Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 21 Jun 2018 10:43:14 GMT <![CDATA[Presentat el nou videoclip #Almeuritme 2018]]> La Capsa i l'Escola Municipal de Música del Prat (EMMP) han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació del grup Sidonie, en què han pres part músics i alumnes de l’EMMP.

Aquesta experiència, que ha arribat a la 8a edició, forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones de la ciutat s’apleguin al voltant de la música. 

Sota la direcció del col·lectiu audiovisual de Tots Sants, s’ha elaborat un videoclip d’aquesta experiència creativa.


Veure més]]>
Mon, 18 Jun 2018 09:33:23 GMT <![CDATA[La Capsa i l'Escola de Música dinamitzen un procés ciutadà de creació audiovisual amb el grup Sidonie]]>

La Capsa i l'Escola Municipal de Música del Prat (EMMP) han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació del grup Sidonie, en què han pres part músics i alumnes de l’EMMP.

Aquesta experiència, que ha arribat a la 8a edició, forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones  de la ciutat s’apleguin al voltant de la música. 
 
Sota la direcció del col·lectiu audiovisual de Tots Sants, s’ha elaborat un videoclip d’aquesta experiència creativa, que es presentarà dimecres 20 de juny, a les 20 h, a La Capsa, coincidint amb el Dia Mundial de la Música. El videoclip estarà disponible a les xarxes socials des del mateix dia 20 a la nit. Sidonie assistirà a l’acte de presentació.

8 anys de #Almeuritme

Els videoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes vuit edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets a la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría, de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol, de El Niño Gusano (2014), Magic, del grup Chucho (2015) i Alegria, del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics.

En l'edició d'enguany, s’ha volgut que els participants visquessin una experiència creativa i enriquidora al costat de Sidonie i, per això, s’ha hagut d'alterar la dinàmica de treball. D’una banda, el procés de creació ha estat col·laboratiu i els assajos amb tots els músics han atorgat el caràcter final a la cançó. D'altra banda, l'àudio no ha estat enregistrat en el mateix moment que el vídeo, de manera que els músics participants han tingut l'oportunitat de gravar en estudi.  

Sidonie, compositors de la cançó, també formen part de la història de La Capsa, ja que van donar els seus primers passos aquí juntament amb el grup Carrots, els components del qual, Willy i Robert, apareixen també en el videoclip. D'altra banda, l'Alfred García, l'Escola Municipal de Música o els músics dels bucs d'assaig són representants de l’actualitat d’aquest espai. 

La Capsa, escenari del videoclip d’enguany 

El projecte #almeuritme està concebut com una crida per a tots aquells músics que necessitin d'un projecte comú, d’un paraigua en què socialitzar, compartir, crear... La Capsa és tot allò que els que passat per ella han volgut que sigui i serà allò que els que estiguin per venir vulguin que sigui. I, com d'alguna manera, l'espai guarda una memòria i una identitat, s’ha volgut prendre com a escenari l'edifici de la Capsa, que reuneix en un mateix lloc tots aquells que són, han estat i estaran vinculats amb aquest espai. 


Veure més]]>
Tue, 29 May 2018 10:11:40 GMT <![CDATA[L’Escola Municipal de Música participa en el concert de celebració dels 25 anys de l’Associació Catalana d’Escoles de Música]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat encara les darreres setmanes del curs escolar. Els alumnes preparen els seus concerts finals de curs per mostrar en públic l’evolució i el treball realitzat durant els darrers mesos. Dins de les diferents activitats per promoure la seva formació musical, l’Escola participa en trobades i concerts amb altres formacions musicals i intèrprets.

Gran concert a l'estadi del RCD Espanyol

Un d’aquests projectes és la celebració dels 25 anys de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). L’ACEM ha triat l’RCE-Stadium de Cornellà-El Prat com a lloc per fer el concert que donarà clausura a totes les activitats de celebració del quart de segle de l’entitat. Així doncs, el 10 de juny, el recent estrenat camp de futbol de l’Espanyol esdevindrà un escenari per gairebé 6.000 músics i cantaires que, sota la batuta del Manel Camp, realitzaran un dels concerts més multitudinaris que s’ha dut a terme en els darrers anys al país.

