Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 19 Sep 2017 11:10:51 GMT <![CDATA[L'Ajuntament aprova un protocol contra les agressions sexistes als espais festius]]>

El govern municipal de l’Ajuntament del Prat ha aprovat un protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa del municipi, fruit del treball conjunt dels darrers mesos entre els departaments de Cultura, Ciutadania, Igualtat, Salut, Joventut, Esports, Policia Local i Mossos d’Esquadra. 

El protocol ha de servir com a eina per poder donar una resposta col·lectiva davant qualsevol tipus d'agressió sexista, de manera que totes les persones puguin relacionar-se de forma segura, lliure, amb possibilitat de posar límits i que aquests siguin respectats.

Objectius del protocol:

•    Sensibilitzar la població davant les actituds, conductes i/o agressions per raó de gènere i per orientació afectivo-sexual en entorns d’oci i en altres esdeveniments de ciutat, i incidir en el fet que aquests tipus d'agressions i conductes són injustificables i intolerables.

•    Tenir espais d'oci lliures d'agressions sexistes en què les persones se sentin segures.

•    Evitar que les agressions sexistes quedin impunes i sense resposta.

•    Articular un circuit per denunciar i fer visibles les agressions sexistes.

Per assolir aquests objectius caldrà fer una intervenció conjunta i transversal dels i les professionals, serveis i entitats que participen de manera directa o indirecta en els espais de festa.

No només es donarà resposta a l'agressió sexista sinó que també es farà un acompanyament posterior si la persona agredida ho demana.

En el cas d'agressions greus s'activarà el protocol i es notificarà al Circuit Contra la Violència Masclista del Prat, que farà el seguiment de la persona agredida i li oferirà els recursos de què disposa i també una atenció integral adequada. 

Consulteu el Circuit contra la violència masclista del Prat.


 


Veure més]]>
Tue, 18 Jul 2017 12:21:04 GMT <![CDATA[Properament tots els vehicles patrulla de la Policia Local comptaran amb desfibril·lador]]>

Amb l’adquisició de quatre desfibril·ladors portàtils automàtics (DEA), que se sumen als dos amb que ja comptava la Policia Local, sis cotxes patrulla comptaran amb aquests aparells de ràpida intervenció.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació.

En aquest sentit la instal·lació d’aquests desfibril·ladors automàtics de fàcil utilització i molt efectius a la totalitat de vehicles patrulla faran del Prat una ciutat amb un alt nivell de cardioprotecció.


Veure més]]>
Fri, 12 May 2017 09:05:41 GMT <![CDATA[El Prat s'adhereix al Bicirregistre per reduir els robatoris de bicicletes]]>

L'Ajuntament del Prat s'ha adherit al Bicirregistre, un sistema de registre de bicicletes vàlid a tot el territori espanyol que té per objectiu reduir els robatoris de bicicletes i, en cas de sostracció o pèrdua, facilitar-ne la recuperació i reduir-ne així el comerç il·legal.

El Bicirregistre, que és voluntari, disposa d'una base de dades informatitzada i compartida per les policies locals dels municipis participants i per la Direcció General de Trànsit.

A més del registre informàtic també se'n fa un de físic a la bicicleta, a través d'un codi identificador amb tinta invisible que s'ha de situar en diferents zones del quadre. Aquesta tinta és de difícil extracció i resistent a inclemències meteorològiques i actes vandàlics. Mitjançant un lector especial, les policies locals dels ajuntaments adherits poden llegir els codis de les bicicletes robades o perdudes i localitzar-ne el propietari. 

A l'OIAC

L’acte del registre es fa entrant a la pàgina web www.biciregistro.es i complimentant les dades sol·licitades, la declaració responsable de propietat i el pagament (7 € per bicicleta, amb un kit per als elements del marcatge inclòs). A cada municipi hi ha un centre validador, que en el cas del Prat és l'OIAC (Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana, situada a la Casa de la Vila).

Xarxa de ciutats per la bicicleta

L’Ajuntament del Prat forma part, des de 2009, de la Red de Ciudades por la Bicicleta, xarxa que vol generar una dinàmica entre diferents ciutats espanyoles a fi de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació de les bicicletes, especialment en medi urbà.

