Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 26 May 2015 07:15:29 GMT <![CDATA[Aquest cap de setmana torna el Microescena, el festival de microteatre]]> El 30 i 31 de maig el microteatre s'apodera del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa a través del Microescena, un festival on les companyies locals presenten obres de producció pròpia i on les distàncies entre espectadors i actors pràcticament desapareixen.

Enguany, el món dels contes és el lligam narratiu que envolta les quatre obres que es podran veure, a través d'un recorregut ambientat en l'imaginari d'"Alícia al país de les meravelles".

La companyia Prat a Clown ens convida a conèixer el món dels morts en "Buscant a Julen". Les princeses, fartes dels estereotips, es converteixen en bruixes en un esperpèntic akelarre de la mà de Proscenio. Performart adapta un conte d'Oscar Wilde, "El jove Rei". I per acabar, la companyia ETC ens transporta a un reality show on els personatges de Disney conviuran en una casa, a "GH Disney".

Tant dissabte com diumenge hi haurà tres passis a escollir: a les 18 h,a  les 18.45 h i a les 19.30 h. Les entrades són gratuïtes i limitades i ja es poden passar a buscar pel centre cívic.


Veure més]]>
Fri, 22 Apr 2005 07:23:41 GMT <![CDATA[Festa Major del barri de St. Jordi - Ribera Baixa]]> El barri de Sant Jordi - Ribera Baixa de la nostra ciutat celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Els actes  comencen la tarda de divendres al Centre Cívic del barri, amb l'espectacle infantil "Qui té por del drac? Tot jugant amb roses i llibres", a càrrec de la companyia En Clau de Clown. Divendes a les nou del vespre es representa una obra de teatre interactiva titulada "Contes incorrectes".

Dissabte a les 12 del migdia es fa el pregó d'inici de festes a càrrec del veïnat del barri. La jornada es completa amb activitats per als més petits de la casa, un sopar de germanor i ball popular amb orquestra i rom cremat.

Pel que fa a diumenge, destaca l'animació infantil i una desfilada de vestits de paper al centre cívic, a les sis de la tarda.

Amb motiu d'aquesta Festa Major i segons ha informat la Policia Local, durant aquests dies hi ha restriccions al carrer Pompeu Fabra entre Puigmal i Frederica Montseny i al carrer Dolores Ibárruri entre l'avinguda Verge de Montserrat i el carrer Núria.


Veure més]]>
Mon, 31 Dec 2001 23:00:00 GMT <![CDATA[Ribera Baixa acollirà un nou Centre Cívic]]> El passat 12 de gener va tenir lloc l'acte protocol·lari de col·locació de la primera pedra del futur centre cívic de Ribera Baixa. Aquest no serà, però, un centre cívic a l'estil clàssic, sinó que anirà més enllà. De fet, respon a un nou plantejament dels equipaments cívics i culturals de la ciutat, que pretén fer-ne una xarxa, una malla en la qual tots aquests equipaments estiguin relacionats i que l'activitat de cadascun tingui en compte l'activitat dels altres, la complementi i la reforci.  

És per això que el nou centre cívic tindrà dues dimensions: una directa sobre el barri de Sant Jordi-Ribera Baixa, al qual oferirà els seus serveis i dinamitzarà socialment i culturalment; i una altra sobre el conjunt de la ciutat, amb propostes i serveis de nivell més ampli, fet que a més facilitarà la connexió entre el barri i la resta de la ciutat.  

Equipament complet
En el seu funcionament, el nou centre cívic pretén implicar els agents culturals del Prat (entitats, creadors, usuaris...), tot fomentant les relacions entre individus, col·lectius i cultures, aprofundint en els valors de la participació, la democràcia, la llibertat i la solidaritat. Així, tot i que el centre cívic serà un espai per a la creació i la formació cultural, amb forta presència de les noves tecnologies com a eina de cultura i oci, també serà un lloc de trobada, integrador de totes les persones, sigui quina sigui la seva procedència, situació econòmica o social. És a dir, serà alhora un equipament cultural, social, tecnològic, veïnal, de serveis, i intergeneracional. 

Pel que fa als diferents espais que hi tindran cabuda , destaquem els següents:
Cafeteria. Serà el punt de trobada dels usuaris del centre i de la resta d'espais. Hi haurà cuina per a menús i una terrassa exterior per als mesos de bonança climàtica. 
Sala polivalent. Permetrà fer-hi tot tipus d'activitats: recitals, balls, assajos, representacions, etc. Tindrà un petit escenari, un espai per al control tècnic, dos camerinos i un magatzem. 
Casal d'avis. Serà un espai ampli, amb cadires per a jocs i zona de billar, ben ventilat i il·luminat i amb accés directe des de l'exterior.
Sala de lectura. Estarà situada entre el casal d'avis i el cafè, i es podrà tancar per acollir activitats que necessitin tranquil·litat. Hi haurà cadires de lectura, taules, així com expositors per a diaris i revistes.
Zona d'activitats culturals. Acollirà les activitats organitzades pel centre, per qualsevol entitat de la ciutat o per l'Ajuntament. Hi haurà una sala d'exposicions, una sala de conferències, tres aules polivalents, dos tallers, una ludoteca (activitats infantils) i una sala de noves tecnologies. 
Hotel d'entitats. Aquest espai tindrà quatre despatxos per a entitats, que podran ser d'ús compartit; una sala per a l'Associació de Veïns Sant Jordi-Ribera Baixa; un espai de serveis comuns i punt de trobada per a entitats, amb fax, telèfon, fotocopiadora; i un magatzem.
UBASP Ribera Baixa. El centre cívic també acollirà l'equip d'assistència social de la zona, amb espais de treball intern i altres espais polivalents (sala de reunions, sala de visites...) que podran ser compartits amb els espais de direcció i administració del centre.
Direcció i administració. Espai d'oficina per a la direcció i administració del centre cívic.
Vestíbul. Des d'aquí es veuran clarament tots els serveis de què disposa el centre, amb una senyalització bona i clara. Des del vestíbul es podrà accedir a qualsevol de les àrees de l'equipament.
Espais exteriors. Hi haurà un pati per a activitats a l'aire lliure, a més d'un passeig o zona d'accés al centre cívic. 

Característiques arquitectòniques de l'edifici
El centre cívic de Ribera Baixa es construeix en un solar municipal limitat per l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de Dolores Ibárruri. En la confluència d'aquests dos carrers hi haurà l'entrada principal a l'edifici, tot i que n'hi haurà altres de secundàries. En total, l'edifici tindrà una superfície construïda de 5.202 metres quadrats i el pressupost total del projecte és de gairebé 600 milions de pessetes, que van a càrrec de l'Ajuntament. Les obres duraran aproximadament un any i mig. 
L'edifici tindrà dues plantes. A la superior s'hi instal·laran les oficines de l'UBASP, els despatxos de direcció i administració del centre, els despatxos de les entitats, les aules taller i la ludoteca. La resta d'espais se situaran a la planta baixa, sota la qual es podria construir un aparcament més endavant. 
A l'edifici, se li aplicaran diversos criteris de sostenibilitat: s' aprofita ran la il·luminació natural i la temperatura exterior, amb la finalitat d'estalviar energia a l'hora d'escalfar, refredar o il·luminar els diversos espais. En aquest sentit, les lluernes i els vidres tindran un paper destacat. Es calcula que, d'aquesta manera, serà possible estalviar la meitat de la factura de consum energètic en calefacció i una gran reducció en l'enllumenat artificial.  

David Miquel  


Veure més]]>