120 alumnes del Prat

En aquest macroconcert hi participen alumnes d’entre 8 i 80 anys de 82 escoles de música del territori català, i concretament de l’Escola Municipal de Música del Prat hi participaran 120 dels nostres alumnes: 43 d'instruments de banda, 14 d'instruments de corda, 25 de guitarra i baix, 5 percussionistes, 2 de tradicional i 31 de cor.

Cal dir que l’EMMEP ha participat a totes les trobades que s’han realitzat al llarg del curs a diferents ciutats del territori (Tarragona, Manresa, Sant Cugat, Lleida, Barcelona, Sant Feliu de Guixols i La Seu d’Urgell), aquestes organitzades per especialitats instrumentals o per formacions instrumentals o vocals.

L’ACEM ha aprofitat els actes d’aquest 25è aniversari per crear la seva primera formació consolidada: l’ACEM Jazz Band, que també participarà en aquest concert. Aquesta formació està formada per alguns dels joves estudiants amb més talent de les escoles de música del país i un dels músics sel·leccionats per la formació és alumne de l’EMMEP.


Veure més]]>
Thu, 24 May 2018 15:17:17 GMT <![CDATA[L'Escola Municipal de Música guanya un premi a la innovació educativa]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat ha rebut un dels 12 premis Baldiri Reixac a la innovació educativa que atorga la Fundació Carulla pel projecte EntreInstruments.

Aquest és un projecte que l'Escola realitza amb diferents centres educatius de la ciutat: Escola Jacint Verdaguer, Escola Joan Maragall, Escola Pepa Colomer i Escola Sant Jaume, amb infants d’entre 3r i 6è de primària.

Aprendre a tocar diversos instruments

EntreInstruments és un projecte que facilita l’aprenentatge de diversos instruments musicals a les nenes i els nens de primària, que possibilita formar orquestres a partir d’un treball conjunt i entre iguals, integrat en els projectes de cada centre i accentuant la tasca d’inclusió i de cohesió social a través de la música. 

El guardó s’entregarà el proper 3 de juny en un acte que es celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya.

Si voleu consultar tots els premis atorgats hi podeu accedir clicant aquí.


Veure més]]>
Tue, 08 May 2018 11:53:55 GMT <![CDATA[La 17a Cantata Ciutat del Prat ha estat tot un èxit!]]>

El passat divendres 4 de maig, 650 alumnes de 6è de primària de totes les escoles del Prat van interpretar la Cantata “Som El Futur” al CEM Julio Méndez.

La Cantata és un acte de ciutat que dóna a conèixer una mostra musical comú de ciutat, de treball compartit, d'interrelació i de punt de trobada. És alhora un espectacle artístic que forma part del treball d’aula de tots els alumnes i les alumnes del Prat durant el seu darrer curs a primària, amb la coordinació de l’Escola Municipal de Música.

Han col·laborat en la realització d’aquesta Cantata l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música, els alumnes del Batxillerat escènic de l’Institut Baldiri Guilera, i els Amics de la Sardana del Prat. També hem comptat amb la col·laboració de dos membres del grup Sense Sal que han interpretat, conjuntament amb tots els cantaires i músics una de les seves cançons.

Podeu veure el reportatge del PratTV sobre la Cantata i el vídeo sencer del concert.


Veure més]]>
Thu, 03 May 2018 07:20:26 GMT <![CDATA[L’Escola Municipal de Música també ho serà de teatre i dansa]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat començarà el curs vinent un procés de transformació gradual que la convertirà en l’Escola Municipal d’Arts en Viu, incorporant el teatre i la dansa dins de les disciplines que imparteix.

