Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 12 Apr 2018 12:29:48 GMT <![CDATA[El bar de l'Artesà reobre el dia de Sant Jordi]]>

El 23 d'abril a la tarda, dia de Sant Jordi, el bar de l’Artesà reobrirà  al públic, després d’estar tancat 10 mesos per obres. Els treballs, han servit per adequar el cafè als usos que comportarà l’obertura del teatre adjadent, que obrirà durant la primavera de l’any vinent. El Teatre de l'Artesà serà una peça clau del nou Sistema d'Arts en Viu de la ciutat.

Obertura cap al vestíbul del teatre

Els canvis s’han fet tant a dins com a fora del bar. A dins, el canvi més significatiu ha estat el desplaçament de la barra cap al fons, de manera que ha permès obrir una porta d’accés al vestíbul del futur teatre. A la mateixa paret també s’hi han obert dues finestres.
 
L’escala que pujava al pis superior ha estat retirada, ja que la sala del primer pis passarà a formar part de les instal·lacions del teatre. D’altra banda, la cuina s’ha engrandit considerablement, mentre que els serveis s’han ampliat i s’han situat a l’exterior, al pati lateral del fons del bar. La resta no ha canviat i s'han mantingut materials i colors. 

Canvis a l’exterior

L’antiga tanca perimetral del pati s’ha substuït per una de nova, en forma de gelosia, que quedarà recoberta de vegetació. Al carrer del Centre, la nova tanca s’ha enretirat per darrere de la primera fila de plataners, de manera que la vorera, que abans tenia una amplada d’1,4 metres en farà 3,43. 

El pati compta amb més plataners, plantats a les zones on no n’hi havia, i el terra que era de grava és ara de sauló compactat, mentre que la pista central pavimentada es manté. La paret del fons del pati s’ha recobert amb pèrgoles enjardinades i zones d’estada amb seients. 

La terrassa del bar es manté com estava, si bé s’han instal·lat tres grans tendals a la façana per fer ombra, tal com existien als anys 30 del segle passat. 

Finalment, l’entrada des del carrer del Centre compta amb un gran plafó metàl·lic amb les paraules “L’Artesà” retallades, mentre que la porta del bar ve precedida per una gran plataforma d’obra que, en el futur, serà compartida amb l’entrada del teatre.


 


Veure més]]>
Tue, 10 Apr 2018 09:22:45 GMT <![CDATA[El Prat esdevé una pista de ball a partir del 27 d'abril]]>

Amb motiu de les celebracions del Dia Internacional de la Dansa, la ciutat es converteix en una gran pista de ball. Els carrer s'ompliran de dansa,  per sentir i gaudir de prop propostes de diferents estils (des del hip-hop, a la dansa contemporània o el flamenc) en diferents espais i adreçades a tots els públics. Propostes professionals consolidades al costat de companyies i grups locals conformen un programa divers i participatiu.

Inaugura el cicle la Cia. Mar Gómez el dia 27 d’abril, amb el seu espectacle de carrer La vie en rose.  Una altra cita imprescindible del cicle és la gran Festa de la dansa, que tindrà lloc als jardins de la Pau el diumenge 29 d’abril. També gaudirem dels Brodas Bros i les seves propostes hiphoperes. Flashmobs, i espectacles per a tota la família arrodoniran un programa on tothom hi trobarà el seu lloc.

El cicle el tancarà una proposta molt especial. Volem convidar a tothom que vulgui a participar d’un gran taller de dansa. El Colectivo Lamajara ens proposa que ens acostem al món de pagès, als treballs del camp, el nostre entorn més immediat i juguem a fer-lo nostre. El diumenge 13 de maig, a les 11 del matí el pati de l’Artesà, a més de vermut, s’omplirà de dansa i tothom hi està convidat.

Segueix les petjades i apunta’t les cites! Més informació a www.elprat.cat/maigendansa


Veure més]]>
Tue, 10 Apr 2018 06:43:09 GMT <![CDATA[Un curtmetrage rodat íntegrament al Prat participa al Festival de Màlaga]]>

El curtmetratge Viajes Anónimos, dirigit per Jorge Peña i enregistrat íntegrament a l'edifici dels Carrabiners i als espais naturals del delta del Llobregat, participarà a la secció de curtmetratges del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 13 al 22 d'abril a la ciutat andalusa.  

Aquest projecte va formar part de la modalitat d'Art i Educació de la convocatòria UNZIP.elprat d'Arts Visuals 2016, i es va dur a terme amb la col·laboració de l'Escola d'Arts del Prat Amics Art Prat.


Veure més]]>
Thu, 05 Apr 2018 09:10:25 GMT <![CDATA[El Prat acull un intercanvi juvenil europeu sobre dansa ]]>

Ballarins, companyies de dansa, professors d’escola o simplement aficionats a aquesta disciplina artística prendran part del Dance Dialogue, que se celebra al Prat des d’avui i fins al dimecres 11 d’abril. Es tracta d’un intercanvi europeu en què prendran part una trentena de joves de Catalunya, Estònia, França, Grècia i Txèquia.

L’intercanvi juvenil pretén posar sobre la taula els estereotips i tòpics que s’atribueixen al jovent, emprant la dansa com a canal d’expressió. La iniciativa, que acull el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha estat impulsada per Taller d’Art, Cultura i Creació i finançada gràcies al programa europeu Erasmus+, i compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat.