Alt percentatge de robatoris

Segons el IV Barómetro de la Bicicleta, a un 17,4% dels ciutadans espanyols els han robat alguna vegada la bicicleta, sent la seva recuperació difícil al no estar publicitades la recuperació d'aquests vehicles en els dipòsits municipals. Per aquest motiu aquesta entitat va crear el Bicirregistre.

Bicicletes de la Policia Local

En el cas del Prat, les primeres bicicletes que s'han registrat al Bicirregistre són les de la unitat ciclista de la Policia Local.

Tot seguit podeu consultar un fulletó informatiu sobre el Bicirregistre.


Veure més]]>
Fri, 28 Apr 2017 09:11:39 GMT <![CDATA[Disminueixen els accidents amb ferits greus al Prat]]>

La Policia Local del Prat ha presentat el balanç de l'accidentalitat del trànsit a la ciutat, que mostra que, si bé l'any 2015 hi va haver un increment dels accidents, el 2016 s'ha mantingut força estable. Cal destacar que la gran majoria dels accidents van ser de caràcter lleu i molt pocs van revestir gravetat.

Així, el 2016 es van registrar 297 accidents amb danys materials (315 el 2015), altres 221 van produir ferits lleus (207 el 2015) i 4 ferits greus (8 en 2015). Ni l'any passat ni l'anterior es van registrar víctimes mortals. Aquests resultats es van presentar durant la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Els punts de la ciutat on es donen els accidents més greus són l'av. l'Onze de Setembre en els seus encreuaments amb els carrers de la Carretera de la Marina i del Coronel Sanfeliu, així com la carretera de la platja.

Control i prevenció

La Policia Local del Prat té com a una de les seves prioritats el control de la disciplina viària i l'assistència i auxili en els accidents de trànsit, amb l'objectiu preventiu de reduir l'accidentalitat i les seves conseqüències lesives.

Altres dades interessants i positives són que, respecte a 2015, el 2016 es van reduir un 10% els robatoris amb violència, un 27% els robatoris a l'interior d'habitatges i es van estabilitzar els actes de violència interpersonal.

Memòria de l'any 2016

Totes aquestes dades figuren a la memòria de la Policia Local de l'any 2016, que podeu consultar a través del document següent.


Veure més]]>
Thu, 02 Mar 2017 13:16:12 GMT <![CDATA[Es redueixen els robatoris violents i en habitatges al Prat durant 2016]]>

Durant l'any 2016 es va reduir al Prat un 10% els robatoris violents i un 27% els robatoris a l’interior dels domicilis en comparació amb l'any anterior.

Així ho ha certificat avui la Junta Local de Seguretat del Prat de Llobregat, en una reunió que ha presidit l'alcalde, Lluís Tejedor, i que ha comptat amb l'assistència del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé.

La principal funció de la Junta Local de Seguretat és informar sobre el diagnòstic de l’estat de la seguretat al municipi i concretar els objectius prioritaris a treballar durant l'any amb la col·laboració dels diferents cossos de policia que treballen al Prat. 

Els representants dels diferents cossos policials que operen al territori pratenc han informat sobre el balanç dels resultats obtinguts en relació als quatre  objectius que es van establir a la darrera Junta, celebrada l'any 2016: reduir els robatoris violents, reduir els robatoris als habitatges, reduir els actes de violència interpersonal i reduir l’índex d’accidentalitat a la ciutat. 

Objectius assolits

A la Junta s'ha certificat l'assoliment dels dos primers objectius i l’estabilització del tercer i quart objectiu respecte de l'any anterior. Així, l'any 2016 s'ha tancat amb el següent balanç:

•    Reducció d'un 10% dels robatoris amb violència.

•    Reducció d'un 27% dels robatoris dins dels habitatges.

•    Estabilització dels actes de violència interpersonals.

•    Estabilització de l’índex d’accidentalitat

Objectius per a 2017

La Junta ha establert els objectius per a l’any 2017, que són els següents: reduir els robatoris violents, els robatoris en l'interior dels vehicles, els actes de violència interpersonal i l’índex d’accidentalitat a tot el terme municipal.

Assistents

A la reunió de la Junta hi han assistit Ramon Dosaigues, inspector en cap de la Policia Local del Prat; Manel Josep Hermida, cap de l’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra del Prat; Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport dels Mossos d'Esquadra; José Cantarero, comissari en cap del Cos Nacional de Policia de l’Aeroport; Emiliano Rubio, comissari en cap de la  Comissaria de Cornellà i del Baix Llobregat del Cos Nacional de Policia; Lorenzo Martinez, capità cap de la Companyia de Seguretat de la Guàdia Civil a l'Aeroport; i José A. García, capità en cap de la Comandància de Vilanova i la Geltrú de la Guàrdia Civil, entre altres representants dels diferents cossos policials.


