Esteu aquí

La Celestina

Teatre clàssic al Modern

La Celestina

divendres, 13 abril, 2018 - 11:00

L'Antonio García, amant dels clàssics i de la literatura en general i escriptor de vocació, va assistir al Modern a la representació de La Celestina i ens regala amb aquesta crònica.

"El diumenge 8 d’abril van representar al teatre Modern l’obra clàssica,del segle XV La Celestina, originàriament titulada Tragicomèdia de Calisto i Melibea. És una bona notícia que vinguin al Prat aquest tipus d’obres. La sala, pràcticament estava plena. Vaig anar amb la intenció de passar una estona -1 hora i 45 minuts, exactament- immers en les cuites de la gent d’aquella època, i haig de dir que els actors ho van aconseguir.

Pel que fa a la posada en escena vull destacar el que crec són els aspectes fonamentals: el so, la llum (o la falta de la mateixa), i la part física (els actors). L’escenari estava buit, l’omplien només els personatges que, amb un ritme frenètic, entraven i sortien sense decans: saltaven, corrien, s’abraçaven i mai paraven de moure els braços i les mans (potser un excés d’histrionisme), amb la idea, crec jo, de fer més evident allò que volien explicar. Els acompanyava la llum i la música, que amb els seus canvis de clars i obscurs i d’alts i baixos van aconseguir l’atmosfera adequada dels carrers de l’Edat mitjana i al mateix temps una actuació coral i molt suggerent.

M’ho vaig passar molt bé. Vaig veure els contrastos que planteja l’obra entre senyors i serfs, vells i joves, homes i dones, idealisme i materialisme, llenguatge culte i llenguatge popular; així com els temes que tracte: l’amor, la mort, la cobdícia, la avarícia. En definitiva que la vida és un contrast, una lluita entre oposats. En un moment de la representació, tocant al final, vaig adonar-me que, malgrat que l’obra és molt antiga, tots els temes que planteja, són absoluta i rabiosament actuals i estan vigents. Vaig pensar que, com a essers humans, potser no hem evolucionat gaire." Antonio.

Pots veure el reportatge fotogràfic aquí

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 setembre, 2018 - 11:15

El Prat comparteix el programa municipal IntersECCions en l’acte del paper dels ajuntaments en l’Educació 360

La regidora d’Educació del Prat, Pilar Eslava, ha explicat que el programa...

dijous, 13 setembre, 2018 - 12:00

El festival Esperanzah! es feminitza

La desena edició se celebrarà de l'11 al 14 d'octubre al parc Nou
cursos tallers tardor

dimecres, 12 setembre, 2018 - 12:45

Comencen les inscripcions als cursos i tallers de tardor!

Les inscripcions es podran realitzar a partir d’avui 13 de setembre, a les 16...