Durant la trobada, els joves participants realitzaran debats i dinàmiques en pro de l’autogestió, tallers de dancehall i danses urbanes o una gimcana pel municipi. L’objectiu final és que realitzin una mostra a l’espai públic, que definiran durant un procés participatiu al llarg de l’estada. La performance final es durà a terme la tarda del dimarts 10 d’abril a la plaça Catalunya. 

Participació al festival La Beat Dance 

Dance Dialogue se suma al festival de dansa urbana, La Beat Dance, que se celebrarà al nostre municipi el proper dissabte 7 d’abril. Al campionat, que es farà al pavelló Xavier Marcilla del CEM Fondo d'en Peixo, hi haurà un espai dedicat a l’intercanvi a través d’una intervenció artística. 

Continuïtat d’Urban Culture 

Dance Dialogue segueix l’estela d’Urban Culture, el projecte internacional que l’estiu passat van acollir Gavà, Castelldefels i Viladecans. Amb el primer intercanvi es va treballar a través del rap, la dansa i el graffity i ara s’ha optat exclusivament per la dansa, ja que s’entén que és una disciplina més accessible a l’hora d’expressar-se.


Veure més]]>
Fri, 23 Mar 2018 12:58:32 GMT <![CDATA[Claudia i el seu viatge a Ganímedes]]>

La Virgi Morillas ens explica com la va colpir el relat de la Claudia, i ho diu així:

"Aquest dijous vaig anar a veure al Modern l’obra “Claudia” dins del marc de “Dijous Teatre”. Era conscient que anava a veure una obra d’alt impacte emocional que m’anava a “tocar” alguna part interna meva. Efectivament va ser una obra de molta intensitat, a on em vaig tensar, vaig plorar, riure, esperançar... una barreja de sentiments que em van travessar, com crec, a totes les persones presents.

La proposta escènica consisteix en un relat en primera persona per part de la protagonista real de la dolorosa història: Claudia. Ella descobreix als 22 anys que havia estat una nena desapareguda i que havia crescut en una mentida, una vida i una família que no li corresponia.

Es fa incisiva i t’entra pel cos. Et fa plantejar-te moltes preguntes sobre la condició humana i com organitzem la nostra convivència des de les ferides que arrosseguem del nostre passat.

Parla sobre memòria històrica i drets humans a l’Argentina en l’època de Videla. Allà s’han creat moviments socials tan ben organitzats com les mares de la plaza de mayo, que ja lluiten per treure a la llum centenars de casos de persones desaparegudes. I denuncien i reclamen que es jutgi als responsables de cometre crims contra la humanitat, en la seva i altres causes similars.

El muntatge escènic (i poètic) acompanya la història, retalls de vida i persianes que simbolitzen una casa que conté moltes emocions, des de la por a la calma des sentir-se en refugi. Amb projeccions a temps real i gravacions de paisatges que ens transporten, a metàfores sobre ovnis i espais naturals en estat pur que ens commouen.

Em va interessar molt el procés personal pel qual va passar la protagonista, de Merceditas a Claudia, i com simbòlicament es despulla a l’escenari. És una proposta que planteja un procés personal convuls, de moltes preguntes sense resposta. Algú que descobreix que la seva vida ha estat un teatre, que com una crisàlida es transforma i passa de viure en una bombolla a descobrir un nou món, de lligar fils i entendre coses, de redescobrir-se com a persona, redefinir una identitat, d’assimilació d’un dolor profund i ancestral.

Molt agraïda per aquesta proposta de la companyia La Conquesta del Pol Sud. M’agradarà seguir la trajectòria de les seves propostes tenyides de sentiment, denúncia i realitat."

Podeu viatjar una mica més a través d'aquest reportatge


Veure més]]>
Fri, 23 Mar 2018 08:00:27 GMT <![CDATA[200 alumnes dels projectes EntreInstruments interpreten la primera Tocata del Prat]]>

El passat dimarts 20 de març, 200 alumnes de les escoles del Prat participants en el programa EntreInstruments van oferir el seu primer concert conjunt al Centre Cívic Delta del Llobregat.

En concret, la Tocata va ser interpretada pels alumnes de 4rt de les escoles participants al projecte: Escola Jacint Verdaguer, Escola Pepa Colomer, Escola Joan Maragall i Escola Sant Jaume. Cada escola va oferir una cançó del repertori que han treballat durant el curs escolar i, per tancar l’acte, van interpretar totes juntes una cançó amb lletra inventada pels alumnes.

El projecte EntreInstruments posa en connexió l’Escola Municipal de Música del Prat amb els centres educatius de primària de la ciutat, amb l’objectiu de que els alumnes de 3r a 6è de primària puguin tenir un aprenentatge en la pràctica d’orquestra amb instruments musicals de corda, vent o arrel tradicional. El programa EntreInstruments es desenvolupa en el marc del projecte Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat i treballa els següents àmbits:

  • EntreVents: a l’Escola Jacint Verdager
  • EntreCordes: a l’Escola Pepa Colomer i l’Escola Sant Jaume
  • EntreTradis: Escola Joan Maragall

Podeu veure algunes imatges del concert:


Veure més]]>
Mon, 19 Mar 2018 10:38:14 GMT <![CDATA[Presentació del nou Sistema Arts en Viu El Prat]]>

El passat dijous es va presentar, a l’auditori del Centre Cultural Torre Balcells, el nou Sistema d’Arts en Viu El Prat. 

El Sistema té la voluntat d’agrupar i reordenar les diferents accions i propostes que es desenvolupen a la ciutat en l’àmbit del teatre, la dansa i la música, així com també incorporar altres disciplines com el circ.  Es pretén una mirada àmplia i una visió global de ciutat que fomenti l’entrecreuament de disciplines, el treball conjunt i que ofereixi una formació integral en les arts en viu.