Veure més]]>
Mon, 23 Jan 2017 12:34:08 GMT <![CDATA[La Policia Local deté 5 persones per tràfic de drogues]]>

La Policia Local del Prat va detenir divendres al vespre cinc persones per haver comès presumptament un delicte de tràfic de drogues. Els fets es van desencadenar arran d’un seguiment que feia la Policia Local a unes persones sospitoses d’intentar ocupar un immoble. 

Mentre vigilaven els seus moviments es va comprovar com  el grup de cinc persones adultes (que anaven acompanyades d’un menor de 12 anys) treien 7 caixes de cartró de grans dimensions de l’interior d'un local, les carregaven en dos vehicles i fugien del lloc precipitadament. 

Després de fer un llarg seguiment, diverses dotacions de la Policia Local van poder interceptar simultàniament els dos vehicles i van comprovar que en total transportaven unes 327 plantes de marihuana. Les persones majors d’edat van ser detingudes i el menor (en no ser imputable per tenir 12 anys) va ser  posat a disposició dels seus familiars. Les persones detingudes són veïnes del Prat i tenen un llarg historial delictiu.


Veure més]]>
Tue, 18 Oct 2016 07:20:51 GMT <![CDATA[La Policia Local reforça el control dels fraus amb targetes per a persones amb mobilitat reduïda]]>

La Policia Local del Prat ha detectat un augment dels usos indeguts o fraudulents de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, i per això ha incrementat la vigilància i control d'aquest fenomen.

A banda dels usos indeguts més habituals, com fer servir la targeta sense ser-ne titular, se n'han detectat altres com fotocòpies en color de targetes originals, targetes de persones mortes i fins i tot falsificacions dels documents que permeten obtenir-les. 

Aquestes targetes serveixen per facilitar la circulació, l'autonomia i la integració social i professional de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, ja que permeten als titulars aturar el vehicle el temps imprescindible, en qualsevol lloc de la via pública, sempre que no impedeixi la circulació d'altres vehicles o de vianants. També disposen d'espais d'aparcament reservats al costat d'equipaments o centres de serveis.

En funció del tipus d'ús indegut o fraudulent d'aquestes targetes, les sancions poden suposar multes de 301 a 6.000 €, la retirada de la targeta entre 12 i 24 mesos, o una denúncia judicial per falsificació de document públic. També pot suposar la retirada del vehicle amb la grua.
 


Veure més]]>
Fri, 16 Sep 2016 11:55:06 GMT <![CDATA[La Policia Local posa en servei una oficina mòbil de recollida de denúncies]]>

La Policia Local del Prat ha posat en servei una oficina mòbil de recollida de denúncies. Es tracta d'una furgoneta equipada amb la tecnologia necessària per tramitar-hi denúncies, amb la mateixa validesa que les que es presenten a la comissaria del c / Riu Llobregat, 2-4.

Aquest nou servei està pensat únicament per a persones que tenen dificultats per traslladar-se a comissaria, ja sigui per la seva edat avançada, dificultats de mobilitat o bé perquè són comerciants que no poden abandonar el seu establiment. En aquests casos -i només en aquests casos- la furgoneta es desplaça a on estan aquestes persones i es formalitza allà la denúncia. Els qui no compleixin aquests requisits i puguin desplaçar-se sense problemes seran informats de la necessitat de personar-se en comissaria.

Cinc tipus de denúncies

L'oficina mòbil atén cinc tipus de denúncies, en els quals la Policia Local té competències: furts, robatoris a l'interior de vehicles, robatoris de vehicles, pèrdues de documents i danys materials.

A grans esdeveniments

L'oficina mòbil també estarà present en esdeveniments amb gran acumulació de persones (Fira Avícola, concerts de Festa Major, etc.). En aquests casos sí que atendrà qualsevol persona que es trobi en el lloc i vulgui formalitzar una denúncia.


