Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 09 Nov 2017 11:27:10 GMT <![CDATA[L’Ajuntament inclourà clàusules socials i ètiques a tots els processos de contractació pública]]>

El ple municipal va aprovar ahir la Guia per a una contractació pública social i èticament responsable de l'Ajuntament. Les denominades clàusules socials, que incorpora la guia, són aquelles que estableixen la inclusió d'aspectes de política social als procediments  de contractació pública. 

A partir d'ara, les clàusules socials seran incorporades pel departament de Contractació i Patrimoni de l’Ajuntament als plecs de clàusules administratives particulars de totes les licitacions que es facin d’ara endavant. Aquesta guia complementarà totes les normatives i plecs administratius que són d’obligat compliment en els processos de contractació pública. 

Què són les clàusules socials?

Les clàusules socials tenen en compte aspectes com la contractació de persones a l’atur o en risc d’exclusió, el compliment de les normes de seguretat i salut laborals o la qualitat dels contractes (salaris, règim de contractació...). Quan els costos laborals siguin el component econòmic més important de la prestació o quan s’incorporin clàusules de subrogació, sempre s’haurà de respectar el salari establert al conveni col·lectiu sectorial corresponent a l’àmbit d’aplicació del contracte. En cas que l’empresa adjudicatària plantegi realitzar subcontractacions es valorarà positivament que ho faci amb centres especials de treball o empreses d’inserció. Així mateix, es considerarà si l’empresa promou el comerç just, per exemple amb els seus proveïdors, o si duu a terme pràctiques sostenibles amb el medi ambient. 

Pel que fa a la igualtat entre dones i homes, es plantegen clàusules socials per promoure la conciliació de la vida laboral i personal, per evitar l’assetjament sexual o per promoure la perspectiva de gènere de forma transversal a les empreses. També s’avalua l’ús del llenguatge no sexista per part de les empreses candidates a la licitació.

En relació a les normatives sobre accessibilitat universal, plantegen aspectes relacionats amb la construcció d’obres públiques i edificis -per minimitzar-ne les barreres arquitectòniques- o el disseny de materials informatius, de manera que puguin ser consultats per persones amb diversitat funcional.
 
Pel que fa a la transparència i bon govern, les clàusules socials estableixen que les empreses informin de les retribucions percebudes pels càrrecs directius, sempre que el volum de negoci de l'empresa vinculat a activitats dutes a terme per compte de les administracions públiques superi el 25% del volum general de l'empresa; de la relació de llocs de treball adscrits al contracte (amb el règim retributiu i de dedicació); o de possibles conflictes d’interessos. També es vetlla per impedir activitats il·lícites de les empreses, com operar en paradisos fiscals, i se’ls exigeix transparència fiscal i compliment de les seves obligacions tributàries. 

Aplicació de les clàusules socials 

Tots els departaments de l'Ajuntament –i també les empreses municipals- hauran d'incloure, almenys, una clàusula de les que apareixen en aquesta guia. Si per raons excepcionals es considerés que no és possible complir aquest requisit mínim, els departaments i empreses municipals hauran d’exposar a l’informe de la sol·licitud del procés de contractació pública els motius tècnics o de gestió que ho justifiquin degudament. 

Podeu consultar la guia a través de l'enllaç situat més avall.


Veure més]]>
Mon, 06 Nov 2017 12:49:30 GMT <![CDATA[L’Ajuntament signa un conveni amb la Fundació Esperanzah ]]>

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah han signat avui un conveni de col·laboració per promoure conjuntament l’economia social i solidària,la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic, i l’enfortiment i suport al teixit associatiut del Prat. Mitjançant aquest acord, l’Ajuntament destinarà enguany 125.000 € a les activitats de la Fundació Esperanzah, renovant així el conveni de l'any passat, que va ser de 100.000 €. 

El conveni respon a la voluntat de l’Ajuntament del Prat d’impulsar els projectes d’economia social i cooperativa, especialment al barri de Sant Cosme, mitjançant ajuts directes a les entitats i associacions locals que treballen en aquest àmbit. El Programa d’Actuació Municipal (PAM) prioritza l’establiment de convenis i altres formes de col·laboració amb les entitats del tercer sector que treballen per la cohesió social al Prat. 