Aquesta evolució de l’Escola respon a la posada en marxa per part de l’Ajuntament del Prat del nou Sistema d’Arts en Viu, que pretén agrupar i reordenar les diferents accions i propostes que es desenvolupen a la ciutat en l’àmbit del teatre, la dansa i la música, així com també incorporar-hi altres disciplines com el circ. 

Com serà la transformació?

El curs vinent, 2018-2019, l’alumnat més petit —de 4 a 7 anys— matriculat a l’Escola ja cursarà un programa de sensibilització artística pluridisciplinar i que inclourà continguts de música, dansa i teatre. Aquests ensenyaments s’impartiran als diferents centres educatius que són seu de l’Escola: Jacint Verdaguer, Sant Jaume i Pepa Colomer.

Els alumnes d’entre 8 i 11 anys d’edat es podran apuntar a ensenyaments bàsics de teatre i dansa, i els alumnes joves i adults podran inscriure’s en un programa bàsic de dansa. Està previst que el curs 2022-2023 ja s’hagi completat la transformació de l’Escola i tant infants com joves i adults ja puguin cursar-hi qualsevol de les disciplines de teatre, música i dansa en tots els nivells

El paper del Teatre L’Artesà

En el nou Sistema d’Arts en Viu, a més de l’Escola, també hi tindrà un paper fonamental el Teatre L’Artesà, que actuarà com a node central i articularà la difusió i programació escènica de la ciutat, oferint espais de creació i de formació de teatre i dansa. El nou teatre estarà enllestit durant la primavera de l’any vinent.

Oferta formativa de llarga durada

A mitjan maig començaran les preinscripcions per a la formació artística de llarga durada per al curs 2018-2019. Els tràmits s’hauran de fer a l’equipament o seu de l’entitat cultural que desenvolupi els cursos. En el casos en què el nombre de preinscrits sigui més gran que l’oferta de places existents es farà un sorteig per adjudicar les places vacants. Es tracta de propostes formatives diverses, que tenen una durada mínima d’un any i que ofereixen una formació estable i de qualitat, per aprofundir en les diferents disciplines artístiques.

Calendaris i llocs d’inscripció

 • Música, teatre i dansa, a l’escola municipal d’arts en viu. Publicació de places: 10 de maig. Preinscripció: del 16 al 29 de maig. Matriculació: del 27 de juny al 13 de juliol.
 • Circ, al centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.
 • Teatre per a joves i adults, al teatre Kaddish. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.
 • Arts visuals i plàstiques, a l’escola d’arts del Prat. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.

Aquesta oferta segueix el calendari escolar, és a dir, s’inicia al setembre-octubre i finalitza al juny. Les inscripcions es mantindran obertes durant tot l’any, sempre que quedin places lliures.


Veure més]]>
Fri, 23 Mar 2018 08:00:27 GMT <![CDATA[200 alumnes dels projectes EntreInstruments interpreten la primera Tocata del Prat]]>

El passat dimarts 20 de març, 200 alumnes de les escoles del Prat participants en el programa EntreInstruments van oferir el seu primer concert conjunt al Centre Cívic Delta del Llobregat.

En concret, la Tocata va ser interpretada pels alumnes de 4rt de les escoles participants al projecte: Escola Jacint Verdaguer, Escola Pepa Colomer, Escola Joan Maragall i Escola Sant Jaume. Cada escola va oferir una cançó del repertori que han treballat durant el curs escolar i, per tancar l’acte, van interpretar totes juntes una cançó amb lletra inventada pels alumnes.

El projecte EntreInstruments posa en connexió l’Escola Municipal de Música del Prat amb els centres educatius de primària de la ciutat, amb l’objectiu de que els alumnes de 3r a 6è de primària puguin tenir un aprenentatge en la pràctica d’orquestra amb instruments musicals de corda, vent o arrel tradicional. El programa EntreInstruments es desenvolupa en el marc del projecte Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat i treballa els següents àmbits:

 • EntreVents: a l’Escola Jacint Verdager
 • EntreCordes: a l’Escola Pepa Colomer i l’Escola Sant Jaume
 • EntreTradis: Escola Joan Maragall

