Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 11 Jan 2018 12:59:08 GMT <![CDATA[Arrenca una nova temporada de teatre a la ciutat]]>

Un cop acabades les Festes de Nadal, els equipaments culturals de la ciutat reprenen el seu ritme habitual i donen el tret de sortida a una nova temporada escènica carregada de nombroses i diverses propostes.

El Teatre Modern lidera la programació teatral de la ciutat amb un magnífic cartell que acostarà al Prat propostes clàssiques i multipremiades com La Celestina de la mà de la companyia Atalaya Teatro o Bodas de Sangre dirigida per Oriol Broggi i aplaudida per la crítica. Cal fer una menció especial a Othelo, una versió en clau de clown que gira per Espanya a la primavera i que va aconseguir el Premi de Teatro del Mundo. També és temps de grans noms de l’escena com el de José Sacristán, que pujarà a l’escenari del Teatre Modern amb Muñeca de procelana.

Altres propostes que estan donant molt que parlar són Les noies de Mossbank Roadque sota la direcció de la Sílvia Muntprometen ser un dels fenòmens de la temporada, com també Adossats, una història familiar al voltant de Sant Jordi amb un repartiment de luxe.

Més enllà dels espectacles més mediàtics i amb més volada, el cicle Dijous Teatre ens acosta les millors propostes escèniques emergents que aborden temàtiques socials diverses amb noves narratives i llenguatges escènics contemporanis: les migracions, les violències quotidianes, l’adolescència o la idea de justícia i de recuperar la pròpia identitat. Així, pujaran a l’escenari del Teatre Modern Mos Maiorum, Claudia, Rebota rebota y en tu cara explota i Teenage Dream.

La Capsa, el Cèntric Espai Cultural i el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera baixa també tenen un espai important en aquesta temporada.

Finalment, podrem gaudir d'una programació regular a les golfes del Teatre Kaddish, així com de les propostes escèniques que ens acosten moltes de les companyies i entitats teatrals de la ciutat : Glee, Lady Macbeth de Mtsenks, El muerto al hoyo y el vivo al bollo, Sanatorio Show, Yo, tú y él, etc.

Els abonaments de temporada es podran comprar el proper dimarts 23 de gener i dimecres 24, de 17 a 20 h, a la taquilla del Teatre Modern. La venda d'entrades estarà disponible a partir del 25 de gener. 


Veure més]]>
Thu, 28 Dec 2017 12:56:39 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados, nominat als Premis Gaudí]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, ha estat nominat als Premis Gaudí 2018 a la categoria de "Millor curtmetratge".

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 

El curt es pot veure, fins al 3 de gener, als cinemes Verdi de Barcelona. 


Veure més]]>
Fri, 22 Dec 2017 09:31:43 GMT <![CDATA[Drames rurals tanca la temporada]]>

La Núria Abelló és una veterana del Teatre Modern. Gran amant de les arts escèniques i de la literatura, és membre també de l'associació tintablava, ens deixa aquesta crònica tan xula per tancar l'any 2017. Gràcies Núria!

" Aquesta tarda amb Drames rurals hem clausurat la programació teatral d'aquest trimestre al Modern. Una programació que també ha incorporat obres tan interessants com La Treva, Masacre, Atlas i Els tres aniversaris, totes elles amb un fort component dramàtic, gairebé tràgic. En aquest sentit potser hem trobat a faltar un xic més d'humor creuat, però és evident que tot plegat forma part intrínseca no sols del teatre, sinó també dels temps que corren. En tot cas l'important és que, com sempre, el teatre ens convidi a reflexionar sobre el nostre món i la nostra vida.

Drames rurals és el primer llibre de narracions de la Caterina Albert, una noia benestant de l'Escala, més coneguda amb el pseudònim masculí de Víctor Català; pseudònim que l'autora va escollir per poder publicar més, ja que com a dona, dins del context de primers del segle XX, ho tenia molt difícil. L'obra gira entorn de deu històries tràgiques ubicades en espais rurals d'aquella època, més dues històries que no acaben d'encaixar en aquest conjunt.

En qualsevol cas cal dir que Drames rurals, l'obra que ha dramatitzat i dirigit la Joana Romero, s'ha centrat en l'adaptació teatral de tres d'aquests melodrames, concretament Parricidi,  Idil·li xorc i La Vella.

Potser en certs moments el text pot resultar una mica feixuc pel seu pes narratiu i descriptiu, però la interpretació i l'escenificació han estat magistrals, incloent-t'hi els jocs de llums i ombres. Els actes es desenvolupen dins d'un escenari fosc, original i senzill, que emmarca molt bé el to rural i tràgic de l'obra, i que, en tot moment, ha estat presidit per la palla; un element que subtilment enllaça les diferents escenes i que ens ha deixat moments memorables com: la lluita violenta del crim passional i les seves injustes conseqüències, el dissortat casament dels captaires descalços mentre canten "el poll i la puça es volen casar..." i el poble els apedrega, o la simulada pluja de cendres i flames sobre les sabates de la vella immòbil a la cadira, molt simbòlica i enigmàtica.

