Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Mon, 07 May 2018 13:45:01 GMT <![CDATA[Cap de setmana de circ al CC Ribera Baixa]]>

El circ és un dels projectes que treballa el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa des de fa uns anys. Ho fa a través de l'exhibició, amb una programació estable d'espectacles al llarg de l'any, especialment en dates destacades del calendari festiu, i a través de formació treballant altres aspectes i valors com la superació i la cooperació. Aquestes formacions acullen públics d'edats ben diferents: infants a partir dels 6 anys en activitats de La Fàbrica, nens i nenes de 9 a 12 en un curs anual que treballa totes les disciplines de circ, i públic jove i adult en els cursos de teles i trapezi.

En una aposta per proposar nous formats, el centre cívic va programar aquest passat cap de setmana del 5 i 6 de maig un combinat d'activitats de circ, per tal que tothom qui ho volgués pogués experimentar i practicar diferents disciplines: Malabars, acrobàcies i hula hoop.
L'activitat més exitosa va ser una masterclass de Hula Hoop, la tarda de dissabte. En aquesta sessió monogràfica els participants van poder aprendre o perfeccionar moviments bàsics amb el hula hoop a l'abdomen, les cames, el pit i els braços. Aquesta sessió la va impartir Fans of Hooping. Les participants s'ho van passar d'allò més bé practicant aquesta disciplina i millorant la seva tècnica de la mà d'una experta en la matèria. Us deixem un recull d'imatges i vídeos de la seva experiència. També us animem a engrescar-vos en properes programacions, al Ribera el circ és per tothom!


Veure més]]>
Mon, 30 Apr 2018 18:15:18 GMT <![CDATA[El Ribera, escenari de la Zona Jove de Primavera]]>

El passat divendres 27 d'abril va arrencar la nova edició de La Zona Jove, promoguda des de El Lloro i amb la col·laboració dels equipaments municipals, que desplega un seguit d'activitats d'oci alternatiu nocturn a la ciutat, adreçades a joves a partir de 12 anys. La programació consta d'activitats culturals i esportives molt diverses: activitats nàutiques, tallers de dansa, de cuina, de defensa personal, jocs de rol i de taula, lligues de ping pong, intervencions artístiques i gimcanes fotogràfiques, entre d'altres.

Al llarg de la tarda-nit del divendres i el dissabte, al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa els joves van poder demostrar el seu enginy jugant a jocs de rol, a jocs de taula i a videojocs en xarxa a la sala d'informàtica. També van gaudir d'una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula "Zombie Camp" a proposta dels mateixos participants i van posar a prova les seves habilitats culinàries aprenent a preparar mini hamburgueses vegetals i pans casolans de colors a partir de diferents receptes, salses per acompanyar i unes postres delicioses, que desprès es van menjar tots els joves participants a la cuina del Ribera.

Ha estat el primer dels dos caps de setmana dedicats a aquesta proposta. Encara hi podeu participar si no ho heu fet encara els propers divendres 4 i dissabte 5 de maig a partir del vespre i fins les 23 hores. Dos caps de setmana plens d'activitats, que a més són gratuïtes i tenen lloc a diferents Equipaments i espais del Prat: Centre Cívic Jardins de la Pau, CEM Sagnier, Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baix, El Lloro, Centre Municipal de Vela i l'Skate Park dels Jardins de la Ribera.

 

+ info i inscripcions


Veure més]]>
Thu, 26 Apr 2018 12:51:16 GMT <![CDATA[Resultats de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018 ]]>

Ja s’han seleccionat els projectes guanyadors de la Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018, que atorga un seguit d’ajuts per promoure la realització projectes d’art vinculats a la nostra ciutat.

