Ajuntament del Prat de Llobregat - Notícies http://www.elprat.cat Notícies de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Ajuntament del Prat de Llobregat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat /sites/all/themes/elprat/images/ajuntament_el_prat.svg http://www.elprat.cat Escut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat Thu, 02 Mar 2017 13:38:30 GMT <![CDATA[Últim dia del Carnaval de l’Enveja!]]>

Amb gran pena i tristor, s’ha viscut la mort i enterrament de Sa Majestat Carnestoltes durant el Dimecres de Cendra.  Un gran nombre de ploraners i ploraneres s’han concentrat a la pl. de l’Enveja per acompanyar taüt del rei mort en el seu darrer viatge. La Processó del plor i del dol, entre laments i llàgrimes ha recorregut pels carrers del Prat fins arribar a la pl. de la Vila. Allà han recuperat forces amb les sardines que la Casa de Aragón ha preparat a tots els assistents. Els més petits també han ballat i cantat de la mà de Jaume Barri.

Les vídues i ploraneres han pujat a l’escenari per acomiadar-se definitivament del Rei del Carnaval, abans d’escoltar el testament de Sa Majestat. El sr. Notari, la sra. Madame i el sr. Bisbe han llegit a tots els assistents les últimes voluntats del Rei i Diables del Prat han portat el taüt de Sa Majestat fins a la pl. de l'Església, on s'ha fet l'encesa de la Foguera de la Quaresma.


Veure més]]>
Wed, 01 Mar 2017 11:53:23 GMT <![CDATA[Afectacions als autobusos per la Processó del Plor i el Dol]]>

La Processó del Plor i el Dol, una de les darreres activitats del Carnaval del Prat, provocarà alguna afectació a les línies d'autobús PR1, PR2, PR3 i L78 entre les 19 i les 20.30 h d'avui dimecres.

Trobareu més informació a través de l'enllaç situat a peu de pàgina.


Veure més]]>
Sat, 25 Feb 2017 22:22:24 GMT <![CDATA[Les rues de dissabte de Carnaval omplen de color i festa els carrers del Prat!]]>

El dissabte de Carnaval és el dia gran per a molts grups, AMPA i entitats de la ciutat. Després de moltes hores de feina és el moment de lluir disfresses, sortir al carrer i passar-ho bé. Encara que el recorregut de les rues s’ha vist modificat per les obres de l’av. de Verge Montserrat, totes les comparses participants han fet els seus lluïments a l’arribada a La Capsa.

Els primers en sortir al carrer han estat els més petits. La rua infantil, formada per 14 comparses i 650 participants, ha fet el recorregut des del Cèntric Espai Cultural fins a La Capsa, ballant, cantant i complint de color els carrers del Prat. Els Pecats Infantils han acompanyat a tots els grups i han animat la festa.

El Rei Carnestoltes ha quedat ben content i ha atorgat els següents premis:

- Premi ‘Ens hem quedat sense paraules’, per a la comparsa ‘Muts i  a la gàbia’ (AEiG Conxita Busquets)

- Premi ‘Enveja terrorífica’, per a la comparsa ‘Monstruitos’ (CE El Globus)

- Premi ‘Al fons marí’, per a la comparsa ‘No fiquis la pota’ (GISC)

- Premi ‘Carnaval cavernícola’, per a la comparsa ‘Els Troglo Parc’ (Grup El Trolgo Parc)

- Premi ‘Els amics Picapedra', per a la comparsa ‘Troleguites’  (grup Troleguites) 

- Premi ‘Ragnar Lodbrok’, per a la comparsa ‘El cau viking’(AEiG Anton Vilà)

- Premi ‘El circ màgic de Carnaval’, per a la comparsa ‘Il·lusionat sense enveja’ (grup Leones o huevones)

- Premi ‘Tot encaixa al Carnaval!’, per a la comparsa ’Lego’s and company’ (Grup Mar Cano – Lego’s and company)

- Premi ‘Gatets i marietes’, per a la comparsa ‘Los prodigiosos’ (grup Los Prodigiosos)

- Premi ‘Menja’t l’enveja!’, per a la comparsa ‘The big hamburguer’ (grup The big hamburguer)

- Premi ‘Festa i lluita’, per a la comparsa ‘L’esplai contra l’enderroc’ (CE Sant Pere i Sant Pau)

- Premi ‘Els reis del rock de Carnaval’, per a la comparsa ‘El Prat rock-punk (grup El prat rock-punk)

- Premi ‘Superpoders contra l’enveja’, per a la comparsa ‘Els super-herois del Parc’  (grup Els super-herois del Parc)

- Premi ‘Fades i follets’, per a la comparsa ‘Amics Pota Blava en el bosque encantado’  (Amics Pota Blava i llar Hebre)

La rua d’adults ha sortit puntual a les 19 h i amb 18 comparses i gairebé 3000 persones participants és converteix en un dels actes més participatius i multitudinaris de la ciutat.

