Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 19 Sep 2017 11:10:51 GMT <![CDATA[L'Ajuntament aprova un protocol contra les agressions sexistes als espais festius]]>

El govern municipal de l’Ajuntament del Prat ha aprovat un protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa del municipi, fruit del treball conjunt dels darrers mesos entre els departaments de Cultura, Ciutadania, Igualtat, Salut, Joventut, Esports, Policia Local i Mossos d’Esquadra. 

El protocol ha de servir com a eina per poder donar una resposta col·lectiva davant qualsevol tipus d'agressió sexista, de manera que totes les persones puguin relacionar-se de forma segura, lliure, amb possibilitat de posar límits i que aquests siguin respectats.

Objectius del protocol:

•    Sensibilitzar la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual en entorns d’oci i en altres esdeveniments de ciutat, i incidir en el fet que aquests tipus d'agressions i conductes són injustificables i intolerables.

•    Tenir espais d'oci lliures d'agressions sexistes en què les persones se sentin segures.

•    Evitar que les agressions sexistes quedin impunes i sense resposta.

•    Articular un circuit per denunciar i fer visibles les agressions sexistes.

Per assolir aquests objectius caldrà fer una intervenció conjunta i transversal dels i les professionals, serveis i entitats que participen de manera directa o indirecta en els espais de festa.

No només es donarà resposta a l'agressió sexista sinó que també es farà un acompanyament posterior si la persona agredida ho demana.

En el cas d'agressions greus s'activarà el protocol i es notificarà al Circuit Contra la Violència Masclista del Prat, que farà el seguiment de la persona agredida i li oferirà els recursos de què disposa i també una atenció integral adequada. 

Consulteu el Circuit contra la violència masclista del Prat.


 


Veure més]]>
Thu, 14 Sep 2017 09:16:55 GMT <![CDATA[L'alcalde respon la Generalitat sobre l'ús d'espais públics per a l'1 d'octubre]]> El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han demanat per carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya que mostrin la seva determinació en relació a cedir espais municipals per convertir-los en punts de votació el dia 1 d'octubre. 

Més avall podeu consultar la carta esmentada, així com la missiva de resposta de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. L'Ajuntament del Prat resta ara a l'espera de les noves consideracions de la Generalitat al respecte.


Veure més]]>
Fri, 01 Sep 2017 12:01:24 GMT <![CDATA[Tall de trànsit al costat muntanya de l’avinguda Verge de Montserrat ]]>

A partir del dilluns 4 de setembre es tallarà el trànsit de vehicles a la banda muntanya de l’avinguda de la Verge de Montserrat per realitzar el desviament dels col·lectors que travessen l’avinguda a l’alçada del carrer Enric Morera.

Aquesta restricció està previst que s'allargui 10 dies  i posteriorment el tall de trànsit es farà al costat mar de l’avinguda.

Oficina d'informació

Des del principi de les obres de l’Avinguda, l’Ajuntament té habilitada per a qualsevol consulta relacionada una Oficina d'Informació d'Obres situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99, 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial és de dilluns a divendres, de 9 a 11 h i de 16 a 17 h.

L'atenció telefònica es fa de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h, al número 93 159 52 33. Correu electrònic: obresavinguda@elprat.cat


Veure més]]>
Fri, 01 Sep 2017 09:30:17 GMT <![CDATA[L'oficina del Síndic de Greuges visitarà el Prat el dijous 7 de setembre ]]>

L'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya tornarà a visitar el Prat. S'instal·larà al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa el dijous 7 de setembre a partir de les 9 h.

L'equip del Síndic atendrà personalment els ciutadans i ciutadanes que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l'Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.).

Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat

 


Veure més]]>
Wed, 30 Aug 2017 12:19:36 GMT <![CDATA[Tractament fitosanitari de les palmeres de la ciutat ]]>

Durant els propers dies 31 d’agost i 1,4,5,6,7 i 8 de setembre, en horari diürn de 8 a 17 hores, el departament de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament farà el tractament fitosanitari de les palmeres de la ciutat. 

L’objectiu és controlar l’escarabat morrut i el tractament és preventiu, es porta a terme cinc cops a l’any (març, maig, juliol, setembre i novembre).

A través del següent Pdf podeu consultar els espais que es tractaran.