Per sisè any consecutiu, s’atorguen ajuts a un projecte de cadascuna de les cinc modalitats de la convocatòria, que s’articula des del Centre d’Art Torre Muntadas i s’activa des d’un conjunt d’equipaments municipals i centres col·laboradors. La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, i a agents culturals, educatius i socials, sense límit d’edat, residents a Catalunya. Enguany, a més a més, s’ha obert a entitats i centres educatius, culturals i socials.

Els projectes seleccionats de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018 són :

 • Beca Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l’ús de la imatge com a element essencial d’un treball d’investigació i reflexió social en l’entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
  Projecte guanyador:  Cases de la Seda. Fotorelats, de Nora Ancarola
 • Beca Art al barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa.
  Projecte guanyador:  Coser i cantar, del col·lectiu Gotelé (Albert Gironès López, Anna Vilamú Bosh i Júlia García Bofill)
 • Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d’Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d’Art Torre Muntadas.
  Projecte guanyador:  Buena Aventura Tamayo, de Kolmanskop-Kaddish (Laura Tamayo, María Donoso, Josep Carreras, Mónica Hernández, Guillem Gefael)
 • Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn . Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.
  Projecte guanyador:  La balena del Prat al Prat, de Consol Llupià García
 • Beca d'Art i Educació, per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.
  Projecte guanyador:  EX HODOS. Relatos de viaje acerca del exilio del Prat durante la guerra, de Juan Antonio Cerezuela

La convocatòria respon a dues qüestions: com es relacionen els artistes i els seus projectes amb El Prat de Llobregat i com afecta la realitat social, cultural i educativa de la ciutat als artistes i les seves propostes. També té com objectiu principal provocar la màxima complicitat de ciutadans i agents culturals, socials i educatius del municipi.

Projectes presentats i procés de selecció

Enguany s’han presentat un total de 73 projectes, a més dels 17 participants al taller pràctic sobre com elaborar un dossier d’artista i els 20 assessoraments realitzats a artistes, col·lectius i entitats. Són dades molt positives que apunten a un teixit cultural i educatiu en marxa a la ciutat.

La selecció dels projectes l’ha realitzar un jurat format pels responsables dels equipaments i del programa /Unzip Arts Visuals i professionals externs de contrastada trajectòria als àmbits de la creació, l’educació i la mediació.  

Entre totes les propostes presentades, es realitza una primera selecció de fins a tres projectes de cadascuna de les modalitats. Posteriorment, l’equip del centre que acompanya cada modalitat, realitza les entrevistes als candidats pre-seleccionats i selecciona el projecte definitiu.

Acompanyament professional, en formació i tècnic dels projectes

Una vegada seleccionats els projectes, es conforma un equip d’acompanyament i suport per modalitat, format per professionals de les arts visuals, l’educació  i la medicació, així com artistes i col·lectius convidats.

A més, durant el procés de realització dels diferents projectes de la Beca, es realitzaran tres trobades comuns de tots els projectes i equips d’acompanyament durant l’any. Són sessions per compartir aprenentatges, intercanviar informació, establir línies d’acció i col·laboració entre projectes i activar relacions. A més a més de les accions i exposicions públiques de cada modalitat, realitzem una proposta conjunta de presentació de la convocatòria amb la intenció de mostrar i difondre les relacions i col·laboracions establertes amb la ciutat.

 


Veure més]]>
Mon, 05 Mar 2018 14:11:43 GMT <![CDATA[Arriba la nova proposta de cursos i tallers per a la primavera ]]>

Els centres cívics i culturals de la ciutat proposen una nova oferta formativa de cursos i tallers per al trimestre de primavera, d'abril a juny. Les propostes abasten àmbits i temàtiques diferents, relacionades amb la cultura, la música i la dansa, les arts, les tecnologies, la gastronomia, etc. adreçades a tots els públics. Aquests cursos i tallers són una bona manera de desenvolupar les habilitats creatives i passar-s'ho bé, descobrint noves disciplines o compartint aficions amb d’altres persones.  

Inscripcions

Les inscripcions començaran el 19 de març, a les 16.30 h i es podran fer fins el 4 d’abril. Es podran realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat.