Fundació sense ànim de lucre

La Fundació Esperanzah és una organització sense ànim de lucre que treballa per potenciar i consolidar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible al Prat. La Fundació aposta per innovar i enfortir el teixit associatiu com a element vertebrador de la democràcia activa i participativa de la nostra ciutat i treballa per construir una comunitat basada en el bé comú, creant l’ecosistema i les estructures necessàries per fer-la possible. 

La Fundació es va crear l’any 2016 gràcies a l’impuls del conegut Festival Esperanzah, nascut el 2008, que va permetre recaptar els fons necessaris per a la seva posada en marxa. En la desena edició, celebrada al parc Nou els passats 13 i 15 d’octubre, el festival va comptar amb prop de 23.000 assistents i amb una programació de més de 60 activitats musicals, teatrals, culturals i lúdiques, en les quals van participar artistes i personalitats de renom com Txarango, Leo Bassi o Jordi Évole. Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament a projectes socials i solidaris. 

Mostra de l'Economia Social i Cooperativa

La Fundació Esperanzah impulsarà properament, i per segon any consecutiu, la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat en el marc de la Fira Avícola del Prat, entre el 15 i el 17 de desembre

Escola d'Estiu

Entre les activitats destacades de la Fundació hi figura l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, organitzada conjuntament amb la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya), que es preveu tingui continuïtat l’any 2018. Es tracta de la primera escola d’estiu d’aquest sector a Catalunya, que va arrencar l’any 2016 i va celebrar la seva darrera edició entre els passats 30 de juny i 1 de juliol. 
 


Veure més]]>
Thu, 26 Oct 2017 08:55:33 GMT <![CDATA[L'Ajuntament del Prat rebutja l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya]]>

Els portaveus del grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, Socialista, Esquerra Republicana, Agrupación de Electores Se Puede El Prat, Guanyem El Prat i Partit Demòcrata Europeu Català  (PDECAT), reunits en Junta de Portaveus, han signat la següent declaració:

"Davant la possibilitat que el Senat aprovi divendres, a proposta del Govern de l’Estat, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola que pot implicar, entre d’altres, mesures com la destitució i posterior substitució del Govern i els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i la limitació de la capacitat de la Presidenta del Parlament per a proposar una candidatura a la Presidència del Govern de la Generalitat.

Els grups municipals sotasignats manifesten el seu rebuig a l’aplicació de  mesures excepcionals derivades de l’activació de l’article 155 de la Constitució i exigeixen al Govern de l’Estat que desactivi les mesures de suspensió de l’autogovern de Catalunya, perquè vulneren principis constitucionals i estatutaris bàsics, i perquè en res ajuden a recuperar la normalitat democràtica al nostre país. 

Així mateix, insten al Govern Espanyol i a la Generalitat de Catalunya a seure en una taula de diàleg, en resposta a la proposta que ha fet la Generalitat; i a que s’esgotin fins al darrer moment totes les possibilitats de diàleg per tal de buscar solucions polítiques al conflicte".

La Junta de Portaveus, presidida per l'alcalde, Lluís Tejedor (ICV-EUiA) està formada pels següents membres:

  • Rafael Duarte Molina (ICV-EUiA)
  • Juan Pedro Pérez Castro (PSC)
  • Miguel Ángel Ochoa Oliva (PP)
  • Jordi Ibern i Tortosa (ERC)
  • Antonio Miguel Ruiz Redondo (C's)
  • Sandra Patricia Daza Puente (Se Puede)
  • Cristina Simón Molina (Guanyem)
  • Immaculada Llopis Climent (CDC)

Veure més]]>
Fri, 20 Oct 2017 10:33:45 GMT <![CDATA[Dimecres 25 d'octubre, nova prova de sirenes de risc químic]]>

El proper dimecres dia 25 d'octubre es tornarà a fer una nova prova de sirenes de risc químic a diferents municipis de Catalunya, ente els quals el Prat. Les sirenes sonaran a les 12 h amb el so d'inici d'alerta i a les 12.10 h amb el so de fi d'alerta.