Resultat del debat ciutadà

Aquest document és el resultat d’un procés de consulta i debat amb la ciutadania que es va iniciar fa un any i mig i que després d’un treball tècnic i amb entitats i col·lectius de la ciutat es concreta en un Pla de Treball de quatre anys i que té els següents eixos estratègics:

  • Considerar la formació escènica i musical com a una prioritat estratègica
  • Potenciar i qualificar els processos de creació i producció local en arts escèniques i música
  • Oferir una programació escènica i musical estable, diversificada i de qualitat
  • Promoure la màxima participació de la ciutadania en les pràctiques escèniques i musicals de la ciutat
  • Promoure la interacció i cooperació entre els agents escènics i musicals i redefinir el paper de l’Ajuntament
  • Millorar les infraestructures escèniques i musicals
  • Treballar en xarxa, de forma oberta i col∙laborativa

El paper del nou Teatre de l'Artesà

En aquest marc, el paper de l’Escola Municipal de Música del Prat serà estratègic, oferint formació en disciplines com la dansa i el teatre, a més de la formació musical que ja ofereix. També l’Artesà tindrà un paper fonamental en el desenvolupament del Sistema, actuant com a node central i articulant la difusió i programació escènica de la ciutat, oferint espais de creació i de formació.

Podeu consultar el document en el següent enllaç


Veure més]]>
Fri, 16 Mar 2018 08:09:41 GMT <![CDATA[Bodas de sangre, dirigida per Oriol Broggi, al Teatre Modern]]>

El passat diumenge 11 de març el grup de teatre amateur de La Casa de Andalucía van tenir l’oportunitat d’anar a veure al Teatre Modern l’obra Bodas de Sangre, de Federico García Lorca, dirigida per Oriol Broggi. Estaven molt emocionats i expectants ja que aquest curs també la portaran ells a escena, al mateix teatre. Aquestes són algunes pinzellades del que van rebre:

Rosa: "Es sin duda una propuesta diferente y transgresora, con una escenografía cuidada, sobria y sencilla, y una excelente interpretación de los actores, especialmente Clara Segura en el papel de Novia y de Nora Navas en el de Madre."

Lídia: "La posada en escena amb el trio de músics d’acompanyament i amb la projecció de fons de diverses escenes, com si fos una pel·lícula, li van donar una modernitat que vaig rebre de bon grat. Les dues cançons en català van ser sorprenents i xocants d’escoltar en una obra de Lorca… per què no? Respecte dels actors, tots genials. De totes totes, recomanable!"

Toni: "Nosotros también representaremos esta obra el próximo 1 de Julio y cuando ensayamos, nuestro director, Jose Segurado, nos hace repetir 40 veces por un gesto. A veces pienso: “¿y qué más da?”. El planteamiento de la obra que vimos no tiene nada que ver con la nuestra, y me ha hecho ver que cada director crea una obra diferente. Vale mucho la pena."

Deli: "Desde el inicio había, en una parte del escenario instrumentos musicales, piano, guitarras, y 4 músicos que acompañaban toda la obra con canciones relacionadas con él. Me sorprendió la interpretación de un par de canciones en catalán, una apuesta muy arriesgada. Los personajes de la Mendiga y de la Luna, con largas túnicas en rojo y azul y con un diálogo muy rápido. En el fondo del escenario una pantalla con imágenes grabadas de algunas escenas de los actores con caballos y paisajes. Un trabajo muy profesional que arrancó largos minutos de aplausos y levantó a la mitad de los espectadores."

Albert: “Me ha gustado mucho el vestuario y la puesta en escena. Me ha encantado verlo en directo.”

Mari: "Las proyecciones de las escenas también le han dado más vida a la obra. Tengo que destacar la escenificación de los personajes de la Luna y la Mendiga. Me ha llamado mucho la atención la sincronización de los actores en las escenas."

Mari Carmen: "Las interpretaciones de Nora navas y Clara segura fueron insuperables, agarre, sentimiento y fuerza en la interpretación. La Mendiga y la Luna me llegaron a lo más profundo. Nos dieron una inyección de saber hacer. ¡Felicidades a la compañía!"

Montse: "Me gustó la escenografía, discreta y original al mismo tiempo. La proyección de imágenes en el fondo del escenario completaba es espacio reforzando al mensaje en cada escena. Me desconcertó en un principio, por el tratamiento de los personajes, al igual que los cazadores en el bosque, fue una versión muy peculiar."

Isabel: "Fue una gran interpretación por parte del elenco de actores. Me dio la sensación de que la historia del drama la contaban los cantantes. Me recordó a cuando yo era pequeña los dramas que iban narrando por los pueblos algunas personas con estampas de los protagonistas, porque cuando cantaban se quedaba como congelado el movimiento de los actores. Para mí, quienes realmente contaban la historia eran los cantantes. La interpretación fue magnífica, una forma diferente de hacer teatro."

Aquí us deixem algunes fotos i el reportatge del Prat.tv 


Veure més]]>
Fri, 23 Feb 2018 09:49:53 GMT <![CDATA[Passi obert de La vie en rose, de la Cia. Mar Gómez ]]>

Fa 12 anys que la Mar Gómez i el Xavi Martínez passegen la seva dansa pel Prat. L’any 2006 van aterrar al Teatre Modern per establir-s'hi com a companyia resident. Han estat anys intensos de feina de proximitat, amb la gent gran, amb grups de dones... però sobretot amb les escoles del Prat. Primer va ser amb la Dansa al pati, que es van recórrer totes les escoles, a l’hora de l’esbarjo; després va ser amb l’activitat Jugant amb la dansa, que han pogut entrar a les aules, amb gran acceptació per part del professorat i de l’alumnat. Aquesta tasca continua.

