Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Mon, 06 Feb 2017 07:22:08 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí també guanya el premi Goya al millor muntatge]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat un premi Goya del cinema espanyol pel muntatge de la pel·lícula "Un monstruo viene a verme", de J.A. Bayona. 

Fa pocs dies, Martí ja va guanyar un premi Gaudí del cinema català pel mateix motiu. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).


Veure més]]>
Thu, 02 Feb 2017 14:40:11 GMT <![CDATA[Canvi en la programació del Teatre Modern]]>

L’espectacle Relato de un náufrago, previst per al diumenge 26 de febrer al Teatre Modern amb Emilio Gutiérrez i Àngel Llàcer, ha cancel·lat la seva gira a causa de malaltia d’un dels intèrprets.

En substitució d’aquesta proposta s’ha programat Lehman Trilogy, d'Stefano Massini.  Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l'arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d'inversió més grans del moment, el 2008. Els intèrprets són Rubén de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres i David Vert.

Per a qualsevol dubte o qüestió relacionada amb les entrades venudes de Relato de un náufrago, podeu escriure un correu electrònic a cultura@elprat.cat.


Veure més]]>
Mon, 30 Jan 2017 09:01:02 GMT <![CDATA[El pratenc Jaume Martí guanya el Gaudí al millor muntatge ]]>

El pratenc Jaume Martí ha guanyat el premi Gaudí 2017 al millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula "Un monstre em ve a veure". Martí també estava nominat als Premis Gaudí pel muntatge d'un altre film, "Contratiempo", i igualment està nominat als premis Goya del cinema espanyol. 

Jaume Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d'un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).
 


Veure més]]>
Wed, 25 Jan 2017 09:16:36 GMT <![CDATA[Flamaradas: cançons que parlen del Prat]]>

Al mes juliol es van enregistrar quatre cançons molt especials a l’estudi de gravació de La Capsa. Cançons que parlen de llocs mítics de la nostra ciutat: el Delta, el “Campo Richard”, el càmping Cala Gogó i la fàbrica de La Seda. Unes gravacions que pretenen recollir les cançons que Daniel Magallón, àlies Flamaradas, ha fet a partir de la trobada i diàleg amb el Cor d’adults de l’Escola Municipal de Música del Prat.  

El #4Raons és un projecte coordinat per La Capsa i Indigestió que des de fa uns anys aposta per repensar les relacions entre música i ciutadania fent un pas més enllà i modificant el vincle entre el músic i la gent del territori. Finalment aquest procés es reflexa a les seves actuacions creant una experiència que supera els rols habituals d’emissor i receptor en un concert. 

Fes clic aquí per escoltar les cançons


Veure més]]>
Fri, 13 Jan 2017 08:02:24 GMT <![CDATA[Comença el cicle Dijous Teatre! ]]>

Amb el nou any, hem encetat un nou cicle de teatre. El tercer dijous de cada mes, a les 20 hores, el Teatre Modern obre les seves portes.

Dijous Teatre és l’excusa perfecta per veure teatre d’una manera diferent. Diferents formats, perspectives, gèneres o no-gèneres i temàtiques passaran pel Modern intentant deixar la seva empremta.

La voluntat és portar a l’escenari del Modern l’aquí i l'ara, parlar en present, de l’entorn que ens defineix i que ens representa. Portar una mirada crítica, esbiaixada, fer sentir les veus distorsionades, absents...

Aquests dijous també volen ser la porta als formats més gamberros, transgressors.

Dansa, teatre, música, titelles, cabarets i gèneres per definir. Tot hi té cabuda. I nosaltres hi serem per ser-ne testimonis.


Veure més]]>
Mon, 09 Jan 2017 13:19:02 GMT <![CDATA[L'últim sopar. Presentació nova temporada teatre, música i dansa]]>

El Teatre Modern va ser la seu de 'L’últim sopar', un espectacle de creació ideat per presentar les propostes de teatre, dansa i música que passaran pel Prat durant els propers tres mesos.

Així doncs, les persones assistents van formar part d’aquesta peça teatral en què una companyia posava punt i final a la seva història celebrant un sopar de comiat. Els diferents membres donaven a conèixer els seus nous projectes i ens explicaven més a fons les propostes artístiques que els propers mesos passaran pels escenaris del Prat.

Aquesta presentació va donar el tret de sortida a la venda d’abonaments escènics i, a partir de dimecres 11 de gener, començarà la venda d’entrades als diversos espectacles que conformen aquesta temporada.