Veure més]]>
Tue, 05 Jul 2016 10:27:45 GMT <![CDATA[El control dels pescadors furtius salva la colònia de gavina corsa del riu]]>

Aquest any, la colònia de gavina corsa que nia a l'illa del Molí, a la desembocadura del riu Llobregat, ha pogut prosperar gràcies al control sobre els pescadors furtius que, de manera il·legal, solen actuar per la zona. Els anys 2014 i 2015 la colònia va ser abandonada per les aus per culpa de la presència d'aquests pescadors infractors.

Servei de vigilància

Per protegir la colònia de l’illa del Molí, el Port de Barcelona ha contractat un servei de vigilància nocturna que, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Policia Local del Prat i Policia Portuària, han denunciat 44 pescadors furtius durant el període de reproducció, fins al 25 de juny. 

A la colònia de l'illa del Molí s’han comptabilitzat enguany 146 nius (146 parelles) de gavina corsa. El nombre de parelles reproductores ha estat menor que l’any passat, a causa del fracàs reproductor del 2015, que implica que aquest any s’hi hagin instal·lat menys parelles. S’hi han localitzat i anellat 56 pollets.


Veure més]]>
Thu, 21 Apr 2016 10:46:21 GMT <![CDATA[Les sirenes d'alerta d'un simulacre al port se senten al Prat]]> En alguns barris del Prat, especialment a la zona de llevant, s'han sentit aquest matí unes sirenes d'emergència per risc químic. El so, impulsat pel vent, provenia de la zona portuària, on s'ha realitzat un simulacre d'accident.

Algunes persones, així com responsables d'empreses, escoles i residències situades en aquella zona de la ciutat han trucat a l'Ajuntament o a la Policia Local alarmades pel so de les sirenes.

L'Ajuntament ha demanat a Protecció Civil de la Generalitat que, en properes ocasions, l'informi sobre els simulacres i el so de sirenes que es puguin realitzar a prop del municipi, per tal de poder informar convenientment la població.


Veure més]]>
Thu, 07 Apr 2016 07:20:07 GMT <![CDATA[Nova edició de l'activitat pedagògica "Canvi de marxa" sobre accidents]]> La Policia Local del Prat de Llobregat organitza, dins del seu programa d'educació per a la mobilitat segura, l'activitat pedagògica "Canvi de marxa", amb l’impuls de la Fundació Mutual de Conductors i el suport del Servei Català del Trànsit.

Amb l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys d’edat sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, aquesta activitat fomenta l’adquisició d’hàbits segurs en la mobilitat, tot recolzant-se en un espectacle multimèdia d’impacte.

Es pretén que, a partir d'una representació fictícia, amb testimoniatges reals, els adolescents i joves prenguin consciència sobre factors de risc com ara l’alcohol, les drogues, les distraccions, les presses, la fatiga o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també es vol promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública, així com garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i la consolidació de conductes responsables que els protegeixin dels potencials perills i millorin la seguretat viària.

Personatges reals
L'acte compta amb la participació de progatonistes reals d'accidents de trànsit. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia local del Prat de Llobregat, un bomber del parc del Prat i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident de trànsit.

Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que mostren les conseqüències que tenen els accidents de trànsit per als mateixos afectats i per a les persones més pròximes.

Al Cèntric
"Canvi de marxa" té lloc aquest matí a l'auditori del Cèntric. Hi assitiran alumnes de batxillerat dels instituts Estany de la Ricarda i Baldiri Guilera.

Tot seguit podeu veure un vídeo de l'edició del "Canvi de marxa" de l'any passat.

 


Veure més]]>
Fri, 11 Mar 2016 10:28:09 GMT <![CDATA[L'app de Seguretat Ciutadana de la Policia Local rep un premi a la innovació]]> L'aplicació mòbil (app) de Seguretat Ciutadana que fa servir la Policia Local del Prat ha rebut el premi a la millor Innovació Social en el VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics.

El premi correspon a tots els ajuntaments que integren l'aplicació, que a més del Prat són l'Hospitalet, Cornellà, Gavà, Esplugues, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Sant Just Desvern. Recentment s'hi han incorporat nous municipis. El premi valora la contribució d'aquests ajuntaments a les relacions i a la comunicació social entre les policies locals i la ciutadania.

La Policia Local del Prat anima la ciutadania a disposat d'aquesta app i recorda que existeixen diferents perfils d’usuari per registrar-se: com professional, ciutadà o entitat. L'app està disponible tant per a Android com per a iOS.