La prova es fa per comprova el funcionament i abast sonor de les sirenes i perquè la ciutadania en conegui el so i sàpiga què cal fer en cas d'emergència


Veure més]]>
Thu, 05 Oct 2017 10:26:39 GMT <![CDATA[Increment de l'1% dels impostos i taxes municipals i manteniment d'ajudes i bonificacions]]>

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir de forma incicial les ordenances fiscals (taxes i impostos municipals) per a l'any 2018, que preveuen un increment general de l'1% i el manteniment de totes les ajudes i bonificacions implementades durant els darrers anys. 

Aquest és el cas de l'Impost de Béns d'Immobles (IBI), que augmenta un 1% tant el de naturalesa urbana com rústica i de característiques especials. Alhora es manté l'exempció del 50% d'aquest impost per a famílies monoparentals, persones aturades de llarga durada i pensionistes. 

Pel que fa a la resta de taxes cal destacar que es manté congelat l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) així com la bonificació del 100% de la taxa de residus per als establiments amb una superfície igual o inferior als 300 metres quadrats i l'exempció d'impostos per aquelles persones que iniciïn l'any que ve una nova activitat econòmica. 

D'altra banda continua la tarifació social a les escoles bressol, que va des d'un 15 fins a un 65% en funció de la renda i el nombre de persones de la unitat familiar. Pel que fa a les taxes dels centres esportius municipals pujaran un 1%. 

Vehicles de zero emissions

Una de les novetats és que, a partir de l'any vinent, els vehicles etiquetats com de "zero emisions" (motor elèctric), estaran exempts de pagar la zona blava d'estacionament.
 


Veure més]]>
Thu, 05 Oct 2017 06:52:58 GMT <![CDATA[L'Ajuntament recull adhesions per nomenar Fermí Marimón Fill Predilecte i Josep Mayol i Àngel García Fills Adoptius del Prat]]> El Ple municipal del 7 de juny va aprovar per unanimitat iniciar l’expedient per atorgar el títol de Fill Predilecte a Fermí Marimón Marimón, de Fill Adoptiu a Josep Mayol Collell i de Fill Adoptiu a títol pòstum a Àngel Garcia Vidal.

Actualment ens trobem en la fase de confecció d’expedient, què haurà d’aprovar el Ple municipal, i s'estan recollint mèrits i avals que donin suport a aquests nomenaments. Tothom que ho desitgi pot presentar un text propi o, si ho prefereix, fer servir el formulari d’adhesió. La informació, documentació i adhesions es poden presentar a la OIAC (pl. de la Vila 1) o enviar a l’email de protocol marquezr@elprat.cat abans del 13 d’octubre.


Veure més]]>
Thu, 05 Oct 2017 06:40:28 GMT <![CDATA[El Ple dona suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats]]>

El Ple municipal del Prat de Llobregat va aprovar ahir dimecres una moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats. La moció es va aprovar amb el vot favorable dels grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Se Puede El Prat, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) i ERC; l’abstenció del PSC i del regidor no adscrit Norman Muñoz; i el vot contrari del Partit Popular, Ciutadans, Guanyem i del regidor no adscrit  José López Castro. 

El manifest de la Taula rebutja “la violència exercida pels cossos de seguretat de l’Estat durant el referèndum del dia 1 d’octubre”, que considera absolutament inadmissible, i denuncia “la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques”

La Taula per la Democràcia, a la qual s’han adherit més de 60 entitats, també expressa amb aquest manifest la seva “solidaritat” i “afecte” a totes  les persones ferides, prop de 900. 

Finalment, el manifest aposta per fer una “crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància”.  

També es fa una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat espanyol i d’Europa per tal que emprenguin les accions necessàries per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania a Catalunya. 

Podeu consultar el text complet de la moció a través de l'enllaç situat més avall.