Consulta aquí tota la informació sobre els espectacles i la venda d'abonaments i entrades o descarrega't el programa de la nova temporada en aquest enllaç

 


Veure més]]>
Mon, 02 Jan 2017 13:57:45 GMT <![CDATA[Rhümia obrirà una nova temporada de teatre, dansa i música a la ciutat]]>

Rhümia és un espectacle clàssic de pallassos que conquereix la realitat per fer-la girar de cop. Aquest espectacle és una escletxa a la vida, una experiència catàrquica per petits i grans, junts, alhora. Una estona de rialles i d’humor en estat pur.

L’espectacle ha guanyat el premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de 2016 i, després d’haver d’allargar la seva estada a Barcelona donades les bones crítiques i les entrades exhaurides, inicia una gira per Catalunya que l’acosta a la nostra ciutat el proper diumenge 15 de gener.

La companyia Rhum&cia ens ofereix aquesta segona part de Rhum, l’espectacle que  va unir a aquests actors, músics i pallassos per portar a escena el darrer treball del pallasso Monti.

Emoció, tendresa, humor, l’absurd, el joc, l’enginy i la vitalitat són alguns dels elements que donen forma a un dels millors espectacles de pallassos dels darrers anys.

Aquest espectacle és una iniciativa del Teatre Modern en col·laboració amb la Xarxa del Prat.

Trobareu més informació en aquest enllaç. Podeu comprar les vostres entrades a ticketea i també a la recepció del Cèntric Espai Cultural.


Veure més]]>
Fri, 02 Dec 2016 13:37:02 GMT <![CDATA[Cap a un nou Programa d’Arts Escèniques i Música]]>

El maig passat es va iniciar l’elaboració del nou Programa d’Arts Escèniques i Música del Prat, un procés de reflexió i replantejament de les línies d’actuació en el món de les arts escèniques de la ciutat (teatre, música, dansa, arts de carrer...), dirigit pel professor i consultor Jaume Colomer, director de Bissap, professor universitari i expert en l’àmbit d’arts escèniques.

Durant aquests mesos s’han celebrat cinc sessions obertes de diagnosi i valoració, amb un total de 74 persones participants, moltes de les quals formen part activa del teixit cultural i creatiu de la ciutat.

A partir de les valoracions i propostes reflectides s’ha arribat a diferents conclusions, recollides en un informe, que serà el document base de treball dels propers mesos. Les conclusions s’agrupen en set eixos:

  • Considerar com a prioritat estratègica la formació escènica i musical
  • Potenciar els processió de creació i producció local
  • Oferir una programació escènica diversa, estable i de qualitat
  • Promoure la màxima participació de la ciutadania en les pràctiques escèniques i musicals de la ciutat
  • Promoure la interacció i cooperació entre agents escènics i musicals
  • Millorar les infraestructures escèniques i musicals
  • Treballar en xarxa, de forma oberta i col·laborativa

A partir de les línies estratègiques s’elaborarà durant els propers mesos, el nou programa d’arts escèniques i música de la ciutat. 


Veure més]]>
Thu, 27 Oct 2016 11:33:55 GMT <![CDATA[La Capsa, nominada com a millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC]]>

La Capsa ha estat nominada al guardó de millor programació de sala de concerts als XIV Premis ARC per la seva oferta de música en viu, conjuntament amb altres sales catalanes com la BARTS (Barcelona), La Daurada (Vilanova i la Geltrú) i Sarau 08911 (Badalona). Els premis es lliuraran el proper mes de novembre a Barcelona.

Els Premis ARC són els guardons de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya. Des de fa 14 anys, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, ARC, proposa, nomina i tira endavant aquests premis, que volen reconèixer diferents trajectòries en el camp de la música en viu, tant per a bandes com per a orquestres, sales i festivals de música.

Escena musical metropolitana

La Capsa, des de la seva reobertura, ha fet un treball i una aposta clara per grups emergents de l’escena independent, donant també resposta a diferents estils musicals i treballant amb gent diversa del sector per poder bastir una programació de música en viu que enriquís l’escena musical de la ciutat i de l’àmbit metropolità.

Aquest any han passat per La Capsa alguns grups que també han estat nominats en diferents caregories dels premis ARC, com The Excitements, The Pinker Tones, La Banda del Coche Rojo, Maria Arnal i Marcel Bagés.


