Beca Art al barri

beca_art_2016

La beca Art al Barri, impulsada pel centre cívic, és una de les quatre beques de la convocatòria que llança Unzip per promoure la realització de projectes d'art vinculats al Prat. Un projecte que treballa els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi i Ribera Baixa.

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa impulsa la Beca Art al Barri amb els objectius de treballar els conceptes de barri, identitat i comunitat. A l'hora d'escollir el projecte guanyador, es valora:

- La capacitat d’engegar processos de recerca, creació i mediació col·lectiva.

- La capacitat d’activar relacions i espais de diàleg amb els agents del barri i del territori.

- L’aplicació de metodologies participatives i processos col·laboratius de treball.

- L’establiment d'intercanvis de sabers i producció de coneixement entre els participants.

La Ràdio Teteria és un espai-social-teteria, normalment situat en espais públics o espais socials transitats. El projecte té al darrere els artistes d’Aviv Kruglanski i Anna Coromina. Aquest és un projecte de ràdio-teteria itinerant que ens descobreix el concepte d’economies silvestres a partir del contacte amb la comunitat, l’atzar, el diàleg i les trobades brodades amb un altre tempo. Prenem un te, mosseguem unes galetes, entrevistem a la gent, posem música, ballem, convidem músics en directe, fem jocs, cuinem, poetitzem, i sobretot, improvisem en diàleg amb les persones que hi participen...Mentrestant generem una conversa sobre el barri i les seves economies “silvestres”.
 

Us deixem un llistat amb les emissions de la ràdio-teteria en format podcast, preparades per escoltar:

Convocatòria /UNZIP 2018

Nova convocatòria d'ajuts per la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat, modalitat Art al Barri.
+info

 

Descarrega't les bases
Descarrega't la fitxa d'inscripció

urbano_unzip_2016_petit

Lo Urbano Invisible va ser el projecte guanyador de la beca 2016, de Laura Malinverni i Marie-Monique Schaper. Aquest projecte tenia com a objectiu generar noves vies d'expressió de la identitat del barri a partir de la investigación participativa i la creació de cartografies urbanes en diferents formats. Els resultats i les cartografies creades pels veïns es van mostrar en una exposició al Centre Cívic del 12 de gener al 12 de febrer.

beca_art_record

El projecte guanyador de la beca 2015 va ser El Record a Escena, de Vicent Matamoros i Laura Tamayo. A partir d'entrevistes a persones migrants arribades a la ciutat del Prat, van generar un arxiu que comprèn des del 1960 fins a l'actualitat. Els materials són el punt de partida d'una obra de teatre, creada i interpretada per persones vinculades als entrevistats.

El projecte va concloure amb l'obra de teatre i una exposició basada en les entrevistes realitzades i recollides en el blog. L'exposició plasma aquestes vivències i records a través de mapes sonors i infografies.