Altres mocions sobre l'1O

Durant el Ple municipal també es van debatre una moció de condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d’octubre, presentada pel PSC. Com la moció anterior, també condemnava energèticament l’abús de la força per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, alhora que exigia al Congrés dels Diputats la reprovació dels responsables polítics de l’operatiu del dia 1 d’octubre  “per la seva incapacitat en donar compliment de forma eficient i diligent” a l’ordre judicial d’impedir la celebració “d’un referèndum unilateral”. La moció, que no va ser aprovada pel Ple, també afegia que s’exigís al Parlament de Catalunya que reprovés al Govern de la Generalitat i el seu President per haver trencat l’Estat de Dret a Catalunya. 

Per la seva banda, el PP va presentar una moció en defensa de les forces de seguretat de l’Estat i de l’Estat de Dret, no aprovada pel ple municipal.


Veure més]]>
Tue, 03 Oct 2017 07:58:04 GMT <![CDATA[L'Ajuntament s'adhereix a l'aturada de país]]>

Avui, dia 3 d’octubre, l’Ajuntament s’adhereix a una aturada parcial de 12 a 14.30 hores, en el marc de la protesta per l’actuació de les forces de seguretat en la jornada de l’1-O, convocada per la Taula per la Democràcia.

Durant aquest període de temps es suspendrà l’activitat municipal i es suspendran els actes institucionals durant tota la jornada.


Veure més]]>
Mon, 02 Oct 2017 11:01:41 GMT <![CDATA[13.000 pratencs i pratenques voten al referèndum de l'1O als sis locals electorals del Prat]]>

13.000 pratencs i pratenques van votar ahir al referèndum de l'1 d'octubre, celebrat a sis locals electorals a la ciutat. D'aquestes persones, poc més de 10.000 van votar Sí a la independència de Catalunya mentre que gairebé 2.000 hi van votar en contra. La resta de vots van ser blancs o nuls. A diferència d'altres ciutats catalanes, la jornada es va desenvolupar al Prat amb tranquil·litat i sense càrregues policials. 

A l'Institut Baldiri Guilera, a l'Oficina de Benestar Social i a l'Equipament Cívic Delta del Llobregat, tots tres esdevinguts locals electorals, algunes persones havien passat la nit del 30 de setembre a l'1 d'octubre, mentre que altres decenes de persones van començar a arribar als 6 punts de votació a partir de les 5 h del matí a fi de protegir-los.

D'altra banda, avui a les 12 h centenars de persones s'han concentrat a la plaça de la Vila en una mobilització que han convocat la Taula per la Democràcia, el comitè unitari de l'Ajuntament i altres entitats per condemnar l'actuació policial durant la celebració del referèndum d'aquest diumenge. 


Veure més]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:13:25 GMT <![CDATA[Comunicat de l’Ajuntament del Prat en defensa de l’autogovern i de les institucions de Catalunya]]>

L’Ajuntament del Prat de Llobregat condemna les actuacions judicials i policials que s’han produït a les institucions de Catalunya. Aquestes actuacions desproporcionades posen en perill llibertats i drets civils com els de manifestació, reunió i informació.

Reclamem el diàleg i la política com a eines per resoldre els conflictes amb respecte democràtic a totes les persones i institucions. Per tot això, exigim que cessin les detencions i actuacions policials a les institucions catalanes.

La ciutat del Prat, com el conjunt de la societat catalana, és plural i diversa, i ha demostrat sempre els valors de la convivència democràtica, la cohesió social i el rebuig a totes les formes d’intolerància.

És en aquest context que ens disposem a celebrar la nostra Festa Major que, com sempre, ha de ser una oportunitat per a la convivència, la tolerància i el respecte a la diversitat d’opinions, amb el ferm compromís amb els valors de la democràcia i la defensa de les nostres institucions.


Veure més]]>
Tue, 19 Sep 2017 11:10:51 GMT <![CDATA[L'Ajuntament aprova un protocol contra les agressions sexistes als espais festius]]>

El govern municipal de l’Ajuntament del Prat ha aprovat un protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa del municipi, fruit del treball conjunt dels darrers mesos entre els departaments de Cultura, Ciutadania, Igualtat, Salut, Joventut, Esports, Policia Local i Mossos d’Esquadra. 

El protocol ha de servir com a eina per poder donar una resposta col·lectiva davant qualsevol tipus d'agressió sexista, de manera que totes les persones puguin relacionar-se de forma segura, lliure, amb possibilitat de posar límits i que aquests siguin respectats.