El Teatre Modern també és important de l’activitat de la companyia. Un espai per presentar els seus espectacles, assajar i preparar les seves propostes. Durant aquesta setmana estan acabant d’enllestir la versió de sala del seu darrer treball La vie en rose.

Aquest darrer treball presenta la caiguda en picat d’una parella, una “guerra de los Rose”, ballada i lliure, amb el seu peculiar estil sempre de la mà de l’humor.

Properament, dins el cicle Maig en dansa també els podrem veure en alguna plaça de la ciutat; estem amatents. De moment, però, els podrem veure el proper divendres 23, a les 20 hores.  Ens veiem al teatre.

Si et vols descarregar la teva invitació, fes-ho aquí.


Veure més]]>
Tue, 20 Feb 2018 12:38:27 GMT <![CDATA[Mos Maiorum. Un bany de realitat]]>

La passada edició del Dijous Teatre vàrem tenir un bany de realitat. Mos Maiorum, el costum dels nostres avantpassats, ens va submergir en la crua realitat que pateixen les persones que, per una raó o una altra, es veuen obligats a deixar casa seva. En concret, vàrem conèixer la realitat de la frontera hispano-marroquina. 

Agraïm molt al Martín Núñez, persona amb moltes habilitats comunicatives, natural del Salvador i que ha viscut a diferents països i ha participat de diferents projectes solidaris, que es va encarregar de conduir el col·loqui i de fer-nos parlar d'emocions. Ell mateix ens deixa aquestes paraules:

"Impactado sería la palabra que define el estado en que me dejó el presenciar la limpia y bien montada obra de Mos Maiorum, donde Ireneu, Alba y Mariona plasman su documental teatral... dramático, crudo, real y penetrante... Todo un espectáculo. Gracias por permitirnos apreciar y comentar esta moderna forma de llevar teatro. Enhorabuena!".

Podeu clicar aquí veure un petit recull fotogràfic i el reportatge de ElPrat.Tv


Veure més]]>
Tue, 13 Feb 2018 08:38:07 GMT <![CDATA[Arrenca una nova edició del cicle Dijous Teatre]]>

El proper dijous 15 de febrer arrenca una nova edició dels Dijous Teatre, un cicle que vol mostrar un teatre diferent i que situa l’espectador en un lloc també diferent.

La primera proposta aborda un tema de primera actualitat: les notícies des les fronteres no paren d’arribar. Contínuament som espectadors de les morts que es produeixen a la nostra tranquil·la i calmada mar Mediterrània. La Cia. Mos Maiorum se n’ha volgut fer ressò amb el seu espectacle Mos Maiorum. Els costums dels nostres avantpassats i ha intentat donar resposta a la inevitable pregunta: per què no s’evita aquest genocidi amagat? 

El Teatre Modern es vol sumar a aquest voler trobar respostes i inicia el cicle Dijous Teatre precisament amb aquesta obra, i valgui com a homenatge als milers i milers de persones que han perdut la vida buscant-ne una de millor.

El cicle continuarà fent-se ressò de la societat i del moment històric que ens toca viure. Claudia, de la Cia. La conquesta del Pol Sud i Rebota Rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, ens retornen imatges que no ens agraden i que volem denunciar.

Finalment, aquests Dijous Teatre també tenen cabuda per a la comèdia i acabaran amb un gran somni adolescent de la mà de la companyia Projecte Nisu, Teenage Dream.

Apunteu-vos aquestes cites dels dijous. Són especials i espacials. Per sucar-hi pa! 


Veure més]]>
Thu, 08 Feb 2018 10:00:36 GMT <![CDATA[Es busca persona jove per a un intercanvi internacional juvenil al Prat]]>

Del 5 a l'11 d'abril es farà al Prat el Dance Dialogue Project, un intercanvi juvenil internacional on conviuran 35 joves d’entre 18 i 30 anys d’arreu d’Europa i que girarà entorn a la cultura i la dansa urbana. Cada país hi participa amb 7 joves, un dels quals serà el o la líder de grup.

Des del servei d’assessoria de mobilitat internacional del Lloro es busquen persones joves que vulguin participar en aquest intercanvi juvenil, que forma part del programa Erasmus+, i que estiguin interessades en el món de la dansa. 

Dansa urbana

El projecte Dance Dialogue Project vol fomentar un diàleg amb l’ajuda de la disciplina artística de la dansa per trencar prejudicis al voltant de la cultura urbana i crear consciència dels prejudicis propis de cada país i aquells que són comuns a la població jove. 

Entre altres activitats s’organitzaran nits interculturals on els i les participants de cada país mostraran tastets sobre la seva terra i gastronomia a la resta de joves.

Inscripcions

Les inscripcions es poden formalitzar fins al proper 1 de març i les gestiona el servei d’assessoria de mobilitat internacional del Lloro.

