Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Tue, 17 Oct 2017 08:47:03 GMT <![CDATA[Tornen els Dijous Teatre a la cartellera del Modern]]>

El tercer dijous de cada mes, a les 20 h, el Teatre Modern obre les portes per acollir propostes teatrals actuals que aborden qüestions molt contemporànies i properes amb llenguatges transgressors, formats més híbrids... Són propostes fresques i punyents, una finestra a noves propostes on tot hi té cabuda.

Dijous 19, Fairfly obre els Dijous Teatre amb una crítica a l’emprenedoria. La proposta de la companyia La Calòrica ens acosta a quatre amics que decideixen fer-se emprenedors després de l’ERO de la companyia per a la que treballen.

El mes de novembre, Limbo ens acosta una reflexió sobre la identitat de gènere a partir d’una proposta escènica en què dansa, música en directe i interpretació ens fan viure de ben aprop la realitat de sentir-te identificat amb un gènere que no és el que el teu cos determina.

Totes les propostes venen acompanyades d’una xerrada posterior que ens permetrà dialogar amb altres sobre el que hem vist i aprofundir en els temes i la posada en escena de les propostes d’aquest cicle que dona espais per a propostes innovadores i emergents.


Veure més]]>
Thu, 28 Sep 2017 15:17:18 GMT <![CDATA[Amb l'octubre arriba una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Un cop passada la Festa Major, el Teatre Modern, el Teatre Kaddish, La Capsa, el Cèntric i els Centres Cívics  reprenen el ritme acostant-nos propostes diverses i de qualitat de teatre, de dansa i una programació de concerts d'estils ben plurals.

El Teatre Modern ens acosta algunes de les grans propostes de teatre: produccions d’èxit com La Treva amb Clara segura, Ramon Madaula i David Selvas, clàssics contemporanis com Els tres aniversaris,  propostes més polítiques com Masacre, de la mà d’Alberto San Juan i produccions cuinades a la ciutat com Drames Rurals amb el Taller de Teatre Kaddish.

El Modern segueix apostant per les propostes emergents de la mà de dues produccions molt potents: una crítica a l’emprenedoria amb Fairfly de la Cia. La Calòrica en clau d’humor i una reflexió entorn la identitat de gènere amb Limbo, que acosta també dansa, música amb Clara Peya i teatre amb aquesta dramatúrgia que obre la reflexió sobre el gènere i la identitat sexual.

Cal destacar també un cicle de dansa distribuït a la ciutat i que ens ofereix la possibilitat de descobrir propostes com Atlas, Limbo o Residual Gurús i també fer dansa amb família al Centre Cívic Jardins de la Pau.

A banda de les propostes per adults, també des de La Xarxa i els centres cívics i culturals de la ciutat s’ha creat tota una programació de propostes, tallers, espectacles i trobades pensades per gaudir en família.

Pel que fa a la música, tant el Cèntric com La Capsa mantenen una programació regular de propostes musicals d’estils i procedències ben diverses.

El Teatre Kaddish segueix amb una programació potent i continuada aquesta tardor. Segueix amb els Kaddish Radikals, un cicle  de lectures dramatitzades, els diumenges a l'hora del vermut. Complementen la proposta amb propostes escèniques diverses i emergents de l'entorn metropolità i també, de la ciutat, fruit de processos de creació que acullen a l'entitat.

 

Pels qui estigueu interessats en adquirir l’abonament per als espectacles del Teatre Modern i el Cèntric Espai Cultural, anoteu al calendari la cita: el 4 i 5 d’octubre s’obre la venda  i el dia 6 ja podreu començar a comprar les entrades, tant presencialment a la recepció del Cèntric Espai Cultural, com  online des de la plataforma ticketea.

La  temporada ve farcida de cares conegudes i propostes potents. Teatre, música i dansa per a tots els gustos i colors. Consulteu  la web i afanyeu-vos, no us quedeu sense entrada!