L’Enveja ha esta una bona font d’inspiració per a tots els participants, amb disfresses acolorides, música i balls durant tot el recorregut i molta gresca

 • Se’ns enveja pel que ens penja... I se’ns rateja en la neteja! (AV La Barceloneta)
 • Educació sense enveja, la Tributarra ensenya (AMPA Escola Honorable Josep Tarradellas)
 • Amadeus, l’Envejatto di Salieri (AMPA Escola Pepa Colomer)
 • Fuego en el fuego! (CCA Casa de Sevilla)
 • Pernil i vi, l’enveja del teu veí (Casa de Andalucía)
 • Que soni la música ben alta, i el mal de l’enveja s’espanta (AMPA Escola Sant Jaume)
 • L’enveja asiàtica ha arribat per deixar-vos bocabadats (AV Sant Cosme i Sant Damià)
 • No són petits envejosos! (AMPA Escola Galileo Galilei)
 • Els animals desconeixen l’enveja i els humans moren per ella (La Beat Urban Center)
 • Som l’enveja del Prat, som les targetes black! (AMPA Escola del Parc)
 • Entusiasma’t, riu i plora, però fes l’enveja fora (AMPA Escola Mare de Déu del Carme)
 • Manolitos & Manolitas 2.0 (Grup Manolitos i Manolitas)
 • L’enveja us deixarà de pedra (AMPA Escola Ramon Llull-Eternal Dance)
 • No tinguis enveja, tots tenim la nostra bellesa (AMPA Escola Jacint Verdaguer)
 • L’enveja en blanc i negre (AMPA Escola Joan Maragall)
 • Hairsprat (Els Bitxos)
 • Al Darwin se’ns va l’olla (AMPA Escola Charles Darwin)
 • Si l’enveja vols guanyar, amb La Seda has de ballar!! (AMPA Escola la Seda)

I els premis i comparses guanyadores del Carnaval de l’Enveja han estat:

 • Premi “La meva disfressa era més bonica”, a la comparsa “Al Darwin se’ns va l’olla!!” (AMPA Escola Charles Darwin)
 • Premi “Dentetes, dentetes”, a la comparsa “L’enveja asiàtica ha arribat per deixar-vos bocabadats” (AV Sant Cosme i Sant Damià)
 • Premi “Els set pecats capitals”, a la comparsa “Educació sense enveja, la Tributarra ensenya” (AMPA Escola Molt Honorable Josep Tarradellas)
 • Premi “Caín i Abel”, a la comparsa “Que soni la música ben alta, i el mal de l’enveja s’espanta” (AMPA Escola Sant Jaume)
 • Gran Premi “L’enveja de la festa”, a la comparsa “No tinguis enveja, tots tenim la nostra bellesa” (AMPA Escola Jacint Verdaguer)

Enhorabona als guanyadors i també a tots els participants! Guardeu forces que el #carnavaldelprat encara no s’ha acabat!


Veure més]]>
Thu, 23 Feb 2017 19:23:48 GMT <![CDATA[Comença el Carnaval de l’Enveja!]]>

Si hi ha un protagonista del Dijous Gras és la truita. I així ha estat als jardins de la Pau durant la gran truitada popular. L’art culinari de la Casa de Andalucía i del col·lectiu d’Antenes Joves s’ha fet evident quan han ajudat a preparar la seva truita a tots els que s’han apropat a la plaça. En total s’han fet més de 2.000 truites amb els ous que ha aportat la Granja Avícola Torres.

El concurs de truites ha començat també puntualment i les truites han començat a arribar a les 16.30 h. Amb ingredients originals i unes presentacions cuidades, les 21  truites participants a la categoria d’adults i 8 a la infantil, han posat difícil al jurat la seva elecció. Enguany el Jurat Oficial del Concurs ha estat format per Manuel Torres (representant de la Granja Avícola Torres), Isabel Anguera (representant del Mercat Municipal) i Virgi Contero (del restaurant Rustic&Co). 