Si estàs interessat, cal que enviïs una carta de motivació i el currículum a mobilitat@joves.prat.cat, incloent-hi les dades personals (nom i cognoms, correu electrònic, telèfon, edat i municipi) i indicant com a assumpte del mail “Dance Dialogue – municipi”.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Lloro o escriure a mobilitat@joves.prat.cat
 


Veure més]]>
Tue, 30 Jan 2018 07:40:11 GMT <![CDATA[El cantant i músic pratenc Alfred Garcia, a Eurovisió]]>

L'Alfred Garcia, el jove pratenc que està participant en el programa Operación Triunfo de Televisión Española, ha estat escollit pel públic per representar la televisió pública estatal al concurs Eurovisió, que se celebrarà a Lisboa el 12 de maig proper. L'acompanyarà la seva companya de programa Amaia. Tots dos interpretaran el tema Tu canción.

Recordem que el dilluns 5 de febrer el cinema Capri de la nostra ciutat oferirà la final d'Operación Triunfo, en la qual també participarà l'Alfred Garcia. 


Veure més]]>
Mon, 29 Jan 2018 07:15:39 GMT <![CDATA[Los desheredados, millor curtmetratge als Premis Gaudí]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, ha estat guardonat com a millor curtmetratge als Premis Gaudí 2018.

Los desheredados, realitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat, ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 

El proper dijous 1 de març a les 20.30 h, es farà la projecció del curt al cinema Capri.


Veure més]]>
Thu, 11 Jan 2018 12:59:08 GMT <![CDATA[Arrenca una nova temporada de teatre a la ciutat]]>

Un cop acabades les Festes de Nadal, els equipaments culturals de la ciutat reprenen el seu ritme habitual i donen el tret de sortida a una nova temporada escènica carregada de nombroses i diverses propostes.

El Teatre Modern lidera la programació teatral de la ciutat amb un magnífic cartell que acostarà al Prat propostes clàssiques i multipremiades com La Celestina de la mà de la companyia Atalaya Teatro o Bodas de Sangre dirigida per Oriol Broggi i aplaudida per la crítica. Cal fer una menció especial a Othelo, una versió en clau de clown que gira per Espanya a la primavera i que va aconseguir el Premi de Teatro del Mundo. També és temps de grans noms de l’escena com el de José Sacristán, que pujarà a l’escenari del Teatre Modern amb Muñeca de procelana.

Altres propostes que estan donant molt que parlar són Les noies de Mossbank Roadque sota la direcció de la Sílvia Muntprometen ser un dels fenòmens de la temporada, com també Adossats, una història familiar al voltant de Sant Jordi amb un repartiment de luxe.

Més enllà dels espectacles més mediàtics i amb més volada, el cicle Dijous Teatre ens acosta les millors propostes escèniques emergents que aborden temàtiques socials diverses amb noves narratives i llenguatges escènics contemporanis: les migracions, les violències quotidianes, l’adolescència o la idea de justícia i de recuperar la pròpia identitat. Així, pujaran a l’escenari del Teatre Modern Mos Maiorum, Claudia, Rebota rebota y en tu cara explota i Teenage Dream.

La Capsa, el Cèntric Espai Cultural i el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera baixa també tenen un espai important en aquesta temporada.

Finalment, podrem gaudir d'una programació regular a les golfes del Teatre Kaddish, així com de les propostes escèniques que ens acosten moltes de les companyies i entitats teatrals de la ciutat : Glee, Lady Macbeth de Mtsenks, El muerto al hoyo y el vivo al bollo, Sanatorio Show, Yo, tú y él, etc.

Els abonaments de temporada es podran comprar el proper dimarts 23 de gener i dimecres 24, de 17 a 20 h, a la taquilla del Teatre Modern. La venda d'entrades estarà disponible a partir del 25 de gener. 


Veure més]]>
Thu, 28 Dec 2017 12:56:39 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados, nominat als Premis Gaudí]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, ha estat nominat als Premis Gaudí 2018 a la categoria de "Millor curtmetratge".

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 

El curt es pot veure, fins al 3 de gener, als cinemes Verdi de Barcelona. 


Veure més]]>
Fri, 22 Dec 2017 09:31:43 GMT <![CDATA[Drames rurals tanca la temporada]]>

La Núria Abelló és una veterana del Teatre Modern. Gran amant de les arts escèniques i de la literatura, és membre també de l'associació tintablava, ens deixa aquesta crònica tan xula per tancar l'any 2017. Gràcies Núria!

" Aquesta tarda amb Drames rurals hem clausurat la programació teatral d'aquest trimestre al Modern. Una programació que també ha incorporat obres tan interessants com La Treva, Masacre, Atlas i Els tres aniversaris, totes elles amb un fort component dramàtic, gairebé tràgic. En aquest sentit potser hem trobat a faltar un xic més d'humor creuat, però és evident que tot plegat forma part intrínseca no sols del teatre, sinó també dels temps que corren. En tot cas l'important és que, com sempre, el teatre ens convidi a reflexionar sobre el nostre món i la nostra vida.

Drames rurals és el primer llibre de narracions de la Caterina Albert, una noia benestant de l'Escala, més coneguda amb el pseudònim masculí de Víctor Català; pseudònim que l'autora va escollir per poder publicar més, ja que com a dona, dins del context de primers del segle XX, ho tenia molt difícil. L'obra gira entorn de deu històries tràgiques ubicades en espais rurals d'aquella època, més dues històries que no acaben d'encaixar en aquest conjunt.

En qualsevol cas cal dir que Drames rurals, l'obra que ha dramatitzat i dirigit la Joana Romero, s'ha centrat en l'adaptació teatral de tres d'aquests melodrames, concretament Parricidi,  Idil·li xorc i La Vella.

