Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Wed, 06 Jun 2018 10:18:31 GMT <![CDATA[Protecció Civil aconsella no accedir a la llera del Llobregat per crescuda del riu]]>

El cabal del riu Llobregat entre la confluència amb el riu Anoia i el mar ha crescut considerablement les darreres hores, superant el nivell d'alerta en alguns punts, com a San Joan Despí. En aquest indret, el cabal circulant supera els 200 m3/s i l'aigua pot arribar a cotes que no són habituals.

El cabal podrà comportar la inundació d'algunes zones properes al riu i es preveu que la situació de es mantingui durant les properes hores.

Protecció Civil de la Genralitat recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments a nivell del riu. 
 


Veure més]]>
Mon, 28 May 2018 07:32:09 GMT <![CDATA[Jordi Ibern repetirà com a candidat d'ERC a l'alcaldia del Prat]]>

Jordi Ibern, actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament del Prat,  tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de l’any vinent. Ibern ha rebut el suport majoritari de l’Assemblea del partit, oberta a la ciutadania i celebrada aquest dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau.

Ibern ha remarcat que el programa se centrarà en temes com l’habitatge, les oportunitats laborals, la violència de gènere, la igualtat efectiva i real entre homes i dones o els problemes del jovent de la ciutat, com la manca d’oci.


Veure més]]>
Fri, 18 May 2018 11:01:22 GMT <![CDATA[El Prat, Barcelona i l'Hospitalet acorden una estratègia per al delta del Llobregat ]]>

Els Ajuntaments del Prat, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona han presentat aquest matí a la capital catalana l’Estratègia delta del Llobregat, que han elaborat de manera conjunta amb els operadors públics de la zona. L'Estratègia, amb l’horitzó temporal 2025 i un pressupost d’inversió de 1.800 milions d’euros, fixa les bases per aconseguir un delta del Llobregat amb més espais lliures, on sigui possible, alhora, un creixement econòmic sostenible inclusiu i que resti obert al gaudi ciutadà. 

La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor. 

Sòl industrial

L’Estratègia es focalitza en el conjunt dels espais de sòl industrial que conformen la plataforma econòmica del delta del Llobregat i es desplegarà a través de 30 projectes que s’ordenen en eixos vinculats a la reactivació d’espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures i les actuacions de suport, així com la governança i la participació.

Projectes

Un parc industrial de PIMEs, la reorientació de Mercabarna vers un mercat més ecològic i de productes de proximitat, la protecció dels espais naturals del delta, l’increment dels espais lliures, la generació d’energia verda als polígons, la millora de l’accessibilitat i la construcció de nous espais de debat i governança de la plataforma econòmica del delta de Llobregat són algunes de les mesures que preveu la nova Estratègia.

Greuges ambientals sistèmics

En el terreny de la sostenibilitat ambiental, la nova Estratègia incidirà en la reducció de greuges ambientals sistèmics que pateix el delta del Llobregat i la disminució de les externalitats socioambientals de les activitats implantades als polígons industrials, així com les produïdes per la mobilitat que aquestes generen i atreuen. 

Activitats econòmiques sostenibles

Des de la perspectiva econòmica, s’aposta per un aprofitament eficient del sòl industrial existent, que afavoreixi la implantació d’activitats econòmiques sostenibles generadores de nova ocupació inclusiva i de qualitat. Pel que fa a l’ús ciutadà, es pretén restituir als polígons d’aquest àmbit territorial la seva condició d’espai “vivible” de la ciutat metropolitana, per tal que les persones que hi treballen i, per extensió, el conjunt de la ciutadania puguin gaudir de major qualitat de vida.

A través del següent enllaç podeu consultar un dossier sobre l'Estratègia delta del Llobregat.


Veure més]]>
Tue, 08 May 2018 11:14:03 GMT <![CDATA[Signatura del Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica del Prat (2018-2026) ]]>

El nou pacte consta de 3 eixos d’intervenció per promoure l’ocupació, l’economia i el territori, enfocats a preservar i enfortir un model de ciutat al servei de les persones, objectiu principal del pacte.

Des de l’inici de la crisi l’any 2008, el pressupost municipal de promoció econòmica ha augmentat en més del doble (+143%). Des de 2013, l’augment ha estat del 22,8% i, de 2017 a 2018, d’un 16,4%.

Gràcies a les mesures extraordinàries del Pla local d’ocupació anterior (2013-1017), s’han aconseguit 920 contractes de treball.

Els llocs de treball localitzats a la ciutat han augmentat d’un 29,8% en els últims anys i ja se situen per sobre dels nivells previs a l’inici de la crisi.

 

El Saló de Plens de l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha acollit avui, dimarts 8 de maig, la signatura del Pacte Local per a l’ocupació i l’activitat econòmica del Prat de Llobregat, que serà el full de ruta per al desenvolupament econòmic i social del municipi des d’aquest any 2018 fins al 2026. El pacte l’han signat representants dels diversos agents socials i econòmics de la ciutat i de la comarca (empresa, comerç, restauració, economia social i sindicats), a més de l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i els portaveus dels diferents grups municipals.
 