Podeu veure algunes imatges del concert:


Veure més]]>
Mon, 05 Mar 2018 14:11:43 GMT <![CDATA[Arriba la nova proposta de cursos i tallers per a la primavera ]]>

Els centres cívics i culturals de la ciutat proposen una nova oferta formativa de cursos i tallers per al trimestre de primavera, d'abril a juny. Les propostes abasten àmbits i temàtiques diferents, relacionades amb la cultura, la música i la dansa, les arts, les tecnologies, la gastronomia, etc. adreçades a tots els públics. Aquests cursos i tallers són una bona manera de desenvolupar les habilitats creatives i passar-s'ho bé, descobrint noves disciplines o compartint aficions amb d’altres persones.  

Inscripcions

Les inscripcions començaran el 19 de març, a les 16.30 h i es podran fer fins el 4 d’abril. Es podran realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat.

Recordeu que si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podeu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

 


Veure més]]>
Thu, 15 Feb 2018 08:51:26 GMT <![CDATA[L’Ajuntament destina més de 220.000 € a ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars]]>

L’Ajuntament del Prat destinarà 222.500 euros a ajuts per a les activitats d’estiu de 2018 i per a les extraescolars del proper curs escolar (2018-2019). Amb aquests ajuts, adreçats a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques, l’Ajuntament pretén garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquest tipus d’activitats, relacionades amb l’oci, l’esport i el lleure.

Sol·licituds a partir del 19 de febrer

El període de sol·licituds començarà el dilluns 19 de febrer i finalitzarà el 23 de març. Els ajuts estan dirigits als infants i adolescents empadronats al Prat, nascuts entre 2000 i 2015 (ambdós inclosos). De forma excepcional, les podran demanar joves nascuts abans de 2000, sempre que cursin ESO o tinguin necessitats educatives especialitzats (i estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial de Can Rigol o vulguin participar en activitats de Disprat Lleure).

Nivell de renda i nombre de membres de la família

Com que els ajuts estan adreçats a les famílies amb menys recursos econòmics, s’han establert uns barems de renda per poder optar-hi, que varien en funció del nombre de membres de la llar i d’altres factors socials. També es tindran en compte altres factors socials (tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o família nombrosa, etc).

En el cas de les activitats d’estiu, l’Ajuntament finança de 50 a 150 euros en funció de nivell de renda de la família. En el cas de les activitats extraescolars, es finançaran de 100 a 250 euros. Si les activitats extraescolars es fan a l’Escola Municipal de Música, el percentatge màxim de la inscripció que se subvencionarà anirà del 50% al 90%.

Com sol·licitar els ajuts?

Les famílies podran realitzar la sol·licitud dels ajuts en un únic tràmit a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de la Casa de la Vila. Hauran d’emplenar el formulari de sol·licitud i adjuntar la resta de documentació requerida a les bases. Les activitats d’estiu i extraescolars s’hauran de tramitar conjuntament, mitjançant una única sol·licitud per a cada infant beneficiari.
 


Veure més]]>
Sun, 04 Feb 2018 10:55:32 GMT <![CDATA[Concerts de celebració del 25è aniversari de l'ACEM]]>

L'Associació Catalana d'Escoles de Música celebra els seus 25 anys, i aprofita l'ocasió per mostrar a tot el país la valuosa tasca que es realitza des de les escoles de música.

És per això que entre els mesos de febrer i juny de 2018 es realitzaràn una serie de trobades sectorials a diversos municipis de Catalunya, i s'acabarà amb un macroconcert al RCDE Stadium de Cornellà - El Prat.

L'alumnat de l'EMMEP participarà en les següents trobades:

-Trobada de corda fregada Fiddle, el 4 de febrer amb 1.200 músics, al Museu Nacional d'Art de Catalunya (Barcelona), dirigits per Oriol Saña

-Trobada de Cor, el 3 de març amb 1.700 cantaires, al Pavelló Nou Congost de Manresa, dirigits per la Montse Meneses.