Veure més]]>
Thu, 29 Jun 2017 09:03:44 GMT <![CDATA["Les Alegres Casades de Windsor" aparquen al Fondo d’en Peixo]]>

Com ja vam comprovar l’any passat, els vespres d’estiu són un marc incomparable per acostar-se al Fondo d’en Peixo i gaudir d’un teatre fresc i diferent, amb propostes escèniques a l’aire lliure. Aquest estiu dues adaptacions de dues peces clàssiques configuren les propostes teatrals per gaudir al Fondo d’en Peixo.

Diumenge 2 de juliol la companyia barcelonina Parking Shakespeare, que des de l’estiu de 2009 ofereix cada any un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït, ens proposa gaudir amb una adaptació de Les Alegres Casades de Windsor, una proposta dirigida per Marc Rosich en clau de comèdia trepidant.

El diumenge 16 de juliol arriba la segona proposta, en aquest cas Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas de la companyia Obskené, una companyia que treballa per acostar els clàssics a la gent amb una mirada actual i que va merèixer el premi MAX 2015.


Veure més]]>
Tue, 27 Jun 2017 11:51:41 GMT <![CDATA[Els cicle Dijous Teatre s’acomiada fins a la propera temporada]]>

Birdie no és una obra de teatre. És més aviat una plataforma viva que creix, t'acaricia amb constants estímuls i t'atrapa per aconseguir el seu principal objectiu: fer-te pensar. Situacions del dia a dia que semblen d'impossible convivència: una abundància increïble de recursos i l'escassetat total d'aquests. Realitats paral·leles i veïnes que fa mal veure que convisquin tan a prop.

I per tant d'intentar separar-les, tanques. Però les reixes no poden impedir el vol dels ocells, que ens dibuixen durant tot l'espectacle que l'únic constant és el canvi i el moviment. Qui pot impedir les migracions dels ocells o el moviment d'un electró?

Res no es dóna mastegat, no s'explica cap història, se suggereixen desenes d'elles. Maquetes, música, veu i vídeo en directe que et mantenen en una tensió constant i que eviten la pornografia barata.

Dijous passat al vespre tots els espectadors estàvem enganxats a l'escenari i a la pantalla, sense poder retirar l'atenció de les píndoles de pensament que ens enviaven constantment i que volien evitar que ens automediquem. Tant de bo més espectacles ens reptessin a pensar així més sovint. Xapó.

Jose Segurado

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum


Veure més]]>
Thu, 15 Jun 2017 08:26:46 GMT <![CDATA[Birdie, una reflexió sobre les migracions, tanca el cicle dels Dijous Teatre]]>

El passat mes de gener al Teatre Modern s’iniciava el cicle Dijous Teatre, una proposta per apropar a la ciutat les propostes escèniques més compromeses, avantguardistes i emergents de l’escena teatral.

Durant aquests mesos, el cicle ens ha permès obrir finestres per abordar temes contemporanis ben diversos com la violència quotidiana, el terrorisme, la precarietat, les drogues, la joventut, la lluita per uns ideals...

Totes les propostes venen de la mà de companyies joves que creen i creuen en un teatre compromès, que parla de la realitat i que aborda cara a cara problemes contemporanis que interpel·len l’espectador. A més, ho fan amb posades en escena molt potents, que emocionen, incomoden i qüestionen la mirada i l’abordatge d’aquestes qüestions.

El proper 22 de juny, la captivadora i poètica Birdie posarà el punt i a part a aquest cicle. L’obra, que ha estat molt ben valorada per la crítica i ha rebut premis internacionals com el Lleó de plata de la Biennal de Venècia, aborda les migracions i els murs en un món global. Ho fan amb una posada en escena en què maquetes, projeccions i sons flueixen amb una poètica fascinant i colpidora. 


Veure més]]>
Fri, 26 May 2017 06:19:09 GMT <![CDATA[La pratenca Laura Ferrés, premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de cinema de Canes]]>

"Los desheredados", de la directora pratenca Laura Ferrés, ha guanyat el premi "Leica Cine Discovery" al millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes

El curt, única producció catalana i espanyola al certamen, és un retrat del pare de la directora, Pere Ferrés, que ha d'afrontar la fi del negoci familiar, l'empresa d'autocars Fersprat. 

