Més que cuina

mes_que_cuina

Propostes en les quals la gastronomia es relaciona amb qualsevol altra disciplina, ja sigui artística o no, i on aquesta té un pes específic dins l'activitat.

El cicle "Més que cuina" és una proposta bimensual del projecte de gastronomia, el qual pretén unificar la gastronomia amb qualsevol altra disciplina amb que pugui tenir relació. La gastronomia assoleix un significat essencial en la construcció de cultures, però el seu abast pot influir en qualsevol altre àmbit quotidià: consum, medi ambient, art, cinema, salut, perspectiva de gènere, ciència…

Properes activitats

El dolç en l'alimentació infantil: alternatives sanes i apetitoses. L'experiència d'una mamà

 

Dissabte 18 de novembre, d'11 a 13h.

A partir de l'experiència d'una mamà i d'alguns casos reals, abordarem la relació entre la disminució del consum del sucre refinat i la millora d'alguns símptomes recurrents i habituals en els nens, com un sistema immunològic deficient, desmineralització d'ossos i dents, generi mucositat o creï dependència o addicció. Repassarem alguns dels edulcorants naturals més interessants, els seus principals usos i propietats, així com altres ingredients molt versàtils a la cuina i que també poden ajudar a disminuir els símptomes. Durant la xerrada farem servir aquestes alternatives, compartint diverses receptes fàcils per a incorporar-los en el dia a dia. En definitiva, una eina més per a posar en pràctica, treure conclusions i prendre decisions més conscients del que mengem a la nostra família.

Lina Ramírez.
Mare de l'Emma, de 4 anys. Llicenciada en Antropologia i Historia i  estudis en Naturopatia.

Activitats anteriors