Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 28 Nov 2017 11:34:42 GMT <![CDATA[Un treball sobre la Guerra del Francès al Prat guanya la Beca Jaume Codina]]>

El jurat de la Beca Jaume Codina Vilà de recerca d’història local de l'Ajuntament del Prat ha seleccionat com a mereixedor de la beca de recerca el treball "La Guerra del Francès al Prat de Llobregat", de Roger Mirabent Zenón.

El jurat considera que la proposta de Mirabent és d'interès perquè aquest període al Prat, tot i haver estat tractat en alguns treballs publicats, no compta amb un estudi global que n'analitzi tots els aspectes, sent aquest un buit important en la bibliografia sobre el municipi. 

Tot i així el jurat també considera interessant, i valora positivament, l'altre projecte presentat a la Beca d'enguany, obra de Joan Roger Goncé i titulat "Sant Cosme. La transformació i dignificació d’un barri". El jurat ha proposat a l’Ajuntament del Prat que es tingui en compte aquest treball en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la construcció del barri de Sant Cosme.


Veure més]]>
Fri, 09 Jun 2017 09:17:31 GMT <![CDATA[Dia Internacional dels Arxius]]>

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius i coincidint amb aquesta celebració, l’Arxiu Municipal, ha programat una exposició amb el títol Documents que fan història. Es tracta d'una selecció de fets i llocs de la història del Prat explicada a través de fotografies i documents de diferents èpoques relacionats entre ells.

L'exposició, que es podrà visitar al Cèntric Espai Cultural, estarà oberta fins el 26 d'agost. L'horari de la sala és els dilluns de 15.30 a 21 h;  de dimarts a divendres de 9 a 21 h i els dissabtes de 10 a 20 h. A l'agost de 9 a 14h (tancat: 15 i 16 d'agost).

Podeu veure la galeria de fotos en aquest àlbum. 


Veure més]]>
Wed, 12 Apr 2017 08:45:32 GMT <![CDATA[El Fòrum de Treballs de Recerca ja té el seu propi espai web]]>

El departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat estrena l’espai web del Fòrum de Treballs de Recerca “Ciutat del Prat”, tot just coincidint amb la celebració de la  14a edició. 

En aquest espai web es pot trobar la relació dels treballs de recerca que han format part del Fòrum des de la seva primera edició al curs 2003-2004, a més d’informació sobre el propi certamen: 298 treballs de recerca de 409 joves, de temàtiques diverses dels següents àmbits: científic i tecnològic, d’expressió física i artística, humanístic i de les ciències socials.

A la pàgina web està disponible el llibret amb un abstracte dels diferents treballs. En cas de tenir interès en consultar un dels dels treballs de recerca, aquests es troben a l’Arxiu Municipal del Prat, al Cèntric Espai Cultural.

El Fòrum dels Treballs de Recerca

L’objectiu principal del Fòrum és potenciar la recerca de l'alumnat de batxillerat, especialment en medi local, potenciant el reconeixement per part de la comunitat educativa i de la ciutadania en general, dels treballs d’investigació que es duen a terme als instituts del Prat.

Hi pot participar l’alumnat de 2n de batxillerat dels instituts d’ensenyament secundari, amb recerques inèdites en els àmbits humanístic i de ciències socials, científic i tecnològic, d’arts plàstiques i escèniques, i d’educació física.

Al llarg d’aquestes 14 edicions han participat al Fòrum un total de 409 joves de la ciutat.
 


Veure més]]>
Mon, 08 Jun 2015 07:26:52 GMT <![CDATA[Dimarts, visites comentades a l'Arxiu Municipal del Prat]]> El dimarts 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d'Arxius (ICA/CIA) el 1948. Molts organitzaran nombroses activitats culturals (exposicions, conferències, jornades de portes obertes, etc.) per tal de donar-se a conèixer i promoure's.

Dimarts, l'Arxiu municipal del Prat ens dóna l'oportunitat de conèixer-lo més enllà de les pròpies oficines, amb una visita guiada a les seves instal·lacions. Al primer pis es podran visitar les oficines i la sala de consulta. Coneixerem com es pot utilitzar aquest servei i es podrà veure una mostra de documents i imatges que es poden trobar a l'arxiu.

Al segon pis es visitarà el dipòsit on es conserva la documentació històrica, la més antiga que custodia l'arxiu. El document més antic és un edicte de 1643, però n'hi ha d'altres molt interessants com ara els llibres d'actes, padrons d'habitants o llibres de comptabilitat, entre altres.

Es faran visites guiades a les 11, 12.30 i 17.30 h. No cal inscripció prèvia.


Veure més]]>