Objectius del protocol:

•    Sensibilitzar la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual en entorns d’oci i en altres esdeveniments de ciutat, i incidir en el fet que aquests tipus d'agressions i conductes són injustificables i intolerables.

•    Tenir espais d'oci lliures d'agressions sexistes en què les persones se sentin segures.

•    Evitar que les agressions sexistes quedin impunes i sense resposta.

•    Articular un circuit per denunciar i fer visibles les agressions sexistes.

Per assolir aquests objectius caldrà fer una intervenció conjunta i transversal dels i les professionals, serveis i entitats que participen de manera directa o indirecta en els espais de festa.

No només es donarà resposta a l'agressió sexista sinó que també es farà un acompanyament posterior si la persona agredida ho demana.

En el cas d'agressions greus s'activarà el protocol i es notificarà al Circuit Contra la Violència Masclista del Prat, que farà el seguiment de la persona agredida i li oferirà els recursos de què disposa i també una atenció integral adequada. 

Consulteu el Circuit contra la violència masclista del Prat.


 


Veure més]]>
Thu, 14 Sep 2017 09:16:55 GMT <![CDATA[L'alcalde respon la Generalitat sobre l'ús d'espais públics per a l'1 d'octubre]]> El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han demanat per carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya que mostrin la seva determinació en relació a cedir espais municipals per convertir-los en punts de votació el dia 1 d'octubre. 

Més avall podeu consultar la carta esmentada, així com la missiva de resposta de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. L'Ajuntament del Prat resta ara a l'espera de les noves consideracions de la Generalitat al respecte.


Veure més]]>
Fri, 01 Sep 2017 12:01:24 GMT <![CDATA[Tall de trànsit al costat muntanya de l’avinguda Verge de Montserrat ]]>

A partir del dilluns 4 de setembre es tallarà el trànsit de vehicles a la banda muntanya de l’avinguda de la Verge de Montserrat per realitzar el desviament dels col·lectors que travessen l’avinguda a l’alçada del carrer Enric Morera.

Aquesta restricció està previst que s'allargui 10 dies  i posteriorment el tall de trànsit es farà al costat mar de l’avinguda.

Oficina d'informació

Des del principi de les obres de l’Avinguda, l’Ajuntament té habilitada per a qualsevol consulta relacionada una Oficina d'Informació d'Obres situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99, 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial és de dilluns a divendres, de 9 a 11 h i de 16 a 17 h.

L'atenció telefònica es fa de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h, al número 93 159 52 33. Correu electrònic: obresavinguda@elprat.cat


Veure més]]>
Fri, 01 Sep 2017 09:30:17 GMT <![CDATA[L'oficina del Síndic de Greuges visitarà el Prat el dijous 7 de setembre ]]>

L'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya tornarà a visitar el Prat. S'instal·larà al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa el dijous 7 de setembre a partir de les 9 h.

L'equip del Síndic atendrà personalment els ciutadans i ciutadanes que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l'Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.).

Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat

 


Veure més]]>
Wed, 30 Aug 2017 12:19:36 GMT <![CDATA[Tractament fitosanitari de les palmeres de la ciutat ]]>

Durant els propers dies 31 d’agost i 1,4,5,6,7 i 8 de setembre, en horari diürn de 8 a 17 hores, el departament de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament farà el tractament fitosanitari de les palmeres de la ciutat. 

L’objectiu és controlar l’escarabat morrut i el tractament és preventiu, es porta a terme cinc cops a l’any (març, maig, juliol, setembre i novembre).

A través del següent Pdf podeu consultar els espais que es tractaran.


Veure més]]>
Tue, 29 Aug 2017 12:17:28 GMT <![CDATA[Retirada l’escultura al Coronel Sanfeliu mentre duren les obres de l’avinguda]]>

Continuant amb les tasques de preparació per començar les obres al passeig central de l’avinguda Verge de Montserrat, s’ha retirat l’escultura de la rotonda amb el carrer Coronel Sanfeliu. L’obra s’ha guardat en un magatzem municipal mentre duren les obres.