Veure més]]>
Thu, 20 Oct 2016 07:53:06 GMT <![CDATA[Canvis al repartiment de l’obra El Rey]]>

Per raons d’agenda dels actors de l’obra El Rey, que es durà a terme el proper 30 d’octubre al Teatre Modern, de la mà de la Cia Teatro del Barrio, l’actor Willy Toledo serà substituït pel també conegut actor Javier Gutiérrez. Amb una extensa carrera i nombrosos reconeixements, Javier Gutiérrez compta amb un Goya al millor actor per la seva interpretació a la pel·lícula La Isla Mínima.

El Rey és la cinquena producció del Teatro del Barrio, que ens presenta una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Al final de l’espectacle, hi haurà col·loqui postfunció amb la companyia. 

Més informació i venda d'entrades en aquest link

 


Veure més]]>
Wed, 21 Sep 2016 08:26:37 GMT <![CDATA[L'Escola Municipal de Música arriba als 573 alumnes]]>

L’Escola Municipal de Música del Prat ha iniciat el seu tercer curs de funcionament amb més alumnes, més conjunts i més oferta que mai. 

El curs 2016 - 2017 ha començat amb un total de 573 alumnes en programes de llarga durada, que inclouen totes les edats, des dels tallers de música en família fins als cursos de música per a adults, amb classes a les diferents seus de l’escola (Torre Balcells, La Capsa i escoles Jacint Verdaguer, Sant Jaume i Pepa Colomer).

El creixement de l’escola es veu reflectit en la creació de més conjunts instrumentals, com la nova banda de petits o els nous combos de La Capsa,  entre altres.

Properament començarà l’oferta formativa de curta durada dins del cursos de tardor organitzats conjuntament amb La Capsa, amb tallers de guitarra flamenca, cajón, ukelele, DJ i Protools.

Projectes de conjunts instrumentals a les escoles

L’escola també fa projectes de conjunts instrumentals a escoles de primària del municipi, en concret d’instruments de corda (Entrecordes) als centres Pepa Colomer i Sant Jaume, i projecte d’instruments de vent (Entrevents) a l’escola Jacint Verdaguer. Com a novetat, enguany s’inicia un nou projecte amb instrument de música tradicional (Entretradis) a l’escola Joan Maragall. Uns 300 alumnes de cicle mitjà podran gaudir d’aquests projectes a les escoles.


Veure més]]>
Tue, 20 Sep 2016 06:38:00 GMT <![CDATA[Dues noves versions de la sardana La Festa Major del Prat]]>

Des de 2009, amb l'objectiu de popularitzar la sardana La Festa Major del Prat, se'n fan diverses vesions, d'estils molt diferents, any rere any poc abans de l'inici de la Festa.

Cada any, La Capsa encarrega una relectura de la sardana, composta l'any 1945 pel mestre Ventura i Tort amb lletra de Fernando Casanovas.

Des de 2009 se n’han fet 2 o 3 versions cada any. Aquest projecte arriba enguany al final, amb dues versions més: una de la Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat, amb un arranjament amb elements del jazz clàssic i el latin jazz; i una altra a càrrec de la Cobla del Baix Llobregat, que interpreta la sardana original.


Veure més]]>
Mon, 05 Sep 2016 10:55:04 GMT <![CDATA[Nova temporada de tardor d'arts escèniques: teatre, música i dansa]]>

El proper dimarts 13 de setembre tindrà lloc al Teatre Modern la presentació de la temporada d'arts escèniques d'aquesta tardor al Prat, amb l'assistència d'algunes de les companyies protagonistes i l'actuació de la cia. Bratislava, que ens farà cinc cèntims del seu espectacle "Oh my God Barcelona!".

La temporada ve farcida de títols que han nodrit d'èxits la cartellera barcelonina, com El Florido Pensil, Dansa d'Agost, Nadia... i cares conegudes com Nora Navas, Alberto San Juan, Marta Marco, el Mag Lari, etc.

La música amb majúscules visita el Cèntric, amb el virtuosisme del pianista Daniel Ligorio i la projecció de l'òpera Gaudí, entre altres.

Com sempre, l'equip de Jardins de la Pau i el Grup Xarxa Prat han preparat unes propostes familiars d'allò més llamineres: bruixes, casetes de xocolata i gegants ens acompanyaran aquestes properes dates.