A més el col·loqui que ha tingut lloc després de la representació ha valgut molt la pena, perquè hem pogut aclarir dubtes i alhora conèixer millor el procés d'escenificació col·lectiva d'uns drames rurals que giren entorn la fatalitat del destí. Són drames aparentment llunyans en el temps i l'espai, però que malauradament són eterns i universals.

Sigui com sigui sempre és un plaer poder gaudir, també al Modern, del gran nivell que el Teatre Kaddish ha sembrat en molts actors i actrius del Prat de Llobregat, com la Dúnia Pellisa, l'Aroa Esteban i en Martí Castellarnau, sota l'entusiasta direcció de la Joana Romero. Tan de bo també puguin moure l'obra fora del Prat i puguin fer realitat els seus somnis! Prometen."

Núria Abelló

Aquí podeu veure un reportatge fotogràfic de la vetllada

 


Veure més]]>
Tue, 19 Dec 2017 11:45:00 GMT <![CDATA[El cinema Capri celebra el 50è aniversari reposant "My fair lady" i "Ballet burlón"]]>

El cinema Capri compleix 50 anys el proper dissabte, 23 de desembre, i ho fa reposant la primera pel·lícula que s'hi va projectar, My fair lady, i el curtmetratge Ballet burlón, de Fermí Marimón. La  continuïtat de cinema Capri després de 5 dècades és fruit de l’esforç i dedicació de la família Marimón Padrosa, promotors i propietaris del cinema des dels seus orígens l’any 1967. 

A dia d’avui, a Catalunya només es mantenen oberts 15 cinemes de característiques similars, amb una sala única de gran aforament, més d’un terç dels 43 que perduren arreu de l’Estat, segons dades de l’any 2015 del portal Cultura Visual de la Universitat Jaume I. Són casos especials en un moment en què prolifera el model del cinema multisala. En el cas del Capri, la sala es divideix en platea i amfiteatre i, entre les dues, sumen 894 butaques. 

Per commemorar el 50è aniversari, dissabte i diumenge vinents es faran al Capri dos passis especials de la pellícula My fair lady - en versió original subtitulada -, la primera que es va projectar quan va obrir el cinema el 23 de desembre de 1967. Dissabte 23 al vespre es farà una sessió amb invitació i diumenge 24 al matí una oberta al públic en general. També s'hi projectarà el curt Ballet burlón, obra de Fermí Marimón

Una història lligada a la família Marimón Padrosa

Amb l’experiència del cinema Monmari, promogut anteriorment per Joaquim Marimón (1907-1971), la família Marimón Pedrosa inicià el projecte del nou cinema, el Capri. A finals de la dècada dels 60, aquestes dues sales convivien al Prat amb l’Artesà i el Moderno i els 4 cinemes es van associar per fer front a les despeses de programació i evitar competències innecessàries. D’aquesta manera, l’Artesà i el Monmari oferien pel·lícules aptes per a tots els públics i el Capri i el Moderno, per a adults. Com que només es llogava una còpia de cada pel·lícula, s’havien d’exhibir amb l’ordre invers a cada cinema i, a mesura que s’acabaven els rotlles, un noi –que era conegut afectuosament com el noi del ”pase”- s’encarregava de portar les bobines, sovint més voluminoses que ell, d’un cinema a l’altre.

En aquest ambient, es va criar el fill de Joaquim, Fermí Marimón (El Prat de Llobregat, 1932), que recentment ha estat nomenat Fill Predilecte de la ciutat del Prat per la seva llarga trajectòria en el món del cinema i la cultura, com a exhibidor, director i productor, primer des del Monmari i després des del Capri, i per haver impulsar el cinema amateur pratenc. 

El Monmari va haver de tancar als anys 80 per la situació de crisi general d’espectadors. També ho van fer l’Artesà i el Moderno, de manera que, des del 1985, el Capri es va convertir en l’únic cinema de la ciutat de format clàssic.  

El Capri segueix conservant l’ànima del cinema d’antany, però, al mateix temps, ha anat evolucionat amb el pas del temps. L’any 2013, es va impulsar el procés de digitalització i modernització del cinema, substituint el projector de 35 mm per un projector digital, així com instal·lant una nova pantalla i equip de so. 

La família Marimón Padrosa continua sent l’ànima del cinema, que tira endavant amb el compromís del Fermí i la seva dona, la Maria Carme, i els seus fills, el Joan i la Mercè. 

Tota la família està vinculada al cinema en diferents facetes. Així per exemple, el fill d’en Fermí, Joan Marimón, també és director i guionista. Com a produccions de la família, destaquen el primer llargmetratge d’animació rodat en llengua catalana, Peraustrínia 2004 (Premi Sant Jordi de Cinematografia 1990) i Pactar amb el gat (2007).  

Dinamitzador d’activitats lligades al cinema i la cultura 

El Capri també continua sent un d’impulsor i dinamitzador d’activitats culturals lligades al cinema i la cultura. En els seus orígens, durant els anys 70, s’hi feien fòrums de cinema i es va començar a impulsar el cinema amateur, contribuint a apropar el setè art als veïns i veïnes del Prat i d’altres municipis. 