Les truites guanyadores de la categoria d’adults han estat:

• Gran Premi del Mercat Municipal per Mª Teresa Mena amb la "Truita La amorosa", premiada amb la Gran Paella d’Honor i un val de 100 € de compra al Mercat Municipal de la pl. de la Vila

• Premis Ribera Baixa: per a Zaide del Bar Caldas amb la “Truita La cuban” i l’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer amb la”Truita Tutti Fruti”, premiats amb Paella d’Honor i un val per assistir a un taller de cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

• Premi especial El Prat, degusta’l per a Miriam Numeras amb la "Truita Targeta B"), premiada amb Paella d’Honor i un dinar per a dues persones al restaurant Rustic&Co, de la xarxa El Prat, degusta'l.

A les 19 hores, Sa Majestat Carnestoltes i la cort dels set pecats capitals i les autoritats de Carnaval han arribat a la plaça, on la Xaranga de la Casa de Aragón, els Gegants del Prat i Krestatum els han rebut amb música i animacions.

Les autoritats i el rei del Carnaval han pujat a l’escenari per fer entrega dels premis del concurs de truites i llegir a tots els presents el pregó de Sa Majestat Carnestoltes, punt d’inici del Carnaval 2017. Amb focs d’artifici ha quedat inaugurada la nova plaça de l’Enveja.

La Festa ja ha començat! Bon Carnaval!


Veure més]]>
Thu, 23 Feb 2017 07:47:09 GMT <![CDATA[Afectacions al trànsit i als autobusos dels actes del Carnaval]]>

A través d'aquest enllaç podeu consultar les afectacions que les celebracions del Carnaval 2017 tindran sobre el trànsit de vehicles i la circulació d'autobusos a la ciutat a partir de dijous 23 de febrer. 


Veure més]]>
Fri, 27 Jan 2017 13:26:53 GMT <![CDATA[Arriba el Carnaval de l'Enveja!]]>

La ciutat s'engalanarà per donar la benvinguda al Carnaval, que seguint amb el cicle dels Set Pecats Capitals, enguany tindrà com a protagonista l’Enveja.

Des de fa mesos la Comissió de Carnaval treballa per preparar un Carnaval que arriba amb moltes novetats. La primera és el nou Relat de Carnaval, redactat per l’autor pratenc Pau Bou i que recull els continguts i simbolismes de la tradició d'aquesta festa a la nostra ciutat. Vinculades a aquest relat, es faran diverses activitats infantils als centres cívics de la ciutat.

També veurem per primera vegada a la Rua Infantil les màscares dels Pecats Infantils, inspirades en el número set: set màscares relacionades amb les set notes musicals, set colors i set formes geomètriques, que creen set personatges diferents per explicar cadascun dels pecats.

La modificació més important la veurem en el recorregut de les rues de Carnaval de dissabte 25 de febrer. Amb motiu de les obres actuals a l’avinguda de la Verge de Montserrat, els recorreguts habituals de les rues s’han hagut d'alterar. D’aquesta manera, la Rua Infantil sortirà del Cèntric Espai Cultural a les 18 h, continuant el recorregut pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat i fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma.

La Rua d’Adults també variarà el seu recorregut. El punt de sortida serà el c. del Coronel Sanfeliu cantonada amb c. de Tarragona, continuant pel c. de Lleida, carretera de la Marina, av. de la Verge de Montserrat fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma, on davant de La Capsa les comparses podran fer els seus lluïments.


Veure més]]>
Thu, 05 Jan 2017 10:36:36 GMT <![CDATA[Una jornada màgica i plena d’il·lusió amb l’arribada dels Reis Mags]]>

Al matí, el Garatge Reial obria les seves portes a les 11 h. Tots els nens i nenes de la ciutat han pogut ajudar a preparar les noves carrosses de Ses Majestats i donar la benvinguda a l’Harshafa, que arribava amb el seu turbant lila i el seu ceptre màgic per recollir el missatge dels infants del Prat i entregar-lo a Ses Majestats.

A les cinc de la tarda puntualment, els Reis Mags han arribat a la pl. de Catalunya a cavall, on els esperaven petits i grans per donar-los una gran benvinguda. Se’ls ha fet entrega de les claus de la ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat. A continuació s’ha iniciat la cavalcada pels carrers de la ciutat, enguany sota la direcció artística de Benjamí Company i Lourdes Giraldo. 

L’estrella màgica ha guiat els camí de les noves carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, inspirades en els països d’origen de cada un dels reis i amb mecanismes articulats. També hem vist la carrossa del correu, la de la màgia i la fantasia,  la dels dolços i les llaminadures, la de les joguines i la del carbó, i diferents animacions i personatges com els xumetaires o els escalers, que han acompanyat el recorregut de tota la comitiva.