-Trobada de guitarres i baixos, el 10 de març amb 800 músics, al Pavelló Barris Nord de Lleida, dirigits per Xavi Grau i Bernat Guàrdia.

-Trobada de Banda, el 18 de març amb 1.600 músics, al Tarraco Arena de Tarragona, dirigits per Albert Gumí.

-Trobada d'instruments tradicionals, el 14 d'abril amb 250 músics, al Pavelló d'Esports de Sant Feliu de Guíxols, dirigits per Marcel Casellas.

-Trobada de percussió, el 15 d'abril amb 350 músics, a Sant Cugat del Vallès, dirigits per l'Àngel Pereira.

-ACEM Jazz Ensemble, el 25 de març amb 40 músic, a la Seu d'Urgiell, dirigits per Sergi Vegés.

-Concert final #25ACEM, el 10 de juny amb 6.500 músics, al RCDE Stadium de Cornellà - El Prat, dirigits per Manel Camp.

Totes les trobades realitzaràn un concert (consulteu cadascún dels events des dels enllaços), els quals són gratuïts, excepte el concert final que té un preu de 12€, que si hi voleu assistir de públic podeu adquirir les entrades a consergeria de l'EMMEP. No és necessari que cap familiar vostre hi participi si hi voleu anar de públic, realment serà un espectacle multitudinari sense precedents.

Per a més informació podeu consultar el web de l'ACEM.

 


Veure més]]>
Thu, 01 Feb 2018 07:39:20 GMT <![CDATA[L'Ajuntament del Prat se suma a l'Aliança Educació 360 per a un model educatiu amb activitats extraescolars]]>

L’Ajuntament del Prat s’ha sumat a l’Aliança Educació 360 perquè el model educatiu català integri les activitats extraescolars i comunitàries i promogui la igualtat d’oportunitats per accedir-hi. La presentació d’aquesta iniciativa ha tingut lloc dilluns, 29 de gener, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) durant la jornada Construïm l’Educació 360. 

En representació de l'Ajuntament del Prat, hi ha participat la tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials i regidora delegada d'Educació, Pilar Eslava.   Al Prat, es desenvolupa el programa "Educació, Cultura i Comunitat",  que pretén articular una xarxa de ciutat que connecti centres educatius, equipaments culturals, entitats culturals i artístiques, AMPA, famílies, serveis educatius i l’Ajuntament (regidories d’Educació i Cultura) amb la ciutadania. D’aquesta manera vol promoure que es desenvolupin conjuntament projectes educatius que ofereixin nous espais i oportunitats d’aprenentatge

Aliança Educació 360

L’Aliança Educació 360 està impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill. Neix amb el suport de 34 socis, entre ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats. L’aliança vol fer una crida a tots els actors del país de que fomenten oportunitats educatives a connectar l’educació i els aprenentatges que estan oferint des de diversos àmbits.

Els promotors comparteixen el repte de superar un model educatiu que estigui exclusivament centrat en activitats escolars lectives. Segons els promotors de l’aliança, l’aprenentatge extraescolar ofereix cada vegada més una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives, que cal posar més en valor.

Front a la desigualtat i la segregació social que afecten també l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, la iniciativa es proposa garantir la igualtat d’oportunitats, sense exclusions.

La presentació va comptar amb la presència de Mercè Conesa i Rafael Homet, presidenta i diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona; Pilar Gargallo, presidenta de la FMRPC; Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; i Carles Barba, director de l’Aliança Educació 360. 

Tot seguit podeu veure un vídeo de TV3 sobre l’Aliança Educació 360 i el projecte “Entre Instruments” del programa Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat.


Veure més]]>
Wed, 20 Dec 2017 12:30:33 GMT <![CDATA[Nova proposta de cursos i tallers per als mesos d’hivern]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers per al proper trimestre d’hivern. Sónn munt de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per continuar aprenent, desenvolupar les vostres  habilitats creatives i passar-ho bé, tot compartint les teves aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions començaran el 8 de gener , a les 16.30 hores, i duraran fins al 17 de gener. Es podran fer directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament, als webs dels equipaments i entitats culturals, o en aquest desplegable.