A dia d’avui, també manté el seu compromís cultural amb la ciutat. El cine club del Capri, organitzat per l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament del Prat, dóna la possibilitat de parlar sobre cinema i història. El segon dimecres de cada mes, s’ofereixen sessions gratuïtes en versió original per incentivar, a través del cinema, la reflexió social sobre l’evolució històrica de la societat i els temps que vivim. Més enllà del Cine Club, el cinema també obre cada setmana de divendres a diumenge i els dies festius, facilitant que la ciutadania pugui gaudir del setè art. 

El Capri manté un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament del Prat, que també contempla la col·laboració amb d’altres àrees, com el suport a la gent gran o la cooperació.


Veure més]]>
Fri, 15 Dec 2017 08:16:00 GMT <![CDATA[El curt pratenc Los desheredados s'estrena avui als cinemes]]>

El curt Los desheredados, de la directora pratenca Laura Farrés, s'estrena avui a diversos cinemes. És la primera vegada que un curtmetratge s’estrena individualment, sense projectar-se abans d’un llarg o dins d’un festival.

Los desheredados ha guanyat el premi Descobriment Leica Cine al festival de Canes i  ha estat nominat als Premis Goya de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 


Veure més]]>
Fri, 01 Dec 2017 14:16:59 GMT <![CDATA[Els premi butaca es passegen pel Prat]]>

El passat 27 de novembre es lliuraven els XXIII Premis Butaca, uns premis de teatre escollits pels propis espectadors.

De les propostes que el Teatre Modern ha acollit durant el 2017,  vuit han estat nominades i tres han obtingut el premi en alguna de les categories que anualment es premien en aquesta convocatòria que aplega i centra l’atenció del món del teatre.

Dues de les propostes premiades, han format part del cicle #DijousTeatre del Teatre Modern. Fairfly, una obra que aborda la realitat de l’emprenedoria, ha obtingut dos premis butaca, al millor text teatral i al millor espectacle de petit format.  També el passat mes de juny vam tenir l’oportunitat de veure Birdie, una proposta entorn de les migracions a càrrec de la Cia Agrupación Sr. Serrano que ha guanyat el premi a noves dramatúrgies.

El proper 21 de gener passarà pel Prat una altra obra premiada als Butaca, Renard o el llibre de les bèsties, que ha obtingut el premi a millor espectacle per a públic familiar. Una vibrant comèdia musical per a tots els públics, plena de ritme i humor.

A banda d’aquestes obres premiades, d’entre les nominades destaquen altres propostes que han passat per l’escenari del Teatre Modern, com La Treva, Art, Els tres aniversaris o Rhümia.

A partir del mes de febrer, la nova temporada d'arts escèniques a la ciutat ens portarà de nou propotes premiades reconegudes per la crítica, com Othelo (espectacle guanyador dels Premios Teatros del Mundo 2013 a la Millor adaptació, al Millor actor i a la Millor direcció) o La Celestina (premi al Millor espectacle del V Festival Internacional Noches de Moscú 2016 i premi a la Millor actriu del Festival Ciudad de Palencia entre d'altres) 

 


Veure més]]>
Wed, 22 Nov 2017 07:55:16 GMT <![CDATA[Limbo, un altre Dijous Teatre enriquidor]]>

(...) La resistència a la definició és una resistència política. Allò quotidià és polític, les emocions són polítiques, les identitats són construccions, les narracions es poden diversificar, els mites es poden deconstruir, les fronteres dicotòmiques es poden derrocar, i les jerarquies poden eliminar-se: a l'acadèmia i a les discoteques, als llits i als carrers". Coral Herrera Gómez

Limbo és la història d'un procés d'acceptació, d'una lluita diària contra el calaix –aparentment- inamovible del binarisme.

La Cia. Les impuxibles van estar al Teatre Modern el passat dijous 16 de novembre i ens van deixar molt bon regust de boca.  Limbo és tota una declaració d'intencions al voltant de la identitat sexual i del què vol dir ser transgènere i sentir-se'n.

El Kevin Guerrero, persona que està molt en contacte amb el col·lectiu de gent jove hi va ser també i ens va deixar aquesta crònica:

"En una estructura aparentment fragmentària però no per això caòtica, la història de l’Albert, abans la Berta, es desenvolupa a través de diverses escenes que expliquen diversos aspectes del seu complex procés de transició, sempre condicionat per les diverses formes de pressió que exerceix la visió hegemònica del gènere presents en tots els àmbits de la vida. Així, el monòleg interior de l’Albert, que de vegades es converteix en un diàleg amb la seva altra identitat, es combina amb diverses escenes de dansa, performance i música.

El muntatge conforma un diàleg compacte entre música, dansa i teatralitat que serveix de revulsiu emocional en l'espectador. L'espectacle es construeix sobre una base multidisciplinària en la qual les formes artístiques s'entrellacen sense competir entre elles.

En el plànol musical, l'omnipresent piano coqueteja amb algunes bases electròniques excepte a la part final de l'obra, que culmina amb la recreació d’ un videoclip amb flaire de radioformula i amb un rap de gran intensitat que toca la fibra de l'espectador.

La diversitat formal de l’espectacle acaba sent part de l’apologia a la diversitat, i en definitiva a la llibertat de poder viure sense etiquetes, que recorre tot el text i totes les imatges que crea l'elenc per impactar i fer reflexionar a l'espectador."