Potser en certs moments el text pot resultar una mica feixuc pel seu pes narratiu i descriptiu, però la interpretació i l'escenificació han estat magistrals, incloent-t'hi els jocs de llums i ombres. Els actes es desenvolupen dins d'un escenari fosc, original i senzill, que emmarca molt bé el to rural i tràgic de l'obra, i que, en tot moment, ha estat presidit per la palla; un element que subtilment enllaça les diferents escenes i que ens ha deixat moments memorables com: la lluita violenta del crim passional i les seves injustes conseqüències, el dissortat casament dels captaires descalços mentre canten "el poll i la puça es volen casar..." i el poble els apedrega, o la simulada pluja de cendres i flames sobre les sabates de la vella immòbil a la cadira, molt simbòlica i enigmàtica.

A més el col·loqui que ha tingut lloc després de la representació ha valgut molt la pena, perquè hem pogut aclarir dubtes i alhora conèixer millor el procés d'escenificació col·lectiva d'uns drames rurals que giren entorn la fatalitat del destí. Són drames aparentment llunyans en el temps i l'espai, però que malauradament són eterns i universals.

Sigui com sigui sempre és un plaer poder gaudir, també al Modern, del gran nivell que el Teatre Kaddish ha sembrat en molts actors i actrius del Prat de Llobregat, com la Dúnia Pellisa, l'Aroa Esteban i en Martí Castellarnau, sota l'entusiasta direcció de la Joana Romero. Tan de bo també puguin moure l'obra fora del Prat i puguin fer realitat els seus somnis! Prometen."

Núria Abelló

Aquí podeu veure un reportatge fotogràfic de la vetllada

 


Veure més]]>
Tue, 19 Dec 2017 11:45:00 GMT <![CDATA[El cinema Capri celebra el 50è aniversari reposant "My fair lady" i "Ballet burlón"]]>

El cinema Capri compleix 50 anys el proper dissabte, 23 de desembre, i ho fa reposant la primera pel·lícula que s'hi va projectar, My fair lady, i el curtmetratge Ballet burlón, de Fermí Marimón. La  continuïtat de cinema Capri després de 5 dècades és fruit de l’esforç i dedicació de la família Marimón Padrosa, promotors i propietaris del cinema des dels seus orígens l’any 1967. 

A dia d’avui, a Catalunya només es mantenen oberts 15 cinemes de característiques similars, amb una sala única de gran aforament, més d’un terç dels 43 que perduren arreu de l’Estat, segons dades de l’any 2015 del portal Cultura Visual de la Universitat Jaume I. Són casos especials en un moment en què prolifera el model del cinema multisala. En el cas del Capri, la sala es divideix en platea i amfiteatre i, entre les dues, sumen 894 butaques. 

Per commemorar el 50è aniversari, dissabte i diumenge vinents es faran al Capri dos passis especials de la pellícula My fair lady - en versió original subtitulada -, la primera que es va projectar quan va obrir el cinema el 23 de desembre de 1967. Dissabte 23 al vespre es farà una sessió amb invitació i diumenge 24 al matí una oberta al públic en general. També s'hi projectarà el curt Ballet burlón, obra de Fermí Marimón

Una història lligada a la família Marimón Padrosa

Amb l’experiència del cinema Monmari, promogut anteriorment per Joaquim Marimón (1907-1971), la família Marimón Pedrosa inicià el projecte del nou cinema, el Capri. A finals de la dècada dels 60, aquestes dues sales convivien al Prat amb l’Artesà i el Moderno i els 4 cinemes es van associar per fer front a les despeses de programació i evitar competències innecessàries. D’aquesta manera, l’Artesà i el Monmari oferien pel·lícules aptes per a tots els públics i el Capri i el Moderno, per a adults. Com que només es llogava una còpia de cada pel·lícula, s’havien d’exhibir amb l’ordre invers a cada cinema i, a mesura que s’acabaven els rotlles, un noi –que era conegut afectuosament com el noi del ”pase”- s’encarregava de portar les bobines, sovint més voluminoses que ell, d’un cinema a l’altre.

En aquest ambient, es va criar el fill de Joaquim, Fermí Marimón (El Prat de Llobregat, 1932), que recentment ha estat nomenat Fill Predilecte de la ciutat del Prat per la seva llarga trajectòria en el món del cinema i la cultura, com a exhibidor, director i productor, primer des del Monmari i després des del Capri, i per haver impulsar el cinema amateur pratenc. 

El Monmari va haver de tancar als anys 80 per la situació de crisi general d’espectadors. També ho van fer l’Artesà i el Moderno, de manera que, des del 1985, el Capri es va convertir en l’únic cinema de la ciutat de format clàssic.  

El Capri segueix conservant l’ànima del cinema d’antany, però, al mateix temps, ha anat evolucionat amb el pas del temps. L’any 2013, es va impulsar el procés de digitalització i modernització del cinema, substituint el projector de 35 mm per un projector digital, així com instal·lant una nova pantalla i equip de so. 

La família Marimón Padrosa continua sent l’ànima del cinema, que tira endavant amb el compromís del Fermí i la seva dona, la Maria Carme, i els seus fills, el Joan i la Mercè. 

Tota la família està vinculada al cinema en diferents facetes. Així per exemple, el fill d’en Fermí, Joan Marimón, també és director i guionista. Com a produccions de la família, destaquen el primer llargmetratge d’animació rodat en llengua catalana, Peraustrínia 2004 (Premi Sant Jordi de Cinematografia 1990) i Pactar amb el gat (2007).  