El circ continua sent la gran proposta del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa. 

A La Capsa hi podreu trobar les propostes de música en viu més actuals i al teatre Kaddish l'ambient més íntim i acollidor per gaudir, frec a frec amb els actors i actrius, de l'experiència teatral.

Venda abonaments: dimecres 14 i dijous 15 de setembre, de 17 a 20 h, al Teatre Modern

Venda d’entrades:  a partir de divendres, 16 de setembre, a www.ticketea.com, a la recepció del Cèntric i al Teatre Modern.


Veure més]]>
Thu, 28 Jul 2016 08:35:07 GMT <![CDATA[La Filharmònica del Prat, al Festival de Bandas de Algairén]]>

La banda de música Sierra de Algairén, que integra uns 50 músics de tres pobles (Almonacid de la Sierra, Cosuenda i Alpartir, província de Saragossa) van convidar el cap de setmana passat la Unió Filharmònica del Prat al I Festival Nacional de Bandas Vientos de Algairén. El concert es va dur a terme a la plaça major d'Almonacid de la Sierra. 

L'actuació va començar amb la música de la Filharmònica i va continuar amb la banda amfitriona. Per acabar, les dues bandes van interpretar dos pasdobles conjuntament: més de vuitanta músics en escena van fer vibrar la plaça d'aquell poble d'Aragó. Ara la Unió Filharmònica treballa per rebre l'any vinent al Prat els components de la banda de música Sierra de Algairén.


Veure més]]>
Tue, 26 Apr 2016 07:21:05 GMT <![CDATA[El Capri passa avui "Taklub", dins del Festival de Cinema d'Autor]]> El cinema Capri de la nostra ciutat acull avui el passi de la pel·lícula "Taklub", dins el Fetival de Cinema d'Autor de Barcelona, del qual el Prat n'és una de les seus. L'entrada al passi és gratuïta.

El Capri passarà dues pel·lícules més, demà i dijous.


Veure més]]>
Mon, 04 Apr 2016 10:55:00 GMT <![CDATA[El Prat serà una de les seus del Festival Internacional de Cinema d'Autor]]> L’Ajuntament del Prat ha arribat a un acord amb el D'A, Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona per tal que la ciutat sigui una de les subseus d'aquest esdeveniment, que se celebrarà entre el 21 d'abril i l'1 de maig. A banda de Barcelona i del Prat, les altres ciutats que seran seus del D'A són Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vic, Girona, Santa Margarida de Montbui i Berga.

El D'A va néixer l'any 2011 i ha esdevingut una cita imprescindible per conèixer i gaudir del millor cinema independent i d'autor que es fa actualment arreu del món. El festival combina els nous talents i cinematografies amb obres i autors consagrats, donant visibilitat als millors films que passen pels festivals internacionals i cuidant a un públic que desitja veure el millor cinema independent i de risc.

Tres pel·lícules al Prat
A la nostra ciutat serà el cinema Capri l'encarregat d'acollir tres pel•lícules del festival:

- Dimarts 26 d'abril, 20h: "Taklub", dirigida per Brillante Mendoza

- Dimecres 27 d'abril, 20h: "Les deux amis", dirigida per Louis Garrel.

- Dijous 28 d'abril,  20h: "Les amigues de l'Àgata" amb direcció de Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius iMarta Verheyen. Les directores seran presents durant la projecció del film.


Veure més]]>
Fri, 01 Apr 2016 07:39:59 GMT <![CDATA[Diumenge, 10a edició de l'Escarxofa & Jazz]]> Aquest proper diumenge 3 d'abril se celebrarà la desena edició de l'Escarxofa & Jazz, una festa gastronòmico-musical que forma part de les diverses activitats de la Festa de la Carxofa Prat.

L'Escarxofa & Jazz tindrà lloc a la pl. Joan García Nieto, davant de La Capsa, a partir de les 12 h. L'associació gastronòmica i cultural Les Escarxofes del Prat cuinaran un arròs de muntanya amb carxofes, a més d'entrepans, carxofes a la brasa i postres. El preu dels tiquets és de 7 €.

L'apartat musical anirà a càrrec de les actuacions en directe de The Excitements, Victor Branch, Saphie Wells & The Swingcats, Balkan Paradise Orchestra i Swingcaló.