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 18:00:01 GMT <![CDATA[Fairfly i el miratge de l'emprenedoria]]>

La Cia. La Calòrica ens presenta Fairfly, una comèdia sobre la bombolla de l'emprenedoria. El Jordi Jiménez ens explica que li ha semblat seva proposta! 

No us ha passat que un dia us anuncien que perdeu el vostre lloc de feina,  i a partir d’aquí tot esdevé una voràgine amb els plantejaments i pluges d’idees sobre com defensar els llocs de treball; plantejaments de lluites i reivindicacions, assemblees, vagues, comunicats....Potser en algun moment d’aquest procés se us ha encès la bombeta i heu pensat que era l'oportunitat d’engegar aquell projecte de vida engrescador i innovador que mai us havíeu atrevit a encetar.

Fairfly posa sobre la taula tots aquests elements. Una trepidant  i divertida història, amb una posada en escena molt atrevida, fent una realitat palpable el teatre de “proximitat”, on resta impossible no ficar-se dins la trama i sentir que formes part de la història. Emocions creuades, moments vibrants, tensió i passions palpables. Tot lligat i amenitzat amb una bona dosi d’humor, malgrat les vides i els projectes esberlats  per la voràgine del capitalisme. Mai deixeu de somiar en fer realitat allò que creieu que és possible...de vegades passa ni que sigui al teatre!

Jordi Jiménez

Aquí podeu veure el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Mon, 13 Nov 2017 08:02:13 GMT <![CDATA[L'atlas de la meva vida...]]>

Continuem amb les cròniques del Teatre Modern. 

Aquesta vegada la Núria Roy, ballarina i pratenca, ens ha deixat aquestes línies.

"Aquest dissabte han fet dansa al Modern. No coneixia la Cia.La Coja Dansa i n'he sortit gratament sorpresa.

Com escenogragia hi havia una espècie de gassa a primera línia d'escenari, sobre la qual s'hi projectaven imatges. Al darrere, una ballarina ens transmetia les seves il·lusions i angoixes, tot fusionant-se amb les imatges dels seus, o simplement ballant amb la complicitat de la seva ombra.

Un músic en directe amb una veu que et transportava. Ella fent repàs de vida, üestionant els mèrits obtingts amb tant d'esforç.

Vertiblement, us la recomano."

Núria Roy

Aquí podeu veure unes imatges de l'espectacle i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Thu, 09 Nov 2017 10:17:54 GMT <![CDATA[Una crònica de Masacre]]>

El passat diumenge 5 de novembre, al Teatre Modern, vam tenir la sort de poder gaudir de la presència de l'Alberto san Juan i la Marta Calvó amb l'espectacle Masacre. L'Ángel Roldán, actor i membre del Teatre Kaddish, ens ha fet la següent crònica. Gràcies Ángel!

"Masacre nos habla de una pareja de mediana edad, de clase media-alta, de su presente, de su economía y bienestar. De la familia que han creado, sus dos preciosos niños, una casa con su “inevitable” hipoteca en una moderna urbanización, una vida idílica y perfecta en apariencia, aunque todo eso no evita que haya días en los que prefieras dormir en un banco. La realidad del día a día puede llegar a ser insoportable.


Y Masacre también nos ilustra sobre esas otras familias, las que desde principios del S.XX controlan la banca, las eléctricas, el gas, las constructoras, los medios de comunicación… Las que tienen en su poder el crecimiento económico del país, esas que superan crisis, repúblicas, guerras y provocan más crisis, y siempre, siempre ganan. ¿Cómo llegaron al poder? ¿Alguien los puso ahí? ¿De qué manera hacen valer sus influencias?


Dos realidades se presentan en una maravillosa puesta en escena, sencilla, sin artificios, para desenmascarar y poner de manifiesto lo que, a día de hoy, todavía perdura por estirpe y sigue muy presente, por los siglos de los siglos, amén.


Alberto San Juan y Marta Calvó, grandes los dos, lo descubren con datos, fechas, momentos clave, situaciones muy reales, como una gran clase de historia, divertida y aterradora a la vez. Convierten el drama en comedia, reír al fin y al cabo, porque desde el humor todo se entiende mejor.

Desde el No a la guerra de los Goya o Alejandro y Ana hasta Masacre, imprescindible Alberto San Juan y ahora su Teatro del Barrio".
 

Aquí pots veure unes imatges de Masacre i el reportatge d'ElPrat.Tv


Veure més]]>
Tue, 31 Oct 2017 11:46:26 GMT <![CDATA[Un novembre en moviment]]>

El mes de novembre convida al moviment i és que, des de diferents equipaments culturals, s’ha treballat en un petit cicle de dansa a la ciutat.

El tret de sortida d’aquest cicle el donarà un taller familiar,  Amagatall, en què les famílies podran posar-se en moviment i jugar a partir d’uns globus d’heli al Centre Cívic Jardins de la Pau. L’activitat requereix d'inscripció prèvia.

Dissabte 11 de novembre el Teatre Modern ens acosta Atlas, una proposta de La coja dansa que compta amb la presència i participació de creadors de la ciutat. L’espectacle fa una revisió crítica del cos i de la imatge a partir de la dansa contemporània.