El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Wed, 24 May 2017 11:40:41 GMT <![CDATA[Comencen les preinscripcions per al nou alumnat a l’Escola Municipal de Música]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat obre els períodes de preinscripció i matriculació per al proper curs escolar, amb una variada oferta de formació musical, flexible i amb programes per a totes les edats.

Les dates de preinscripcions i matriculacions per al nou alumnat són:

 • del 24 de maig al 2 de juny: preinscripcions
 • 8 de juny: sorteig de places (si s’escau)
 • 16 de juny: publicació de l'adjudicació de places i horaris
 • del 28 de juny al 15 de juliol: matriculacions

Les preinscripcions es poden realitzar presencialment al Centre Cultural Torre Balcells a partir de les 16.30 h o online. Trobareu tota la informació relativa al procés al web de l’Escola.

La oferta formativa de l’Escola Municipal de música forma part de l’oferta de llarga durada en el camp artístic que s’ofereix a la ciutat. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques (des de l’Escola d’Arts del Prat), el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).


Veure més]]>
Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

 • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
 • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
 • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

 • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Tue, 16 May 2017 11:29:58 GMT <![CDATA[Directe a l’estudi de La Capsa]]>

L’estudi de so de La Capsa és alhora un plató, una plataforma per ajudar a difondre els grups musicals de la ciutat.

Cada cop més, la música és més que un element sonor i molta gent acostuma a descobrir i escoltar música des de plataformes audiovisuals com youtube. En una generació digital, els vídeos són una eina per captar la mirada i l’atenció sobre grups i propostes musicals interessants.

Per això des de La Capsa han convidat a quatre projectes musicals de la ciutat a visitar l’estudi de so i enregistrar àudio i vídeo en directe per recollir una cançó del darrer disc de quatre bandes amb molta projecció de la nostra ciutat.

El projecte vol ajudar a donar visibilitat a aquestes bandes dins i fora de la ciutat, facilitant també que la gent del Prat les conegui. Per ara ja han vist la llum els vídeos dels Bohemios Autorizaos i de Xavi Alias  i aviat arribaran les propostes d’altres bandes i músics de la ciutat. 

+ info del projecte aquí>


Veure més]]>
Wed, 26 Apr 2017 07:37:16 GMT <![CDATA[Un curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, seleccionat per al Festival de Canes]]>

El curtmetratge "Los desheredados", amb guió i direcció de la pratenca Laura Ferrés, ha estat seleccionat per participar al Festival de Canes del mes de maig proper. Aquest film, l'únic espanyol en participar enguany en el prestigiós festival de cinema francès, també compta amb segell pratenc de part de David Tejedor, que n'és el director de producció. 

"Los desheredados", entre documental i ficció, és un retrat de la fi del negoci familiar de Pere Ferrés, pare de la directora. El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Wed, 05 Apr 2017 08:52:19 GMT <![CDATA[Comença una nova temporada de teatre, música i dansa al Prat]]>

El divendres 31 de març va tenir lloc al Teatre Modern un càsting molt especial. La nova temporada d’escèniques precisava d’intèrprets i el públic allà present vam ser convidats a formar-ne part.

Un a un, vam veure passar per dalt de l’escenari un tast dels espectacles dels quals podrem gaudir aquest trimestre. Així, vam saber que el 29 d’abril ens visitarà la mare incombustible de Conillet, interpretada per la Clara Segura amb tanta força i esperit crític com humor. També vam saber que viurem una teràpia de parella “inusual” el 7 de maig, sota la direcció de Daniel Veronese i Sota teràpia. EscapeShow ens farà ser Sherlock Holmes per un dia (7 d’abril) i descobrir l’assassí a temps si volem conservar la vida. Aquesta vegada la dansa arriba el 22 de març amb Umbra + Bulb, i ho fa acompanyada d’una experiència multimèdia on les ombres i les llums són les protagonistes.