A la pl. de la Vila cançons i contes han fet passar més ràpid l’espera a tots els s’han apropat per veure l’arribada dels Reis de l’Orient, que han estat rebuts per un espectacle de llums. Ses Majestats han pujat al balcó de l’Ajuntament, des d’on han llançat el seu missatges a tots els infants dels Prat.

Tothom ha anat a dormir ben d’hora, que la nit de Reis és una nit màgica. Ses Majestats els Reis d’Orient volen agrair especialment la seva ajuda a les més de 350 persones de entitats, voluntaris i col·lectius de la ciutat que han col·laborat per fer una cavalcada plena de màgia i il·lusió. 


Veure més]]>
Wed, 04 Jan 2017 10:51:52 GMT <![CDATA[Tot a punt per a la Cavalcada de Reis]]>

Enguany tindrem de nou una Cavalcada plena de sorpreses i il·lusió, on veurem noves carrosses per Melcior, Gaspar i Baltasar i que acompanyaran a les carrosses que vam poder veure per primera vegada l’any passat: la carrossa dels Dolços i les Llaminadures, la de la Màgia i la Fantasia, la del Correu Reial i la carrossa de les Joguines. A més a més, noves i divertides animacions a la cavalcada, ens faran gaudir d’una rebuda màgica per a Ses Majestat de l’Orient.

Els patges estan treballant de valent al taller, construint i posant a punt les carrosses de Ses Majestats. Podrem ajudar a donar els últims retocs al Garatge Reial. Dijous 5 a partir de les 11 h, el Garatge obrirà les seves portes i tots haurem de treballar de valent abans que a les 12.30 h arribi l’Harshafa per a comprovar que tot està a punt i rebi el missatge els infants del Prat per a Ses Majestats.

Us hi esperem!


Veure més]]>
Thu, 15 Dec 2016 14:19:08 GMT <![CDATA[Sorteig de les places dels patges reials que acompanyaran Ses Majestats els Reis d'Orient]]>

El Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit el sorteig per escollir els patges reials que acompanyaran i ajudaran durant la cavalcada a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Tots els infants de la ciutat entre 11 i 14 anys han tingut l’oportunitat de presentar la seva candidatura per ajudar a Ses Majestats dins d’uns dels grups previstos: alumnes de sisè de primària de les escoles del Prat, alumnes de 1er i 2n d’ESO dels instituts del municipi, infants de les entitats participants en algun dels actes vinculats a la cavalcada i infants que estudien fora del Prat.

En total s’han presentat un total de 41 candidatures, entre les que s’han escollit els 21 infants que acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar. Cada patge anirà acompanyat de dos adults, que també formaran part del seguici reial.

Podeu consultar el nom dels afortunats i afortunades en l’acta oficial del sorteig.


Veure més]]>
Tue, 25 Oct 2016 08:17:29 GMT <![CDATA[Vols ser patge reial?]]>

Com cada any, ses majestats els Reis de l’Orient arribaran al Prat carregats d’il·lusió i regals. I, perquè la Cavalcada sigui ben màgica, necessitaran l’ajuda dels nens i nenes de la ciutat.

Tots aquells infants d’entre 11 i 14 anys que vulguin ser-ho podran presentar la seva candidatura a l'OIAC des del 7 de novembre fins al 2 de desembre. Les diferents sol·licituds s'han d'incloure en un dels grups previstos al sorteig: les AMPA dels centres educatius de la ciutat (infants de 6è de primària); els grups i entitats participants en algun acte de la Cavalcada (joves d’entre 12 i 14 anys) i el col·lectiu Antenes Joves (alumnes de 1er i 2n d’ESO). Els infants que estudien fora del Prat també podran presentar la seva candidatura directament a l’Ajuntament.

Només es podrà presentar una candidatura per participant. Cada patge anirà acompanyat de dos adults que tambéformaran part del seguici reial.

El dia 13 es farà un sorteig públic al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa.


Veure més]]>
Wed, 31 Aug 2016 09:37:33 GMT <![CDATA[Desvelades les actuacions de Festa Major]]>

Ja es coneixen les actuacions de la Festa Major 2016 que es desenvoluparan a l'escenari principal que hi haurà un any més habilitat a l'estació de Rodalies. La primera de les jornades, divendres 23, començarà amb el reggae i els temes de reivindicació social dels Green Valley, seguirà amb l'ska dels alacantins Aspencat i acabarà amb la proposta festiva de la banda liderada per Marc Puig, Tapeo Sound System. La música continuarà dissabte 24 amb la mescla de reggae, funk i rumba del barceloní Macaco i continuarà amb els rockers gallecs Siniestro Total. També seran a l'escenari la Glamour Band i DJ Shine.