Més de 700 usuaris registrats
En el cas de la nostra ciutat, el projecte es va iniciar a finals de l’any 2014 i actualment s’han efectuat més de 2.000 descarregues de l'app, que disposa de més de 700 usuaris registrats.

La Policia Local disposa d'una "back office" de gestió de les incidències a la seva sala de coordinació operativa, on es registren i atenen més de 850 incidències a l’any rebudes a traves de l’app. També s’han comunicat gairebé 100 avisos per incidències del trànsit, activació de plans d’emergència i altres aspectes de convivència a la ciutat.

L'app és molt útil pel que fa a la recepció de missatges d’emergència, ja que la Policia Local disposa en pocs segons de la ubicació de l’alerta i les dades de la persona en perill. Això millora molt la qualitat de la resposta.


Veure més]]>
Thu, 25 Feb 2016 15:37:35 GMT <![CDATA[Reducció del nombre dels robatoris i atropellaments a la ciutat]]> Avui dijous 25 de febrer s'ha celebrat una reunió de la Junta Local de Seguretat del Prat de Llobregat. L'acte l'ha presidit l'alcalde, Lluís Tejedor, i ha comptat amb l'assistència del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé; del secretari de la delegació territorial del Govern de la Generalitat, Xavier Baiget; del director general de la Policia (Mossos d'Esquadra), Albert Batlle; i la sotsdirectora de coordinació de Policia de Catalunya, Begonya Curto.

Per part dels diversos cossos de seguretat han estat en aquesta reunió Ramon  Dosaigues, inspector en cap de la Policia Local del Prat; Manel Josep Hermida, cap de l’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra del Prat; Manuel Hernández, comissari en cap de la Comissaria de Cornellà i del Baix Llobregat del Cuerpo Nacional de Policia; i Jordi Verger, comandant en cap de la Unitat Fiscal i Seguretat Aeroportuària de la Guardia Civil.

La principal funció d’aquesta Junta és informar sobre el diagnòstic de l’estat de la seguretat al municipi i determinar les formes i els procediments de col·laboració entre els diferents cossos de policia que treballen al Prat.

Els i les representants dels diferents cossos policials que operen al territori pratenc han informat sobre el balanç dels resultats obtinguts en relació als tres  objectius que es van establir a la darrera Junta, celebrada l'any 2015: reduir els robatoris en interior de vehicles, reduir els robatoris violents i reduir els atropellaments a la ciutat.

Objectius assolits
A la Junta s'ha certificat l'assoliment d'aquests objectius i la millora en la seguretat al municipi respecte d'anys anteriors. Així, l'any 2015 s'ha tancat amb el següent balanç:

•    Reducció d'un 4% dels robatoris a l'interior de vehicles respecte dels anys 2013 i 2014.

•    Reducció d'un 18% dels robatoris violents respecte dels dos anys anteriors.

•    Reducció d'un 22% dels atropellaments a la ciutat respecte de l'any 2014.

Per contra han augmentat, tant al Prat com al conjunt de Catalunya, els robatoris a les llars.

Objectius per a 2016
La Junta ha establert els objectius per a l’any 2016, que són els següents: reduir els robatoris en l'interior dels vehicles, els robatoris en habitatges, els actes de violència interpersonal i l’índex d’accidentalitat.
 

 


Veure més]]>
Mon, 04 Jan 2016 11:53:26 GMT <![CDATA[La Policia Local reforça el model de proximitat amb una unitat ciclista]]> Avui dilluns 4 de gener s'ha desplegat la nova unitat ciclista de la Policia Local del Prat. Aquest nou equip policial forma part de l'Àrea de Proximitat, creada recentment dins el projecte de reestructuració operativa de la Policia Local del Prat, que tot just s'ha iniciat.

La unitat ciclista està coordinada per un sergent i formada per dos caporals i deu agents que prestaran servei fent ús de bicicletes tot terreny (BTT) i d’una uniformitat adaptada a les característiques del servei que prestaran. No es tracta d'una unitat puntual que actuarà en determinats moments, indrets o temporades, sinó que estarà operativa de manera permanent a llarg de tot l'any i per tot el terme municipal.

Proximitat i flexibilitat

Amb aquest projecte, la Policia Local posa en marxa un nou model de proximitat amb una unitat ciclista que destacarà per la seva flexibilitat i capacitat d’adaptació a les exigències de la ciutadania i de l'entorn.