Recordeu que si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podeu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

 


Veure més]]>
Thu, 11 Jan 2018 12:59:08 GMT <![CDATA[Arrenca una nova temporada de teatre a la ciutat]]>

Un cop acabades les Festes de Nadal, els equipaments culturals de la ciutat reprenen el seu ritme habitual i donen el tret de sortida a una nova temporada escènica carregada de nombroses i diverses propostes.

El Teatre Modern lidera la programació teatral de la ciutat amb un magnífic cartell que acostarà al Prat propostes clàssiques i multipremiades com La Celestina de la mà de la companyia Atalaya Teatro o Bodas de Sangre dirigida per Oriol Broggi i aplaudida per la crítica. Cal fer una menció especial a Othelo, una versió en clau de clown que gira per Espanya a la primavera i que va aconseguir el Premi de Teatro del Mundo. També és temps de grans noms de l’escena com el de José Sacristán, que pujarà a l’escenari del Teatre Modern amb Muñeca de procelana.

Altres propostes que estan donant molt que parlar són Les noies de Mossbank Roadque sota la direcció de la Sílvia Muntprometen ser un dels fenòmens de la temporada, com també Adossats, una història familiar al voltant de Sant Jordi amb un repartiment de luxe.

Més enllà dels espectacles més mediàtics i amb més volada, el cicle Dijous Teatre ens acosta les millors propostes escèniques emergents que aborden temàtiques socials diverses amb noves narratives i llenguatges escènics contemporanis: les migracions, les violències quotidianes, l’adolescència o la idea de justícia i de recuperar la pròpia identitat. Així, pujaran a l’escenari del Teatre Modern Mos Maiorum, Claudia, Rebota rebota y en tu cara explota i Teenage Dream.

La Capsa, el Cèntric Espai Cultural i el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera baixa també tenen un espai important en aquesta temporada.

Finalment, podrem gaudir d'una programació regular a les golfes del Teatre Kaddish, així com de les propostes escèniques que ens acosten moltes de les companyies i entitats teatrals de la ciutat : Glee, Lady Macbeth de Mtsenks, El muerto al hoyo y el vivo al bollo, Sanatorio Show, Yo, tú y él, etc.

Els abonaments de temporada es podran comprar el proper dimarts 23 de gener i dimecres 24, de 17 a 20 h, a la taquilla del Teatre Modern. La venda d'entrades estarà disponible a partir del 25 de gener. 


Veure més]]>
Wed, 20 Dec 2017 12:30:33 GMT <![CDATA[Nova proposta de cursos i tallers per als mesos d’hivern]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers per al proper trimestre d’hivern. Sónn munt de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per continuar aprenent, desenvolupar les vostres  habilitats creatives i passar-ho bé, tot compartint les teves aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions començaran el 8 de gener , a les 16.30 hores, i duraran fins al 17 de gener. Es podran fer directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament, als webs dels equipaments i entitats culturals, o en aquest desplegable.


Veure més]]>
Wed, 13 Dec 2017 11:13:53 GMT <![CDATA[Ja sabem qui seran els patges reials que acompanyaran a Ses Majestats els Reis d’Orient]]>

Ahir es va celebrar al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa el sorteig per escollir els patges reials que acompanyaran i ajudaran durant la cavalcada a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Durant l’acte, els Patges Senior, ajudants de Ses Majestats en altres Cavalcades i ja amb molta experiència, van donar la benvinguda a tots els candidats i  van supervisar el sorteig i van aconsellar als afortunats i afortunades en la seva nova tasca.

En total s’han presentat 91 candidatures d’infants entre 11 i 14 anys de sisè de primària, de 1er i 2n d’ESO i d'entitats participants en algun dels actes vinculats a la Cavalcada. Els afortunats aniran acompanyats de dos adults, que també formaran part del seguici reial.