Festa de la Carxofa Prat
Durant els mesos de març i abril, la ciutat celebra la Festa de la Carxofa Prat, al voltant d'aquest producte de l'horta d'alta qualitat i proximitat. Des del 3 de març fins al 3 d'abril tenen lloc les VII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals participen diversos restaurants que ofereixen plats elaborats amb aquests dos productes.

Avui mateix, 1 d'abril, es fa una demostració de preparacions gastronòmiques amb Carxofa Prat a l'activitat Cuina al Mercat Municipal. Del 7 al 22 d'abril se celebrarà una nova edició del Quinto Tapa Carxofa Prat. El 10 d'abril tindrà lloc, al parc del Fondo d'en Peixo, la Carxofada Popular i els dies 23 i 24 d'abril, la Fira Tapa Carxofa Prat, a la pl. Blanes.

 


Veure més]]>
Fri, 04 Mar 2016 08:53:16 GMT <![CDATA[Cinc projectes competeixen per construir el nou teatre de l'Artesà]]> El Cèntric Espai Cultural acull a partir de divendres 2 d'octubre a les 19h i fins el dia 25 una exposició amb les cinc propostes finalistes per a la construcció del nou teatre del Centre Artesà del Prat. Maquetes, plafons i vídeos ajudaran la ciutadania a entendre les característiques de cadascuna de les propostes, que també es podran consultar a través d'aquest web municipal.

A la vista de diversos estudis, que indicaven que el teatre de l'Artesà no es podria rehabilitar, sinó que l'única opció viable era construir-ne un de nou,  l'Ajuntament va convocar un concurs d'idees per a la redacció del projecte. S'hi van presentar un total de 45 equips d’arquitectura i enginyeria, d'entre els quals es van seleccionar com a finalistes els 5 que van obtenir les puntuacions més altes. Tots 5 són estudis de reconegut prestigi internacional: Álvaro Siza; Frechilla & López-Peláez; Bosch-Forgas; Navarro Baldeweg i Estudio Barozzi Veiga

El plec de condicions elaborat per l'Ajuntament especifica que el nou teatre ha de recordar la imatge històrica de l'antic teatre de l'Artesà, així com respectar i protegir determinats elements patrimonials. Alhora, el projecte ha de procurar la construcció d'un teatre propi del segle XXI, amb tecnologia actual, ambientalment eficient i dotat d'elements com un gran escenari, platea, amfiteatre, fossat per a orquestra, una sala petita d'unes 150 localitats, sales d'assaig, camerinos, magatzems i un ampli vestíbul. 

A finals de novembre, un jurat multidisciplinar format per una quinzena de persones i presidit per l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, decidirà quina de les 5 propostes resulta guanyadora. A continuació, aquesta proposta s'ajustarà per esdevenir el projecte executiu del teatre, que serà una de les principals obres del present mandat municipal al Prat. 


Veure més]]>
Thu, 25 Feb 2016 08:09:29 GMT <![CDATA[#4Raons: abans dels concerts els músics ens venen a conèixer]]> Mazoni, Maria Arnal i Marcel Bagés, Flamaradas i Sara Fontán prenen part enguany en l’experiment #4Raons: abans dels concerts han passat uns dies pel Prat per saber millor on i per a qui toquen.

S’han trobat amb alumnes de l’Escola d’Arts, amb membres del cor d’adults de l’Escola Municipal de Música, amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i amb altres persones de la ciutat. Als concerts que faran a La Capsa mostraran d’alguna manera aquesta presa de contacte amb la ciutat i la seva gent. Això és el #4raons

Aquest divendres 26 actuarà Flamaradas, un cantautor molt particular, amb influències que van des del folklore i la música tradicional a la psicodèlia o el rock minimalista. I el dissabte 27 arribarà el torn de Sara Fontán i les seves improvisacions amb el violí.

Divendres dia 4 de març serà el torn de Maria Arnal i Marcel Bagés, que s’han donat a conèixer des d’una honesta i bonica recerca dels sons més populars. Compartiran cartell i escenari amb El Niño de Elche, un cantaor atípic i creador multidisciplinar que mescla el cante i el toque flamenc amb qualsevol cosa.

Finalment, Jaume Pla, conegut com a Mazoni, actuarà dissabte dia 5. Es tracta d’un tipus inquiet que sempre fuig dels llocs confortables i s’endinsa en experiments com aquest #4Raons.
 