El cicle Dijous teatre s’acosta a la dansa amb la proposta Limbo, una reflexió a partir de la dansa, la música en directe i el text que aborda una reflexió sobre què vol dir ser transgènere i aquest treball de recerca de la identitat pròpia.

El cicle es tancarà a La Capsa amb una proposta transdiciplinar, l’espectacle Residual Gurús, de la companyia Organic Dj’s ens presenta un espectacle en què música, audiovisuals i dansa en directe es mesclen en una electrònica orgànica. A més, un dels músics és també professor de l’Escola Municipal de Música del Prat.


Veure més]]>
Thu, 26 Oct 2017 11:14:17 GMT <![CDATA["La Treva" inicia la temporada d'arts escèniques a la ciutat]]>

La Treva ha estat la proposta encarregada d'iniciar la temporada d’arts escèniques a la ciutat. Un drama amb el rerefons de la Guerra d’Iraq que ha estat èxit de cartellera.

Per explicar com va anar la representació i quines són les impressions del públic, hem convidat a una espectadora habitual del Teatre que ens faci la crònica. A partir d’ara seran els mateixos espectadors els que ens explicaran les seves impressions, què els ha agradat o no de la proposta o com s’han sentit després de veure d’espectacle.  La crònica de ‘La Treva’ la comparteix amb tots vosaltres l'Assumpta Codinac.

La treva, de Donald Margulies, al Modern

Anar al teatre sempre m’ha agradat, perquè el teatre em dona l’oportunitat de conèixer històries  i personatges molt diversos, em transporta a  altres indrets  o a altres temps o m’explica històries tan reals que les podria haver viscut jo.

La treva té com a rerefons la guerra d’Iraq, i és la història d’una parella de reporters que tornen a casa, als EUA.  Ella, una prestigiosa fotògrafa, ha estat greument ferida per una bomba, i el seu company, reporter i escriptor, després de patir una crisi nerviosa  en ple conflicte, ha hagut d’anar a buscar-la a ella  i acompanyar-la a casa. Quan arriben reben la visita d’un editor i bon amic, i de la seva nova parella,  una noia molt més jove que, aparentment, és molt superficial i ingènua, però que amb els seus comentaris i observacions fa de contrapunt davant de la duresa de les vivències de la parella de reporters.

Una treva, de fet, és una pausa en temps de guerra i en aquesta obra és també el temps que té la parella protagonista per refer  la seva vida, per replantejar-se la seva relació i el seu futur.

Sota la direcció de Julio Manrique, hi treballen quatre grans actors: Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i Mima Riera. Els dos primers interpreten magistralment la parella protagonista, ens presenten la duresa de la guerra i les atrocitats que s’hi cometen, i ens plantegen el debat sobre l’ètica de la seva feina: ells només son informadors dels fets que presencien però no fan res per modificar la barbàrie que tenen al davant. I  alhora ens  parlen de l’amor, de la relació de parella, de la maternitat, de la passió per la feina, dels seus anhels i les seves frustracions...  Amb la seva interpretació aconsegueixen que els espectadors, des de la platea, puguem viure dins nostre tot allò que ells viuen dalt de l’escenari.

I en sortir del teatre estàs content, tens la satisfacció  d’haver vist aquesta obra, que t’ha remogut per dins i t’ha arribat al fons del cor, i  t’ha fet adonar que els sentiments i les passions humanes són universals.  

És tot un luxe  tenir teatre d’aquest nivell al Prat.  I veure el Teatre Modern ple de gom a gom, no cal dir-ho, fa molt de goig!

Aquí podeu veure algunes imatges de La Treva


Veure més]]>
Tue, 17 Oct 2017 08:47:03 GMT <![CDATA[Tornen els Dijous Teatre a la cartellera del Modern]]>

El tercer dijous de cada mes, a les 20 h, el Teatre Modern obre les portes per acollir propostes teatrals actuals que aborden qüestions molt contemporànies i properes amb llenguatges transgressors, formats més híbrids... Són propostes fresques i punyents, una finestra a noves propostes on tot hi té cabuda.

Dijous 19, Fairfly obre els Dijous Teatre amb una crítica a l’emprenedoria. La proposta de la companyia La Calòrica ens acosta a quatre amics que decideixen fer-se emprenedors després de l’ERO de la companyia per a la que treballen.

El mes de novembre, Limbo ens acosta una reflexió sobre la identitat de gènere a partir d’una proposta escènica en què dansa, música en directe i interpretació ens fan viure de ben aprop la realitat de sentir-te identificat amb un gènere que no és el que el teu cos determina.

Totes les propostes venen acompanyades d’una xerrada posterior que ens permetrà dialogar amb altres sobre el que hem vist i aprofundir en els temes i la posada en escena de les propostes d’aquest cicle que dona espais per a propostes innovadores i emergents.


Veure més]]>
Thu, 28 Sep 2017 15:17:18 GMT <![CDATA[Amb l'octubre arriba una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Un cop passada la Festa Major, el Teatre Modern, el Teatre Kaddish, La Capsa, el Cèntric i els Centres Cívics  reprenen el ritme acostant-nos propostes diverses i de qualitat de teatre, de dansa i una programació de concerts d'estils ben plurals.

