelona i de grans ciutats com l'Hospitalet o Cornellà. De fet, es calcula que el 60% dels cotxes que hi accedeixen no provenen del Prat.

A més, no està envoltada de zones residencials i, per tant, no rep gran quantitat de banyistes que hi arriben a peu. Cal tenir en compte, finalment, que la platja del Prat té un únic accés, a diferència de la resta de platges metropolitanes.

Informar-se abans d'anar-hi

Per anar a la platja podem optar per l'autobús, per la bicicleta o fins i tot anar-hi a peu. Si optem, però, pel vehicle privat, és una bona idea informar-se abans de l'estat de l'aparcament i si el camí està o no tallat.

Per fer-ho, podem accedir al web municipal www.elprat.cat (també a través del mòbil) on a la portada se'ns informa d'aquestes situacions (així com també de l'estat del mar). També apareixen les dades als panells informatius situats a l'av. de l'Onze de Setembre, en els accessos al camí de la platja. 


Veure més]]>
Wed, 05 Jul 2017 09:42:11 GMT <![CDATA[La Generalitat vol mantenir la configuració de l'aeroport i que Reus i Girona facin de "quarta pista"]]>

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit amb representants dels ajuntaments del Prat, Castelldefels, Gavà, Sant Boi, Sitges i Viladecans per analitzar el creixement i les perspectives de futur de l’aeroport de Barcelona-el Prat. 

El conseller i els representants municipals, entre els quals l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han acordat treballar per definir una proposta conjunta sobre la configuració i l’operativa més òptimes de la instal·lació, que pot arribar al límit de la seva capacitat els primers anys de la propera dècada si continua el ritme de creixement actual.  

El conseller Rull ha afirmat que la voluntat del Departament és augmentar la capacitat de l’aeroport del Prat però sense canviar-ne la configuració. “L’actual  funcionament amb pistes segregades és la millor manera de minimitzar l’impacte acústic que pateixen els ciutadans, ara és raonable, i en cap cas farem res que incrementi aquesta afectació”, ha dit Rull.

Per a Rull, “la capacitat dels aeroports catalans s’han de gestionar de manera complementària”, per això, s’ha compromès davant els representants municipals a treballar conjuntament en una proposta sobre la configuració i l’operativa de l’aeroport, que “tindrà en compte que els aeroports de Girona i Reus actuïn com a quarta pista del Prat”. 

El Govern i els ajuntaments han mostrat la necessitat d’analitzar les diverses opcions possibles i consensuar una proposta sobre com cal gestionar aquest creixement, en el marc del Pla estratègic de l’aviació a Catalunya, horitzó 2030, que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat i de la revisió del pla director d’aquesta infraestructura que ha impulsat Aena.
 
 


Veure més]]>
Mon, 03 Jul 2017 13:02:47 GMT <![CDATA[Procés participatiu per a projectes de millora de la ciutat]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un pressupost participatiu per tal d'implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre una part dels recursos municipals destinats a la millora de l'espai públic. 

L'objectiu és que els pratencs i les pratenques puguin decidir quines són les seves prioritats, tant del seu entorn més proper com del conjunt de la ciutat. Aquest pressupost participatiu és una de les accions proposades en el Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019. 

El pressupost participatiu és un espai d'informació i participació per a temes que preocupen o interessen la ciutadania i que permet la seva intervenció directa en l’elaboració d’un pla d’inversions municipals. 

El pressupost participatiu que ara es posa en marxa destinarà un milió d'euros cada any entre 2017 i 2019, només per a inversions –és a dir, no hi queden incloses ni les activitats, ni els serveis ni les subvencions-. Les inversions suposaran, bàsicament, la creació o reparació d'infraestructures o d'espais públics de competència municipal.

Empadronats al Prat i amb 16 anys complerts

Per poder participar en aquest procés cal estar a empadronat al Prat que haver complert els 16 anys. A banda de les persones a títol individual també hi poden participar associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats.