Pel que fa a l'altre escenari, el parc del Fondo d'en Peixo, hi passaran Martirio, Nakany Kanté, The Risas, Balkumbia, The Lindy Hoppers Band, Quimi Portet, Molly Varlet, Jordi Pujol & Friends i un tastet de músiques de la ciutat amb el Meló_dia. A l'espai de la Festa Major del Prat de la xarxa social Facebook trobareu un llistat amb algunes de les cançons que probablement sonaran l'últim cap de setmana del setembre.


Veure més]]>
Fri, 01 Apr 2016 07:39:59 GMT <![CDATA[Diumenge, 10a edició de l'Escarxofa & Jazz]]> Aquest proper diumenge 3 d'abril se celebrarà la desena edició de l'Escarxofa & Jazz, una festa gastronòmico-musical que forma part de les diverses activitats de la Festa de la Carxofa Prat.

L'Escarxofa & Jazz tindrà lloc a la pl. Joan García Nieto, davant de La Capsa, a partir de les 12 h. L'associació gastronòmica i cultural Les Escarxofes del Prat cuinaran un arròs de muntanya amb carxofes, a més d'entrepans, carxofes a la brasa i postres. El preu dels tiquets és de 7 €.

L'apartat musical anirà a càrrec de les actuacions en directe de The Excitements, Victor Branch, Saphie Wells & The Swingcats, Balkan Paradise Orchestra i Swingcaló.

Festa de la Carxofa Prat
Durant els mesos de març i abril, la ciutat celebra la Festa de la Carxofa Prat, al voltant d'aquest producte de l'horta d'alta qualitat i proximitat. Des del 3 de març fins al 3 d'abril tenen lloc les VII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals participen diversos restaurants que ofereixen plats elaborats amb aquests dos productes.

Avui mateix, 1 d'abril, es fa una demostració de preparacions gastronòmiques amb Carxofa Prat a l'activitat Cuina al Mercat Municipal. Del 7 al 22 d'abril se celebrarà una nova edició del Quinto Tapa Carxofa Prat. El 10 d'abril tindrà lloc, al parc del Fondo d'en Peixo, la Carxofada Popular i els dies 23 i 24 d'abril, la Fira Tapa Carxofa Prat, a la pl. Blanes.

 


Veure més]]>
Fri, 04 Mar 2016 15:37:51 GMT <![CDATA[El Pratijoc segueix als Reis de l'Orient camí d'Alimara]]> Com cada any per dates nadalenques, es tornarà a realitzar el Pratijoc, un espai lúdic per a infants i adolescents, a l'Escola del Parc.

El Pratijoc és possible gràcies a la creativitat i el treball conjunt de les entitats de lleure del Prat i la Regidoria de Joventut. Amb el lema de "Camí d'Alimara", un territori imaginari on ens porta el foc que il·lumina el camí, aquest any el Pratijoc tracta sobre els Reis de l'Orient, els seus viatges i la Cavalcada. 

El Pratijoc ofereix la possibilitat que petits i no tan petits (de 3 a 14 anys) puguin jugar i divertir-se des de l'educació i els valors en els quals es fonamenten les entitats de lleure de la ciutat.

Dintre de la programació d'activitats també participen altres entitats del Prat que organitzaran tallers, jocs puntuals i espectacles de cloenda. 

Dates i horaris: 

El Pratijoc tindrà lloc des del dilluns 28 de desembre fins al diumenge 3 de gener, en horari de tarda de 16 a 20 h. El divendres 1 de gener estarà tancat. Enguany hi haurà una novetat important, ja que el dijous 31 de desembre obrirà només en horari de matí, de 10 a 13 h.

Els preus per accedir a les activitats del Pratijoc serà de 2 € per participant i dia, i 0,50 € per acompanyant adult i dia, amb l'opció de treure un abonament vàlid per a tres dies per 5 €.


Veure més]]>
Fri, 04 Mar 2016 09:09:54 GMT <![CDATA[Els Castellers es bategen completant tres castells de sis per primer cop]]> Primer castell dels Castellers del Prat amb la camisa de color.