 


Veure més]]>
Wed, 17 Feb 2016 11:55:55 GMT <![CDATA["El record a escena": exposició i teatre sobre pratencs vinguts de fora]]> Aquest divendres 19 de febrer a les 19 h s'inaugura l'exposició del projecte guanyador de la beca Art al barri UNZIP 2015, anomenat "El record a escena". Una hora després, a les 20 h, s'estrenarà la peça teatral fruit del mateix projecte.

Exposició amb mapes sonors
"El record a escena" es basa en 14 entrevistes realitzades a persones residents al Prat de Llobregat i vingudes d'altres indrets. Són persones diverses tant pel que fa a les edats com els llocs d'origen i els moments de la seva arribada a la nostra ciutat. Aquesta part, realitzada per Vicent Matamoros, està recollida al bloc del projecte i queda plasmada a l'exposició a través de mapes sonors i infografies.

Obra teatral
L'obra teatral l'ha dinamitzat la Laura Tamayo. A partir d'un grup de voluntaris i el treball realitzat a través dels materials extrets de les entrevistes, ha generat una peça narrativa que recull les impressions dels nouvinguts durant més de 50 anys.

A continuació podeu llegir un extret de l'entrevista a Juan, arribat des de Puente Genil el 1965:

"El viaje que hice era un viaje antiguo, de los malos, era un tren de carbón, aquellos de las máquinas con los vagones de madera. En el tren no se prohibía subir y había mucha gente, mucha iba de pie. Subí al tren a las 4 de la tarde y llegué el día siguiente sobre las dos de la mañana. El viaje duró 36 horas  y en el camino, el tren venía tan lleno, que la gente nos tumbábamos en el suelo de los pasillos para dormir, pero no se podía porque las mujeres te despertaban y te hacían levantar para que no les miraras la falda. Yo traía una caja de cartón atada con cuerdas porque no teníamos ni maletas, los lavabos del vagón estaban atascados y el agua se salia del water y mi caja maleta se mojó y me las vi para poder mantener la ropa dentro de la caja, porque se me rompió".

 


Veure més]]>
Tue, 09 Feb 2016 13:46:51 GMT <![CDATA[Cinc alumnes del Prat, a la Trobada Fiddle d'instruments de corda]]> Cinc alumnes de l'Escola Municipal de Música del Prat han participat aquest cap de setmana a la Trobada Fiddle, un assaig - concert multitudinari i participatiu conduit pels caps de cartell de la Barcelona Fiddle Congress.

Durant tres dies, el Barcelona Fiddle Congress ha reunit més de 150 participants per parlar dels instruments de corda de tradició no clàssica. El dissabte 6 de febrer, l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) van organitzar la segona Trobada Fiddle per a estudiants de corda fregada d’escoles de música d’arreu de Catalunya.

A la trobada, que va tenir lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), hi van participar uns 500 alumnes de més de 8 anys d'edat, provinents d'escoles de música de 28 localitats de Catalunya, entre elles el Prat.
 


Veure més]]>
Mon, 14 Dec 2015 13:39:20 GMT <![CDATA[Seleccionada la proposta guanyadora per a la construcció del nou Artesà]]> Un jurat multidisciplinar format per una quinzena de persones —professionals municipals, teatrals, arquitectes i membres del consistori— i presidit per l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha triat, d'entre 5 finalistes, la proposta guanyadora per a la construcció del nou teatre del Centre Artesà. L’escollida ha estat la que portava per nom “Històries”, presentada per l’equip d’arquitectes Bosch-Forgas. Ara, aquesta proposta es perfilarà amb detall fins a esdevenir el projecte executiu del nou teatre.

Segons el dictamen del jurat, la proposat "Històries" és la que "ha aconseguit un major grau de compliment dels requeriments del plec de clàusules del concurs". Els objectius de l’Ajuntament eren que el projecte guanyador incorporés una especial sensibilitat amb la història de l’espai i el seu ús social. El repte principal era que el nou espai tingués en compte la memòria de les persones i alhora recollís un concepte arquitectònic funcional i flexible, amb una completa oferta d’espais que donin resposta als requeriments d’un equipament teatral modern.

El concurs
Al concurs convocat per l'Ajuntament s'hi van presentar inicialment 45 equips d’arquitectura i enginyeria, d'entre els quals es van seleccionar com a finalistes els 5 que van obtenir les puntuacions més altes. Tots 5 són estudis de reconegut prestigi internacional: Álvaro Siza (que va presentar el projecte anomenat "Preservar – innovar"); Javier Frechilla i José Manuel López-Peláez ("1945LA"); Manel Bosch i Joan Forgas ("Històries); Juan Navarro Baldeweg (T); i Fabrizzio Barozzi i Alberto Fernández Veiga ("Overture"). El jurat ha destacat l'alt nivell de tots els projectes que van quedar finalistes.