L’acte de signatura ha estat presidit per l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i també ha comptat amb la presència de la Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo. Els agents socials i econòmics que han subscrit el pacte són els següents: CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; UGT del Baix Llobregat; PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet; Prat Gran Comerç; Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat; Prat Empresarial; Agrupació de Comerciants i Industrials del Prat de Llobregat; i Taula de l’Economia Social i Cooperativa (COV).

 
Un objectiu prioritari i tres eixos d’intervenció

El pacte consta d’un objectiu principal, la millora global del Prat de Llobregat, com a ciutat al servei de les persones, equitativa i igualitària; i dels 5 objectius estratègics següents:

  • Diversificar les fonts d’activitat i impulsar el creixement econòmic.
  • Impulsar el contracte social, reduint les desigualtats i les discriminacions.
  • Impulsar la formació com a garantia per al progrés, la innovació i l’ocupació de qualitat.
  • Retenir i captar empreses i inversions.
  • Internacionalitzar el Prat a partir del seu model de ciutat.

Per assolir aquests objectius estratègics -que també es concreten en 13 objectius instrumentals-, el pla desplegarà els següents tres eixos estratègics d’intervenció, amb un total de 56 línies d’actuació. 

  • Promoure una economia diversificada i de referència metropolitana.
  • Generar ocupació́ de qualitat amb garanties de compliment del contracte social.
  • Posar en valor el territori i millorar l’urbanisme en suport a la dinàmica socioeconò̀mica. 

Amb aquests objectius i línies d’actuació, el nou Pacte pretén retornar a un enfortiment del sector industrial i de l’economia productiva, tot potenciant el talent, la formació i la innovació, com a elements indispensables per reforçar la competitivitat. El document és una guia per coordinar i complementar les actuacions amb impacte social i econòmic tant de l’administració pública com de la iniciativa privada, social i mercantil, per fer del Prat un referent de la vida urbana del segle XXI. El Pacte inclou un programa d’impuls, seguiment i avaluació que permetrà mesurar l’execució del mateix i reenfocar-lo, si escau, durant la seva vigència.

 

Balanç de les mesures extraordinàries per fer front a la crisi econòmica

El Pacte d’ocupació anterior (2013-2017) contemplava mesures extraordinàries fer front a l’impacte social de la crisi econòmica, que han permès remuntar la situació del municipi pel que fa a l’ocupació i la cohesió social.

Gràcies a aquestes mesures, s’han aconseguit 1.023 contractes de treball, 374 dels quals s’han incentivat mitjançant ajuts municipals a la contractació dirigits a les empreses. Entre 2014 i 2017, els contractes indefinits derivats d’aquests ajuts s’han incrementat d’un 80%. El programa El Prat Emprèn -de foment de l’emprenedoria- també ha ofert 345 ajuts per al treball autònom.

Fins a 3.000 persones també s’han beneficiat de les polítiques actives d’ocupació del Prat durant aquest període, que han aconseguint un total de 2.925 contractes de treball.

Durant els darrers anys, l’Ajuntament del Prat també ha incrementat de manera significativa la seva inversió pública en polítiques destinades a pal·liar els efectes de la crisi. Des de l’inici de la crisi econòmica l’any 2008, el pressupost municipal de promoció econòmica ha augmentat en més del doble (+143%). Des de 2013, l’increment ha estat del 22,8% i, entre 2017 i 2018, ha continuat augmentant d’un 16,4%. Juntament amb Serveis Socials, és l’àrea municipal amb major increment de pressupost.

 

La millora dels indicadors d’ocupació al Prat

Les mesures anteriors han contribuït a millora dels indicadors del Prat de Llobregat pel que fa a l’atur, la taxa d’activitat i d’ocupació o el teixit productiu.
 
Atur registrat

El Prat ha tancat l’any 2017 amb 3.597 persones a l’atur, un 13% menys que el 2016, cosa que representa la xifra més baixa des de setembre de 2008. El descens interanual de l’atur és superior al de la comarca del Baix Llobregat (-11,5%), al del conjunt de Catalunya (-7,9%) i al d'Espanya (-7,8%). Entre 2013 i 2017, l’atur ha disminuït d’un 38,5% al Prat (2.248 persones a l'atur menys).
 
Taxa d’activitat i taxa d’ocupació

El Prat  té una taxa d’activitat del 74,7%, un percentatge superior al de la comarca (73%). Entre 2013 i 2017, la taxa d’activitat ha augmentat 2,4 punts percentuals. La població ocupada resident al municipi és de 26.974 persones (87,1%). Respecte a l’any 2016, l’índex d’ocupació ha crescut en 9,8 punts percentuals.
 
Teixit productiu

El Prat ha tancat l’any 2017 amb 41.980 llocs de treball registrats, 1.226 més que un any enrere (+3%), mantenint la tendència a l’alça dels darrers anys. Entre 2013 i 2017, els llocs de treball localitzats a la ciutat han augmentat d’un 29,8% (9.645 llocs de treball més) i ja se situen per sobre dels previs a l’inici de la crisi. 