El monument al Coronel Sanfeliu, de Manuel Álvarez, és un buidat en bronze de dos metres i mig d’alçada que va ser encarregada a l’artista barcelonés afincat al Prat al 1976. Fou inaugurada el 26 de setembre durant els actes de la Festa Major d’aquell mateix any.

La setmana passada també es va dur a terme el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació original, al mig de l’avinguda, a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

Al setembre, una vegada finalitzades les voreres i obertes als vianants, les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.


Veure més]]>
Mon, 28 Aug 2017 10:16:21 GMT <![CDATA[L'AE Prat es posa líder després de derrotar al Cerdanyola al Sagnier]]>

L'Associació Esportiva Prat segueix amb la bona arrencada de temporada i aquest diumenge ha sumat la segona victòria en el que ha estat l'estrena de l'equip al Sagnier en lliga. L'equip pratenc ha derrotat al Cerdanyola per 2 a 1 en un partit complicat perquè ha necessitat remuntar el gol inicials dels visitants. El Prat ha començat el partit amb domini sobre el terreny de joc durant tota la primera part, un domini traduït en ocasions clares de gol que han acabat estavellant-se als pals de la porteria defensada per un Cerdanyola que al tram final d'aquest primer temps també ha gaudit d'arribades amb perill.

A la segona part és on ha arribat més moviment. Els potablava han vist com el rival controlava el joc en el primer tram d'aquest segon temps. I fruit d'això ha arribat el primer gol al marcador, s'ha avançat el Cerdanyola amb un gol d'Alberto García al minut 73 de joc. Un quart d'hora pel final que s'ha viscut amb intensitat i on el Prat ha reaccionat bé i ràpid de la mà de Padilla i Carlos Cano. Al 75' ha arribat l'empat després d'una jugada de Padilla per la banda que acabat amb un cop de cap a la xarxa de Cano. I sense deixar reaccionar al rival l'equip ha culminat la remuntada, al 81', amb un nou gol de cap de Cano a centrada de Padilla. El Prat ha controlat sense problemes els minuts finals del partit per sumar la segona victòria de la temporada, amb la qual se situa líder a la classificació.

Només Prat i Horta es mantenen invictes després de les dues primeres jornades disputades. Els pratencs buscaran certificar el lideratge el proper cap de setmana en la visita al camp del Terrassa.

L'AE Prat ha tingut una molt bona estrena de la temporada en un Sagnier que ha volgut homenatjar a Aurelio Álvarez, encarregat del material de l'equip durant més de 30 anys i retirat la temporada passada. Amb la presència del president del club i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, Aurelio ha rebut l'estima de l'afició i el reconeixement del club i la ciutat. 


Veure més]]>
Thu, 24 Aug 2017 09:47:47 GMT <![CDATA[L'Ajuntament dona suport a la manifestació "No tinc por" de dissabte a Barcelona]]>

L’Ajuntament del Prat dona suport a la manifestació que aquest dissabte dia 26 d’agost es celebrarà a Barcelona contra els atemptats a Barcelona i Cambrils i en solidaritat amb les víctimes.  Sota el lema “No tinc por”, la marxa, convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, recorrerà a partir de les 18.00 hores tot el Passeig de Gràcia començant a la cantonada amb l’Avinguda Diagonal per arribar a la Plaça Catalunya.

Recomanacions per a la manifestació

La Generalitat de Catalunya, a través del seu web, ha fet unes recomanacions als assistents a la manifestació:

- Consulteu la informació oficial de l'esdeveniment
- Porteu roba còmode, calçat que us protegeixi bé els peus i gorra pel sol
- Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic
- Estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat
- Si aneu acompanyats, acordeu un punt de trobada per si us perdeu
- Si aneu amb nens/es porteu-los a coll o de la mà
- Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat
- Porteu sempre la vostra documentació a sobre
- Amb nens/es, gent gran i discapacitats psíquics indiqueu la informació de contacte en una targeta o polsera visible
- No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas
- No pugeu a baranes, reixes, o qualsevol tipus de mobiliari urbà
- Desplaceu-vos de manera ordenada i respectuosa i seguiu sempre les indicacions dels serveis de seguretat


Veure més]]>
Wed, 23 Aug 2017 10:07:10 GMT <![CDATA[Trasllat de la Moreneta mentre durin les obres]]>

Una vegada finalizades les obres a la vorera del costat muntanya (nord) de l'avinguda de la Verge de Montserrat, entre la plaça de Pau Casals i la Carretera de la Marina, i a punt d’enllestir les del costat mar, segueixen les tasques de preparació per començar les obres al passeig central de l’avinguda.