El Cèntric Espai Cultural va acollir durant tres setmanes una exposició amb les cinc propostes finalistes. Maquetes, plafons, vídeos i un lloc web van ajudar la ciutadania a entendre les característiques de cadascuna de les propostes. Tothom hi va poder aportar la seva opinió.

"Històries"
De la proposta guanyadora, “Històries”, el jurat en destaca “l’equilibri entre els mitjans que es proposen i el resultat que s’aconsegueix, atenent a l’objectiu d’establir un vincle emocional i de continuïtat amb la història de l’antic Artesà”.

El jurat ha valorat positivament aspectes com el contacte del nou edifici amb la ciutat, especialment amb el carrer del Centre; la voluntat de conservar i posar en valor parts de l’edifici actual sense restar funcionalitat a l’equipament futur; la recuperació de la seqüència pati-bar-vestíbul; i la gran atenció a la sostenibilitat i estalvi energètic, tant durant la construcció com amb el manteniment i funcionament de l’equipament un cop estigui en servei.

El futur teatre
La rehabilitació de l’antic teatre s’havia descartat perquè implicava insuperables mancances funcionals i espacials (confort, seguretat, accessibilitat dels espectadors, capacitat d’usos, potencial cultural i social...). El nou teatre, però, recordarà la imatge de l’antic i inclourà els elements patrimonials catalogats, posant-los en valor. Serà un teatre propi del segle XXI, amb una sala per a uns 600 espectadors, un escenari (23,2 m d’amplada, 11,5 de profunditat i 21 m d’alçada), una sala petita d’unes 150 localitats, sales d’assaig, camerinos, magatzems i un ampli vestíbul.

La proposta “Històries” inclou millores com l’obertura d’un espai públic arbrat, incorporant els grans plàtans ja existents, que donarà accés al teatre des del carrer del Centre. En aquesta façana hi destacarà una gran vidriera.

Es mantenen les façanes laterals de la sala actual i gran part del foyer, així com l’entrada principal. A més, les parts noves, inclosa la caixa escènica, es construiran amb maó massís vist, molt similar al de les parts que es conserven. La volumetria del conjunt respectarà les edificacions i carrers de l’entorn.

El cafè s’obrirà de nou cap al vestíbul, recuperant l’antiga perspectiva visual, des del pati fins al teatre. La sala principal tindrà una pell de fusta fosca i serà d’estil italià: platea, amfiteatre i dues llotges laterals.

Amb “Històries”, la imatge final de l’Artesà ha de ser la de l’antic teatre que  evoluciona a través del temps adaptant-se a les noves necessitats, amb respecte per la memòria de les generacions de pratencs i pratenques, a la vegada que potencia els seus usos ciutadans i culturals.

Un lloc per a la cultura, la formació i la vida ciutadana
L’Ajuntament iniciarà en els propers mesos, en paral·lel a la construcció del teatre, un nou projecte d’arts escèniques de forma col·laborativa amb el món teatral, cultural, associatiu i educatiu de la ciutat. El nou teatre permetrà la representació de tot tipus d’espectacles teatrals i musicals (professionals i amateurs) així com el desenvolupament d’un nou programa formatiu, al temps que potenciarà la vida cultural i ciutadana del nucli antic.

L'Artesà, una mica d'història
L'edifici del Centre Artesà es va construir l'any 1919, obra de l'arquitecte Antoni Pascual. Des d'aleshores ha estat referent en molts moments de les vides de diverses generacions de pratencs i pratenques. Al llarg dels anys i en diferents èpoques, l’Artesà ha acollit teatre local amateur i també professional, i ha anat alternant aquesta activitat amb projeccions de cinema, balls de festa major i altres accions de caire cultural i social.

Durant la Guerra Civil es va convertir en Casa del Poble. Després, els propietaris el van recuperar i van reiniciar les representacions artístiques i culturals. L’any 1987 l’Ajuntament el va llogar per recuperar-lo com a espai públic dedicat a la cultura i per fer-hi una reforma per posar-lo a punt. Va ser llavors quan es van evidenciar les greus deficiències estructurals de l’edifici. Uns anys més tard, al 2003, l’Ajuntament el va adquirir amb la intenció, en el moment adient, de remodelar-lo i obrir-lo com un nou espai dedicat a les arts escèniques.