Veure més]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:02:08 GMT <![CDATA[Primeres experiències de contacte entre centres culturals i educatius a l’àmbit tecnològic ]]>

El 27 de novembre passat va tenir lloc al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa la segona sessió del Seminari de coordinació en tecnologia de l’aprenentatge i del coneixement (TAC). Aquesta activitat depèn del Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i hi assisteixen els responsables TAC dels centres educatius del municipi.

Després d’una primera part de treball intern, el professorat participant ha tingut l’oportunitat de conèixer les línies del projecte municipal estratègic d’Educació, Cultura i Comunitat de la mà de la directora del projecte. 

Atès que un dels cinc àmbits destacats és el científico-tecnològic i que el propòsit del projecte estratègic és generar contextos d’aprenentatge amb corresponsabilitat entre els diferents agents educatius i culturals de la ciutat, es va continuar amb una presentació gràfica del projecte de cultura digital amb el detall de les activitats i propostes més destacades:

La sessió va acabar amb l’organització de tres tallers simultanis en espais diferents del centre on els i les participants van poder fer un tastet d’exemples pràctics.

Està previst també que els i les tècnics/es municipals de Cultura i Educació participin també en el grup de treball de Programació i robòtica, format per professorat d’educació infantil, primària i secundària.

Podeu veure les fotos de la sessió aquí.


Veure més]]>
Tue, 10 Oct 2017 09:50:32 GMT <![CDATA[L'EMMEP comença el curs amb 1400 alumnes i més conjunts instrumentals]]>

Aquest quart curs l'oferta instrumental de l'Escola Municipal de Música del Prat es consolida amb noves orquestres, bandes i combos per a totes les edats. D'aquesta manera aquest curs l'escola compta amb 3 orquestres de corda (infants, joves i adults), 3 orquestres de vent (infants, joves i adults), una big band, 17 combos de jazz música moderna, 3 ensembles de guitarres (infants, joves i adults) i 3 ensembles de pianos  (infants, joves i adults), així com també 3 ensembles de gralla i percussió tradicional. Això vol dir que un total de 300 alumnes aproximadament particípen en algun d'aquests conjunts.

L'oferta de places per aquest curs també s'ha consolidat amb un total de 1.400 places, 700 de les quals són dels programes de llarga durada, 550 de música comunitària, i 150 de curta durada.


Veure més]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:32:21 GMT <![CDATA[Posa't en forma aquesta tardor i vine a provar alguns dels cursos i tallers! ]]>

Un munt de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les teves habilitats creatives i passar-ho bé, tot compartint les teves aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 13 de setembre , a les 16.30 hores i duren fins el 27 setembre. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recorda que, si fas la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, et pots inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja pots consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament, als webs dels equipaments i entitats culturals, o en aquest desplegable.


Veure més]]>
Fri, 02 Jun 2017 12:06:39 GMT <![CDATA[Nova oferta de cursos i tallers d’estiu a la ciutat]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers d'estiu.

Les inscripcions comencen el 12 de juny , a les 16.30 hores i duren fins el 20 de juny. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

Consulta l'oferta de tallers al web municipal i  webs dels equipaments culturals. 


Veure més]]>
Thu, 01 Jun 2017 14:42:33 GMT <![CDATA[#almeuritme, les músiques que sobrevolen la ciutat]]>

El projecte #almeuritme sorgeix del repte d’intentar reunir a músics ben diversos de la ciutat al voltant d’un nexe que els és comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que ens implica a totes les persones i que, a més, pren més sentit arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.

Per aquest motiu ciutat, músiques i músics són els tres pilars sobre els que any rere any es desenvolupa aquesta proposta que vol aportar altres mirades al fet musical.

La Capsa, l’Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu Tots Sants van començar a enregistrar el passat mes d’abril aquest nou vídeo que, un any més, busca relacionar la nostra ciutat amb la música i que, aquest any, torna a anar un pas més enllà.