La unitat BTT divideix el seu personal en dos grups que treballaran tots els dies de la setmana, festius inclosos, de 7 a 21h.

Diferències entre dies laborables i caps de setmana i festius

Els dies laborables, els i les agents ciclistes es desplegaran per tot el nucli urbà del Prat i desenvoluparan funcions pròpies de la policia de proximitat: relacions amb la comunitat, amb les associacions veïnals, amb comerciants i amb la comunitat educativa; funcions de prevenció genèriques; vigilància d'espais públics; proteccions escolars; aplicació de les ordenances de civisme i de circulació; supervisió i control de la circulació de bicicletes –amb especial atenció als ciclistes incívics-; i participació en dispositius especials derivats d’actes esportius.

Els caps de setmana i dies festius, la unitat ciclista es desplegarà pel territori exterior al nucli urbà (Parc Agrari, espais naturals i zones periurbanes), on desenvoluparà tasques pròpies de la policia rural: relacions amb la pagesia, funcions de prevenció, vigilància del territori, control i ordenació dels usos (activitats lúdiques i esportives), punts de control estratègics, vigilància de la circulació rodada –també amb especial atenció als ciclistes incívics-, etc. 

Avantatges respecte de les patrulles tradicionals

Respecte de les patrulles tradicionals a peu o en cotxe, la unitat ciclista aporta una sèrie d'avantatges:

•          Gran capacitat de mobilitat dels i les agents

•          Imatge renovada i més propera de cara a la ciutadania

•          Exemplarirat en el foment del ciclisme com a transport alternatiu i sostenible

•          Major respecte amb l'entorn i el medi ambient (contaminació zero)

•          Reducció de la despesa econòmica respecte dels vehicles de motor

En definitiva, aquesta nova unitat ciclista espera l'aprovació i la complicitat de la societat pratenca per tal de millorar el servei públic que presta la Policia Local.

 


Veure més]]>
Mon, 22 Jun 2015 10:58:27 GMT <![CDATA[Afectacions al trànsit per les revetlles de Sant Joan]]> Amb motiu de la celebració de diverses revetlles de Sant Joan a la ciutat, la Policia Local tallarà o regularà el trànsit allà on sigui necessari.

El camí de la platja es podrà tallar en diferents punts (rotondes) en funció de l'ocupació dels aparcaments. Es permetrà la circulació durant tota la nit de l'autobús especial.

Dins del nucli urbà es tallarà o regularà el trànsit als indrets on hi ha previstes revetlles populars: jardins de Mon Racó, c. Major, c. Castella, pl. Disset de Setembre, c. Stulemeijer, c. Barcelona, pl. Maria Aurèlia Campmany, pl. del Barri d'Orcasitas, c. Aragó, c. Pablo Iglesias, c. les Moreres i c. Centre (zona Artesà).


Veure més]]>
Mon, 22 Jun 2015 08:38:13 GMT <![CDATA[La Policia Local del Prat dota cotxes patrulla amb desfibril·ladors]]> La Policia Local del Prat ha dotat a dos dels seus cotxes patrulla amb desfibril·ladors i ha format els seus agents per tal que puguin actuar de manera ràpida en situacions d’emergències per aturades cardiorespiratòries.

Els agents policials solen ser els primers en arribar al lloc on es produeix un incident amb risc de mort per malaltia cardíaca, on cal actuar de manera ràpida i “in situ”. Una bona formació i la utilització d’aparells desfibril·ladors externs automàtics poden ajudar a salvar la vida de les persones afectades. Els desfibril·lados diagnostiquen i tracten les aturades cardiorespiratòries causades per fibril·lacions o taquicàrdies ventriculars (pèrdua de respiració o pols).

Per tal de garantir un correcte servei s’ha impartit formació especialitzada sobre l’ús dels nous aparells a tots els policies i s’ha identificat els vehicles que porten desfibril·lador amb un pictograma de color verd (veure foto) que permetrà a la ciutadania saber si un cotxe concret disposa d’aquest servei d’atenció immediata.                 
 


Veure més]]>
Mon, 11 May 2015 06:51:22 GMT <![CDATA[Un robatori obliga a tancar temporalment l'accés al Semàfor]]> L'accés a l'edifici del Semàfor (itinerari 3 dels Espais Naturals del Riu) ha quedat temporalment tancat a causa d'un robatori. Dijous passat per la nit algú va trencar els cadenats de les portes i va robar el cable tensor que fixa la malla de protecció de la passera que condueix al Semàfor.