Bosch–Forgas Arquitectes
Manel Bosch i Aragó s’ha associat amb l’equip format per Joan Forgas i Dolors Ylla-Català per concursar en la proposta de construcció de l’Artesà. Tots dos equips, amb força premis i reconegut prestigi, tenen experiència en equipaments teatrals. Així, Bosch és autor, entre altres, dels teatres municipals de Salt i de Roses i de l’auditori i palau de congressos de Girona. També ha reformat els teatres municipals de Girona i de Santa Coloma de Gramenet, la Faràndula de Sabadell i el Principal d’Olot. Forgas, autor de la reforma de la Casa de la Vila del Prat, ha fet la rehabilitació del teatre Kursaal de Manresa, considerada per molts experts com una obra de referència en l'àmbit de la reforma d'un equipament teatral d'alt nivell.


Veure més]]>
Mon, 16 Nov 2015 10:27:53 GMT <![CDATA[Preestrena del documental "El pati del darrere", dimarts al Capri]]> El cinema Capri acull dimarts 17 de novembre, a les 19 h, la preestrena del documental "El pati del darrere", dirigit per Isabel Fernàndez i produït per TV3 amb la col·laboració d'Al Pati Produccions. El documental fa una defensa i promou el coneixement del Baix Llobregat i els seus valors socials, econòmics i mediambientals.
 
Al documental s'explica com el Baix Llobregat és una comarca que tothom veu però que poca gent coneix realment. En el seu territori s’instal·len molts dels serveis que necessita la ciutat de Barcelona. Sota les infraestructures de comunicació que tallen el seu paisatge, hi ha un dels sòls agraris més fèrtils de Catalunya, un delta que és punt estratègic dins la ruta migratòria dels ocells per la Mediterrània occidental, i un riu, el Llobregat, que és el responsable de tot això, i al voltant del qual s'articula el territori. És el pati del darrere de Barcelona, però el seu territori, en constant risc per l'especulació immobiliària, pot ser estratègic per al futur i la sostenibilitat del país.
 
Amb el suport de TV3, dels ajuntaments del Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Viladecans i Barcelona i del Parc Agrari del Baix Llobregat, aquest treball es convertirà en "Orgull de Baix", un documental web destinat a visibilitzar els recursos agrícoles i mediambientals de la comarca i reflexionar sobre el seu valor per al futur.

Després de la projecció al Capri hi haurà un col·loqui en què es presentarà aquest projecte de documental web.

Assistència gratuïta amb confirmació
L'assistència a la preestrena és gratuïta però cal confirmar-la a través d'aquest enllaç.


Veure més]]>
Thu, 22 Oct 2015 12:10:04 GMT <![CDATA[Últims dies per veure l'exposició sobre les propostes per a l'Artesà]]> Aquest diumenge finalitza l'exposició sobre els cinc projectes per al nou teatre de l'Artesà, oberta al Cèntric des del 2 d'octubre passat. Maquetes, plafons i vídeos ajuden la ciutadania a entendre les característiques de cadascuna de les propostes.

El web que mostra els cinc projectes per al nou teatre de l'Artesà ja ha rebut més de 2.600 visites, amb una durada mitjana de 5:39 minuts.

Les persones usuàries poden deixar la seva opinió sobre cadascuna de les cinc propostes.
 


Veure més]]>
Wed, 14 Oct 2015 06:40:32 GMT <![CDATA[Més de 1.300 visites al web del nou teatre de l'Artesà]]> El web que mostra els cinc projectes per al nou teatre de l'Artesà ja ha rebut més de 1.300 visites, amb una durada mitjana de 6,12 minuts. Aquesta durada, molt prolongada tractant-se d'un mitjà web, indica que les persones usuàries s'hi estan força estona consultant les diferents propostes exposades. Les persones usuàries poden deixar la seva opinió sobre cadascuna de les cinc propostes.

A banda d'aquest web, el Cèntric Espai Cultural acull fins el dia 25 una exposició amb les cinc propostes finalistes per a la construcció del nou teatre del Centre Artesà. Maquetes, plafons i vídeos ajuden la ciutadania a entendre les característiques de cadascuna de les propostes.


Veure més]]>