Durant el sorteig també vam poder assistir a l’estrena del clip Ja venen...! i la cançó Benvinguts al Prat que enguany ajudarà a rebre a Ses Majestats els Reis a la nostra ciutat com es mereixen.


Veure més]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:02:08 GMT <![CDATA[Primeres experiències de contacte entre centres culturals i educatius a l’àmbit tecnològic ]]>

El 27 de novembre passat va tenir lloc al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa la segona sessió del Seminari de coordinació en tecnologia de l’aprenentatge i del coneixement (TAC). Aquesta activitat depèn del Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i hi assisteixen els responsables TAC dels centres educatius del municipi.

Després d’una primera part de treball intern, el professorat participant ha tingut l’oportunitat de conèixer les línies del projecte municipal estratègic d’Educació, Cultura i Comunitat de la mà de la directora del projecte. 

Atès que un dels cinc àmbits destacats és el científico-tecnològic i que el propòsit del projecte estratègic és generar contextos d’aprenentatge amb corresponsabilitat entre els diferents agents educatius i culturals de la ciutat, es va continuar amb una presentació gràfica del projecte de cultura digital amb el detall de les activitats i propostes més destacades:

La sessió va acabar amb l’organització de tres tallers simultanis en espais diferents del centre on els i les participants van poder fer un tastet d’exemples pràctics.

Està previst també que els i les tècnics/es municipals de Cultura i Educació participin també en el grup de treball de Programació i robòtica, format per professorat d’educació infantil, primària i secundària.

Podeu veure les fotos de la sessió aquí.


Veure més]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:32:21 GMT <![CDATA[Posa't en forma aquesta tardor i vine a provar alguns dels cursos i tallers! ]]>

Un munt de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les teves habilitats creatives i passar-ho bé, tot compartint les teves aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 13 de setembre , a les 16.30 hores i duren fins el 27 setembre. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recorda que, si fas la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, et pots inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja pots consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament, als webs dels equipaments i entitats culturals, o en aquest desplegable.


Veure més]]>
Fri, 02 Jun 2017 12:06:39 GMT <![CDATA[Nova oferta de cursos i tallers d’estiu a la ciutat]]>

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada l'oferta de cursos i tallers d'estiu.

Les inscripcions comencen el 12 de juny , a les 16.30 hores i duren fins el 20 de juny. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

Consulta l'oferta de tallers al web municipal i  webs dels equipaments culturals. 


Veure més]]>
Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

 • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
 • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
 • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

 • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Wed, 29 Mar 2017 06:43:37 GMT <![CDATA[Visites virtuals a 10 edificis i espais públics de la ciutat]]>

L'Ajuntament del Prat ha posat en marxa un projecte que permet fer visites virtuals a 10 equipaments i espais públics de la ciutat a través d'ordinadors i dispositius mòbils. 

Amb aquestes visites podem conèixer millor aquests indrets: "pujar" al mirador de l’Escola de Música, "entrar" als dipòsits de l’arxiu municipal, "endinsar-nos" a les sales d’assaig del Teatre Kaddish, "sortir" a l’escenari del Teatre Modern, "caminar" entre els cultius dels horts municipals, "entrar" a la cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa... 

Creador pratenc Juanjo Latorre

El projecte neix de la col·laboració de l’Ajuntament amb el creador pratenc  Juanjo Latorre, que ha estat qui ha digitalitzat els diferents espais. Latorre ha creat aquestes passejades virtuals per ser gaudides d’una manera immersiva gràcies a les ulleres de realitat virtual, tot i que també es poden visitar amb qualsevol ordinador, mòbil o tauleta electrònica. 