Dinamitzador d’activitats lligades al cinema i la cultura 

El Capri també continua sent un d’impulsor i dinamitzador d’activitats culturals lligades al cinema i la cultura. En els seus orígens, durant els anys 70, s’hi feien fòrums de cinema i es va començar a impulsar el cinema amateur, contribuint a apropar el setè art als veïns i veïnes del Prat i d’altres municipis. 

A dia d’avui, també manté el seu compromís cultural amb la ciutat. El cine club del Capri, organitzat per l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament del Prat, dóna la possibilitat de parlar sobre cinema i història. El segon dimecres de cada mes, s’ofereixen sessions gratuïtes en versió original per incentivar, a través del cinema, la reflexió social sobre l’evolució històrica de la societat i els temps que vivim. Més enllà del Cine Club, el cinema també obre cada setmana de divendres a diumenge i els dies festius, facilitant que la ciutadania pugui gaudir del setè art. 

El Capri manté un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament del Prat, que també contempla la col·laboració amb d’altres àrees, com el suport a la gent gran o la cooperació.


Veure més]]>
Fri, 15 Dec 2017 08:16:00 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados s'estrena avui als cinemes]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, s'estrena avui a diversos cinemes. És la primera vegada que un curtmetratge s’estrena individualment, sense projectar-se abans d’un llarg o dins d’un festival.

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 


Veure més]]>
Fri, 01 Dec 2017 14:16:59 GMT <![CDATA[Els premi butaca es passegen pel Prat]]>

El passat 27 de novembre es lliuraven els XXIII Premis Butaca, uns premis de teatre escollits pels propis espectadors.

De les propostes que el Teatre Modern ha acollit durant el 2017,  vuit han estat nominades i tres han obtingut el premi en alguna de les categories que anualment es premien en aquesta convocatòria que aplega i centra l’atenció del món del teatre.

Dues de les propostes premiades, han format part del cicle #DijousTeatre del Teatre Modern. Fairfly, una obra que aborda la realitat de l’emprenedoria, ha obtingut dos premis butaca, al millor text teatral i al millor espectacle de petit format.  També el passat mes de juny vam tenir l’oportunitat de veure Birdie, una proposta entorn de les migracions a càrrec de la Cia Agrupación Sr. Serrano que ha guanyat el premi a noves dramatúrgies.

El proper 21 de gener passarà pel Prat una altra obra premiada als Butaca, Renard o el llibre de les bèsties, que ha obtingut el premi a millor espectacle per a públic familiar. Una vibrant comèdia musical per a tots els públics, plena de ritme i humor.

A banda d’aquestes obres premiades, d’entre les nominades destaquen altres propostes que han passat per l’escenari del Teatre Modern, com La Treva, Art, Els tres aniversaris o Rhümia.

A partir del mes de febrer, la nova temporada d'arts escèniques a la ciutat ens portarà de nou propotes premiades reconegudes per la crítica, com Othelo (espectacle guanyador dels Premios Teatros del Mundo 2013 a la Millor adaptació, al Millor actor i a la Millor direcció) o La Celestina (premi al Millor espectacle del V Festival Internacional Noches de Moscú 2016 i premi a la Millor actriu del Festival Ciudad de Palencia entre d'altres) 

 


Veure més]]>
Wed, 22 Nov 2017 07:55:16 GMT <![CDATA[Limbo, un altre Dijous Teatre enriquidor]]>

(...) La resistència a la definició és una resistència política. Allò quotidià és polític, les emocions són polítiques, les identitats són construccions, les narracions es poden diversificar, els mites es poden deconstruir, les fronteres dicotòmiques es poden derrocar, i les jerarquies poden eliminar-se: a l'acadèmia i a les discoteques, als llits i als carrers". Coral Herrera Gómez

Limbo és la història d'un procés d'acceptació, d'una lluita diària contra el calaix –aparentment- inamovible del binarisme.

La Cia. Les impuxibles van estar al Teatre Modern el passat dijous 16 de novembre i ens van deixar molt bon regust de boca.  Limbo és tota una declaració d'intencions al voltant de la identitat sexual i del què vol dir ser transgènere i sentir-se'n.

El Kevin Guerrero, persona que està molt en contacte amb el col·lectiu de gent jove hi va ser també i ens va deixar aquesta crònica:

"En una estructura aparentment fragmentària però no per això caòtica, la història de l’Albert, abans la Berta, es desenvolupa a través de diverses escenes que expliquen diversos aspectes del seu complex procés de transició, sempre condicionat per les diverses formes de pressió que exerceix la visió hegemònica del gènere presents en tots els àmbits de la vida. Així, el monòleg interior de l’Albert, que de vegades es converteix en un diàleg amb la seva altra identitat, es combina amb diverses escenes de dansa, performance i música.

El muntatge conforma un diàleg compacte entre música, dansa i teatralitat que serveix de revulsiu emocional en l'espectador. L'espectacle es construeix sobre una base multidisciplinària en la qual les formes artístiques s'entrellacen sense competir entre elles.

En el plànol musical, l'omnipresent piano coqueteja amb algunes bases electròniques excepte a la part final de l'obra, que culmina amb la recreació d’ un videoclip amb flaire de radioformula i amb un rap de gran intensitat que toca la fibra de l'espectador.

La diversitat formal de l’espectacle acaba sent part de l’apologia a la diversitat, i en definitiva a la llibertat de poder viure sense etiquetes, que recorre tot el text i totes les imatges que crea l'elenc per impactar i fer reflexionar a l'espectador."


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 18:00:01 GMT <![CDATA[Fairfly i el miratge de l'emprenedoria]]>

La Cia. La Calòrica ens presenta Fairfly, una comèdia sobre la bombolla de l'emprenedoria. El Jordi Jiménez ens explica que li ha semblat seva proposta! 