L'inici, el 3 de juliol

El procés comença avui dilluns, 3 de juliol. Fins al 15 de setembre la ciutadania podrà fer propostes a través del web https://millorambtu.elprat.cat. Les propostes presentades s’avaluaran per un equip tècnic format per representants municipals i de la ciutadania, que descartarà aquelles que no compleixin els requisits (contradictòries amb el programa de govern, inviables tècnica o econòmicament, etc). Entre l’1 i el 31 de desembre es podran votar les propostes que hagin superat el tràmit anterior. 
 


Veure més]]>
Mon, 03 Jul 2017 09:57:29 GMT <![CDATA[Nou servei de butlletins electrònics temàtics]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un servei d'enviament de butlletins electrònics temàtics, un nou canal de comunicació municipal amb la ciutadania. 

Els butlletins, que actualment abasten 21 temàtiques diferents, s'envien per correu electrònic i es poden rebre i llegir a qualsevol dispositiu digital.

Ens podem subscriure a un o a diversos butlletins. Fer-ho és ben senzill, simplement cal aportar un nom d'usuari/a i l'adreça de correu electrònic a la qual el volem rebre.  

Cada butlletí té la seva pròpia freqüència d'enviament, així com diferents tipus de presentació dels continguts.


Veure més]]>
Tue, 27 Jun 2017 11:10:22 GMT <![CDATA[Comença la tramitació per nomenar fills predilectes i adoptius Fermí Marimón, Josep Mayol i Àngel Garcia]]> L'Ajuntament ha començat la instrucció de l'expedient per nomenar Fermí Marimón fill predilecte del Prat, i Josep Mayol i Àngel Garcia fills adoptius, a petició de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat i de l'Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat. Tothom qui ho vulgui pot aportar informació i documentació amb els mèrits, causes i motivacions que acreditin aquestes distincions, impulsades per l'aprovació en Ple municipal el 7 de juny passat.

El cineasta Fermí Marimón -nascut al Prat-, el pintor Josep Mayol -nascut a Llagostera- i el dibuixant Àngel Garcia -nascut a Barcelona i ja mort- són tres personalitats destacades de la vida cultural del Prat, impulsors d'una important activitat associativa i de destacades iniciatives en l'àmbit de les arts visuals i audiovisuals.

Altres fills predilectes i adoptius

Des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, han estat nomenats fills predilectes i adoptius del Prat les següents persones:

 • Ramon Roigé (advocat)
 • Antonio Martín (alcalde)
 • Jaume Codina (historiador)
 • Ramona Via (llevadora i escriptora)
 • Moisès Llopart (atleta i promotor esportiu)

Veure més]]>
Fri, 23 Jun 2017 11:37:58 GMT <![CDATA[La revetlla, gaudim-la amb precaució]]>

Aquest divendres dia 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Per reduir els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural, la Generalitat us ofereix una sèrie de consells.

D'altra banda, recordeu que està prohibit fer fogueres a les platges metropolitanes. 

Servei especial d'autobús a la platja per la revetlla

L'Ajuntament ofereix un servei especial d'autobusos fins a la platja del Prat el dia de la revetlla de Sant Joan. Consulteu aquí el recorregut i els horaris. 


Veure més]]>
Fri, 23 Jun 2017 06:27:11 GMT <![CDATA[Forta calor + revetlla amb petards = alt risc d'incendi]]>

L'onada de calor, que avui divendres arriba al seu punt més elevat, sumada a la celebració de la revetlla de Sant Joan, amb el llançament de petards i cohets, generen una situació d'alt risc d'incendis. Al Prat, les dues zones més sensibles, pel tipus de vegetació que contenen, són la pineda de Can Camins i l'entorn forestal de l'estany de la Ricarda.

No obstant, també les àrees agrícoles i els espais amb matolls són susceptibles d'incendiar-se si hi cau algun petard o cohet. Tampoc queden fora de perill els jardins privats o elements dels edificis com tendals i altres materials. 

A la platja, cap foguera

A la platja del Prat, com a totes les platges metropolitanes, està prohibit encendre-hi fogueres. En el cas de la platja pratenca, la proximitat de la pineda de Can Camins encara fa més raonada aquesta prohibició. Al nucli urbà del Prat, l'única foguera autoritzada és la dels jardins de Mon Racó, al barri de la Barceloneta, que s'encendrà aquest vespre amb la flama del Canigó.