Els tours virtuals estan accessibles a les planes web dels diferents equipaments i també a través dels següents enllaços:

Casal de gent gran El Remolar
Cases d’en Puig 
Centre d’Art Torre Muntadas
Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa 
Cèntric Espai Cultural 
El Lloro. Serveis de Joventut 
Escola Municipal de Música 
Horts urbans municipals 
Punt Solidari 
Teatre Modern
 


Veure més]]>
Fri, 24 Mar 2017 13:47:53 GMT <![CDATA[Resolució convocatòria de projectes d'arts visuals /UNZIP 2017]]>

La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals, i a agents culturals, educatius i socials, sense límit d’edat, residents a Catalunya.

Enguany s’han presentat un total de 53 projectes, en les diferents modalitats que conformen la beca:

1. Beca Fotografia i Societat, per a un projecte que incorpori l'ús de la imatge com a element essencial d'un treball d'investigació i reflexió social en l'entorn del Prat de Llobregat. Impulsada des del Centre Cívic Jardins de la Pau.
Projecte guanyador: La ficció laboral. L’amiant al Prat, de Daniel Gasol

2. Beca Art al Barri, per a un projecte que treballi els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa com a marc. Impulsada des del Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa.
Projecte seleccionat: Ràdio-teteria Sant Jordi-Ribera Baixa, un farcell d’economies silvestres, d’Aviv Kruglanski i Anna Coromina

3. Projecte Exposició, adreçat a artistes i agents culturals locals per a un projecte que proposi una exposició individual o col·lectiva a la Sala d'Art Josep Bages. Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat: 02 minutos, 231 pasos, de Fito Valero

4. Projecte deslocalitzat, per a un projecte que proposi una reflexió a partir de situar la pràctica artística en contextos no artístics, generant un intercanvi de relacions i coneixements amb l’entorn . Impulsada des del Centre d'Art Torre Muntadas.

Projecte seleccionat:. Ni tan bellas..., de Stella Rubio

5. Beca d'Art i Educació per a un projecte que investigui sobre les zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics i d'aprenentatge del teixit educatiu formal i no formal del Prat. Impulsada des de l'Escola d'Arts del Prat.

Projecte seleccionat: Un futbol sense porteries, de Mercedes Mangrané i Míriam C. Cabeza

Podeu llegir l’acta amb la resolució final de la convocatòria al següent document.

Tots els projectes rebran una dotació de dos mil euros per la seva realització, a més de comptar amb el suport logístic i d'acompanyament dels equips d'/UNZIP Arts Visuals al Prat. 

Les diverses propostes s'aniran desenvolupant al llarg dels propers mesos i fins a finals d’any, presentant resultats en diversos formats. Podreu seguir-ne l’evolució a la web unzip.elprat.cat


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 13:29:30 GMT <![CDATA[Ve la primavera, i els cursos i tallers de cultura! ]]>

Un ampli ventall de propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el coneixement, per a continuar aprenent, desenvolupar les nostres habilitats creatives i passar-ho bé, compartint les nostres aficions amb d'altres persones.

Les inscripcions comencen el 29 de març , a les 16.30 hores i duren fins el 7 d’abril. Es poden  realitzar directament als equipaments culturals o bé a través del web online.elprat.cat

Recordeu que, si feu la inscripció presencial en qualsevol equipament municipal, us podreu inscriure a qualsevol curs d'aquesta oferta, organitzat per l'Ajuntament.

A partir d'avui mateix, ja podeu consultar aquesta oferta al web de l'Ajuntament i als webs dels equipaments i entitats culturals.

 


Veure més]]>
Fri, 17 Mar 2017 11:26:07 GMT <![CDATA[El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa estrena web ]]>

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa estrena una nova plataforma web, renovada i més moderna, on les persones usuàries trobaran tota la informació sobre l'equipament i les activitats que s'hi desenvolupen. 

La web, que s'adapta a qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil...) també informa dels diferents projectes sobre els quals treballa el Centre (arts escèniques, gastronomia, arts visuals i cultura digital) i serveis que ofereixen a la ciutadania.