No us ha passat que un dia us anuncien que perdeu el vostre lloc de feina,  i a partir d’aquí tot esdevé una voràgine amb els plantejaments i pluges d’idees sobre com defensar els llocs de treball; plantejaments de lluites i reivindicacions, assemblees, vagues, comunicats....Potser en algun moment d’aquest procés se us ha encès la bombeta i heu pensat que era l'oportunitat d’engegar aquell projecte de vida engrescador i innovador que mai us havíeu atrevit a encetar.

Fairfly posa sobre la taula tots aquests elements. Una trepidant  i divertida història, amb una posada en escena molt atrevida, fent una realitat palpable el teatre de “proximitat”, on resta impossible no ficar-se dins la trama i sentir que formes part de la història. Emocions creuades, moments vibrants, tensió i passions palpables. Tot lligat i amenitzat amb una bona dosi d’humor, malgrat les vides i els projectes esberlats  per la voràgine del capitalisme. Mai deixeu de somiar en fer realitat allò que creieu que és possible...de vegades passa ni que sigui al teatre!

Jordi Jiménez

Aquí podeu veure el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 08:02:13 GMT <![CDATA[L'atlas de la meva vida...]]>

Continuem amb les cròniques del Teatre Modern. 

Aquesta vegada la Núria Roy, ballarina i pratenca, ens ha deixat aquestes línies.

"Aquest dissabte han fet dansa al Modern. No coneixia la Cia.La Coja Dansa i n'he sortit gratament sorpresa.

Com escenogragia hi havia una espècie de gassa a primera línia d'escenari, sobre la qual s'hi projectaven imatges. Al darrere, una ballarina ens transmetia les seves il·lusions i angoixes, tot fusionant-se amb les imatges dels seus, o simplement ballant amb la complicitat de la seva ombra.

Un músic en directe amb una veu que et transportava. Ella fent repàs de vida, üestionant els mèrits obtingts amb tant d'esforç.

Vertiblement, us la recomano."

Núria Roy

Aquí podeu veure unes imatges de l'espectacle i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Thu, 09 Nov 2017 10:17:54 GMT <![CDATA[Una crònica de Masacre]]>

El passat diumenge 5 de novembre, al Teatre Modern, vam tenir la sort de poder gaudir de la presència de l'Alberto san Juan i la Marta Calvó amb l'espectacle Masacre. L'Ángel Roldán, actor i membre del Teatre Kaddish, ens ha fet la següent crònica. Gràcies Ángel!

"Masacre nos habla de una pareja de mediana edad, de clase media-alta, de su presente, de su economía y bienestar. De la familia que han creado, sus dos preciosos niños, una casa con su “inevitable” hipoteca en una moderna urbanización, una vida idílica y perfecta en apariencia, aunque todo eso no evita que haya días en los que prefieras dormir en un banco. La realidad del día a día puede llegar a ser insoportable.


Y Masacre también nos ilustra sobre esas otras familias, las que desde principios del S.XX controlan la banca, las eléctricas, el gas, las constructoras, los medios de comunicación… Las que tienen en su poder el crecimiento económico del país, esas que superan crisis, repúblicas, guerras y provocan más crisis, y siempre, siempre ganan. ¿Cómo llegaron al poder? ¿Alguien los puso ahí? ¿De qué manera hacen valer sus influencias?


Dos realidades se presentan en una maravillosa puesta en escena, sencilla, sin artificios, para desenmascarar y poner de manifiesto lo que, a día de hoy, todavía perdura por estirpe y sigue muy presente, por los siglos de los siglos, amén.


Alberto San Juan y Marta Calvó, grandes los dos, lo descubren con datos, fechas, momentos clave, situaciones muy reales, como una gran clase de historia, divertida y aterradora a la vez. Convierten el drama en comedia, reír al fin y al cabo, porque desde el humor todo se entiende mejor.

Desde el No a la guerra de los Goya o Alejandro y Ana hasta Masacre, imprescindible Alberto San Juan y ahora su Teatro del Barrio".
 

Aquí pots veure unes imatges de Masacre i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Tue, 31 Oct 2017 11:46:26 GMT <![CDATA[Un novembre en moviment]]>

El mes de novembre convida al moviment i és que, des de diferents equipaments culturals, s’ha treballat en un petit cicle de dansa a la ciutat.

El tret de sortida d’aquest cicle el donarà un taller familiar,  Amagatall, en què les famílies podran posar-se en moviment i jugar a partir d’uns globus d’heli al Centre Cívic Jardins de la Pau. L’activitat requereix d'inscripció prèvia.

Dissabte 11 de novembre el Teatre Modern ens acosta Atlas, una proposta de La coja dansa que compta amb la presència i participació de creadors de la ciutat. L’espectacle fa una revisió crítica del cos i de la imatge a partir de la dansa contemporània.

El cicle Dijous teatre s’acosta a la dansa amb la proposta Limbo, una reflexió a partir de la dansa, la música en directe i el text que aborda una reflexió sobre què vol dir ser transgènere i aquest treball de recerca de la identitat pròpia.

El cicle es tancarà a La Capsa amb una proposta transdiciplinar, l’espectacle Residual Gurús, de la companyia Organic Dj’s ens presenta un espectacle en què música, audiovisuals i dansa en directe es mesclen en una electrònica orgànica. A més, un dels músics és també professor de l’Escola Municipal de Música del Prat.


Veure més]]>