Els Castellers del Prat van aconseguir dissabte tot allò que s'havien proposat en el dia del seu bateig. Van completar, per primera vegada, tres castells de sis pisos, i van vestir, també per primera vegada, la camisa de color blau, deixant enrere la camisa blanca pròpia de les colles en formació.
La plaça de la Vila va vibrar dissabte al matí amb l'actuació dels castellers locals, que van estar acompanyats pels seus padrins de Cornellà i pels Laietants de Santa Coloma de Gramenet. 
Els Castellers del Prat van completar un 4 de 6, un 3 de 6, un 3 de 6 amb l'agulla i quatre pilars de 4. 
El diari Ara va fer aquesta crònica de la jornada.


Veure més]]>
Sun, 07 Feb 2016 08:33:40 GMT <![CDATA[3.200 persones i 33 comparses a les rues de Carnaval]]> Més de 3.200 persones repartides en 33 comparses han participat aquest dissabte a la tarda a les rues de Carnaval, primer la infantil i després la d'adults, omplint el carrer de color, música i entreteniment.

El premi a la comparsa més marxosa ha estat per l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer, amb el títol 2Compte que venim cremant". El guardó a la més bonica i conjuntada ha estat per l'Associació de Veïns de Sant Cosme i Sant Damià, amb "Michael Jackson i la luxúria resorgeix"; i el premi a la comparsa de crítica social ha estat per l'AMPA de l'Escola Charles Darwin i l'Associació de Veïns del barri de Llevant, per "Corrupció i luxúria, població en penúries". La comparsa amb els balls més sensuals ha estat per a l'AMPA de l'Escola Sant Jaume, per "Luxúria no és tabú, és llibertat sense abús" i, finalment, la més pocavergonya ha estat per a l'AMPA de l'Escola de La Seda, amb "Moulin Rouge - La Seda Mola Muix".


Veure més]]>
Thu, 04 Feb 2016 07:39:13 GMT <![CDATA[Recomanacions de seguretat durant el Carnaval]]> Tot seguit podeu consultar una série de consells i recomanacions de seguretat per al públic i participants de les rues de Carnaval.


Veure més]]>
Sun, 03 Jan 2016 11:54:38 GMT <![CDATA[La Cavalcada de Reis arriba carregada de novetats]]> La Cavalcada de Reis arribarà enguany al Prat carregada de sorpreses i novetats, amb una important renovació, resultat d’un procés participatiu i del treball conjunt de l’Ajuntament amb col·lectius i experts en arts escèniques de la ciutat.

La principal novetat en l’organització de la Cavalcada és la direcció artística, que serà diferent cada any. Aquesta vegada anirà a càrrec d’Arnau Puig, president del Teatre Kaddish i actor professional. També serà nou l’equip de producció, igualment molt vinculat al Kaddish. Hi veurem carrosses i ambientacions noves, però també les tradicionals de l’estrella o els carboners. Hi trobarem la carrossa dels Dolços i les Llaminadures, la de la Màgia i la Fantasia, la de les Cartes i la Lectura o la dels Regals; nous personatges, com els Xumetaries o els Escalers, i noves animacions amb grups i entitats de la ciutat que acompanyaran el recorregut dels Reis de l’Orient amb música, dansa i moltes sorpreses.

L’Harshafa, nou personatge
Coneixerem l’Harshafa, un nou personatge misteriós i estrambòtic que pot
variar el seu aspecte però que sempre reconeixerem pel seu turbant lila, que
ens recordarà les carxofes florides quan arriba la calor al juny.

L’Harshafa recollirà i farà arribar a Ses Majestats el missatge que els infants del Prat hauran preparat. Membres del Consell d’Infants, en representació de tots els nens i nenes de la ciutat, lliuraran aquest missatge a l’Harshafa al Garatge Reial.

Una arribada diferent
Els Reis arribaran el dia 5 a les 17 h a la pl. de Catalunya, però no ho faran com sempre.... sinó d'una manera diferent. I cada any serà diferent.
Melcior, Gaspar i Baltasar seràn rebuts per les autoritats locals i se’ls farà entrega de les claus de la ciutat, així com del pa i la sal, símbols de pau i solidaritat.

Ses Majestats començaran el seu recorregut pels carrers de la ciutat a les 18
h. Patges i caminants, escollits entre els nens i nenes del Prat, els acompanyaran fins a la pl. de la Vila, on seran rebuts amb honors i dirigiran els seu missatge a tots els infants pratencs.