La web del Centre Cívic se suma a la resta de plataformes de què disposa l'Ajuntament del Prat i les seves diferents àrees i equipaments.


Veure més]]>
Tue, 26 May 2015 07:15:29 GMT <![CDATA[Aquest cap de setmana torna el Microescena, el festival de microteatre]]> El 30 i 31 de maig el microteatre s'apodera del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa a través del Microescena, un festival on les companyies locals presenten obres de producció pròpia i on les distàncies entre espectadors i actors pràcticament desapareixen.

Enguany, el món dels contes és el lligam narratiu que envolta les quatre obres que es podran veure, a través d'un recorregut ambientat en l'imaginari d'"Alícia al país de les meravelles".

La companyia Prat a Clown ens convida a conèixer el món dels morts en "Buscant a Julen". Les princeses, fartes dels estereotips, es converteixen en bruixes en un esperpèntic akelarre de la mà de Proscenio. Performart adapta un conte d'Oscar Wilde, "El jove Rei". I per acabar, la companyia ETC ens transporta a un reality show on els personatges de Disney conviuran en una casa, a "GH Disney".

Tant dissabte com diumenge hi haurà tres passis a escollir: a les 18 h,a  les 18.45 h i a les 19.30 h. Les entrades són gratuïtes i limitades i ja es poden passar a buscar pel centre cívic.


Veure més]]>
Fri, 22 Apr 2005 07:23:41 GMT <![CDATA[Festa Major del barri de St. Jordi - Ribera Baixa]]> El barri de Sant Jordi - Ribera Baixa de la nostra ciutat celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Els actes  comencen la tarda de divendres al Centre Cívic del barri, amb l'espectacle infantil "Qui té por del drac? Tot jugant amb roses i llibres", a càrrec de la companyia En Clau de Clown. Divendes a les nou del vespre es representa una obra de teatre interactiva titulada "Contes incorrectes".

Dissabte a les 12 del migdia es fa el pregó d'inici de festes a càrrec del veïnat del barri. La jornada es completa amb activitats per als més petits de la casa, un sopar de germanor i ball popular amb orquestra i rom cremat.

Pel que fa a diumenge, destaca l'animació infantil i una desfilada de vestits de paper al centre cívic, a les sis de la tarda.

Amb motiu d'aquesta Festa Major i segons ha informat la Policia Local, durant aquests dies hi ha restriccions al carrer Pompeu Fabra entre Puigmal i Frederica Montseny i al carrer Dolores Ibárruri entre l'avinguda Verge de Montserrat i el carrer Núria.


Veure més]]>
Mon, 31 Dec 2001 23:00:00 GMT <![CDATA[Ribera Baixa acollirà un nou Centre Cívic]]> El passat 12 de gener va tenir lloc l'acte protocol·lari de col·locació de la primera pedra del futur centre cívic de Ribera Baixa. Aquest no serà, però, un centre cívic a l'estil clàssic, sinó que anirà més enllà. De fet, respon a un nou plantejament dels equipaments cívics i culturals de la ciutat, que pretén fer-ne una xarxa, una malla en la qual tots aquests equipaments estiguin relacionats i que l'activitat de cadascun tingui en compte l'activitat dels altres, la complementi i la reforci.  

És per això que el nou centre cívic tindrà dues dimensions: una directa sobre el barri de Sant Jordi-Ribera Baixa, al qual oferirà els seus serveis i dinamitzarà socialment i culturalment; i una altra sobre el conjunt de la ciutat, amb propostes i serveis de nivell més ampli, fet que a més facilitarà la connexió entre el barri i la resta de la ciutat.  