Consells preventius per evitar incendis

El servei de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ens ofereix aquests consells preventius per evitar incendis, especialment en una jornada com la d'avui.

 • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 • No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
 • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
 • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
 • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
 • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
 • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.
   

Veure més]]>
Thu, 22 Jun 2017 09:16:23 GMT <![CDATA[Protecció Civil torna a activar l'alerta per onada de calor]]>

Protecció Civil de la Generalitat ha tornat a activar l'alerta per onada de calor a tot el país, amb especial incidència a la Catalunya interior i a ponent. 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l'episodi d'onada de calor s'allargarà fins a aquest dissabte i que el dia més calorós serà divendres, dia de la revetlla de Sant Joan.

Recordeu aquests consells per soportar millor la calor extrema. 


Veure més]]>
Wed, 21 Jun 2017 07:09:05 GMT <![CDATA[La revetlla, gaudim-la amb precaució]]>

Aquest divendres dia 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

Per reduir els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural, la Generalitat us ofereix una sèrie de consells.

D'altra banda, recordeu que està prohibit fer fogueres a les platges metropolitanes. 

Servei especial d'autobús a la platja per la revetlla

L'Ajuntament ofereix un servei especial d'autobusos fins a la platja del Prat el dia de la revetlla de Sant Joan. Consulteu aquí el recorregut i els horaris. 


Veure més]]>
Thu, 08 Jun 2017 11:51:21 GMT <![CDATA[L’Ajuntament aprova un nou reglament orgànic basat en els principis de transparència i bon govern]]>

El Ple municipal celebrat ahir 7 de juny va aprovar inicialment l'avantprojecte de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament del Prat, un document que regula l’organització i funcionament dels diferents òrgans municipals, l’aplicació dels drets i deures dels membres de la corporació, i aspectes com la informació i la participació ciutadana, entre altres.

L’anterior ROM, elaborat fa gairebé 30 anys, havia quedat desfasat a causa dels canvis polítics, socials, normatius, organitzatius i tecnològics dels darrers anys. Així, el nou ROM, més que una modificació de l’anterior, ha estat elaborat partint de zero i amb la voluntat d’incorporar-hi principis com la transparència i bon govern, mesuradors de la qualitat democràtica del funcionament de l’Ajuntament. De fet, un dels eixos claus del nou ROM és la relació entre l’Ajuntament i la ciutadania i el dret d’aquesta a la informació i als serveis públics de qualitat.

Com s’ha elaborat

El nou ROM s’ha elaborat mitjançant una comissió d’estudi integrada per les regidories de Ciutadania, Igualtat i Transparència i Bon Govern, i posteriorment ha incorporat esmenes dels diferents grups polítics municipals. 

Principals novetats

Respecte de l’anterior ROM, el nou reglament incorpora millores i actualitzacions, d’entre les quals destaquen les següents:

•    Substitució del paper pel format digital en la documentació (comissions informatives, Ple municpal, expedients, etc)

•    L’alcalde/ssa podrà limitar el temps dels debats plenaris i el nombre de mocions

•    Les entitats o grups de ciutadans/es podran presentar al Ple municipal propostes i/o escrits d’interès col·lectiu 

•    Els grups polítics que es vegin disminuïts per la marxa d’algun regidor/a no veuran minvats els seus mitjans ni assignacions 

•    Tots els membres de la corporació hauran de complir els principis de la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern de 2014, com a guia de codi de conducta

•    Abans no acabi aquest mandat municipal l’Ajuntament haurà de desplegar tres nous reglaments:
- Reglament de Protocol, Honors, Distincions i Premis de la Ciutat
- Codi de Bon Govern Local (codi ètic i de conducta)
- Reglament de Participació Ciutadana
 


Veure més]]>
Fri, 12 May 2017 09:05:41 GMT <![CDATA[El Prat s'adhereix al Bicirregistre per reduir els robatoris de bicicletes]]>

L'Ajuntament del Prat s'ha adherit al Bicirregistre, un sistema de registre de bicicletes vàlid a tot el territori espanyol que té per objectiu reduir els robatoris de bicicletes i, en cas de sostracció o pèrdua, facilitar-ne la recuperació i reduir-ne així el comerç il·legal.