El Teatre Modern ens acosta algunes de les grans propostes de teatre: produccions d’èxit com La Treva amb Clara segura, Ramon Madaula i David Selvas, clàssics contemporanis com Els tres aniversaris,  propostes més polítiques com Masacre, de la mà d’Alberto San Juan i produccions cuinades a la ciutat com Drames Rurals amb el Taller de Teatre Kaddish.

El Modern segueix apostant per les propostes emergents de la mà de dues produccions molt potents: una crítica a l’emprenedoria amb Fairfly de la Cia. La Calòrica en clau d’humor i una reflexió entorn la identitat de gènere amb Limbo, que acosta també dansa, música amb Clara Peya i teatre amb aquesta dramatúrgia que obre la reflexió sobre el gènere i la identitat sexual.

Cal destacar també un cicle de dansa distribuït a la ciutat i que ens ofereix la possibilitat de descobrir propostes com Atlas, Limbo o Residual Gurús i també fer dansa amb família al Centre Cívic Jardins de la Pau.

A banda de les propostes per adults, també des de La Xarxa i els centres cívics i culturals de la ciutat s’ha creat tota una programació de propostes, tallers, espectacles i trobades pensades per gaudir en família.

Pel que fa a la música, tant el Cèntric com La Capsa mantenen una programació regular de propostes musicals d’estils i procedències ben diverses.

El Teatre Kaddish segueix amb una programació potent i continuada aquesta tardor. Segueix amb els Kaddish Radikals, un cicle  de lectures dramatitzades, els diumenges a l'hora del vermut. Complementen la proposta amb propostes escèniques diverses i emergents de l'entorn metropolità i també, de la ciutat, fruit de processos de creació que acullen a l'entitat.

 

Pels qui estigueu interessats en adquirir l’abonament per als espectacles del Teatre Modern i el Cèntric Espai Cultural, anoteu al calendari la cita: el 4 i 5 d’octubre s’obre la venda  i el dia 6 ja podreu començar a comprar les entrades, tant presencialment a la recepció del Cèntric Espai Cultural, com  online des de la plataforma ticketea.

La  temporada ve farcida de cares conegudes i propostes potents. Teatre, música i dansa per a tots els gustos i colors. Consulteu  la web i afanyeu-vos, no us quedeu sense entrada!


Veure més]]>
Thu, 29 Jun 2017 09:03:44 GMT <![CDATA["Les Alegres Casades de Windsor" aparquen al Fondo d’en Peixo]]>

Com ja vam comprovar l’any passat, els vespres d’estiu són un marc incomparable per acostar-se al Fondo d’en Peixo i gaudir d’un teatre fresc i diferent, amb propostes escèniques a l’aire lliure. Aquest estiu dues adaptacions de dues peces clàssiques configuren les propostes teatrals per gaudir al Fondo d’en Peixo.

Diumenge 2 de juliol la companyia barcelonina Parking Shakespeare, que des de l’estiu de 2009 ofereix cada any un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït, ens proposa gaudir amb una adaptació de Les Alegres Casades de Windsor, una proposta dirigida per Marc Rosich en clau de comèdia trepidant.

El diumenge 16 de juliol arriba la segona proposta, en aquest cas Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas de la companyia Obskené, una companyia que treballa per acostar els clàssics a la gent amb una mirada actual i que va merèixer el premi MAX 2015.


Veure més]]>
Tue, 27 Jun 2017 11:51:41 GMT <![CDATA[Els cicle Dijous Teatre s’acomiada fins a la propera temporada]]>

Birdie no és una obra de teatre. És més aviat una plataforma viva que creix, t'acaricia amb constants estímuls i t'atrapa per aconseguir el seu principal objectiu: fer-te pensar. Situacions del dia a dia que semblen d'impossible convivència: una abundància increïble de recursos i l'escassetat total d'aquests. Realitats paral·leles i veïnes que fa mal veure que convisquin tan a prop.

I per tant d'intentar separar-les, tanques. Però les reixes no poden impedir el vol dels ocells, que ens dibuixen durant tot l'espectacle que l'únic constant és el canvi i el moviment. Qui pot impedir les migracions dels ocells o el moviment d'un electró?

Res no es dóna mastegat, no s'explica cap història, se suggereixen desenes d'elles. Maquetes, música, veu i vídeo en directe que et mantenen en una tensió constant i que eviten la pornografia barata.

Dijous passat al vespre tots els espectadors estàvem enganxats a l'escenari i a la pantalla, sense poder retirar l'atenció de les píndoles de pensament que ens enviaven constantment i que volien evitar que ens automediquem. Tant de bo més espectacles ens reptessin a pensar així més sovint. Xapó.

Jose Segurado

Podeu veure el reportatge del Prat.tv  i la galeria de fotos en aquest àlbum


Veure més]]>
Thu, 15 Jun 2017 08:26:46 GMT <![CDATA[Birdie, una reflexió sobre les migracions, tanca el cicle dels Dijous Teatre]]>

El passat mes de gener al Teatre Modern s’iniciava el cicle Dijous Teatre, una proposta per apropar a la ciutat les propostes escèniques més compromeses, avantguardistes i emergents de l’escena teatral.