Veure més]]>
Tue, 29 Aug 2017 12:17:28 GMT <![CDATA[Retirada l’escultura al Coronel Sanfeliu mentre duren les obres de l’avinguda]]>

Continuant amb les tasques de preparació per començar les obres al passeig central de l’avinguda Verge de Montserrat, s’ha retirat l’escultura de la rotonda amb el carrer Coronel Sanfeliu. L’obra s’ha guardat en un magatzem municipal mentre duren les obres.

El monument al Coronel Sanfeliu, de Manuel Álvarez, és un buidat en bronze de dos metres i mig d’alçada que va ser encarregada a l’artista barcelonés afincat al Prat al 1976. Fou inaugurada el 26 de setembre durant els actes de la Festa Major d’aquell mateix any.

La setmana passada també es va dur a terme el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació original, al mig de l’avinguda, a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

Al setembre, una vegada finalitzades les voreres i obertes als vianants, les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.


Veure més]]>
Mon, 28 Aug 2017 10:16:21 GMT <![CDATA[L'AE Prat es posa líder després de derrotar al Cerdanyola al Sagnier]]>

L'Associació Esportiva Prat segueix amb la bona arrencada de temporada i aquest diumenge ha sumat la segona victòria en el que ha estat l'estrena de l'equip al Sagnier en lliga. L'equip pratenc ha derrotat al Cerdanyola per 2 a 1 en un partit complicat perquè ha necessitat remuntar el gol inicials dels visitants. El Prat ha començat el partit amb domini sobre el terreny de joc durant tota la primera part, un domini traduït en ocasions clares de gol que han acabat estavellant-se als pals de la porteria defensada per un Cerdanyola que al tram final d'aquest primer temps també ha gaudit d'arribades amb perill.

A la segona part és on ha arribat més moviment. Els potablava han vist com el rival controlava el joc en el primer tram d'aquest segon temps. I fruit d'això ha arribat el primer gol al marcador, s'ha avançat el Cerdanyola amb un gol d'Alberto García al minut 73 de joc. Un quart d'hora pel final que s'ha viscut amb intensitat i on el Prat ha reaccionat bé i ràpid de la mà de Padilla i Carlos Cano. Al 75' ha arribat l'empat després d'una jugada de Padilla per la banda que acabat amb un cop de cap a la xarxa de Cano. I sense deixar reaccionar al rival l'equip ha culminat la remuntada, al 81', amb un nou gol de cap de Cano a centrada de Padilla. El Prat ha controlat sense problemes els minuts finals del partit per sumar la segona victòria de la temporada, amb la qual se situa líder a la classificació.

Només Prat i Horta es mantenen invictes després de les dues primeres jornades disputades. Els pratencs buscaran certificar el lideratge el proper cap de setmana en la visita al camp del Terrassa.

L'AE Prat ha tingut una molt bona estrena de la temporada en un Sagnier que ha volgut homenatjar a Aurelio Álvarez, encarregat del material de l'equip durant més de 30 anys i retirat la temporada passada. Amb la presència del president del club i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, Aurelio ha rebut l'estima de l'afició i el reconeixement del club i la ciutat. 


Veure més]]>
Thu, 24 Aug 2017 09:47:47 GMT <![CDATA[L'Ajuntament dona suport a la manifestació "No tinc por" de dissabte a Barcelona]]>

L’Ajuntament del Prat dona suport a la manifestació que aquest dissabte dia 26 d’agost es celebrarà a Barcelona contra els atemptats a Barcelona i Cambrils i en solidaritat amb les víctimes.  Sota el lema “No tinc por”, la marxa, convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, recorrerà a partir de les 18.00 hores tot el Passeig de Gràcia començant a la cantonada amb l’Avinguda Diagonal per arribar a la Plaça Catalunya.