En les edicions de 2011 i 2012 Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per ciutadans. Des de 2013 diferents músics de la ciutat toquen en espais de la ciutat un tema conjunt. Al 2013 va ser Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble, el 2014 Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano, el 2015 el tema va ser Magic, una cançó del grup Chucho mentre que el 2016 el tema triat va ser Alegria dels Antònia Font. Aquest 2017 anem un pas més enllà donant veu a les músiques que ressonen a la ciutat i que són importants per a les persones.

El resultat del procés de treball amb músics i ciutadania es presentarà el proper 20 de juny a La Capsa i, el 21 de juny, dia de la música, ja estarà disponible a la xarxa.

 

+ info lacapsa.org

 

 


Veure més]]>
Wed, 24 May 2017 11:40:41 GMT <![CDATA[Comencen les preinscripcions per al nou alumnat a l’Escola Municipal de Música]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat obre els períodes de preinscripció i matriculació per al proper curs escolar, amb una variada oferta de formació musical, flexible i amb programes per a totes les edats.

Les dates de preinscripcions i matriculacions per al nou alumnat són:

 • del 24 de maig al 2 de juny: preinscripcions
 • 8 de juny: sorteig de places (si s’escau)
 • 16 de juny: publicació de l'adjudicació de places i horaris
 • del 28 de juny al 15 de juliol: matriculacions

Les preinscripcions es poden realitzar presencialment al Centre Cultural Torre Balcells a partir de les 16.30 h o online. Trobareu tota la informació relativa al procés al web de l’Escola.

La oferta formativa de l’Escola Municipal de música forma part de l’oferta de llarga durada en el camp artístic que s’ofereix a la ciutat. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques (des de l’Escola d’Arts del Prat), el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).


Veure més]]>
Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

 • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
 • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
 • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

 • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Wed, 29 Mar 2017 06:43:37 GMT <![CDATA[Visites virtuals a 10 edificis i espais públics de la ciutat]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un projecte que permet fer visites virtuals a 10 equipaments i espais públics de la ciutat a través d'ordinadors i dispositius mòbils. 

Amb aquestes visites podem conèixer millor aquests indrets: "pujar" al mirador de l’Escola de Música, "entrar" als dipòsits de l’arxiu municipal, "endinsar-nos" a les sales d’assaig del Teatre Kaddish, "sortir" a l’escenari del Teatre Modern, "caminar" entre els cultius dels horts municipals, "entrar" a la cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa... 

Creador pratenc Juanjo Latorre

El projecte neix de la col·laboració de l’Ajuntament amb el creador pratenc  Juanjo Latorre, que ha estat qui ha digitalitzat els diferents espais. Latorre ha creat aquestes passejades virtuals per ser gaudides d’una manera immersiva gràcies a les ulleres de realitat virtual, tot i que també es poden visitar amb qualsevol ordinador, mòbil o tauleta electrònica. 

Els tours virtuals estan accessibles a les planes web dels diferents equipaments i també a través dels següents enllaços:

Casal de gent gran El Remolar
Cases d’en Puig 
Centre d’Art Torre Muntadas
Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa 
Cèntric Espai Cultural 
El Lloro. Serveis de Joventut 
Escola Municipal de Música 
Horts urbans municipals 
Punt Solidari 
Teatre Modern
 


Veure més]]>
Thu, 23 Mar 2017 08:28:30 GMT <![CDATA[Ajuts municipals per a activitats d'estiu i extraescolars]]>

Aquest any, l'Ajuntament del Prat canvia el sistema de sol·licitud d'ajuts per a activitats d'estiu i extraescolars per a nens, nenes i joves, a fi de facilitar la seva tramitació a les famílies.

Entre el 28 de març i el 21 d'abril es poden presentar a l'OIAC (Oficina de Informació i Atenció a la Ciutadania, a la Casa de la Vila) les sol·licituds per la realització tant de les activitats d'estiu com de les activitats extraescolars de lleure, esportives i de formació artística per al proper curs.