El cicle Dijous Teatre continua amb les propostes més crítiques. El 20 d’abril tindrem l’oportunitat de ser testimonis de la biografia d’aquest Ragazzo tan especial que encarna l’Oriol Pla, ple de reivindicacions i emocions. La cia. La Calòrica ens farà protagonistes, amb molt d’humor i mala llet, de “l’estrany fenomen” que són “les feines de merda” (18 de maig) i l’Agrupación Señor Serrano, el 22 de juny, ens ajudarà a entendre’ns com animals en constant moviment amb Birdie, com els ocellets.

Per acabar, el Tortell Poltrona i l’Albert Pla seran els encarregats del “Fi de festa” el 28 de maig, molt a la seva manera i com només ells ho saben fer: emocionant!

Consulteu aquí tota la programació de la temporada d’abril-juny d'arts escèniques a la ciutat.


Veure més]]>
Fri, 31 Mar 2017 09:31:40 GMT <![CDATA[L’espectacle interactiu “EscapeShow” fa una crida al públic jove del Prat]]>

El proper divendres 7 d’abril, a les 19 h, s’estrena al Teatre Modern l'espectacle “EscapeShow”, o escapes o mors, una obra de teatre fresca i interactiva de l’autor Iván Tapia, on el públic passa a ser el protagonista. 

Basada en el novedós concepte del “room escape”, el públic interactuarà amb els actors i actrius, hauran de resoldre enigmes i prendre decisions amb l’ojectiu de salvar-se d’un gas amb el qual han estat intoxicats.

El format de l’obra simula un programa nocturn de televisió guiat per la presentadora Clara Cape, que compta a l’ajuda del Marcels i on tots plegats estan sota les ordres del famós assassí Jason Room. 90 minuts intensos on l'espectador esdevindrà el protagonista. 90 minuts d’infart per trobar l'antídot del gas, amb el qual els espectadors i espectadores hauran estat intoxicats. 

Promoció per al públic jove

Els i les joves d’entre 12 i 18 anys que vulguin assistir a EscapeShow, ho podran fer per tan sols 5 euros.

La venda d’entrades es realitzarà un únic dia i serà el proper dimecres 5 d’abril, de 17 a 20 h a la recepció del Cèntric Espai Cultural. El pagament podrà ser en metàl·lic o amb targeta.

Una altra opció de la promoció jove, serà accedir a un 30% de descompte amb el carnet de les Sales d’estudi o un val que pots recollir al Lloro. Les entrades en vendran tan al Cèntric Espai Cultural i Teatre Modern.

Consulta altres descomptes.

El preu general de l’entrada és de 15 euros.


 


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:22:08 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí també guanya el premi Goya al millor muntatge]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat un premi Goya del cinema espanyol pel muntatge de la pel·lícula "Un monstruo viene a verme", de J.A. Bayona. 

Fa pocs dies, Martí ja va guanyar un premi Gaudí del cinema català pel mateix motiu. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 14:40:11 GMT <![CDATA[Canvi en la programació del Teatre Modern]]>

L’espectacle Relato de un náufrago, previst per al diumenge 26 de febrer al Teatre Modern amb Emilio Gutiérrez i Àngel Llàcer, ha cancel·lat la seva gira a causa de malaltia d’un dels intèrprets.

En substitució d’aquesta proposta s’ha programat Lehman Trilogy, d'Stefano Massini.  Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l'arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d'inversió més grans del moment, el 2008. Els intèrprets són Rubén de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres i David Vert.

Per a qualsevol dubte o qüestió relacionada amb les entrades venudes de Relato de un náufrago, podeu escriure un correu electrònic a cultura@elprat.cat.


Veure més]]>
Mon, 30 Jan 2017 09:01:02 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí guanya el Gaudí al millor muntatge ]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat el premi Gaudí 2017 al millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula "Un monstre em ve a veure". Martí també estava nominat als Premis Gaudí pel muntatge d'un altre film, "Contratiempo", i igualment està nominat als premis Goya del cinema espanyol. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).
 