Equipament complet
En el seu funcionament, el nou centre cívic pretén implicar els agents culturals del Prat (entitats, creadors, usuaris...), tot fomentant les relacions entre individus, col·lectius i cultures, aprofundint en els valors de la participació, la democràcia, la llibertat i la solidaritat. Així, tot i que el centre cívic serà un espai per a la creació i la formació cultural, amb forta presència de les noves tecnologies com a eina de cultura i oci, també serà un lloc de trobada, integrador de totes les persones, sigui quina sigui la seva procedència, situació econòmica o social. És a dir, serà alhora un equipament cultural, social, tecnològic, veïnal, de serveis, i intergeneracional. 

Pel que fa als diferents espais que hi tindran cabuda , destaquem els següents:
Cafeteria. Serà el punt de trobada dels usuaris del centre i de la resta d'espais. Hi haurà cuina per a menús i una terrassa exterior per als mesos de bonança climàtica. 
Sala polivalent. Permetrà fer-hi tot tipus d'activitats: recitals, balls, assajos, representacions, etc. Tindrà un petit escenari, un espai per al control tècnic, dos camerinos i un magatzem. 
Casal d'avis. Serà un espai ampli, amb cadires per a jocs i zona de billar, ben ventilat i il·luminat i amb accés directe des de l'exterior.
Sala de lectura. Estarà situada entre el casal d'avis i el cafè, i es podrà tancar per acollir activitats que necessitin tranquil·litat. Hi haurà cadires de lectura, taules, així com expositors per a diaris i revistes.
Zona d'activitats culturals. Acollirà les activitats organitzades pel centre, per qualsevol entitat de la ciutat o per l'Ajuntament. Hi haurà una sala d'exposicions, una sala de conferències, tres aules polivalents, dos tallers, una ludoteca (activitats infantils) i una sala de noves tecnologies. 
Hotel d'entitats. Aquest espai tindrà quatre despatxos per a entitats, que podran ser d'ús compartit; una sala per a l'Associació de Veïns Sant Jordi-Ribera Baixa; un espai de serveis comuns i punt de trobada per a entitats, amb fax, telèfon, fotocopiadora; i un magatzem.
UBASP Ribera Baixa. El centre cívic també acollirà l'equip d'assistència social de la zona, amb espais de treball intern i altres espais polivalents (sala de reunions, sala de visites...) que podran ser compartits amb els espais de direcció i administració del centre.
Direcció i administració. Espai d'oficina per a la direcció i administració del centre cívic.
Vestíbul. Des d'aquí es veuran clarament tots els serveis de què disposa el centre, amb una senyalització bona i clara. Des del vestíbul es podrà accedir a qualsevol de les àrees de l'equipament.
Espais exteriors. Hi haurà un pati per a activitats a l'aire lliure, a més d'un passeig o zona d'accés al centre cívic. 

Característiques arquitectòniques de l'edifici
El centre cívic de Ribera Baixa es construeix en un solar municipal limitat per l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de Dolores Ibárruri. En la confluència d'aquests dos carrers hi haurà l'entrada principal a l'edifici, tot i que n'hi haurà altres de secundàries. En total, l'edifici tindrà una superfície construïda de 5.202 metres quadrats i el pressupost total del projecte és de gairebé 600 milions de pessetes, que van a càrrec de l'Ajuntament. Les obres duraran aproximadament un any i mig. 
L'edifici tindrà dues plantes. A la superior s'hi instal·laran les oficines de l'UBASP, els despatxos de direcció i administració del centre, els despatxos de les entitats, les aules taller i la ludoteca. La resta d'espais se situaran a la planta baixa, sota la qual es podria construir un aparcament més endavant. 
A l'edifici, se li aplicaran diversos criteris de sostenibilitat: s' aprofita ran la il·luminació natural i la temperatura exterior, amb la finalitat d'estalviar energia a l'hora d'escalfar, refredar o il·luminar els diversos espais. En aquest sentit, les lluernes i els vidres tindran un paper destacat. Es calcula que, d'aquesta manera, serà possible estalviar la meitat de la factura de consum energètic en calefacció i una gran reducció en l'enllumenat artificial.  

David Miquel  


Veure més]]>