El Bicirregistre, que és voluntari, disposa d'una base de dades informatitzada i compartida per les policies locals dels municipis participants i per la Direcció General de Trànsit.

A més del registre informàtic també se'n fa un de físic a la bicicleta, a través d'un codi identificador amb tinta invisible que s'ha de situar en diferents zones del quadre. Aquesta tinta és de difícil extracció i resistent a inclemències meteorològiques i actes vandàlics. Mitjançant un lector especial, les policies locals dels ajuntaments adherits poden llegir els codis de les bicicletes robades o perdudes i localitzar-ne el propietari. 

A l'OIAC

L’acte del registre es fa entrant a la pàgina web www.biciregistro.es i complimentant les dades sol·licitades, la declaració responsable de propietat i el pagament (7 € per bicicleta, amb un kit per als elements del marcatge inclòs). A cada municipi hi ha un centre validador, que en el cas del Prat és l'OIAC (Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana, situada a la Casa de la Vila).

Xarxa de ciutats per la bicicleta

L’Ajuntament del Prat forma part, des de 2009, de la Red de Ciudades por la Bicicleta, xarxa que vol generar una dinàmica entre diferents ciutats espanyoles a fi de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació de les bicicletes, especialment en medi urbà.

Alt percentatge de robatoris

Segons el IV Barómetro de la Bicicleta, a un 17,4% dels ciutadans espanyols els han robat alguna vegada la bicicleta, sent la seva recuperació difícil al no estar publicitades la recuperació d'aquests vehicles en els dipòsits municipals. Per aquest motiu aquesta entitat va crear el Bicirregistre.

Bicicletes de la Policia Local

En el cas del Prat, les primeres bicicletes que s'han registrat al Bicirregistre són les de la unitat ciclista de la Policia Local.

Tot seguit podeu consultar un fulletó informatiu sobre el Bicirregistre.


Veure més]]>
Fri, 28 Apr 2017 09:11:39 GMT <![CDATA[Disminueixen els accidents amb ferits greus al Prat]]>

La Policia Local del Prat ha presentat el balanç de l'accidentalitat del trànsit a la ciutat, que mostra que, si bé l'any 2015 hi va haver un increment dels accidents, el 2016 s'ha mantingut força estable. Cal destacar que la gran majoria dels accidents van ser de caràcter lleu i molt pocs van revestir gravetat.

Així, el 2016 es van registrar 297 accidents amb danys materials (315 el 2015), altres 221 van produir ferits lleus (207 el 2015) i 4 ferits greus (8 en 2015). Ni l'any passat ni l'anterior es van registrar víctimes mortals. Aquests resultats es van presentar durant la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Els punts de la ciutat on es donen els accidents més greus són l'av. l'Onze de Setembre en els seus encreuaments amb els carrers de la Carretera de la Marina i del Coronel Sanfeliu, així com la carretera de la platja.

Control i prevenció

La Policia Local del Prat té com a una de les seves prioritats el control de la disciplina viària i l'assistència i auxili en els accidents de trànsit, amb l'objectiu preventiu de reduir l'accidentalitat i les seves conseqüències lesives.

Altres dades interessants i positives són que, respecte a 2015, el 2016 es van reduir un 10% els robatoris amb violència, un 27% els robatoris a l'interior d'habitatges i es van estabilitzar els actes de violència interpersonal.

Memòria de l'any 2016

Totes aquestes dades figuren a la memòria de la Policia Local de l'any 2016, que podeu consultar a través del document següent.


Veure més]]>
Fri, 21 Apr 2017 08:39:16 GMT <![CDATA[Lliurats els Premis Ciutat del Prat 2017]]>

La novena edició dels Premis Ciutat del Prat s'ha celebrat avui, 21 d'abril, a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural. Els guardons els ha lliurat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. La gala, retransmesa en directe per www.elprat.tv, ha comptat amb l'actuació del grup de cant The Hanfris Quartet & Jazz Trio, que ha interpretat set cançons.