Veure més]]>
Fri, 27 Apr 2018 07:03:40 GMT <![CDATA[Juan Pedro Pérez Castro tornarà a ser candidat socialista a l'alcaldia del Prat]]>

L'actual tinent d'alcalde d'Esports i Salut Pública i regidor de Projectes Urbans de l'Ajuntament del Prat, el socialista Juan Pedro Pérez Castro, serà el candidat del PSC del Prat a l'alcaldia a les eleccions municipals de l'any vinent.  Aquesta serà la segona vegada que Pérez Castro es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals. 

La de Pérez Castro ha estat l'única candidatura presentada i ha obtingut més de 120 avals i el 75% del suport de la militància.

La candidatura de Pérez Castro va ser presentada ahir en un acte al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, amb la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. 
 


Veure més]]>
Fri, 20 Apr 2018 10:52:01 GMT <![CDATA[Gerard Valverde, nomenat candidat del PDeCAT a l'alcaldia del Prat]]>

El pratenc Gerard Valverde ha estat nomenat candidat del PDeCAT a l'alcaldia del Prat per a les eleccions municipals de 2019. Així ho ha anunciat ell mateix a través del seu compte de Twitter. L'anterior candidata a l'alcaldia del Prat va ser l'actual regidora Imma Llopis
 


Veure més]]>
Thu, 12 Apr 2018 11:50:47 GMT <![CDATA[Pren possessió el nou regidor socialista Juan Manuel Fraile]]>

Durant el ple municipal celebrat ahir va prendre possessió del seu càrrec el nou regidor socialista Juan Manuel Fraile, que substitueix a Ana Isabel Fernández, que va deixar la seva acta de regidora per motius personals el mes de febrer. 


Veure més]]>
Thu, 12 Apr 2018 10:45:02 GMT <![CDATA[La Junta Local de Seguretat estableix les prioritats per a aquest any ]]>

La Junta Local de Seguretat, que aplega representants dels diferents cossos de seguretat que actuen al terme municipal del Prat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), s’ha reunit avui per fer balanç del grau d’assoliment dels objectius de seguretat a la ciutat durant l’any 2017 i s’han fixat les prioritats per al 2018.  

Situació estable

Els objectius de seguretat que s’havien fixat per a l’any 2017 estaven relacionats amb la millora dels indicadors de robatoris violents, robatoris a l’interior de vehicles, actes de violència i accidentalitat.  En aquest sentit, cal destacar la forta reducció dels robatoris a l’interior de vehicles (-21%), que han passat dels 370 de l’any 2016 als 291 de 2017. A llarg de l’any passat també es van produir 160 robatoris violents, 191 actes violents i 545 accidents de trànsit a la ciutat, indicadors que es mantenen estables respecte a l’any 2016.

Per això, de cara a l’any 2018, la Junta Local de Seguretat s’ha proposat com a prioritats els objectius de seguir millorant alguns d’aquests indicadors, reduint els robatoris violents i els accidents trànsit, a més de continuar amb la disminució dels robatoris a l’interior de vehicles. A aquests objectius, s’hi afegeix la reducció dels robatoris d’habitatges.

Coordinació entre cossos

La Junta Local de Seguretat ha valorat molt positivament la cooperació i coordinació entre els diferents cossos de seguretat de l’Estat. 

La reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc a la Casa de la Vila, ha estat presidida per l'alcalde, Lluís Tejedor. Per part de l’Ajuntament  també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé, i l’inspector en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues.

Per part dels Mossos d’Esquadra hi han participat Manel Josep Hermida, cap de l'Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat; i Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport. En representació de la Generalitat de Catalunya  hi ha participat Begonya Curto, sotsdirectora de coordinació de la Policia de Catalunya.

Per part de la Policia Nacional s’ha comptat amb la presència de Fernando Agoiz, comissari cap del Servei Operatiu de l’Aeroport; i Emiliano Rubio, comissari en cap de la Comissaria de Cornellà i Baix Llobregat. Per part de la Guàrdia Civil hi han assistit Jordi Verger, comandat a l’aeroport; i José M. Nagore, tinent de la Comandància de Vilanova i la Geltrú. 
El Prat de Llobregat, 12 d’abril de 2018 
 


Veure més]]>
Tue, 10 Apr 2018 06:10:29 GMT <![CDATA[Avui dimarts a les 12 h, nova prova de sirenes de risc químic]]>

Avui dimarts 10 d'abril es tornarà a fer una nova prova de sirenes de risc químic a diferents municipis de Catalunya, ente els quals el Prat. Les sirenes sonaran a les 12 h amb el so d'inici d'alerta i a les 12.10 h amb el so de fi d'alerta.

La prova es fa per comprovar el funcionament i abast sonor de les sirenes i perquè la ciutadania en conegui el so i sàpiga què cal fer en cas d'emergència

Enquesta al mòbil

Aquest any, i com a prova pilot, al Prat es podrà fer el seguiment de la prova de sirenes mitjançant un qüestionari online. Es tracta d'una enquesta d’audició a la qual es pot accedir des del telèfon mòbil a través de l'adreça https://goo.gl/CZBfHZ Cal acceptar quan el dispositiu ens demana que “l’aplicació vol fer servir la localització del mòbil”.

