Esteu aquí

Les Jornades Gastronòmiques s'estenen a 12 municipis i 32 restaurants

El baixllobregatí Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017, és el padrí de l’edició d’enguany

divendres, 2 març, 2018 - 10:15

Les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, també conegudes com a Març Gastronòmic, han arrencat aquesta setmana amb l’objectiu de superar l’exitosa xifra de l’any passat de 5.000 menús servits. Per fer-ho, en aquesta edició suma nous restaurants i nous municipis que oferiran propostes basades en el producte local i compta, a més, amb l’apadrinament del Cuiner de l’Any 2017, Albert Mendiola, i amb un retrobament del guanyador del concurs El Plat Favorit del Catalans amb els altres tres finalistes.

La iniciativa, organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat i que marca el tret de sortida de les Festes de la Carxofa Prat, ha assolit el seu rècord de participació, aglutinant un total de 32 restaurants – 13 dels quals són del Prat – de 12 municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès. Tots ells oferiran fins al 8 d’agost menús de degustació protagonitzats pel pollastre Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari, maridats amb vins DO Penedès i cervesa San Miguel eco. 

Dos emblemes gastronòmics: Pota Blava i carxofa Prat 

El baixllobregatí Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i participant històric de les Jornades Gastronòmiques, és el padrí de l’edició d’enguany. Per al prestigiós xef, aquesta iniciativa amb capital al Prat és el marc ideal per potenciar els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, entre els quals destaca la Carxofa Prat. 

El plat favorit dels catalans

L’altre emblema gastronòmic del Prat, el Pota Blava, també traurà pit a les jornades, acompanyat de moniato, prunes i vermut Cal Pere Tarrida, la fórmula amb què es va imposar el novembre passat a les 22 DOP i IGP catalanes que competien en el concurs El Plat Favorit dels Catalans. Ho farà en un retrobament al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès amb els altres tres finalistes, un #8mans per reivindicar la gastronomia basada el producte local i potenciar el consum d’aliments de proximitat.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 juny, 2018 - 10:45

Registrades més de 200 espècies de plantes als marges dels camins

També es troben quatre espècies de formigues noves al Prat i altres molt...

divendres, 15 juny, 2018 - 13:00

Acord entre Ajuntament i criadors per promoure i divulgar l'aviram de la raça Prat

Es cedeix a l'Associació de Criadors l'ús temporal d'una finca amb instal...

dimecres, 13 juny, 2018 - 10:15

Estels amb forma de falcó, prova pilot per allunyar els coloms dels conreus

És un mètode alternatiu i complementari a les batudes de caça