Davant el perill que aquesta situació representa per als visitants, el Consorci dels Espais Naturals del Delta ha decidit tancar el camí on acaba l’edifici dels Carrabiners. S'espera que durant aquesta setmana es reposi el material robat i es pugui tornar a obrir l'accés.

El Consorci reforçarà el seu servei de vigilància en aquesta zona i també ha demanat a la Policia Local del Prat faci el mateix.


Veure més]]>
Tue, 28 Apr 2015 06:29:35 GMT <![CDATA[La Policia Local deté tres persones per robar carteres a l'estació]]> La tarda del diumenge 26 d'abril la Policia Local del Prat va detenir tres persones que havien comés dos delictes de furt.

Uns turistes estrangers, que viatjaven en tren, van ser abordats per tres individus que els van furtar les carteres personals quan es trobaven aturats a l'estació de tren del Prat i van fugir corrent en direcció a l'av. Remolar.

Gràcies a la comunicació efectuada pel vigilant de seguretat privada de l'estació, que va veure com aquestes persones sortien corrent, es va engegar un dispositiu policial que va culminar amb la localització dels delinqüents, la recuperació de les carteres, les documentacions que contenien i una significativa quantitat de diners en metàl·lic.

Després d'identificar i atendre les víctimes, per tal d'esclarir els fets, els agents de la Policia Local van retornar els elements sostrets als turistes i van practicar la detenció dels tres individus implicats en els furts, traslladant-los fins les dependències policials. Les persones detingudes disposen d'un ampli historial delictiu, resideixen a Esplugues, Santa Coloma de Gramanet i l'Hospitalet de Llobregat, tenen 29, 28 i 50 anys i responen a les inicials VMD, ZD i IR.

 


Veure més]]>
Wed, 11 Mar 2015 08:47:49 GMT <![CDATA[La Policia Local deté dos homes per intentar robar en pisos]]> La Policia Local del PRat va detenir dilluns al migdia dos homes que havien intentat obrir per la força les portes de dos domicilis del carrer del Coronel Sanfeliu de la nostra ciutat.

Una trucada telefònica d'un veí va alertar la Policia Local, que va detenir els dos individus mentre fugien sense haver aconseguit entrar als pisos. Els detinguts, de 34 i 41 anys, són residents a Barcelona.

 


Veure més]]>
Thu, 29 Jan 2015 07:53:57 GMT <![CDATA[Es crea una app mòbil de comunicació amb la Policia Local]]> L’Ajuntament del Prat ha posat en marxa una aplicació per a telèfon mòbil (app) gratuïta, pionera a l’Estat, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i la Policia Local. L’app, a més, ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per actuar en casos d’emergència.

L’aplicació, vàlida per als sistemes Android (ja disponible) i IOS (ben aviat), permet fer avisos d’emergència i comunicar incidències com robatoris, incendis, agressions, vehicles abandonats, actes d’incivisme, etc. L’app està disponible en català, castellà, anglès i francès.

A través del GPS, la Policia Local sap la ubicació exacta del mòbil des del qual s’ha activat l’avís, fet que agilita molt la intervenció. L’app també permet que l’usuari hi afegeixi fotos i una petita descripció de l’incident.

Alertes, consells i informació bàsica
L’app dóna l’opció de rebre alertes i consells per part de la Policia Local (carrers tallats, proves de sirenes, competicions esportives...). L’aplicació, que funciona igual en altres sis municipis metropolitans, també oferirà informacions bàsiques com farmàcies de guàrdia, primers auxilis, persones desaparegudes...

Útil per als comerciants
Els comerciants del Prat, un col·lectiu especialment sensible als problemes de seguretat, podran registrar-se a l’aplicació de manera que quan enviïn un avís d’emergència, la Policia Local sabrà immediatament de quin comerç es tracta.


Veure més]]>
Wed, 21 Jan 2015 08:25:24 GMT <![CDATA[Augmenten els accidents de bicis quan creuen els passos de vianants]]> La Policia Local del Prat informa que en els darrers dies s'han produït tres accidents en què la bicicleta ha estat el vehicle protagonista. En tots tres casos, les bicicletes circulaven per la vorera i, en travessar per un pas de vianants de forma incorrecta, han estat colpejades per vehicles de motor que passaven per la calçada, causant ferides de diversa consideració als ciclistes.