 


Veure més]]>
Sat, 07 Apr 2018 10:22:42 GMT <![CDATA[Una dotzena de persones i entitats del Prat, premiades pels seus èxits i dedicació al món de l’esport]]>

La 32a Nit de l'Esport del Prat de Llobregat s’ha celebrat aquest divendres 6 d’abril, entre les 20 i les 22 h, al Cèntric Espai Cultural.  Durant l’acte, s’han premiat les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció de l'esport durant la temporada 2016-2017. 

L’acte, organitzat per l’Ajuntament del Prat, ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor, i del tinent d'alcalde d'Esports i Salut Pública, Juan Pedro Pérez Castro, entre d’altres representants municipals.
 
Per primera vegada, tres dels premis (millor esportista masculí i femení major de 16 anys i millor equip federat) s’han sotmès a la votació de la ciutadania. A partir de 3 nominacions per categoria del jurat, la ciutadania ha decidit, mitjançat el seu vot on line, els guanyadors d’aquests premis. En total, han votat un total de 1.262 persones.

Amb 517 vots, el guanyador al millor esportista masculí major de 16 anys ha estat Rafael Barneto de l’Associació Esportiva Karate Prat. La dona esportista major de 16 anys més votada ha estat Adriana Barangé (Club Marítim Prat-Centre Municipal de Vela), amb 492 vots. Pel que fa al premi al millor equip federat, el més votat ha estat l’equip de triatló del Prat Triatló 1994 (460 vots).
 
A més d’aquestes tres categories, s’han lliurat els premis següents a persones i entitats de múltiples disciplines esportives: Millor esportista masculí i femení (menor de 16 anys); Millor esportista participant en jocs escolars; Millor equip en jocs escolars; Millor entitat esportiva en la promoció de l’esport; Millor AMPA o centre educatiu en la promoció de l’esport; Millor tècnic esportiu, destacat per la seva trajectòria com a entrenador, col·laborador, àrbitre o directiu; Millor esportista amb discapacitat física i/o sensorial; i Millor esportista amb discapacitat intel·lectual.

També s’han concedit dues mencions especials a les entitats del Club Patí Delta i al Club Vòlei Prat, atès que aquest any celebren el 25è aniversari de la seva fundació.  

A més d’aquests premis, s’ha fet entrega del Premi Periòdic Delta a la millor trajectòria esportiva -lliurat per aquesta publicació-, que enguany ha estat per a Mar Sanromà, jugadora i entrenadora de waterpolo, que va ser seleccionadora de l’equip espanyol femení d'aquest esport.

A continuació, es detalla el llistat complet de guanyadors/ores i nominats/ades:
 
Millor esportista federat major de 16 anys masculí (votació on line)

Guanyador: Rafael Barneto León (Associació Esportiva Karate Prat)
Nominat: Rafael Heredia Barba (Club Patí Cobra El Prat)
Nominat: José María Izquierdo Vico (Federació Catalana de Motonàutica)
 
Millor esportista federat major de 16 anys femení (votació on line)

Guanyadora: Adriana Barangé Forto (Club Marítim Prat - Centre Municipal de Vela)
Nominada: Teresa Moreno Balagué (Club Patí Cobra El Prat)
Nominada: Alba Ropero Palacios (Associació Esportiva Karate Prat)
 
Millor equip en competició federada (votació on line)
Guanyador: Equip de triatló (Prat Triatló 1994)
Nominat: Equip femení 1a divisió (Club Patí Cobra El Prat)
Nominat: Equip de veterans (Pratenc AA)
 
Millor AMPA o centre educatiu
Guanyadora: AMPA Charles Darwin
 
Millor entitat per la seva tasca en la promoció de l’esport
Guanyadora: Club Hoquei Prat
Nominada: Associació Esportiva Karate Prat
Nominada: Club Patinatge Artístic Sagnier
 
Millor equip en Jocs Escolars
Guanyador: Associació Gimnàstica Rítmica Ribera Baixa (Equip Aleví B)
Nominat: Associació Esportiva Karate Prat (Equip infantil)
Nominat: Club Patín Delta Prat (Equip de patinatge de velocitat)
 
Millor esportista en Jocs Escolars menor de 16 anys
Guanyador: Marcos Palacios Fernández (AE Sporting Alcalà Prat)
Nominada: Laura Punzano Martínez (Club Escola Rítmica Prat)
Nominada: Nerea Martín Ruíz (Associació Esportiva Karate Prat)
 
Millor esportista amb discapacitat física i/o sensorial
Guanyadora: Laia Casino Puiggalí (Prat Triatló 1994)
Nominada: Sandra Sánchez López  (Club Voleibol Prat)
 
Millor esportista amb discapacitat intel·lectual
Guanyadora: Neus Alvira Navarro (Associació de Temps de Lleure Rubricatus)
Nominada: Jèssica Molina Garcés (Associació de Temps de Lleure Rubricatus)
Nominat: José Antonio Expósito Cortés (Associació de Temps de Lleure Rubricatus)
 
Millor tasca tècnica
Guanyador: Francesc Martín i Javier Duarte (Gym Studio Fran Martín)
Nominat: David Hernández Martínez (Associació Esportiva Karate Prat)
Nominat: Equip tècnic AGR Ribera Baixa (Associació Gimnàstica Rítmica Ribera Baixa)
 
Millor esportista federat menor de 16 anys masculí
Guanyado: Nil Llop Izquierdo (Club Patí Cobra)
Nominat: Óscar Núñez Fernández Coto (Motociclisme)
Nominat: Youssef Benkhallouk (Gym Studio Fran Martín)
 
Millor esportista femenina federada menor de 16 anys
Guanyadora: Chang Cui Ji (Gym Studio Fran Martín)
Nominada: Luisa María González Salazar (Club Patí Cobra El Prat)
Nominada: Joana Pujals (Pratenc AA)
 
Premi Delta a la millor trajectòria esportiva (concedit per la revista Delta)
Guanyadora: Mar Sanromà, jugadora i entrenadora de waterpolo, que va ser seleccionadora de l’equip espanyol femení d'aquest esport.