L'objectiu d'aquests ajuts, als quals l'Ajuntament destina 143.000 €, és que cap nen, nena o jove deixi de realitzar aquestes activitats per motius econòmics i / o socials. Els ajuts van dirigits als nens, nenes i joves empadronats al Prat que hagin nascut entre 1999 i 2014 (ambdós inclosos).

Excepcionalment, s'hi inclouen joves que hagin nascut abans de 1999 sempre que estiguin cursant l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o estiguin escolaritzats al Centre d'Educació Especial Can Rigol o que vulguin participar en activitats de Disprat Lleure.

Per sol·licitar els ajuts no cal estar inscrit prèviament en cap activitat. Els ajuts atorgats es destinaran a:

 • Les activitats d'estiu organitzades per les entitats que apareixen en la guia d'estiu, per a les de les entitats de lleure CE Sant Pere i Sant Pau, AEiG Anton Vilà i AEiG Conxita Busquets i els cursos de natació de l'Ajuntament.
 • Les activitats extraescolars per al curs 2017-2018 que organitzen les AMPA, les associacions esportives escolars dels centres educatius, les entitats inscrites en el Registre de Entitats de l'Ajuntament, adherides al programa d'ajudes, l'Escola Municipal de Música, els cursos de natació i les activitats de circ organitzades per l'Ajuntament.

Es podrà presentar una sol·licitud per persona beneficiària i per una activitat d'estiu i / o altra activitat extraescolar.
 


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 13:29:30 GMT <![CDATA[Ve la primavera, i els cursos i tallers de cultura! ]]>

Un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 29 de març , a les 16.30 hores i duren fins el 7 d’abril. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament i als webs dels equipaments i entitats culturals.

 


Veure més]]>
Wed, 22 Feb 2017 13:06:27 GMT <![CDATA[L'Escola Municipal de Música obre perfils a Instagram i a Youtube]]>

L'Escola Municipal de Música del Prat ha obert dues noves finestres a les xarxes socials. Es tracta d'un perfil a Instagram i d'un canal a Youtube.

L'Escola anima tothom a apuntar-s'hi per anar seguint les fotografies, vídeos i informacions que s'hi vagin pujant.

Aquests dos nous perfils se sumen a la resta de canals digitals de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Thu, 09 Feb 2017 13:42:30 GMT <![CDATA[Els infants de les escoles bressol viuen la música de ben a prop ]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat (EMMP) han realitzat l’activitat "Música a prop" a totes les escoles bressol municipals del Prat, amb l’objectiu d’apropar la música als més petits. 

L'experiència ha estat un èxit a totes les escoles. Tres músics de l'EMMP han musicat el conte de “La rateta que escombrava l’escaleta” i han encisat els infants de les escoles bressol, que tenen entre 4 mesos i 3 anys. 

Aquesta experiència ha generat perspectives de realitzar més activitats conjuntes que ajudin a apropar la música i la cultura als infants més petits de la nostra ciutat.


Veure més]]>
Wed, 25 Jan 2017 09:16:36 GMT <![CDATA[Flamaradas: cançons que parlen del Prat]]>

Al mes juliol es van enregistrar quatre cançons molt especials a l’estudi de gravació de La Capsa. Cançons que parlen de llocs mítics de la nostra ciutat: el Delta, el “Campo Richard”, el càmping Cala Gogó i la fàbrica de La Seda. Unes gravacions que pretenen recollir les cançons que Daniel Magallón, àlies Flamaradas, ha fet a partir de la trobada i diàleg amb el Cor d’adults de l’Escola Municipal de Música del Prat.  

El #4Raons és un projecte coordinat per La Capsa i Indigestió que des de fa uns anys aposta per repensar les relacions entre música i ciutadania fent un pas més enllà i modificant el vincle entre el músic i la gent del territori. Finalment aquest procés es reflexa a les seves actuacions creant una experiència que supera els rols habituals d’emissor i receptor en un concert. 

Fes clic aquí per escoltar les cançons


Veure més]]>