Veure més]]>
Wed, 25 Jan 2017 09:16:36 GMT <![CDATA[Flamaradas: cançons que parlen del Prat]]>

Al mes juliol es van enregistrar quatre cançons molt especials a l’estudi de gravació de La Capsa. Cançons que parlen de llocs mítics de la nostra ciutat: el Delta, el “Campo Richard”, el càmping Cala Gogó i la fàbrica de La Seda. Unes gravacions que pretenen recollir les cançons que Daniel Magallón, àlies Flamaradas, ha fet a partir de la trobada i diàleg amb el Cor d’adults de l’Escola Municipal de Música del Prat.  

El #4Raons és un projecte coordinat per La Capsa i Indigestió que des de fa uns anys aposta per repensar les relacions entre música i ciutadania fent un pas més enllà i modificant el vincle entre el músic i la gent del territori. Finalment aquest procés es reflexa a les seves actuacions creant una experiència que supera els rols habituals d’emissor i receptor en un concert. 

Fes clic aquí per escoltar les cançons


Veure més]]>
Fri, 13 Jan 2017 08:02:24 GMT <![CDATA[Comença el cicle Dijous Teatre! ]]>

Amb el nou any, hem encetat un nou cicle de teatre. El tercer dijous de cada mes, a les 20 hores, el Teatre Modern obre les seves portes.

Dijous Teatre és l’excusa perfecta per veure teatre d’una manera diferent. Diferents formats, perspectives, gèneres o no-gèneres i temàtiques passaran pel Modern intentant deixar la seva empremta.

La voluntat és portar a l’escenari del Modern l’aquí i l'ara, parlar en present, de l’entorn que ens defineix i que ens representa. Portar una mirada crítica, esbiaixada, fer sentir les veus distorsionades, absents...

Aquests dijous també volen ser la porta als formats més gamberros, transgressors.

Dansa, teatre, música, titelles, cabarets i gèneres per definir. Tot hi té cabuda. I nosaltres hi serem per ser-ne testimonis.


Veure més]]>
Mon, 09 Jan 2017 13:19:02 GMT <![CDATA[L'últim sopar. Presentació nova temporada teatre, música i dansa]]>

El Teatre Modern va ser la seu de 'L’últim sopar', un espectacle de creació ideat per presentar les propostes de teatre, dansa i música que passaran pel Prat durant els propers tres mesos.

Així doncs, les persones assistents van formar part d’aquesta peça teatral en què una companyia posava punt i final a la seva història celebrant un sopar de comiat. Els diferents membres donaven a conèixer els seus nous projectes i ens explicaven més a fons les propostes artístiques que els propers mesos passaran pels escenaris del Prat.

Aquesta presentació va donar el tret de sortida a la venda d’abonaments escènics i, a partir de dimecres 11 de gener, començarà la venda d’entrades als diversos espectacles que conformen aquesta temporada.

Consulta aquí tota la informació sobre els espectacles i la venda d'abonaments i entrades o descarrega't el programa de la nova temporada en aquest enllaç

 


Veure més]]>
Mon, 02 Jan 2017 13:57:45 GMT <![CDATA[Rhümia obrirà una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Rhümia és un espectacle clàssic de pallassos que conquereix la realitat per fer-la girar de cop. Aquest espectacle és una escletxa a la vida, una experiència catàrquica per petits i grans, junts, alhora. Una estona de rialles i d’humor en estat pur.

L’espectacle ha guanyat el premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de 2016 i, després d’haver d’allargar la seva estada a Barcelona donades les bones crítiques i les entrades exhaurides, inicia una gira per Catalunya que l’acosta a la nostra ciutat el proper diumenge 15 de gener.

La companyia Rhum&cia ens ofereix aquesta segona part de Rhum, l’espectacle que  va unir a aquests actors, músics i pallassos per portar a escena el darrer treball del pallasso Monti.