Veure més]]>
Wed, 04 Apr 2018 07:55:04 GMT <![CDATA[Baixa el nombre de ferits greus en accidents de trànsit al Prat]]>

L'àrea de trànsit de la Policia Local del Prat i el departament municipal de Mobilitat treballen detectant els punts de concentració d'accidents i aplicant mesures correctores.

Durant els últims anys, el nombre de persones ferides en accidents de trànsit s'ha anat reduint. El 2017 hi va haver el mateix nombre de ferits lleus que el 2016, 221. En canvi, el 2016 van resultar ferides greus 4 persones, mentre que el 2017 només ho va resultar una (fet que suposa una reducció del 75%). Ni fa dos anys ni l'any passat es van registrar víctimes mortals.

Més vianants, menys ciclistes

Cal destacar l'augment d'atropellaments de vianants que van resultar ferits lleus, especialment entre la gent gran i els menors d'edat. També és destacable la disminució dels accidents amb ciclistes implicats, molts dels quals provenen de fora de la ciutat. La zona residencial del municipi concentra la majoria d'accidents amb bicis.

Les principals causes dels accidents són les infraccions i errors en la conducció per part dels conductors, per no respectar les prioritats de pas i la manca d'atenció.
Els punts de concentració d'accidents més rellevants han estat la ronda de Llevant i l'avinguda del Remolar, tot i que l'anàlisi global indica que l'accidentalitat a la nostra ciutat és molt dispersa, sense poder determinar cap lloc com a rellevant per a l'existència d'accidents.


Veure més]]>
Wed, 04 Apr 2018 07:30:32 GMT <![CDATA[Dimarts a les 12 h, nova prova de sirenes de risc químic]]>

Aquest dimarts 10 d'abril es tornarà a fer una nova prova de sirenes de risc químic a diferents municipis de Catalunya, ente els quals el Prat. Les sirenes sonaran a les 12 h amb el so d'inici d'alerta i a les 12.10 h amb el so de fi d'alerta.

La prova es fa per comprovar el funcionament i abast sonor de les sirenes i perquè la ciutadania en conegui el so i sàpiga què cal fer en cas d'emergència

Enquesta al mòbil

Aquest any, i com a prova pilot, al Prat es podrà fer el seguiment de la prova de sirenes mitjançant un qüestionari online. Es tracta d'una enquesta d’audició a la qual es pot accedir des del telèfon mòbil a través de l'adreça https://goo.gl/CZBfHZ Cal acceptar quan el dispositiu ens demana que “l’aplicació vol fer servir la localització del mòbil”.

 


Veure més]]>
Mon, 12 Mar 2018 07:59:07 GMT <![CDATA[L'Ajuntament ofereix ajuts al pagament de l'IBI de 2018]]>

Com en anys anteriors, l'Ajuntament del Prat concedeix ajuts de fins al 50% de l'IBI (Impost de Béns Immobles) de l'habitatge habitual a persones que estiguin en atur de llarga durada (540 dies en els darrers 2 anys), famílies monoparentals i pensionistes. 

Per accedir a l'ajut cal estar empadronat al Prat i ser contribuent de l'IBI per l'habitatge habitual, amb independència del seu valor cadastral. A més, la suma dels ingresssos anuals de les persones que conviuen a l'habitatge no pot superar uns límits determinats.

Les sol·licituds d'ajuts es poden presentar a l'OIAC o a la secció de Gestió Tributària de l'Ajuntament (c. del Centre, 26 - 30) fins al 25 de maig. 

Consulteu la informació completa dels ajuts


Veure més]]>
Thu, 01 Mar 2018 08:24:11 GMT <![CDATA[Prop de 300 joves del Prat participen en una activitat per promoure la conducció segura]]>

Fins a 275 estudiants del Prat han participat en l’activitat Canvi de marxa, celebrada a l’auditori del Cèntric Espai Cultural aquest dimarts. 

Canvi de marxa és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local del Prat. L'activitat té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. 

Teatre, audiovisual i testimonis reals

El nom Canvi de marxa apel·la a la moderació dels joves, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i d’un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional en la gestió més immediata d’un accident. 

També es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents per als propis
afectats i per les persones més pròximes.  

Factors de risc

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin per prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també volen promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública, així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.


Veure més]]>
Tue, 27 Feb 2018 14:00:05 GMT <![CDATA[L’alcalde del Prat felicita Laura Ferrés per l’èxit del curt “Los Desheredados”, premiat als Goya i als Gaudí ]]>

El curt també ha estat reconegut com a millor curt de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes i com a millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International.