Recomanacions per a la manifestació

La Generalitat de Catalunya, a través del seu web, ha fet unes recomanacions als assistents a la manifestació:

- Consulteu la informació oficial de l'esdeveniment
- Porteu roba còmode, calçat que us protegeixi bé els peus i gorra pel sol
- Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic
- Estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat
- Si aneu acompanyats, acordeu un punt de trobada per si us perdeu
- Si aneu amb nens/es porteu-los a coll o de la mà
- Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat
- Porteu sempre la vostra documentació a sobre
- Amb nens/es, gent gran i discapacitats psíquics indiqueu la informació de contacte en una targeta o polsera visible
- No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas
- No pugeu a baranes, reixes, o qualsevol tipus de mobiliari urbà
- Desplaceu-vos de manera ordenada i respectuosa i seguiu sempre les indicacions dels serveis de seguretat


Veure més]]>
Wed, 23 Aug 2017 10:07:10 GMT <![CDATA[Trasllat de la Moreneta mentre durin les obres]]>

Una vegada finalizades les obres a la vorera del costat muntanya (nord) de l'avinguda de la Verge de Montserrat, entre la plaça de Pau Casals i la Carretera de la Marina, i a punt d’enllestir les del costat mar, segueixen les tasques de preparació per començar les obres al passeig central de l’avinguda.

Així, ja s’ha dut a terme el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació original, al mig de l’avinguda. Mentre durin les obres estarà situada a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

Durant aquesta setmana també està previst retirar l’escultura situada a la rotonda entre l’avinguda i el carrer del Coronel Sanfeliu. Aquesta escultura es guardarà en un magatzem mentre durin les obres.

Al setembre, una vegada finalitzades les voreres i obertes als vianants, les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.


Veure més]]>
Tue, 22 Aug 2017 09:58:09 GMT <![CDATA[Arrenca la pretemporada pel CB Prat]]>

El Club Bàsquet Prat es posa en marxa aquest dimarts 22 d'agost amb la preparació de la nova temporada, la 2017-2018, a la LEB Or. El conjunt pratenc estrena etapa amb la desviculació del Joventut de Badalona i afronta el que serà el quart curs a la segona categoria més alta del bàsquet espanyol.

L'equip inicia una pretemporada de 5 setmanes abans no comenci el campionat de lliga el pròxim 30 de setembre, una lliga que el Prat encetarà jugant a la pista de l'Iberostar Palma. Durant aquesta preparació els potablava disputaran 5 partits amistosos davant el Sant Andreu de la lliga EBA, l'Amics de Castelló també de LEB Or i l'Hospitalet de LEB Plata al pavelló Joan Busquets, i dos partits davant conjunts universitaris nord americans a Mataró. Una pretemporada que també comptarà amb els primers partits oficials, una nova edició de la Lliga Catalana LEB, competició que el Prat ha guanyat els darrers dos anys, i on s'enfrontarà, en el grup B, al Martorell i al Força Lleida.

El CB Prat afronta un nou curs amb moltes novetats i la principal es troba a la banqueta amb l'asturià Arturo Álvarez que substitueix al pratenc Roberto Sánchez. Arran de la no vinculació aquesta temporada amb el Joventut de Badalona, el nou tècnic ha necessitat dissenyar un nou equip al complet. Així, s’ha renovat a dos jugadors, Gerbert Martí (el capità de l'equip) i Marc Sesé, i s'han fet fins a 9 noves incorporacions de les que destaca el retorn de l'aler Marc Blanch, que arriba des del Palència. La darrera novetat a l'equip també està a la banqueta amb el pratenc Jordi Ribas que serà l'entrenador ajudant d'Álvarez.


Veure més]]>
Mon, 21 Aug 2017 12:37:57 GMT <![CDATA[Dijous a la nit es farà un tractament fitosanitari d'una part de l'arbrat viari ]]>

Aquest dijous día 24 d’agost a la nit, entre les 22.00 hores i les 6.00 de la matinada de divendres 25, es farà  un tractament fitosanitari a algunes espècies d’arbrat viari ubicats en alguns carrers i places de la ciutat. 

El tractament es farà en els tarongers dels carrers Major, Nicolas Mª Urgoiti, Mossèn Jacint Verdaguer i Carretera de l’aviació, i en els plataners dels carrers Riu Xúquer, Riu Ebre, Riu Turia i Joan Carles I.

Podeu consultar les característiques dels arbres del Prat al Mapa de Biodiversitat Urbana.


Veure més]]>
Mon, 21 Aug 2017 09:09:32 GMT <![CDATA[Victòria de l’AE Prat al primer partit de lliga]]>

L'Associació Esportiva Prat ha començat amb bon peu el campionat de Tercera Divisió. EL conjunt pratenc ha derrotat al Vilassar de Mar a domicili per 1 a 2 en la primera jornada de lliga.