Garatge Reial
El Garatge Reial, situat a la pista Xavier Marcilla del CEM Fondo d'en Peixo, obrirà el dia 5 de gener a les 11 h, perquè infants i adults puguin ajudar a posar a punt les carrosses. Donarem la benvinguda a l’Harshafa, hi haurà tallers i activitats familiars, s’explicarà un conte i els infants podran lliurar al Carter Reial els seus desitjos, fer la seva recomanació de lectura i esdevenir Camarlencs Reials.

 


Veure més]]>
Wed, 21 Oct 2015 06:28:08 GMT <![CDATA[Els Castellers del Prat ja són colla de ple dret]]> La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya van designar dilluns els Castellers del Prat com a colla de ple dret. D'aquesta manera, els potablava ja no són colla en formació.

Des del seu ingrés a la Coordinadora, les colles tenen un any de marge per demostrar la seva viabilitat tècnica i administrativa. Durant aquest temps són considerades colles en formació i tenen un o dos padrins, colles que les acompanyen i assessoren. En el cas dels Castellers del Prat, els padrins són els Castellers de Cornellà i els Castellers de Barcelona. Passat aquest any, la Coordinadora i les colles padrines valoren els avenços de la nova colla i decideixen si la incorporen, o no, com a sòcia de ple dret.

La decisió s'ha pres aquest dilluns i, a més dels Castellers del Prat, també s'ha incorporat la Colla Castellera d'Andorra. Altres tres colles no han superat la valoració: Castellers de Gavà, Laietans de Gramenet i Castellers de Sant Adrià. Actualment existeixen 97 colles de ple dret.

 


Veure més]]>
Wed, 06 May 2015 06:15:46 GMT <![CDATA[Dissabte, XXè Pratifolk, el festival de Cultura Tradicional del Prat]]> Dissabte 9 de maig se celebrarà la XXa edició del Pratifolk, el festival de cultura tradicional, organitzat per primera vegada per les entitats de cultura tradicional i de lleure del Prat.

La jornada començarà a les 10 h, a la pl. Mestre Estalella, amb la plantada del Seguici festiu. A les 11 h començarà la seva cercavila fins al parc del Fondo d'en Peixo, on hi haurà ball de gegants i aixecada d'un castell.

Durant tot el dia el parc s'omplirà amb diferents activitats: ballada de sardanes, espai de mostra i mercadet, tallers i jocs infantils, els Diables del Prat o les actuacions musicals de la Banda Efímera, els Sittar Green i Mano's Rock.

En el marc del Pratifolk, a les 18 h, també se celebrarà el primer Dansabaix, una trobada de diferents grups dansaires del Baix Llobregat que ballaran les danses pròpies de les seves poblacions.


Veure més]]>
Thu, 23 Apr 2015 06:20:01 GMT <![CDATA[Activitats per la diada de Sant Jordi al Prat]]> La plaça de la Vila torna a concentrar els actes de la diada de Sant Jordi a la nostra ciutat. A més de les tradicionals paradetes de llibres i roses, podrem veure a l'escenari alumnes de diferents escoles del Prat, que mostraran activitats treballades a l'aula al voltant de la lectura, i entrevistes a escriptors pratencs que han publicat obra aquest darrer any i a alguns moderadors de clubs de lectura.

Per la tarda, els més petits gaudiran de l'Hora del Conte, on escoltaran la llegenda de Sant Jordi amb música i titelles. També gaudirem de la tradicional ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana del Prat.


Veure més]]>
Mon, 23 Mar 2015 07:25:58 GMT <![CDATA[Els Castellers del Prat completen un 4 de 6 en la seva primera sortida]]> Ahir diumenge va ser un dia històric per als Castellers del Prat, ja que van fer la seva primera actuació fora de la ciutat. A més, van aconseguir carregar i descarregar un 4 de 6, el castell més gran que han completat fins ara, esdevenint així una colla de 6.
 
La colla pota blava va participar a la Festa de la Primavera del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, juntament amb altres tres colles de creació recent: els Laietans de Gramenet, que era la colla amfitriona, els Castellers de Sant Adrià i els Castellers de Montcada i Reixac.
 
La diada es va celebrar a la plaça del Rellotge de Santa Coloma, on els Castellers del Prat, a més del 4 de 6, van completar una torre de 5, tres pilars de 4 (dos d'ells simultanis) i van carregar un 3 de 6.


Veure més]]>
Thu, 19 Feb 2015 12:12:32 GMT <![CDATA[Què n'opineu, del Carnaval del Prat d'enguany?]]> El Carnaval ja s'ha acabat. Però abans que oblidem els dies de gresca i disbauxa, us animem a deixar la vostra opinió sobre el Carnaval d'enguany a través d'aquesta enquesta.