El curt “Los Desheredados” es projectarà dijous vinent, 1 de març, al cinema Capri del Prat de Llobregat, presentat per la directora i membres de l’equip tècnic i artístic del curtmetratge.

 

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha rebut aquest dimarts, 27 de febrer, la cineasta Laura Ferrés (el Prat de Llobregat, 1989) al saló de plens de l’Ajuntament. L’alcalde ha felicitat la cineasta pratenca per l’èxit del seu curtmetratge “Los Desheredados”, guardonat amb nombrosos premis nacionals i internacionals, entre ells els Goya i els Gaudí. També ha assistit a la recepció el regidor de Cultura, Participació i Ciutadania, David Vicioso, entre d’altres representants municipals.

 

“Los Desheredados” es troba a cavall entre el curtmetratge de ficció i el documental i narra la història del mateix pare de la directora, Pere Ferrés, lluitant per preservar el negoci familiar, una empresa d’autocars, afectada per la crisi econòmica. A causa de les dificultats de l’empresa, es veu obligat a buscar d’altres fonts d’ingressos i a superar moltes dificultats, sempre lluitant per preservar la seva dignitat. La família de Laura Ferrés es troba en l’epicentre de la història, on apareix també la seva àvia.

 

El curt, de 18 minuts de durada, s’ha rodat gairebé en la seva totalitat al Prat de Llobregat, en espais com el carrer d’Empordà, el pàrquing de l’estació de Renfe o les cotxeres de Fersprat, i amb protagonistes pratencs. Per a la gestió de les localitzacions, ha comptat amb el suport del programa El Prat Film Office de l’Ajuntament del Prat.

 

El curtmetratge “Los Desheredados” es projectarà el proper dijous, 1 de març, a les 20.30 h al cinema Capri del Prat de Llobregat (Av. de la Verge de Montserrat, 111). L’accés a l’acte, organitzat per l’Ajuntament del Prat, serà lliure fins al límit d’aforament.

 

Reconegut per diversos premis nacionals i internacionals

 

Als Premis Goya, celebrats el passat 3 de febrer, “Los Desheredados” va guanyar el premi al millor curtmetratge documental. En el cas dels Gaudí, celebrats una setmana abans, el 28 de gener, va ser reconegut com a millor curtmetratge.

 

A aquests guardons, s’hi afegeixen el premi  "Leica Cine Discovery", com a millor curt de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, i el de millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International. També va ser nominat a la darrera edició dels Premis de Cinema Europeu i ha estat seleccionat pel catàleg Shorts from Spain 2017 de l’ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Visuals), que conté els 10 curtmetratges més destacats de l’any d’arreu de l’Estat.

 

Laura Ferrés

Llicenciada en direcció cinematogràfica a l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Laura Ferrés ha dirigit fins al moment dos curtmetratges: “A Perro Flaco” i “Los Desheredados”.

“A Perro Flaco”, el que va ser el seu projecte final de carrera a l’ESCAC, ja va ser  seleccionat per 60 certàmens de cinema d’arreu del món com a curtmetratge de ficció. Entre ells, cal destacar la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid de 2014 i el Montreal World Film Festival 2015 (Canadà).


Veure més]]>
Tue, 27 Feb 2018 07:39:46 GMT <![CDATA[La Policia Local deté tres persones que havien robat un cotxe i diversos objectes]]>

Una dotació no uniformada de la Policia Local del Prat va detenir ahir a la nostra ciutat tres persones que havien robat un vehicle d'alta gamma d'un taller mecànic i diversos objectes com un telèfon mòbil i moneda estrangera. 

L'operació es va fer ahir a primera hora de la tarda, en el marc d'un servei de prevenció de fets delictius sobre usuaris del Mobile World Congress que s’allotgen a la nostra ciutat. Els agents van detectar els tres individus que estaven aturats dins el vehicle davant de l’hotel Ciutat del Prat en actitud d’espera, probablement amb intenció de cometre algun fet delicitu. Un cop comprovat que el vehicle era robat, els agents els van abordar i els sospitosos van fugir corrent, però van poder ser interceptats. 

Els detinguts, cap dels quals resideix al Prat, tenen antecedents per la comissió de furts i un d’ells una ordre vigent de detenció. 


Veure més]]>
Mon, 26 Feb 2018 12:39:57 GMT <![CDATA[Activada l'alerta del pla Neucat davant possibles nevades arran de mar]]>

Protecció Civil de la Generalitat ha activat al migdia de dilluns l'alerta del pla Neucat davant l'episodi de nevades que s'inicia ara i que es podria allargar fins al dimecres a la tarda per tot Catalunya. La cota de neu se situarà en els 200 metres i podria baixar fins al nivell del mar.

El Servei Català de Trànsit demana als conductors que extremin les precaucions davant la previsió de nevades i que portin cadenes al cotxe. 