Un partit dominat des de l'inici pels potablava amb ocasions des dels primers minuts. No ha estat fins a la mitja hora de joc que el marcador s'ha mogut, una falta directe que ha transformat en gol el migcampista alberto Padilla. Amb el 0 a 1 el Prat ha marxat al descans, a la represa l'equip ha anat de més a menys, ha continuat amb el domini, però l'ha perdent a mida que passaven els minuts. El davanter Àlex Poves ha donat tranquil·litat a l'equip amb el segon gol, de penal, al minut 56. Un penal comès sobre el mateix Poves i que ha significat l'expulsió del jugador del Vilassar Prieto.

El Prat ha patit en el tram final del partit, tot i l'avantatge en el marcador, i al 63 els locals han reduït diferències amb l'1 a 2 després d'un penal, ara a l'àrea contrària, comès per Aitor Lario. El Vilassar ha dominat els minuts finals, però sense moure més el marcador. L'AE Prat suma els primers tres punts de la temporada i se situa segon a la taula per darrera del Terrassa, primer líder d'aquesta Tercera Divisió.

El conjunt pratenc disputarà el seu primer partit de lliga a casa el proper diumenge dia 27 d’agost a les 19.30 hores contra el Cerdanyola. 


Veure més]]>
Fri, 18 Aug 2017 11:05:19 GMT <![CDATA[Concentració massiva contra el terrorisme a plaça de la Vila]]>

La ciutadania del Prat ha mostrat el seu seu rebuig a l'atemptat terrorista d'aquest dijous a Barcelona responent amb la seva presència a la crida de l’Ajuntament a guardar 5 minuts de silenci a la plaça de la Vila. Vora 300 persones, entre els que es comptava l’alcalde, Lluís Tejedor, nombrosos regidors i molts representannts d’entitats, s’han concentrat a les 12 del migdia per rebutjar el terrorisme i mostrar el seu suport a les víctimes i els seus familiars.

L’Ajuntament ha decretat 3 dies de dol durant els que penjarà un crespó negre del balcó de l’edifici consistorial i es mantindran les banderes onejant a mig pal.

Des d'aquest link podreu veure la notícia d'elprat.tv


Veure més]]>
Fri, 18 Aug 2017 07:04:31 GMT <![CDATA[Convocats cinc minuts de silenci a les 12.00 h. a la plaça de la Vila per l'atemptat a Barcelona]]>

L’Ajuntament del Prat s'afegeix a la convocatòria de la Federació de Municipis de Catalunya de cinc minuts de silenci en senyal de dol per les víctimes de l’atemptat terrorista d’ahir a la tarda a Barcelona.

La convocatòria és avui divendres, 18 d’agost, a les 12 h. a la pl. de la Vila.

Aquest és el comunicat de la Federació de Municipis de Catalunya:

“La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) volen mostrar la seva repulsa més contundent per l'atemptat terrorista a través de l'atropellament massiu que s'ha produït aquest dijous 17 d'agost a la tarda a les Rambles de Barcelona. Al mateix temps, expressen l'absoluta solidaritat amb les víctimes i persones atropellades i encoratgen i agraeixen la gran tasca de les forces de seguretat i professionals mèdics que treballen a la zona dels fets”.


Veure més]]>
Wed, 16 Aug 2017 09:22:33 GMT <![CDATA[Acabada la vorera nord de l'avinguda de la Verge de Montserrat]]>

La vorera del costat muntanya (nord) de l'avinguda de la Verge de Montserrat, entre la plaça de Pau Casals i la Carretera de la Marina, ja està finalitzada i oberta als vianants. D’aquesta manera finalitza una part important de la primera fase de les obres de reforma de l’avinguda, que actualment continuen per finalitzar les voreres del costat mar (sud).

Al setembre les voreres ja estaran finalitzades i obertes als vianants i les obres se centraran al mig de l’avinguda, on es construiran dos aparcaments subterranis. Aquests treballs obligaran a tallar l’avinguda al trànsit de vehicles.

Trasllat de la Moreneta

Durant la setmana del 21 d’agost està previst que es traslladi la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, de la seva ubicació actual, al mig de l’avinguda. Mentre durin les obres estarà situada a la pl. de Pau Casals, a prop de l’avinguda.

La mateixa setmana està previst retirar l’escultura situada a la rotonda entre l’avinguda i el carrer del Coronel Sanfeliu. Aquesta escultura es guardarà en un magatzem mentre durin les obres.