Aquests premis volen reconèixer la trajectòria exemplar i les aportacions de persones o organitzacions que hagin contribuït a fomentar la llibertat, la solidaritat o la igualtat; per haver afavorit el progrés de la societat i el civisme, la iniciativa econòmica, l'urbanisme sostenible, la defensa del medi ambient, la defensa dels drets humans; i que hagin destacat en l’àmbit de la cultura, l’esport o altres activitats.

Els cinc premis d'enguany han estat per a les següents persones i col·lectius:

 • Evelio de la Fuente de la Fuente, en reconeixement al seu altruisme i a la seva aportació a la comunitat com a professor voluntari de cursos de marqueteria per a la gent gran.

De la Fuente neix a Piñel de Arriba (Valladolid) al 1932 i arriba al Prat amb 24 anys. Home actiu i amb moltes inquietuds i habilitats, la jubilació li permet descobrir noves aficions i li ofereix temps per dedicar-se a la que ha estat la seva gran passió: la fusta. L’any 1995 fa un curs de marqueteria al Centre Cívic Jardins de la Pau, i els seus coneixements i perícia faran que a partir d’aquell moment comenci la seva col·laboració com a professor voluntari al taller que cada any organitza l’Ajuntament dins el programa de lleure per a la gent gran. Durant els últims vint anys ha impartit el seu mestratge i coneixements de forma altruista a més de 800 alumnes de la nostra ciutat i ha participat amb els seus quadres i objectes de marqueteria en l’exposició col·lectiva d’artistes del Prat que organitza l’Ajuntament a Torre Muntadas. Per motius d’edat, l’any 2016 ha estat el seu darrer any com a professor, i amb motiu del seu cessament, es va inaugurar al Centre Cultural Remolar una exposició amb els seus treballs.

 • Les Dones Sàvies de Sant Cosme, per la seva aportació altruista a la comunitat i la seva contribució a la defensa dels valors cívics, de convivència i integració.

Aquest grup de dones grans, d'entre 60 i 85 anys, neix l’any 2008 com a un projecte de l’Ajuntament del Prat amb la intenció d’unificar un grup de dones que ja destacaven per la seva participació en la majoria d’actes del barri de Sant Cosme. El seu objectiu és reflexionar i fer aportacions a les iniciatives que, des de l’Ajuntament o des de les entitats, sorgeixen per millorar la convivència i la imatge d’aquest barri de la ciutat. Participen en un ampli ventalls d’activitats, des del Festival Esperanzah al Pessebre Vivent, passant pel Carnaval, la recollida d’aliments per al Punt Solidari o el voluntariat de la llengua. Són un referent en el treball comunitari i un exemple de bona ciutadania, civisme, convivència i integració.

 • Agrupament Escola i Guia Anton Vilà, per la seva dilatada trajectòria en l’educació del lleure en valors i la seva contribució a l’activitat sociocultural dirigida als infants i joves de la nostra ciutat.

Entitat fundada al Prat l’any 1957, durant els seus 60 anys d’activitat el seu objectiu ha estat educar i formar els infants i joves de la ciutat en el temps lliure i en els valors propis de l’escoltisme, com la pau, el treball i la justícia. Entre les activitats pròpies que organitza cada any estan els campaments d’hivern, de primavera i d’estiu. També participa i col·labora en diferents activitats i projectes de la ciutat com el Pratijoc, el Pratifolk, l’Altraveu, el Carnestoltes o la Fira Avícola, i és membre de la Taula de Nova Ciutadania, la Comissió d’Entitats del Lleure o el Consell Municipal de la Joventut.

 • Jaume Martí Farrés, en reconeixement als seus mèrits professionals com a muntador cinematogràfic i per la seva contribució al món de la cultura.