Durant aquests mesos, el cicle ens ha permès obrir finestres per abordar temes contemporanis ben diversos com la violència quotidiana, el terrorisme, la precarietat, les drogues, la joventut, la lluita per uns ideals...

Totes les propostes venen de la mà de companyies joves que creen i creuen en un teatre compromès, que parla de la realitat i que aborda cara a cara problemes contemporanis que interpel·len l’espectador. A més, ho fan amb posades en escena molt potents, que emocionen, incomoden i qüestionen la mirada i l’abordatge d’aquestes qüestions.

El proper 22 de juny, la captivadora i poètica Birdie posarà el punt i a part a aquest cicle. L’obra, que ha estat molt ben valorada per la crítica i ha rebut premis internacionals com el Lleó de plata de la Biennal de Venècia, aborda les migracions i els murs en un món global. Ho fan amb una posada en escena en què maquetes, projeccions i sons flueixen amb una poètica fascinant i colpidora. 


Veure més]]>
Fri, 26 May 2017 06:19:09 GMT <![CDATA[La pratenca Laura Ferrés, premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de cinema de Canes]]>

"Los desheredados", de la directora pratenca Laura Ferrés, ha guanyat el premi "Leica Cine Discovery" al millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes

El curt, única producció catalana i espanyola al certamen, és un retrat del pare de la directora, Pere Ferrés, que ha d'afrontar la fi del negoci familiar, l'empresa d'autocars Fersprat. 

El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Wed, 24 May 2017 11:40:41 GMT <![CDATA[Comencen les preinscripcions per al nou alumnat a l’Escola Municipal de Música]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat obre els períodes de preinscripció i matriculació per al proper curs escolar, amb una variada oferta de formació musical, flexible i amb programes per a totes les edats.

Les dates de preinscripcions i matriculacions per al nou alumnat són:

  • del 24 de maig al 2 de juny: preinscripcions
  • 8 de juny: sorteig de places (si s’escau)
  • 16 de juny: publicació de l'adjudicació de places i horaris
  • del 28 de juny al 15 de juliol: matriculacions

Les preinscripcions es poden realitzar presencialment al Centre Cultural Torre Balcells a partir de les 16.30 h o online. Trobareu tota la informació relativa al procés al web de l’Escola.

La oferta formativa de l’Escola Municipal de música forma part de l’oferta de llarga durada en el camp artístic que s’ofereix a la ciutat. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques (des de l’Escola d’Arts del Prat), el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).


Veure més]]>
Thu, 18 May 2017 13:08:10 GMT <![CDATA[Encomana't d'art! Formació artística de llarga durada]]>

A més de l’habitual oferta trimestral de cursos i tallers dels equipaments culturals, la ciutat també ofereix la possibilitat d’apuntar-se a propostes formatives de llarga durada (com a mínim d’un any), en el camp artístic. Una formació estable i de qualitat, oberta a totes les edats, per practicar i aprofundir en diferents disciplines artístiques: la música (des de l’Escola Municipal de Música), les arts visuals i plàstiques  (des de l’Escola d’Arts del Prat),  el teatre (des del Teatre Kaddish) i el circ (des del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa).

Si bé, totes aquestes propostes de formació de llarga durada ja existien, només la formació musical tenia un calendari i una comunicació diferenciada de l’oferta trimestral de cursos i tallers.

Com a novetat, aquestes propostes es comuniquen per primera vegada a la ciutat de forma agrupada, i es defineixen els mateixos calendaris que els de la formació de llarga durada de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta oferta seguirà el calendari del curs escolar: s’iniciarà al setembre-octubre, i finalitzarà al juny següent. Les inscripcions s’obriran a mitjans de juny, i es deixaran obertes durant l’any, sempre que hi hagi places, però no caldrà renovar cada tres mesos la inscripció. Es realitzaran presencialment als equipaments culturals i a la seu del Teatre Kaddish.

Escola Municipal de Música

  • Publicació de l'oferta de places: 18 de maig
  • Preinscripcions: del 24 de maig al 2 de juny
  • Matriculació: del 28 de juny al 14 de juliol

Escola d’Arts del Prat, Teatre Kaddish i Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa

  • Inscripcions:  del 12 al 22 de juny

Feu una ullada a l'oferta de cursos aquí


Veure més]]>
Tue, 16 May 2017 11:29:58 GMT <![CDATA[Directe a l’estudi de La Capsa]]>

L’estudi de so de La Capsa és alhora un plató, una plataforma per ajudar a difondre els grups musicals de la ciutat.

Cada cop més, la música és més que un element sonor i molta gent acostuma a descobrir i escoltar música des de plataformes audiovisuals com youtube. En una generació digital, els vídeos són una eina per captar la mirada i l’atenció sobre grups i propostes musicals interessants.

Per això des de La Capsa han convidat a quatre projectes musicals de la ciutat a visitar l’estudi de so i enregistrar àudio i vídeo en directe per recollir una cançó del darrer disc de quatre bandes amb molta projecció de la nostra ciutat.