Emoció, tendresa, humor, l’absurd, el joc, l’enginy i la vitalitat són alguns dels elements que donen forma a un dels millors espectacles de pallassos dels darrers anys.

Aquest espectacle és una iniciativa del Teatre Modern en col·laboració amb la Xarxa del Prat.

Trobareu més informació en aquest enllaç. Podeu comprar les vostres entrades a ticketea i també a la recepció del Cèntric Espai Cultural.


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 13:37:02 GMT <![CDATA[Cap a un nou Programa d’Arts Escèniques i Música]]>

El maig passat es va iniciar l’elaboració del nou Programa d’Arts Escèniques i Música del Prat, un procés de reflexió i replantejament de les línies d’actuació en el món de les arts escèniques de la ciutat (teatre, música, dansa, arts de carrer...), dirigit pel professor i consultor Jaume Colomer, director de Bissap, professor universitari i expert en l’àmbit d’arts escèniques.

Durant aquests mesos s’han celebrat cinc sessions obertes de diagnosi i valoració, amb un total de 74 persones participants, moltes de les quals formen part activa del teixit cultural i creatiu de la ciutat.

A partir de les valoracions i propostes reflectides s’ha arribat a diferents conclusions, recollides en un informe, que serà el document base de treball dels propers mesos. Les conclusions s’agrupen en set eixos:

 • Considerar com a prioritat estratègica la formació escènica i musical
 • Potenciar els processió de creació i producció local
 • Oferir una programació escènica diversa, estable i de qualitat
 • Promoure la màxima participació de la ciutadania en les pràctiques escèniques i musicals de la ciutat
 • Promoure la interacció i cooperació entre agents escènics i musicals
 • Millorar les infraestructures escèniques i musicals
 • Treballar en xarxa, de forma oberta i col·laborativa

A partir de les línies estratègiques s’elaborarà durant els propers mesos, el nou programa d’arts escèniques i música de la ciutat. 


Veure més]]>
Thu, 27 Oct 2016 11:33:55 GMT <![CDATA[La Capsa, nominada com a millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC]]>

La Capsa ha estat nominada al guardó de millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC per la seva oferta de música en viu, conjuntament amb altres sales catalanes com la BARTS (Barcelona), La Daurada (Vilanova i la Geltrú) i Sarau 08911 (Badalona). Els premis es lliuraran el proper mes de novembre a Barcelona.

Els Premis ARC són els guardons de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya. Des de fa 14 anys, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, ARC, proposa, nomina i tira endavant aquests premis, que volen reconèixer diferents trajectòries en el camp de la música en viu, tant per a bandes com per a orquestres, sales i festivals de música.

Escena musical metropolitana

La Capsa, des de la seva reobertura, ha fet un treball i una aposta clara per grups emergents de l’escena independent, donant també resposta a diferents estils musicals i treballant amb gent diversa del sector per poder bastir una programació de música en viu que enriquís l’escena musical de la ciutat i de l’àmbit metropolità.

Aquest any han passat per La Capsa alguns grups que també han estat nominats en diferents caregories dels premis ARC, com The Excitements, The Pinker Tones, La Banda del Coche Rojo, Maria Arnal i Marcel Bagés.


Veure més]]>
Thu, 20 Oct 2016 07:53:06 GMT <![CDATA[Canvis al repartiment de l’obra El Rey]]>

Per raons d’agenda dels actors de l’obra El Rey, que es durà a terme el proper 30 d’octubre al Teatre Modern, de la mà de la Cia Teatro del Barrio, l’actor Willy Toledo serà substituït pel també conegut actor Javier Gutiérrez. Amb una extensa carrera i nombrosos reconeixements, Javier Gutiérrez compta amb un Goya al millor actor per la seva interpretació a la pel·lícula La Isla Mínima.

El Rey és la cinquena producció del Teatro del Barrio, que ens presenta una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Al final de l’espectacle, hi haurà col·loqui postfunció amb la companyia. 

