Esteu aquí

Fills predilectes o adoptius del Prat

Amb les distincions de fill predilecte o filla predilecta (per a persones nascudes al Prat) i de fill adoptiu o filla adoptiva (per a persones nascudes fora del Prat) l’Ajuntament del Prat de Llobregat vol honorar aquelles persones que acreditin grans i especials mèrits contrets amb el municipi, o en qui concordin qualitats i circumstàncies singulars que les facin mereixedores de tal honor i distinció.

L'Ajuntament ha començat la instrucció de l'expedient per nomenar Fermí Marimón fill predilecte del Prat, i Josep Mayol i Àngel Garcia fills adoptius, a petició de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat i de l'Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat. Tothom qui ho vulgui pot aportar informació i documentació amb els mèrits, causes i motivacions que acreditin aquestes distincions, impulsades per l'aprovació en Ple municipal el 7 de juny passat.

El cineasta Fermí Marimón -nascut al Prat-, el pintor Josep Mayol -nascut a Llagostera- i el dibuixant Àngel Garcia -nascut a Barcelona i ja mort- són tres personalitats destacades de la vida cultural del Prat, impulsors d'una important activitat associativa i de destacades iniciatives en l'àmbit de les arts visuals i audiovisuals.

Altres fills predilectes i adoptius

Des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, han estat nomenats fills predilectes i adoptius del Prat les següents persones:

  • Ramon Roigé (advocat- 1990)
  • Antonio Martín (alcalde - 1992)
  • Jaume Codina (historiador - 1994)
  • Ramona Via (llevadora i escriptora - 1994)
  • Moisès Llopart (atleta i promotor esportiu - 1996)