Veure més]]>
Thu, 22 Feb 2018 07:54:09 GMT <![CDATA[Una web permet saber On van els meus impostos?]]>

L’Ajuntament del Prat, amb la col·laboració de la Fundación Ciudadana Civio, ha obert a Internet la plataforma digital On van els meus impostos?. En aquesta web es mostren de manera clara, entenedora i oberta els pressupostos municipals, d’on venen els ingressos, a què es destinen les despeses, com es distribueixen els diners que es recapten amb els  nostres impostos, etc.

De la visió més global a la més particular

Les consultes es poden fer mitjançant tres grans apartats. D’una part, la visió global, que ens permet fer-nos una idea general dels ingressos i despeses de l’Ajuntament. D’una altra banda, les polítiques concretes, on podem triar quina àrea en concret ens interessa (educació, cultura, urbanisme...). Finalment, l’apartat “I què aporto jo?” ens explica en què s’inverteixen els diners dels nostres impostos. 

La web també compta amb una secció anomenada “Què significa?”, on explica per ordre alfabètic el significat de conceptes que poden resultar confusos, com ajust de la inflació, deute viu, estalvi net, romanent de tresoreria, etc.

Aquest projecte, capdavanter en innovació, transparència i govern obert, va ser presentat ahir al Cèntric per part de Lluís Mijoler, regidor d’Economia, Bon Govern i Transparència de l’Ajuntament del Prat; David Vicioso, regidor de Cultura, Participació i Ciutadania; i Sonia Pérez, responsable de serveis de la Fundación Ciudadana Civio. 

Què és la fundació Civio?

La Fundación Ciudadana Civio és una organització independent i sense ànim de lucre que informa la ciutadania i pressiona els poders públics per aconseguir una transparència real i eficaç de les institucions. El seu objectiu és acabar amb l’opacitat dels afers públics, fent servir la innovació per accedir lliurement a la informació important. 


Veure més]]>
Wed, 21 Feb 2018 09:02:58 GMT <![CDATA[Les app de manteniment urbà i seguretat ciutadana registren alts nivells de participació]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat a disposició de la ciutadania diverses aplicacions (app) per a telèfons mòbils, que són d'utilitat per a situacions diverses. Dues de les més utilitzades són les de manteniment urbà i de seguretat ciutadana.

L'app de manteniment, anomenada "Amb tu, un Prat millor", facilita la participació ciutadana per millorar el manteniment dels espais públics i del mobiliari urbà de la ciutat. Més de 500 persones mantenen operativa aquesta app al seu telèfon mòbil. Durant l'any 2017 es van resgistrar 1.077 incidències, és a dir, una mitjana de gairebé 90 al mes, o tres al dia. 

Per la seva banda, l'aplicació mòbil de seguretat ciutadana, vinculada a la Policia Local del Prat, permet, entre altres coses, accedir ràpidament a serveis d’emergència, comunicar incidències, rebre informació d’utilitat com ara afectacions de trànsit o alertes per mal temps. També incorpora serveis especials d’atenció als botiguers. Aquesta app té registrades més de 1.260 persones operatives, i s'hi tramiten una mitjana de 45 serveis cada mes. 


Veure més]]>
Wed, 14 Feb 2018 09:42:12 GMT <![CDATA[Renúncia de la regidora socialista Ana Isabel Fernández]]>

La regidora del grup socialista Ana Isabel Fernández ha renunciat a l'acta per motius personals. En el ple municipal de febrer, els i les portaveus de les diverses formacions li van agrair la feina realitzada al llarg dels anys - va ser regidora de les àrees de Serveis Socials i Salut Pública i Consum en anteriors mandats-. Fernández serà substituida pel número cinc a les llistes del PSC a les darreres eleccions municipals, Juanma Fraile.


Veure més]]>
Tue, 13 Feb 2018 10:42:06 GMT <![CDATA[Lluís Mijoler, candidat d'ICV a l'alcaldia per a les municipals de 2019 ]]>

L'actual regidor d'Economia, Bon Govern i Transparència de l'Ajuntament del Prat, Lluís Mijoler, ha estat escollit per la militància d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Prat com a candidat a l'alcaldia per a les municipals de 2019, a l'espera de les possibles confluències entre partits que es puguin establir en els propers mesos. Mijoler, que ha estat l'únic candidat que s'ha presentat a les primàries, substitueix així Lluís Tejedor en el paper d'alcaldable per part d'ICV.

 


Veure més]]>
Fri, 09 Feb 2018 11:44:31 GMT <![CDATA[Recepció a l’Ajuntament del Prat del finalista pratenc d’OT, Alfred García]]>

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha rebut el cantant a l’Ajuntament, felicitant-lo pel seu èxit al programa i agraint-li que hagi difós la cultura pratenca més enllà del nostre municipi.

El músic i cantant pratenc també representarà Espanya al festival d’Eurovisió, juntament amb la guanyadora d’OT, Amaia Romero.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha rebut avui, divendres 9 de febrer, a les 17 h al finalista pratenc d’Operación Triunfo (OT), Alfred García. El músic també participarà al festival d’Eurovisió, juntament amb la guanyadora del concurs, Amaia Romero, en representació d’Espanya, que se celebrarà del 8 al 12 de maig a Lisboa.

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha rebut el músic al Saló de Plens, juntament amb el regidor de Cultura, David Vicioso i d’altres representants del consistori. Al cantant, l’han acompanyat els seus familiars, així com representants de la productora d’OT, Gestmusic.