Veure més]]>
Thu, 03 Aug 2017 06:12:50 GMT <![CDATA[Avís per forta calor durant avui dijous]]>

Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís per forta calor a diverses comarques catalanes, entre les quals el Baix Llobregat.  

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el dia en què es registraran les temperatures més altes serà avui dijous i que demà divendres es notarà una lleugera disminució.

Recordeu aquests consells per soportar millor la calor extrema. 


Veure més]]>
Fri, 21 Jul 2017 11:07:55 GMT <![CDATA[El curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, Los desheredados, ha estat nominat als Premis de Cinema Europeus]]>

La peça està basada en fets reals i es mou entre el documental i la ficció per narrar la història familiar de la jove directora:  la del seu pare Pere Ferrés que l'any 2015 va decidir tancar l'empresa familiar fundada pel seu besavi, la companyia d'autocars FersPrat.

El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office

"Los Desheredados" és el segon treball de Ferrés després del seu treball de fi de carrera, "A perro flaco" que va ser seleccionat a més de 60 festivals i va guanyar 9 premis.

La jove directora ja es va emportar el passat mes de maig el premi LEICA CINE DISCOVERY a millor curtmetratge a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes.


Veure més]]>
Wed, 19 Jul 2017 13:17:33 GMT <![CDATA[L’Ajuntament del Prat guanya un dels premis solidaris ONCE 2017 pel servei Àpats a Domicili]]> El servei d'Àpats Socials per a persones majors de 65 anys és un servei creat el passat mes d'abril de 2016 entre els Serveis Socials de l'Ajuntament de El Prat de Llobregat i la Fundació Rubricatus, entitat que treballa amb persones amb discapacitat psíquica.

És un servei municipal que vol garantir àpats de qualitat a les persones grans amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persona gran. Ofereix la preparació i la distribució d’àpats a domicili, un pla d’intervenció amb la persona usuària, d’acord amb una valoració prèvia de la seva situació sociofamiliar i econòmica i dels seus dèficits alimentaris.

 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.  Els guardonats d’enguany, a més de l’Ajuntament del Prat són:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG: Fundació Arrels

Al mitjà o projecte de comunicació: Programa ‘L’Olot, a Ràdio Olot’

A la Persona Física: Jaume Marí Pàmies (a títol pòstum)  

A l'Empresa: Tallers Gaudí

 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Els premiats rebran l’ obra escultòrica SOLIDARIS, en un acte públic que tindrà lloc dijous 5 d’octubre a l’Auditori ONCE Catalunya.

El jurat ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Més informació:

Servei Àpats a domicili http://www.elprat.cat/persones/serveis-socials/apats-domicili

Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat de Llobregat: http://www.elprat.cat/serveissocials

Fundació Rubricatus: http://www.rubricatus.org/?language=es


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 13:37:12 GMT <![CDATA[La imatge de la Festa Major ]]>

Quan arriba setembre la ciutat es vesteix de Festa Major. Enguany la imatge ha estat realitzada pel pratenc Sergi Mañà. Es tracta d'un disseny ple de personatges engrescats i de colors que ens conviden a viure els dies de festa. Aquestes són les paraules de presentació del propi dissenyador: 

 

Hola!

Dibuixo d'ençà que en sóc conscient, si alguna vegada ho he sigut. He estudiat disseny a l'Escola Massana i al EASD Serra i Abella. Tinc un estudi petit al Prat, d'on sóc, on m'he criat i visc.

Quan t'arriba un encàrrec com aquest t'emociones. Són les Festes Majors del poble que t'ha vist créixer i per això necessites fer-ho tan bé com sigui possible. És molt difícil fer feliç a tothom i assumeixo que no es pot, però com a mínim treure'ls un somriure. És el que pretenc amb la imatge que he creat. Petites històries en un camí que va des del dia fins la nit que podrien passar al Prat i que componen una història més gran, durant les Festes Majors. 

M'agrada explicar històries dibuixant.

Sóc aprenent
Sóc potablava

Sergi Mañà - @lapizdeviaje


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 12:30:48 GMT <![CDATA[Avui s'ha obert l’aparcament provisional a prop de l’estació de Renfe]]>

L’habilitació d’aquest espai com a pàrquing s’ha fet gràcies a un acord amb ADIF, ja que el solar està a sobre de les vies de ferrocarril. L’entrada és pel carrer Major i l’aparcament té una capacitat de 167 vehicles.