El projecte vol ajudar a donar visibilitat a aquestes bandes dins i fora de la ciutat, facilitant també que la gent del Prat les conegui. Per ara ja han vist la llum els vídeos dels Bohemios Autorizaos i de Xavi Alias  i aviat arribaran les propostes d’altres bandes i músics de la ciutat. 

+ info del projecte aquí>


Veure més]]>
Wed, 26 Apr 2017 07:37:16 GMT <![CDATA[Un curtmetratge de la pratenca Laura Ferrés, seleccionat per al Festival de Canes]]>

El curtmetratge "Los desheredados", amb guió i direcció de la pratenca Laura Ferrés, ha estat seleccionat per participar al Festival de Canes del mes de maig proper. Aquest film, l'únic espanyol en participar enguany en el prestigiós festival de cinema francès, també compta amb segell pratenc de part de David Tejedor, que n'és el director de producció. 

"Los desheredados", entre documental i ficció, és un retrat de la fi del negoci familiar de Pere Ferrés, pare de la directora. El curt es va rodar al Prat gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec d'El Prat Film Office


Veure més]]>
Wed, 05 Apr 2017 08:52:19 GMT <![CDATA[Comença una nova temporada de teatre, música i dansa al Prat]]>

El divendres 31 de març va tenir lloc al Teatre Modern un càsting molt especial. La nova temporada d’escèniques precisava d’intèrprets i el públic allà present vam ser convidats a formar-ne part.

Un a un, vam veure passar per dalt de l’escenari un tast dels espectacles dels quals podrem gaudir aquest trimestre. Així, vam saber que el 29 d’abril ens visitarà la mare incombustible de Conillet, interpretada per la Clara Segura amb tanta força i esperit crític com humor. També vam saber que viurem una teràpia de parella “inusual” el 7 de maig, sota la direcció de Daniel Veronese i Sota teràpia. EscapeShow ens farà ser Sherlock Holmes per un dia (7 d’abril) i descobrir l’assassí a temps si volem conservar la vida. Aquesta vegada la dansa arriba el 22 de març amb Umbra + Bulb, i ho fa acompanyada d’una experiència multimèdia on les ombres i les llums són les protagonistes.

El cicle Dijous Teatre continua amb les propostes més crítiques. El 20 d’abril tindrem l’oportunitat de ser testimonis de la biografia d’aquest Ragazzo tan especial que encarna l’Oriol Pla, ple de reivindicacions i emocions. La cia. La Calòrica ens farà protagonistes, amb molt d’humor i mala llet, de “l’estrany fenomen” que són “les feines de merda” (18 de maig) i l’Agrupación Señor Serrano, el 22 de juny, ens ajudarà a entendre’ns com animals en constant moviment amb Birdie, com els ocellets.

Per acabar, el Tortell Poltrona i l’Albert Pla seran els encarregats del “Fi de festa” el 28 de maig, molt a la seva manera i com només ells ho saben fer: emocionant!

Consulteu aquí tota la programació de la temporada d’abril-juny d'arts escèniques a la ciutat.


Veure més]]>
Fri, 31 Mar 2017 09:31:40 GMT <![CDATA[L’espectacle interactiu “EscapeShow” fa una crida al públic jove del Prat]]>

El proper divendres 7 d’abril, a les 19 h, s’estrena al Teatre Modern l'espectacle “EscapeShow”, o escapes o mors, una obra de teatre fresca i interactiva de l’autor Iván Tapia, on el públic passa a ser el protagonista. 

Basada en el novedós concepte del “room escape”, el públic interactuarà amb els actors i actrius, hauran de resoldre enigmes i prendre decisions amb l’ojectiu de salvar-se d’un gas amb el qual han estat intoxicats.

El format de l’obra simula un programa nocturn de televisió guiat per la presentadora Clara Cape, que compta a l’ajuda del Marcels i on tots plegats estan sota les ordres del famós assassí Jason Room. 90 minuts intensos on l'espectador esdevindrà el protagonista. 90 minuts d’infart per trobar l'antídot del gas, amb el qual els espectadors i espectadores hauran estat intoxicats. 

Promoció per al públic jove

Els i les joves d’entre 12 i 18 anys que vulguin assistir a EscapeShow, ho podran fer per tan sols 5 euros.

La venda d’entrades es realitzarà un únic dia i serà el proper dimecres 5 d’abril, de 17 a 20 h a la recepció del Cèntric Espai Cultural. El pagament podrà ser en metàl·lic o amb targeta.

Una altra opció de la promoció jove, serà accedir a un 30% de descompte amb el carnet de les Sales d’estudi o un val que pots recollir al Lloro. Les entrades en vendran tan al Cèntric Espai Cultural i Teatre Modern.

Consulta altres descomptes.

El preu general de l’entrada és de 15 euros.


 


Veure més]]>
Mon, 06 Feb 2017 07:22:08 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí també guanya el premi Goya al millor muntatge]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat un premi Goya del cinema espanyol pel muntatge de la pel·lícula "Un monstruo viene a verme", de J.A. Bayona. 

Fa pocs dies, Martí ja va guanyar un premi Gaudí del cinema català pel mateix motiu. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).


Veure més]]>