L’Alfred, molt  vinculat a la ciutat i al seu teixit cultural 

L’Alfred va començar la seva formació musical des de ben petit a la Unió Filharmònica del Prat, on va tocar el trombó, mentre creixia el seu interès per la cultura musical. La seva formació musical va continuar al Taller de Músics. Molt vinculat al projecte musical de La Capsa, també ha participat en projectes com el clip musical #Almeuritme o les maratons musicals del Meló_dia o el projecte Cocoon.

També ha estat vinculat a d’altres iniciatives musicals de la ciutat com el Festival Altraveu, La Música contra el Hambre o els concerts solidaris contra el Càncer. A més, va formar part del Combo Tito Juane, una xaranga que va animar diverses festes populars del Prat, com el Correquintos o el Correllengua.

Al llarg de tota aquesta edició d’Operación Triunfo, l’Alfred s’ha mostrat orgullós dels seus orígens pratencs i ha esdevingut un ambaixador de la ciutat, mostrant el seu orgull potablava en un programa amb un gran èxit d’audiència. L’alcalde, acompanyat per d’altres representants del consistori, també li ha agraït avui que hagi contribuït a difondre el Prat i la seva cultura més enllà del nostre municipi.


Veure més]]>
Thu, 08 Feb 2018 11:00:25 GMT <![CDATA[Alerta de neu a l'àrea metropolitana per a aquesta tarda]]>

La Generalitat ha activat el pla especial d'emergències per nevades (NEUCAT) en fase d'alerta, a causa de les previsions meteorològiques que apunten a probables nevades aquesta tarda a diversos indrets del país, entre els quals l'àrea metropolitana, en cotes superiors als 100 metres. En moments puntuals, però, aquesta cota podria ser inferior i arribar, fins i tot, a nivell de mar. 

A través del document situat més avall podeu consultar un cartell amb consells en cas de nevada.


Veure més]]>
Thu, 08 Feb 2018 09:35:26 GMT <![CDATA[Afectacions al trànsit i als autobusos dels actes del Carnaval]]>

Des del Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra es desenvoluparan a la ciutat diversos actes del Carnaval. 

A través d'aquest apartat i del document situat més avall podeu consultar els talls a la circulació i les afectacions previstes a les línies d'autobús. 


Veure més]]>
Tue, 06 Feb 2018 16:53:55 GMT <![CDATA[L’Ajuntament del Prat celebra que el nou servei de Renfe, EVA, es posi en marxa a la nostra ciutat ]]>

La Generalitat de Catalunya acaba de licitar la redacció del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies, la L9 del metro i el futur tren d’alta velocitat.

L’Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya també estan treballant perquè un major nombre de trens de mitja distància procedents del sud de Catalunya tinguin parada al municipi a finals d'aquest any.

L’Ajuntament del Prat proposarà a l’Estat i a la Generalitat de Catalunya la creació d’un grup de treball per abordar de forma conjunta els propers canvis del servei ferroviari al municipi.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat celebra l’arribada del tren d’alta velocitat al municipi, anunciada avui, dimarts 6 de febrer, pel ministre de Foment, Íñigo de  la Serna. El Prat de Llobregat acollirà l’estació d’inici i final d’una nova línia d’alta velocitat, connectada amb el Camp de Tarragona i amb Madrid. El nou servei d’alta velocitat es denominarà EVA, enlloc d’AVE, i modernitzarà els serveis i prestacions de l’actual servei. 

El consistori vol expressar la seva voluntat de col·laborar amb l’Estat espanyol, a través del Ministeri de Foment i Renfe, per tirar endavant aquest projecte.

L’Ajuntament del Prat considera que la posada en marxa de l’EVA repercutirà favorablement al municipi. D’una banda, reforçarà la posició de centralitat del Prat en l’entorn metropolità, que comptarà amb una altra infraestructura estratègica per al país, juntament amb l’aeroport del Prat. D’altra banda, la instal·lació de la nova estació d’alta velocitat reforça la idoneïtat del projecte de zona residencial del Prat Nord.

A més, cal tenir en compte que l’Ajuntament del Prat ja havia començat a treballar amb la Generalitat de Catalunya per incrementar el nombre de trens de mitja distància, procedents del sud del país, amb parada al Prat de Llobregat. En aquest sentit, el consistori considera que l’anunci de la creació de la nova estació d’EVA al Prat de Llobregat també podria accelerar l’arribada d’aquestes noves línies de tren al municipi.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat també acaba de licitar la redacció del projecte bàsic i del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat de Llobregat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies de Renfe (actualment hi paren les línies R2, R2 Sud i R2 Nord), la L9 del metro i els futurs trens d’alta velocitat. La Generalitat preveu acabar la redacció del projecte en 15 mesos.

Per la coincidència d'aquestes iniciatives per millorar els serveis ferroviaris a la ciutat del Prat, l’Ajuntament proposarà a les administracions competents de l’Estat espanyol, a través de Renfe com a operador ferroviari, i de la Generalitat la creació d’un grup de treball conjunt per abordar-les totes de forma integral.

 


Veure més]]>