Així, ja s’ha dut a terme el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació original, al mig de l’avinguda. Mentre durin les obres estarà situada a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

Durant aquesta setmana també està previst retirar l’escultura situada a la rotonda entre l’avinguda i el carrer del Coronel Sanfeliu. Aquesta escultura es guardarà en un magatzem mentre durin les obres.

Al setembre, una vegada finalitzades les voreres i obertes als vianants, les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.


Veure més]]>
Tue, 22 Aug 2017 09:58:09 GMT <![CDATA[Arrenca la pretemporada pel CB Prat]]>

El Club Bàsquet Prat es posa en marxa aquest dimarts 22 d'agost amb la preparació de la nova temporada, la 2017-2018, a la LEB Or. El conjunt pratenc estrena etapa amb la desviculació del Joventut de Badalona i afronta el que serà el quart curs a la segona categoria més alta del bàsquet espanyol.

L'equip inicia una pretemporada de 5 setmanes abans no comenci el campionat de lliga el pròxim 30 de setembre, una lliga que el Prat encetarà jugant a la pista de l'Iberostar Palma. Durant aquesta preparació els potablava disputaran 5 partits amistosos davant el Sant Andreu de la lliga EBA, l'Amics de Castelló també de LEB Or i l'Hospitalet de LEB Plata al pavelló Joan Busquets, i dos partits davant conjunts universitaris nord americans a Mataró. Una pretemporada que també comptarà amb els primers partits oficials, una nova edició de la Lliga Catalana LEB, competició que el Prat ha guanyat els darrers dos anys, i on s'enfrontarà, en el grup B, al Martorell i al Força Lleida.

El CB Prat afronta un nou curs amb moltes novetats i la principal es troba a la banqueta amb l'asturià Arturo Álvarez que substitueix al pratenc Roberto Sánchez. Arran de la no vinculació aquesta temporada amb el Joventut de Badalona, el nou tècnic ha necessitat dissenyar un nou equip al complet. Així, s’ha renovat a dos jugadors, Gerbert Martí (el capità de l'equip) i Marc Sesé, i s'han fet fins a 9 noves incorporacions de les que destaca el retorn de l'aler Marc Blanch, que arriba des del Palència. La darrera novetat a l'equip també està a la banqueta amb el pratenc Jordi Ribas que serà l'entrenador ajudant d'Álvarez.


Veure més]]>
Mon, 21 Aug 2017 12:37:57 GMT <![CDATA[Dijous a la nit es farà un tractament fitosanitari d'una part de l'arbrat viari ]]>

Aquest dijous día 24 d’agost a la nit, entre les 22.00 hores i les 6.00 de la matinada de divendres 25, es farà  un tractament fitosanitari a algunes espècies d’arbrat viari ubicats en alguns carrers i places de la ciutat. 

El tractament es farà en els tarongers dels carrers Major, Nicolas Mª Urgoiti, Mossèn Jacint Verdaguer i Carretera de l’aviació, i en els plataners dels carrers Riu Xúquer, Riu Ebre, Riu Turia i Joan Carles I.

Podeu consultar les característiques dels arbres del Prat al Mapa de Biodiversitat Urbana.


Veure més]]>
Mon, 21 Aug 2017 09:09:32 GMT <![CDATA[Victòria de l’AE Prat al primer partit de lliga]]>

L'Associació Esportiva Prat ha començat amb bon peu el campionat de Tercera Divisió. EL conjunt pratenc ha derrotat al Vilassar de Mar a domicili per 1 a 2 en la primera jornada de lliga.