Nascut al Prat al 1975, cursà estudis de cinema i mitjans audiovisuals a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i es graduà en muntatge. La seva trajectòria professional està lligada amb alguns dels directors més reconeguts del nostre país com Juan Antonio Bayona, Bigas Luna, Pau Freixas, Francesc Bellmunt o Jaume Balagueró, entre altres. Aquest 2017 ha rebut els premis Gaudí i Goya al millor muntatge per la pel·lícula Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, director amb el qual treballa habitualment i amb qui va col·laborar en Lo imposible. No són aquests, però, els primers guardons destacats que ha rebut, ja que l’any 2009 i l’any 2011 ja obtenia dos premis Gaudí pel muntatge de Transsiberian, de Brad Anderson, i Herois, de Pau Freixas, respectivament. També ha treballat en sèries com Los misterios de Laura, de Javier Holgado i Carlos Vila, i en les sèries de Pau Freixas, Polseres vermelles, Cites i Sé quien eres, actualment en emissió.

 • Núria Carbonell i Alart, en reconeixement a la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’ensenyament del transport i la logística i el seu compromís amb la Formació Professional de qualitat a la nostra ciutat.

Vinculada al Prat des de fa més 35 anys, és una professora amb una llarga trajectòria professional a la nostra ciutat, primer a l'Institut Illa dels Banyols i en l’actualitat a l'Institut Les Salines. Ha estat pionera en la implementació i posada en marxa dels cicles formatius sobre transport, logística i comerç internacional al Prat, al Baix Llobregat i a Catalunya, establint els ponts entre empreses, institucions i alumnat per garantir una excel·lent capacitació i integració laboral. Ha participat també en el desenvolupament dels estudis de FP Dual que tenen una implicació capdavantera amb les empreses del nostre entorn. És autora de publicacions sobre el sector del transport i ha participat en projectes d’àmbit nacional i internacional. El curs 2016-2017 va recollir com a Cap de Departament el premi “Arete Excellentiam” de l’Escola Europea del Short Sea Shipping, atorgat a l’Institut Ribera Baixa II (actualment Les Salines) pels cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional.

 


Veure més]]>
Wed, 19 Apr 2017 06:30:04 GMT <![CDATA[Divendres a les 12 h, nova prova de sirenes de risc químic]]>

Aquest divendres 21 d'abril es tornarà a fer una nova prova de sirenes de risc químic a diferents municipis de Catalunya, ente els quals el Prat. Les sirenes sonaran a les 12 h amb el so d'inici d'alerta i a les 12.10 h amb el so de fi d'alerta.

La prova es fa per comprova el funcionament i abast sonor de les sirenes i perquè la ciutadania en conegui el so i sàpiga què cal fer en cas d'emergència


Veure més]]>
Tue, 11 Apr 2017 11:08:51 GMT <![CDATA[Els alcaldes i alcaldesses, a favor d'una comarca més equilibrada i sostenible]]>

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, entre els quals l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat una Declaració a favor d'un millor, més equilibrat i sostenible Baix Llobregat per al segle XXI.

La Declaració planteja un nou sistema de governança territorial, que estableixi una nova relació entre governs i societat, així com major transparència i participació. 

També proposa identificar una estratègia econòmica i social singular inclusiva i sostenible, que sigui un fidel reflex de tots els sectors econòmics; articular polítiques socials que s’adeqüin a la nova realitat; reivindicar les infraestructures necessàries; posar en valor la cultura, el patrimoni i la memòria de la comarca; impulsar una formació professional que es vinculi directament a les necessitats del diferents sectors econòmics del territori, de qualitat i d’excelència; promoure accions conjuntes que garanteixin la conservació i protecció dels espais naturals; fer de la comarca un referent en l’eliminació de residus; etc.

La Declaració és un compromís més per part de les administracions locals sobre les prioritats del conjunt de municipis respecte a diverses qüestions. 

Infraestructures i sanitat

Els alcaldes i alcaldesses han elaborat un document sobre les infraestructures pendents al Baix Llobregat "perquè les administracions es comprometin a calendaritzar-les i incloure les partides necessàries als pressupostos respectius", segons ha explicat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor.

En l'àmbit de la sanitat, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses ha traslladat a la conselleria de la Generalitat la necessitat d'elaborar un Pla Sanitari comarcal així com un pla de xoc mentre s'acaba de posar en marxa. 

Podeu llegir el text de la Declaració a través del següent enllaç:


Veure més]]>