Esteu aquí

Comença la temporada de Carxofa Prat amb les primeres collites

Les carxofes encara no presenten el clot característic a la punta però ja són prou tendres per ser consumides

Carxofes del Prat collides avui mateix.

dijous, 2 novembre, 2017 - 10:30

Els pagesos del Prat ja han començat a recollir les primeres carxofes de la temporada, que encara no presenten el característic clot a la punta que identifica a la Carxofa Prat. Aquesta característica apareixerà a mida que vagi fent més fred, quan les carxofes creixeran de mida. En aquests moments, per mida i morfologia, les carxores són similars a les que es cullen a finals de maig, quan ja finalitza la temporada. Tot i així, aquestes primeres carxofes són ja prou tendres a l'interior per ser consumides i presenten la gran qualitat pròpia d'aquest producte de proximitat. 

Adaptació al canvi climàtic

Els pagesos del Prat s'estan adaptant al canvi climàtic, que ja és un fet, pel que fa al conreu de la carxofa. Fa anys eren típics els ruixats i descens de temperatures durant la segona quinzena d'agost, unes condicions que avui pràcticament han desaparegut. A més, anys enrere ja es produïen les primeres glaçades durant el mes de novembre, cosa que avui dia ja gairebé no és dona mai. Aquesta situació obliga a regar els camps més del que es feia abans i retarda que les carxofes prenguin la mida i morfologia adients. 

Tot seguit podeu escoltar una entrevista emesa avui a El Prat Ràdio (91.6 FM) amb tres pagesos del Prat que conreen carxofes. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 17 novembre, 2017 - 13:00

El Centro Extremeño ha fet la tapa més popular del Quinto Tapa Pota Blava 2017

En aquesta edició de la ruta gastronòmica pratenca s'han consumit més de 71...

dijous, 9 novembre, 2017 - 11:45

El Pota Blava ja és finalista del concurs El plat favorit dels catalans

L'altre producte finalista amb IGP és l'avellana de Reus

divendres, 3 novembre, 2017 - 08:15

El Pota Blava arriba a les semifinals del concurs El Plat Favorit dels Catalans

La xef Carme Ruscalleda apadrina el producte i aposta per una IGP única i...