La Policia Local fa una crida a la responsabilitat dels ciclistes perquè recordin que són conductors (la bicicleta és un vehicle més) i, com a tals, estan subjectes a la normativa de trànsit.

Per creuar un pas de vianants, el ciclista ha de fer-ho amb molta precaució i a la velocitat d’un vianant perquè els cotxes el vegin clarament i amb antelació.

Què diu l'ordenança de circulació?
Excepte en moments d’aglomeracions, les bicis poden circular pels parcs públics, zones de vianants, passeigs, voreres de més de cinc metres d’amplada i zones de prioritat invertida sense carril bici.

Ara bé, quan circulin per aquests indrets hauran de respectar la preferència de pas dels vianants, no superar els 10 km/h i no fer ziga-zagues ni maniobres brusques que provoquin perill o ensurts.

D’altra banda, els vehicles de motor han de respectar les bicicletes quan circulen per la calçada: mantenir la distància de seguretat i no pressionar-les.

Casc obligatori per als menors de 16
Els menors de 16 anys estan obligats a dur casc quan van en bici. No portar-lo pot suposar una multa de 200 € per als tutors legals del menor.


Veure més]]>
Fri, 05 May 2006 10:09:20 GMT <![CDATA[La Policia Local admet denúncies "in situ" des del 8 de maig]]> Per donar un pas més en la qualitat del servei de l'anomenada "policia de proximitat", la Policia Local del Prat posa dilluns en marxa un sistema de recepció de denúncies a peu de carrer, "in situ".

En una primera fase, aquest servei s'oferirà als comerciants, que si pateixen un furt o petits danys no s'hauran de traslladar a la prefectura de la Policia Local per formalitzar la denúncia. N'hi haurà prou amb trucar al 092 per informar dels fets i un agent passarà pel lloc, omplirà la denúncia i en lliurarà una còpia a la persona hagi sol·licitat el servei.

Així, es pretén donar un servei més eficient i evitar la "segona victimització", que es produeix quan, per exemple, el comerciant ha de tancar el seu establiment o anar a una altra hora a efectuar la denúncia pels fets que ha patit.

Policia de proximitat
La proximitat de la policia a la ciutadania és una de les estratègies més eficaces per fomentar un nou tipus de relació, basada en el respecte mutu, el civisme i el suport. La seva base és el reconeixement que els problemes que afecten la comunitat poden abordar-se amb èxit si les institucions policials operen de forma conjunta amb la comunitat on presten el seu servei. Això comporta la integració de l'activitat policial, i de la  mateixa institució, en l'estructura social.

La proximitat és clau en l'estratègia de servei, i per això, dins de l'organització de la Policia Local s'estableix un servei que consta d'un equip descentralitzat territorialment als barris i que cobreix de manera estable els horaris amb més activitat social. Aquest equip compta amb el suport, les 24 hores del dia, de les patrulles convencionals.

Aquesta "cultura de la proximitat", orientada cap a la prevenció i la resolució de problemes, s'imprimeix a tot el col·lectiu de la Policia Local pratenca, amb els objectius de millorar les condicions de vida dels entorns concrets i els factors de qualitat que hi contribueixen, i evitar la degradació física dels barris i de la convivència ciutadana. Tot això, per prevenir el delicte i ajudar a transformar les causes dels problemes.


Veure més]]>
Wed, 12 Feb 2003 23:00:00 GMT <![CDATA[La Policia Local augmentarà la plantilla]]> La Policia Local del Prat augmentarà en breu la seva plantilla d'agents. Actualment, 17 futurs agents s'estan formant a l'Escola de Policia de Catalunya (a Mollet del Vallès) i s'incorporaran a la plantilla de la Policia Local del Prat a partir del juny, quan començaran un període de pràctiques de sis mesos. A més, la Policia Local seleccionarà properament una quinzena de joves que aviat iniciaran la seva formació a l'Escola de Policia, per passar a incrementar l'any vinent la plantilla del cos policial pratenc. Actualment, la Policia Local del Prat està formada per 107 agents, i la previsió és que en els propers mesos augmenti fins a 120, amb l'objectiu de prestar un millor servei a la població.


Veure més]]>