Més informació i venda d'entrades en aquest link

 


Veure més]]>
Wed, 21 Sep 2016 08:26:37 GMT <![CDATA[L'Escola Municipal de Música arriba als 573 alumnes]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat ha iniciat el seu tercer curs de funcionament amb més alumnes, més conjunts i més oferta que mai. 

El curs 2016 - 2017 ha començat amb un total de 573 alumnes en programes de llarga durada, que inclouen totes les edats, des dels tallers de música en família fins als cursos de música per a adults, amb classes a les diferents seus de l’escola (Torre Balcells, La Capsa i escoles Jacint Verdaguer, Sant Jaume i Pepa Colomer).

El creixement de l’escola es veu reflectit en la creació de més conjunts instrumentals, com la nova banda de petits o els nous combos de La Capsa,  entre altres.

Properament començarà l’oferta formativa de curta durada dins del cursos de tardor organitzats conjuntament amb La Capsa, amb tallers de guitarra flamenca, cajón, ukelele, DJ i Protools.

Projectes de conjunts instrumentals a les escoles

L’escola també fa projectes de conjunts instrumentals a escoles de primària del municipi, en concret d’instruments de corda (Entrecordes) als centres Pepa Colomer i Sant Jaume, i projecte d’instruments de vent (Entrevents) a l’escola Jacint Verdaguer. Com a novetat, enguany s’inicia un nou projecte amb instrument de música tradicional (Entretradis) a l’escola Joan Maragall. Uns 300 alumnes de cicle mitjà podran gaudir d’aquests projectes a les escoles.


Veure més]]>
Tue, 20 Sep 2016 06:38:00 GMT <![CDATA[Dues noves versions de la sardana La Festa Major del Prat]]>

Des de 2009, amb l'objectiu de popularitzar la sardana La Festa Major del Prat, se'n fan diverses vesions, d'estils molt diferents, any rere any poc abans de l'inici de la Festa.

Cada any, La Capsa encarrega una relectura de la sardana, composta l'any 1945 pel mestre Ventura i Tort amb lletra de Fernando Casanovas.

Des de 2009 se n’han fet 2 o 3 versions cada any. Aquest projecte arriba enguany al final, amb dues versions més: una de la Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat, amb un arranjament amb elements del jazz clàssic i el latin jazz; i una altra a càrrec de la Cobla del Baix Llobregat, que interpreta la sardana original.


Veure més]]>
Mon, 05 Sep 2016 10:55:04 GMT <![CDATA[Nova temporada de tardor d'arts escèniques: teatre, música i dansa]]>

El proper dimarts 13 de setembre tindrà lloc al Teatre Modern la presentació de la temporada d'arts escèniques d'aquesta tardor al Prat, amb l'assistència d'algunes de les companyies protagonistes i l'actuació de la cia. Bratislava, que ens farà cinc cèntims del seu espectacle "Oh my God Barcelona!".

La temporada ve farcida de títols que han nodrit d'èxits la cartellera barcelonina, com El Florido Pensil, Dansa d'Agost, Nadia... i cares conegudes com Nora Navas, Alberto San Juan, Marta Marco, el Mag Lari, etc.

La música amb majúscules visita el Cèntric, amb el virtuosisme del pianista Daniel Ligorio i la projecció de l'òpera Gaudí, entre altres.

Com sempre, l'equip de Jardins de la Pau i el Grup Xarxa Prat han preparat unes propostes familiars d'allò més llamineres: bruixes, casetes de xocolata i gegants ens acompanyaran aquestes properes dates.

El circ continua sent la gran proposta del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa. 

A La Capsa hi podreu trobar les propostes de música en viu més actuals i al teatre Kaddish l'ambient més íntim i acollidor per gaudir, frec a frec amb els actors i actrius, de l'experiència teatral.

Venda abonaments: dimecres 14 i dijous 15 de setembre, de 17 a 20 h, al Teatre Modern

Venda d’entrades:  a partir de divendres, 16 de setembre, a www.ticketea.com, a la recepció del Cèntric i al Teatre Modern.


Veure més]]>