La posada en marxa d’aquest nou espai se suma a les dues zones d'aparcament provisional a dos solars de l'Eixample Sud, al costat de l'av. de l'Onze de Setembre, que ja funcionen des de fa uns mesos i que compensen la pèrdua temporal de places amb motiu de les obres de reforma del tram central de l'av. de la Verge de Montserrat.


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 12:21:04 GMT <![CDATA[Properament tots els vehicles patrulla de la Policia Local comptaran amb desfibril·lador]]>

Amb l’adquisició de quatre desfibril·ladors portàtils automàtics (DEA), que se sumen als dos amb que ja comptava la Policia Local, sis cotxes patrulla comptaran amb aquests aparells de ràpida intervenció.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació.

En aquest sentit la instal·lació d’aquests desfibril·ladors automàtics de fàcil utilització i molt efectius a la totalitat de vehicles patrulla faran del Prat una ciutat amb un alt nivell de cardioprotecció.


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 11:10:27 GMT <![CDATA[Tall de trànsit a Coronel Sanfeliu amb Avinguda de Montserrat]]>

A partir del 24 de juliol es tallarà el trànsit de vehicles al carrer de Coronel Sanfeliu en la seva confluència amb l’avinguda de la Verge de Montserrat per realitzar unes obres derivades d’un pas de canalització de serveis. Aquesta restricció es perllongarà fins a la finalització de les obres de l’aparcament. També es produirà un segon tall temporal de trànsit a l’avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer de Jaume Casanovas, banda sud, durant l’horari de treball de les obres.  

S’han finalitzat ja tres trams de la vorera nord de l’Avinguda i ara s’està enllestint l’arranjament dels encreuaments.

Oficina d'informació

Des del principi de les obres de l’Avinguda, l’Ajuntament té habitlitada per a qualsevol consulta relacionada una Oficina d'Informació d'Obres situada a l'av. de la Verge de Montserrat, 99, 2n, 3a. L'horari d'atenció presencial és de dilluns a divendres, de 9 a 11 h i de 16 a 17 h. L'atenció telefònica es fa de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h, al número 93 159 52 33. Correu electrònic: obresavinguda@elprat.cat


Veure més]]>
Fri, 14 Jul 2017 12:15:14 GMT <![CDATA[Diumenge a la nit es farà un tractament fitosanitari d'una part de l'arbrat viari ]]>

Diumenge a la nit es farà  un tractament fitosanitari a algunes espècies d’arbres ubicats en alguns carrers i places de la ciutat. 

Els carrers on es troben aquests abres que diumenge a la nit rebran el tractament fitosanitari són del Riu Ebre, de Joan Carles I, de la Ciutat de Consuegra i també es faran a dos patis interiors del mateix carrer del Riu Ebre.

Podeu consultar les característiques dels arbres del Prat al Mapa de Biodiversitat Urbana.


Veure més]]>
Thu, 13 Jul 2017 12:24:16 GMT <![CDATA[El Arrebato, Kiko Veneno i Manel actuaran a la Festa Major del Prat ]]>

Ja s’han desvetllat els primers protagonistes musicals de la Festa Major del Prat que enguany serà entre els dies 22 i 25 de setembre. A l'escenari de les Nits a l'Estació hi haurà:

- Divendres 22: Manel + Doctor Prats + Sergi Domene (Flaix FM)

- Dissabte 23: El Arrebato + Kiko Veneno + Pachucos + Prat Lessons

Per estar puntualment informat de totes les novetats sobre la Festa Major del Prat 2017, visiteu www.elprat.cat/festamajor o seguiu tota l’actualitat a través del Facebook de Festa Major i a les xarxes socials amb l'etiqueta #fmelprat 


Veure més]]>
Wed, 12 Jul 2017 08:06:19 GMT <![CDATA[Concentració a les 12.00 h a la pl. de la Vila]]>

L'Ajuntament del Prat ha convocat la ciutadania a concentrar-se avui a les 12 h, a la plaça de la Vila, en record de l’assassinat del regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco, del que es compleixen ara 20 anys.

Aquesta convocatòria és a proposta de la Federación Española de Municipios y Provincias – FEMP.


Veure més]]>