L'enquesta és anònima i participar-hi és molt senzill. Les opinions recollides ajudaran l'Ajuntament a millorar els diferents aspectes d'aquesta festa de cara a properes edicions.


Veure més]]>
Tue, 17 Feb 2015 12:26:54 GMT <![CDATA[L'arribada de les rues a La Capsa en millora la seguretat i el lluïment]]> Aquest any, les rues infantils i d'adults del Carnaval de dissabte han acabat el seu recorregut davant La Capsa, enlloc de fer-ho, com era tradicional, a la pl. de la Vila.

Aquest canvi ha afavorit la seguretat, ja que s'han evitat passos estrets, com el c. Ferran Puig, i l'acumulació de gent a la pl. de la Vila. Circulant per l'av. Verge de Montserrat fins a La Capsa les comparses (carrosses i participants) han tingut molt més espai, així com també el nombrós públic assistent. A La Capsa, a més, les comparses tenen més espai per fer els lluïments. D'altra banda, la modificació de l'itinerari no ha suposat un augment en la distància del recorregut.

Aquest canvi d'itinerari l'ha adoptat l'Ajuntament a petició de la Comissió de Carnaval, formada per les diferents entitats i grups que participen al Carnaval del Prat.

Milers de participants
A la rua d'adults hi van participar 19 comparses, formades per més de 3.000 persones. La infantil va comptar amb 14 comparses i gairebé 700 participants.

Al voltant de 20.000 persones van seguir les rues al carrer.

Tot seguit podeu escoltar unes declaracions del regidor de Cultura, David Vicioso, al respecte a El Prat Ràdio (91.6 FM).

 


Veure més]]>
Tue, 10 Feb 2015 12:47:58 GMT <![CDATA[Els gegants pagesos Pere i Paulina, al taller de reparació]]> Els gegants pagesos del Prat, el Pere i la Paulina, passaran un parell de mesos al taller d'un dels millors artistes geganters de Catalunya, Jordi Grau, a Terrassa, on se sotmetran a una reparació a fons.

Aquests gegants es van estrenar per la Fira Avícola de 198o i fins ara només se'ls havien practicat petits retocs de manteniment. Ara, però, necessitaven una restauració més a fons, per la qual l'Ajuntament, propietari dels gegants, pagarà 3.500 €.

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista que al respecte se li ha fet al cap de colla de l'Associació Gegantera Recreativa del Prat, Antonio Santos, a El Prat Ràdio (91.6 FM).

 


Veure més]]>
Fri, 06 Feb 2015 10:04:46 GMT <![CDATA[Les rues de Carnaval acabaran aquest any davant La Capsa]]> El Carnaval del Prat d'aquest any tindrà una novetat important respecte els d'anys anteriors: les rues (la infantil i la d'adults) no acabaran a la pl. de la Vila, sinó a l'av. Pare Andreu de Palma, davant La Capsa.

El canvi de recorregut s'ha fet per qüestions de seguretat, en resposta a la petició de la Comissió de Carnaval d'evitar el carrer Ferran Puig, massa estret, i l'acumulació de gent a la pl. de la Vila.

L'inici de recorregut serà el mateix que ens els últims anys. La rua infantil començarà al c. Lleida, cantonada c. Coronel Sanfeliu. La d'adults s'iniciarà a l'av. Remolar, cantonada av. Apel·les Mestres. Al final de recorregut es faran els lluïments de les comparses participants, el sarau de Carnaval i l'entrega de premis.

Ball infantil a la pl. Catalunya
Un altre canvi del Carnaval d'enguany serà el ball infantil amb passarel·la de disfresses de diumenge, que es farà a la pl. Catalunya i no a la pl. de la Vila.

Aquest any es farà concurs de rodolins virtuals de Carnaval durant tota la setmana, amb els hashtags #rodolins i #carnavaldelprat

La resta del Carnaval seguirà com fins ara: continua el cicle dels pecats capitals, enguany és l'avarícia. Els actes de Dijous Gras es faran a Jardins de la Pau (pl. de l'Avarícia) amb els jocs infantils, el concurs de truites i la truitada popular. També s'hi farà la Vetlla de dimarts de Carnaval. Dimecres de Cendra es farà la processó amb els ploraners i ploraneres, fins a la pl. de la Vila, on es farà la Sardinada popular, la Lectura del Testament i la foguera de la Quaresma.


Veure més]]>