Un partit dominat des de l'inici pels potablava amb ocasions des dels primers minuts. No ha estat fins a la mitja hora de joc que el marcador s'ha mogut, una falta directe que ha transformat en gol el migcampista alberto Padilla. Amb el 0 a 1 el Prat ha marxat al descans, a la represa l'equip ha anat de més a menys, ha continuat amb el domini, però l'ha perdent a mida que passaven els minuts. El davanter Àlex Poves ha donat tranquil·litat a l'equip amb el segon gol, de penal, al minut 56. Un penal comès sobre el mateix Poves i que ha significat l'expulsió del jugador del Vilassar Prieto.

El Prat ha patit en el tram final del partit, tot i l'avantatge en el marcador, i al 63 els locals han reduït diferències amb l'1 a 2 després d'un penal, ara a l'àrea contrària, comès per Aitor Lario. El Vilassar ha dominat els minuts finals, però sense moure més el marcador. L'AE Prat suma els primers tres punts de la temporada i se situa segon a la taula per darrera del Terrassa, primer líder d'aquesta Tercera Divisió.

El conjunt pratenc disputarà el seu primer partit de lliga a casa el proper diumenge dia 27 d’agost a les 19.30 hores contra el Cerdanyola. 


Veure més]]>
Fri, 18 Aug 2017 11:05:19 GMT <![CDATA[Concentració massiva contra el terrorisme a plaça de la Vila]]>

La ciutadania del Prat ha mostrat el seu seu rebuig a l'atemptat terrorista d'aquest dijous a Barcelona responent amb la seva presència a la crida de l’Ajuntament a guardar 5 minuts de silenci a la plaça de la Vila. Vora 300 persones, entre els que es comptava l’alcalde, Lluís Tejedor, nombrosos regidors i molts representannts d’entitats, s’han concentrat a les 12 del migdia per rebutjar el terrorisme i mostrar el seu suport a les víctimes i els seus familiars.

L’Ajuntament ha decretat 3 dies de dol durant els que penjarà un crespó negre del balcó de l’edifici consistorial i es mantindran les banderes onejant a mig pal.

Des d'aquest link podreu veure la notícia d'elprat.tv


Veure més]]>
Fri, 18 Aug 2017 07:04:31 GMT <![CDATA[Convocats cinc minuts de silenci a les 12.00 h. a la plaça de la Vila per l'atemptat a Barcelona]]>

L’Ajuntament del Prat s'afegeix a la convocatòria de la Federació de Municipis de Catalunya de cinc minuts de silenci en senyal de dol per les víctimes de l’atemptat terrorista d’ahir a la tarda a Barcelona.

La convocatòria és avui divendres, 18 d’agost, a les 12 h. a la pl. de la Vila.

Aquest és el comunicat de la Federació de Municipis de Catalunya:

“La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) volen mostrar la seva repulsa més contundent per l'atemptat terrorista a través de l'atropellament massiu que s'ha produït aquest dijous 17 d'agost a la tarda a les Rambles de Barcelona. Al mateix temps, expressen l'absoluta solidaritat amb les víctimes i persones atropellades i encoratgen i agraeixen la gran tasca de les forces de seguretat i professionals mèdics que treballen a la zona dels fets”.


Veure més]]>
Wed, 16 Aug 2017 09:22:33 GMT <![CDATA[Acabada la vorera nord de l'avinguda de la Verge de Montserrat]]>

La vorera del costat muntanya (nord) de l'avinguda de la Verge de Montserrat, entre la plaça de Pau Casals i la Carretera de la Marina, ja està finalitzada i oberta als vianants. D’aquesta manera finalitza una part important de la primera fase de les obres de reforma de l’avinguda, que actualment continuen per finalitzar les voreres del costat mar (sud).

Al setembre les voreres ja estaran finalitzades i obertes als vianants i les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.

Trasllat de la Moreneta

Durant la setmana del 21 d’agost està previst que es traslladi la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació actual, al mig de l’avinguda. Mentre durin les obres estarà situada a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

La mateixa setmana està previst retirar l’escultura situada a la rotonda entre l’avinguda i el carrer del Coronel Sanfeliu. Aquesta escultura es guardarà en un magatzem mentre durin les obres.


Veure més]]>